- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
xcbiker #6104 üzenetére
Még mindig a WWAN-kártyával szenvedek.
Egy laptop-alkatrészes cégnél találtam 30e-ért egy dv 2500 Pavilionból kioperált kártyát, az tuti jó lenne bele, de csak 3.6/384-et tud. Nem mintha most nem lenne elég, viszont a 3G-s világ is rohamosan fejlődik.
Az e-bay-en pedig kb.18e-ért találtam Option GTM380-as HSUPA kártyát, Dell és Asusokban tuti megy, Thinkpad-edben viszont nem; úgyhogy megint ott tartok, hogy mi lenne nálam.
Hol lehetne ennek utána nézni, ill. mitől függ az, hogy az egyik megy benne, a másik pedig nem?Ja meg még valami. A beépített hangszórók sztereók, vagy csak nálam szól féloldalasan?
-
zetecR
addikt
válasz
xcbiker #6104 üzenetére
De jó...
Novatel 7.2Mbites kártyán akciósan 40e+áfáért tennének bele.
Kicsit pazarlónak tűnik ahhoz képest, hogy a T ingyen adja az USB-s modemet, sőt a notiban a SIM előkészítés is meg van.Szét kellene buharálni a W'nW sticket és beleműteni a gépbe.
Egyébként egy ilyen belső kártya tényleg jobb (hogy kényelmesebb/elegánsabb nem vitás) mint a külső USB-s társai?
Mert a mobilx a következőt írja róluk: "egyedülálló Diversity vevőt és Equlizer chipsetet tartalmaz, melyek a helyenként zavaros jeleket képesek felerősíteni a stabil vétel érdekében. A Diversity és Equalizer technológiáknak köszönhetően maximálisan élvezhetjük a mobil szélessáv erejét, függetlenül az épületek árnyékolásából vagy egyéb körülményekből adódó, gyengülő rádiójel erősségétől"Ezt a szolgáltatók által adott USB-s stickek vajon nem tudják?
-
-
palerNEW
tag
válasz
xcbiker #5953 üzenetére
xcbiker köszi a választ.
Valószínűleg itt is az a gond, hogy nem minden Ram-ot eszik meg a kicsike sajnos
Most bevittem a boltba, ahol a Ramot is vettem hozzá, és mondtam a srácnak hogy nézzék meg más memóriákkal is. Remélem sikerül nekik megfelelő Ram-ot szerezniük, mivel így elégé lassú a masina. Ha esetleg valaki tud ehez a típushoz Ram-ot, az jelezze nekem.Előre is köszönöm.
-
bnorci71
addikt
válasz
xcbiker #5851 üzenetére
na ez elég fájdalom mentes volt
kicsit "morsestam" a kijelző gombján hiba nélkül vette eddig az akadályokat
adok neki egy kis időt aztán a tapasztalatokat leíromja és köszi a tanácsot.
Prociba mit lehetne ezen a laptoppon fejleszteni?
Még a gyári C410 1,46Ghz prockó van benne -
Zoltánka
tag
válasz
xcbiker #5785 üzenetére
Nem tudom tapasztaltad-e, de nálam képtelenség elindítani egy játékot Vista alatt. Állandóan kidobnak a gamék, azzal a hibaüzenettel, hogy a videóvezérlő nem válaszol....
Tudom, hogy a gépem nem éppen játékra alkalmas az Intel-es vga miatt, de hogy mindegyik game kifagy...
Mi lehet a probléma szted??
-
adm
őstag
válasz
xcbiker #5792 üzenetére
meg aki kérdezett:#5780:
A HP Pavilion dv5-1190eh (FT157EA) típusú notebooknál mit jelent a "fémes külső"?
Hasonlóan jó minőséget jelent mint a Compaq sorozat egyes tagjainál a MgAl fémház?ha a fémes külső (és a fémház) együtt festett vagy műanyaggal bevont fémet jelent akkor én kérek elnézést. bár akkor ezen az alapon bármilyen elektronikai cikk fém külsejű, mer' úgyis van benne valamilyen fém. ha mégsem ugyanazt jelentené, akkor nagyon másról beszéltünk.
-
dudi
senior tag
válasz
xcbiker #5767 üzenetére
valami ötleted nincs arra, hogy mitől lehet egy kicsit több, mint 1 éves gépnél, hogy néha csak úgy kifagy és lekapcsol az lcd+világítása is? Én a vga-ra gyanakszom, hogy lehet azzal van valami hiba, de nem tudok utánajárni, mert véletlenszerűen csinálja. Van, amikor cad-ezés közben, van, amikor meg csak szimplán az asztalon, amikor semmi nincs megnyitva.
És mostanság bekapcsoláskor elég sokat kell várni, mielőtt beadná a hp logót. Erre ötlet? Bios a legújabb.
6715b a gép, x2 tl-60 (2ghz), ati x1250 -
majorosn
csendes tag
válasz
xcbiker #5360 üzenetére
Köszi ! Nem kell hozzá szétszedni a gépet? Akkor kizárásos alapon csak egy hely jöhet szóba! Bal oldalon alul van a DVD, fölötte a vinyó, utána a mikrofon és a füles helye.
Jobb oldalon alul az akksi, fölötte a 2 PCI foglalat z SD kártya foglalattal, utána egy telefon csati és utána jön egy 2,5 cm-es kis hely amit valóban egy csavar fog. Ez lenne az? Én leszedtem de nem úgy néz ki mint ahová bármi is bemenne.Ott már a proci ventilátor van! Előre is köszi a választ! -
szaabee
csendes tag
válasz
xcbiker #5088 üzenetére
van egy extra dolog...pont a hdd mellettt besüllyesztve a a felső és alsó burkolat alatt.Egy kis műanyag fülecske lóg ki onnan gyanítom hogy az érzékeli a hirtelen mozgást...ha tudnék szúrnék be képet is....
szal én teljes mértékben erre gyanakszomarr a kis mütyűrre ami ott van...szerintetek? -
highness
tag
válasz
xcbiker #4954 üzenetére
Persze igazad van,a sebesség sem elhanyagolható szempont. Igyekszem is megtenni érte amit kell.pl:a legfrissebb drivereket használom, letörlöm a sok szemetet amit otthagynak a progik, letiltom a feleslegesen a memóriában levő autómatikusan indulő alkalmazásokat stb, de van hogy megbuggyanok és a hardver adta lehetőségeket ki is használom, és ilyen szinte felesleges dolgokat próbálok ki, mint ez az ikon effekt.
Kinőni ebből fizikálisan remélem már nem fogok tovább a jelenlegi 194cm magasságomnál.
Az életkorom révén biztos lesz még változás, de most 31 évesen valóban nem ez a legfontosabb dolog az életemben. -
more
tag
válasz
xcbiker #4838 üzenetére
Meddig kéne feljebb mennem az árral? Esetleg egy Toshiba L350-10B ?
-
doddencs
senior tag
válasz
xcbiker #4794 üzenetére
Valóban az volt, le is állítottam, nekem ne világítson.
Még egy újabb kérdésem lenne.
A böngészőben letiltottam a jelszavak megjegyzését, ennek ellenére folyton beugrik egy ún. "Credential Manager Single Sign On" program/funkció (gmail, iwiw..minden jelszónál), de nem igazán értem mi ez.
Mert felteszi a kérdést, h. a rendszer jegyezze-e meg az adatokat, ebből kifolyólag gondolom csak vmi hasonló dolog, mint a böngésző beépítettje, csak a rendszer csinálja meg.
De azt meg nem szeretném, ha mindenki, aki a gépemnél van, bejelentkezzen simán. Van félnivalóm ezzel kapcs.? Gondoltam arra is, h. letörlöm simán - bár ez sem biztos megoldás, mert úgy vettem észre, a NOD32-nél is, ha nem "yes"-lem le ezt a dolgot, akkor a köv frissítésnél újra kéri a jelszót.(pedig ott a jelszó, de újra be kell írnom..
) De minden egyes gmail-nél meg idegesít.
Nah, hát akinek van valami infója ezzel a Managerrel szemben, az ossza meg velem.
thx
doddencs
(kicsit hosszabb lett a hsz, mint terveztem)
-
Andreew86
csendes tag
válasz
xcbiker #4708 üzenetére
Nem , van egy külön feszültség jelző led és van egy töltésjelző led. Az előbbinek kell villogni ha merül az akku, az utóbbinak világitani kellene ha tölt. Van egy olyan lehetőség hogy ha a feszültség jelző sárgán villog akkor nagyobb áramerősségű adaptert kell csatlakoztatni. Na ezt nem mutatja, hanem a töltés jelző villog ami nincs benne a manual-ban. :S
-
Andreew86
csendes tag
válasz
xcbiker #4706 üzenetére
Kivettem az aksit és ha csak a töltő van bedugva akkor be se kapcsol.
Akkuval töltő nélkül nem villog, ennek az indikátornak csak akkor kell világitani ha tölt vagy töltéssel kapcsolatos dolog történik.
Időközben megnéztem a users manual-t ( http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01315153/c01315153.pdf ) és természetesen erről az esetről semmit sem ir. -
sghc_toma
senior tag
válasz
xcbiker #3892 üzenetére
hátha olyan szintre tudom butítani, hogy puritán, de jól működő legyen, és ne kössön bele minden műveletbe amit el akarok indítani.
ebből a mondatból azt szűrtem le, hogy szerinted alapesetben mindenbe beleköt, és Te le akarod butítani, hogy ne tegye... ezért írtam, hogy alapból sem köt bele mindenbe... ha félreértettem, sry... -
sghc_toma
senior tag
válasz
xcbiker #3889 üzenetére
... ne kössön bele minden műveletbe amit el akarok indítani
itt gondolom az UAC-ra gondolsz.. most végiggondoltam, mikor szokott sírni.. egyetlen progi van nálam, ami kér megerősítést, az NVidia PerfHUD.. szóval ezt a minden műveletbe beleköt dolgot pöttyet túlzásnak érzem.. -
spyduck
nagyúr
válasz
xcbiker #3876 üzenetére
Én veled vagyok! Egyszerűen rühellem a Vistát, 101 milló olyan proram nem indult el ami számomra létfontosságú! Mindent megkérdez 100x még egy rohadt telepítést is, persze biztos ki lehet szedni valahogy.....
Sok minden más rajta és nem tudom miért, na mind1 én nem ajánlom a Vistát senkinek! -
sghc_toma
senior tag
válasz
xcbiker #3876 üzenetére
- plusz fél óra akksiidő
- gyorsabb adatmozgatás LAN-on
- kereső
- alkalmazások sokkal gyorsabban indulnak (pl. Visual Studio XP-n van, hogy 6-8 másodpercig is szarakodik, Vista-n meg katt az ikonra, és megjelenik az ablak)
- XP-n nem tudok Direct3D 10-et programoznimost így hirtelen ennyi..
-
ABE
őstag
válasz
xcbiker #3876 üzenetére
Számomra ami legfontosabb: stabil. Nincsenek érthetetlen lefagyások, lassulások, amint a rendszer felállt, máris használható, nem kell várni, hogy még ezt-azt betöltsön. Nálam leginkább ez a fontos, mert egyszerűen falra tudok mászni, ha a rendszer érthetetlen módon belassul (és úgy általánosságban sem lassabb a Vista mint az XP). Kb. ennyi röviden. Természetesen az XP-nek is vannak előnyei, ezt nem tagadom.
-
ABE
őstag
válasz
xcbiker #3873 üzenetére
Miért kéne bárkit is meggyőzni XP-ről vagy Vistáról? Komolyan mondom, nem értem ezt az állandó fikázást és kötözködést a Vista körül. Hihetetlen, annyiszor látom már, hogy felmerül a Vistával kapcsolatban egy kérdés, és nem válasz érkezik rá, hanem handabandázás, hogy miért nem használ az illető XP-t...
-
emze78
csendes tag
válasz
xcbiker #3478 üzenetére
Igen, Intel Calistoga i945GM/PM chipset van a lapon. A Core 2 családot meg sem mertem próbálni mert a jelenlegiben sem voltam biztos, hogy elsőre elindul.
Az intel oldaláról meg különböző fórumokból sikerült kideríteni, hogy a 945-ös lapkakészlet tud kezelni mindenféle procit, de még mindig ott volt a bios, ami még okozhatott volna meglepetést. Elsőre okozott is.Végeredményben jól működik a gép, de látványos különbség a celeron-hoz képest az akksi idő feljavulásában van. Úgy vettem észre, hogy a szűk keresztmettszet inkább a vinyó és a memória sebessége és nem a processzor.
-
parandroid
félisten
válasz
xcbiker #3330 üzenetére
Már több mint egy éve keresek indokot, okot, ürügyet, vagy egyáltalán bármi motivációt, hogy lecseréljem az nc4200-t valami újabbra, de egyszerűen nem bírom magam rászánni. Egyszerűen semmiben nem kell ennél jobb, modernebb, újabb, gyorsabb.
Most vettem egy nc6000-t a lányomnak is, fene költ többszázezer forintot notebookra, ha 60e-ért is megkapok mindent, amire szükség van, sőt... Jobbat, mint amit egy belépőszintű, 100-150e Ft-os gép kínálni tudna bármilyen szinten. Na jó, RAM-ot még kap bele, de az kb +5e.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest