- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dan-szan
senior tag
Tegnap kellemetlen fémes nyikorgó hangot hallottam nem is tudom melyik oldalról. A sok eső és kevés használat miatt rozsdafoltosak a féktárcsák.Lehet ez az ok ? Vagy fékpor?
Ritkán és teljesen random jön elő,egyenesben kanyarban tök mindegy . Ötletem sincs mihez kezdjek.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
veterán
Nekem a 9-ik generációnál főleg az oldalra kidudorodó hátsó lámpabúrák nem tetszenek. Az orra sem az igazi. Plusz a 8-ik generációnál az 1.8-nál és a dízelnél, meg persze a Type-R-nél nagyon bejön a hátsó dupla kipufogó (valós, nem kamu, a kamu az 1,4-eseknél van). A 9-ik generációnál nincs ilyen. Ott rejtve van.
-
nagyúr
válasz Dan-szan #64295 üzenetére
Nem vagy egyedül, nekem se tetszik... olyan orrbavert gnóm panda vagy delfin vagy nem is tudom mire hasonlító benyomást ad.
Nekem még mindig a II. gen pre-facelift tetszik legjobban (bár ügye mint fentebb írták, ízlések és pofonok).
És a III. gen se rossz, de picit kevésbé tetszik.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Dan-szan
senior tag
válasz tboldi #64270 üzenetére
Háát lehet én leszek a rossz zsaru de nekem nem tetszik az orra . Mintha elszabták volna. Mintha azt mondaná a piacon az eladó: Kicsit rövidebb lett a motorháztető,maradhat?
Legalábbis a pirosnál nagyon úgy néz ki,vagy csak optikai csalódás.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
veterán
válasz FollowTheORI #64292 üzenetére
Ízlésekről kár beszélni, a kocsim már annyi dícséretet kapott, hogy milyen jól néz ki, hogy már Dunát tudnék rekeszteni vele. Nekem is nagyon bejön. De a 9-es generáció már nem annyira. A 7-es se, az úgy néz ki mint egy busz. Szerintem. A 10-es megint vagány. Kicsit túltolták, de pont ezért különleges, nem egy tucatautó. Szóval ízlésekről nincs értelme vitázni.
-
nagyúr
Mondjuk őszintén szólva az ufó Civic óta eléggé emészthetetlen lett a Honda formavilága is... hiába jó minőség, igazából eléggé csúnya kocsikat csinálnak.
A Mazdánál meg pont fordítva van állítólag... a foma az pöpec, csak a minőséggel vannak állítólag gondok.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
hhenry
őstag
Valaki szokott járni budakalászi pénteki talikra?
-
tboldi
nagyúr
tboldi most tudta meg, hogy
az ötöslottó heti várható főnyereményeitthon is lehet kapni 1:24-es Jazz makettet. -
Aladdin
aktív tag
-
veterán
válasz Aladdin #64277 üzenetére
Itthon most sem látsz sok Jazz-t. Régebbieket sem. Sőt Hondát sem látsz sokat. Egyszerűen azért, mert arányaiban drágábbak. Mivel 4 éve Honda tulajdonos vagyok, már értem miért.
Az itteni piac pedig árérzékeny, inkább veszi az olcsóbb sz@rabbat, mint kicsit többért a megbízhatóbbat. Kor után vesznek autót. Minél fiatalabbat, minél olcsóbban. -
Ispy
veterán
válasz FollowTheORI #64275 üzenetére
Ha nincsen a hybrid címke, akkor 2 misivel olcsóbb, ez már előrevetíti, hogy az összes honda előbb-utóbb hybrid lesz +2 misiért.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
Valószínűleg a büntit meg még nem tudom mit kezdtek el beárazni a gyártók... ennyiért a hajukra kenhetik ezt is.
Bár ugyis lesz mindegyikre vevő akiknek "muszáj" venni valamit.
-
tboldi
nagyúr
Szerintem is egész jó, bár a GD utániak hátulja nekem mind túl lapos.
A hátsó ülések alja meg még mindig a GD-é a legszebb. Az újabbakon csak egyszerűen ki van lyukasztva a textil.Jó autónak tartom a Jazz valamennyi generációját, de még mindig nem érzem azt, hogy a GD-ről érdemes lenne újabbra váltani. Ha cserélnék, akkor biztosan más típust néznék.
Ez most kissé elfogultra sikerült.
(#64272) rothfb: Észre sem vettem, igazából csak a képeket lapoztam végig.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Der neue
Trabant 601Honda Jazz[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
válasz j.bravo #64262 üzenetére
Valamennyire lehet, ahogy az ufo civic-ét is , de csak kis mértékben.
Honda Fit-ét le lehet koppintani szerintem.
www.inspire-usa.com/assets/images/BC08-RSSWGK-L.jpg
Sokat nem lehet, fene tudja megéri-e piszkálni. Egy lerúgott kormányt megérne átalakíttatni.Life is too short to stay stock!
-
tboldi
nagyúr
válasz rothfb #64263 üzenetére
Az, méghozzá CC+. Igen, teljes mértékben elégedett vagyok, az én felhasználási módomhoz 100%-ig passzol ez a nyárias négy évszakos. Simán megvenném újra, ha arra kerülne sor.
Mondjuk a kavicsokat nagyon szereti gyűjtögetni, ahogy a képeken is látszik.
(#64262) j.bravo: A kormányt én is bebőröztettem, váltógombból meg az opcionálisan rendelhető fém került be. Könyöklőből próbálj gyárit vadászni, nem túl gyakori, de azért időnként felbukkan egy.
[link][ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Jut eszembe, mivel akkor nem néztem meg se a forgalmit se a zárhidat, pontatlan infó van az összefoglalóban LUCGE3 kezdetű az alvázszám, ebből gondolom hogy GE3, és L13A6 a motorkód. Frissítenéd kérlek?
Kösz a választ mindkettőtöknek, száraz nyomatékra húzás lesz.
Kíváncsi vagyok, mennyit változik majd a motor hangja.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
válasz zolynet #64259 üzenetére
Jazzre is?
(tényleg szeretnék szebb, jobb fogású kormányt, csak előbb még van pár szerkezeti/funkcionális tennivaló, mint pl hátsó sárvédőn és ajtón horpadás kihúztása, a másik oldali küszöbön elöl van egy szakasz ahol csak alapozó van; aztán a piros fényezés fakóságán javítani, aztán jöhet a kormány, váltógomb, könyöklő, tolatóradar, dashcam, miegymás)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Hát ez az, ez kéne hogy a normális legyen, csak az a kérdés, hogy mi a manóért írja a manuál hogy
"Apply a small quantity of anti-seize compound to the plug threads, and screw the plugs into the cylinder head finger-tight. Then torque them to 18 N·m (1.8 kgf·m, 13 lbf·ft)."
meg a józan ész is azt mondja hogy bekenve könnyű túltekerni...
Oké, lehetne nézni hogy fél fordulatot tekerjek attól a ponttól ahol kézzel elkezd megszorulni, csak ennek a pontnak a megtalálása nekem (gyakorlatlanként) nem elég egzakt. Élőben biztos meg tudná mutatni egy (oktatásban is) rutinos szaki, de így szöveges leírásból nekem nem eléggé megfogható.Ez lesz akkor szerintem. Tisztán, a megadott nyomatékra.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Qru
MODERÁTOR
-
j.bravo
addikt
válasz j.bravo #64254 üzenetére
zolynet: ejj de jól néz ki kéne.
tboldi: innen jól néz ki. nyugodtabb vagy vele mint nélküle?...
kisguglizásra több helyen olvasható hogy a gyertyagyártók ellenjavallják a gyertya menetének bekenését, épp a túlhúzás veszélye miatt. Új, dobozból frissen kivett gyertyánál még ugye lehet is rajta a gyárban felvitt, jól kitalált minőségű-mennyiségű berágódásgátló.
Esetemben gyakorlatilag újak ugyan, de amúgy nem, mert már meg lettek húzva aztán kivéve, illetve mentem is az autóval közben.
Kivételkor volt egy kevés cucc a gyertyák menetén, de most már meg nem mondom hogy az zsír volt olaj vagy korom vagy egyéb.
Szóval a kérdés, hogy ki mit tenne?
a) a meglévő gyertyákat rézpasztával betenni, érzésre meghúzni (esetleg alesetként, a manuálban írt 18Nm nyomatéknál kisebbre meghúzni - na de mennyivel kisebbre?)
b) a meglévő gyertyákat megtisztítani-törölgetni és szárazon a manuálban írt 18Nm-re húzni?
c) új gyertyákat venni (szerencsére nem egy ökör ára) és aztán a/b?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Skatzok, Jazz (L13A6) gyertya téma.
Ma állítottunk szelephézagot, és hogy ne a kompresszió ellenében kelljen tekerni a főtengelyt, kivettük az egyik (első) sor gyertyát.
Az összes szelephézag egy kicsit szűkebb volt mint a manualban (illetve a tboldi által korábban linkelt, Varga Miki féle videón is említett) értéktartomány.
A kérdés, fejvakarás a gyertyák (amik amúgy újak, alig egy-két száz km-rel ezelőtt olajcserekor kerültek be) visszatételével kapcsolatos: a manual azt írja, meg Miki is azt említi, hogy tegyünk rá valami kenőanyagot berágódás ellen: rézpasztát, hőálló zsírt, akármit. Ilyenkor a csökkent súrlódás miatt nem lehet (szöget, elfordulást tekintve) túlhúzni a gyertyákat? Azaz, a manualban említett 18Nm-rel meghúzva nem lehet-e (akaratlan) annyira túltekerni, amennyihez szárazon 25-30-35 Nm kellene?Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
zolynet
veterán
EP3 Anniversary Momo Edition steering wheel
EP3 modding steering wheel
Life is too short to stay stock!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #64244 üzenetére
Ettől én is parázok, hogy egyszer kisétál elém egy nagyvad. Eddig csak kutya meg macska vt és ott is sikerült elkerülni az ütközést.
#nincsbennetarcsi
-
hhenry
őstag
Közben lett gazdája annak a CTR-nek amit elsőre néztem (tekert,csúnya fényezés stb) tegnap büszkén újságolta Honda csoportokban FB-n valamint privát üzenetben is mondta,hogy kifejezetten jó autót vett és talán lehet hasonló állapotút találni
-
Ispy
veterán
válasz honda23 #64242 üzenetére
Én is jártam majdnem így, csak a komplett családdal voltam, az volt a mákom, hogy az állat először elkezdett az autóval párhuzamosan szaladni, így észrevettem perifériából, satu, aztán átszaladt előttem. Az egész kb. 5 mp-ig tartott.
Néha csak ennyin múlik a dolog, sajna neked most ezt dobta, pech.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Avicularia
veterán
válasz honda23 #64242 üzenetére
Lényeg, hogy nem esett bajod.
Én is ettől félek állandóan, errefelé nagy erdők vannak tele vaddal, a faluban fényes nappal mászkálnak az őzek meg vaddisznók.
Ezt valamelyik nap lőttem, állt a bambi az út szélén jobb oldalon, megálltam és szép komótosan átsétált az út másik oldalára. Egyáltalán nem félnek az autóktól.[ Szerkesztve ]
-
honda23
aktív tag
4 sávos úton rám ugrott 110-es övezwtben a semmiből egy őz...
Átugrotta a zöld korlátot és pont rám esett!
Facen accord topikban fent van.
Sajnos tk.
Este hétfőn 23 15-kor történt az eset.
Az accord meglepett, egyszerűen egy nagyon biztonságos autó...
Várom a cascos kárszakértő hívását...
Bal eleje mocitető 2 hűtő víz bal lámpa ködlámpa mocitető alatti zárhíd sérült.
Nekem a hátam és mellkasom kapott.
De összességében jól vagyok.
5 év hobbim ment tönkre egy röpke pillanat alatt, mert nem lövik a vadakat!
Szerencsére egyedül voltam...nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
honda23
aktív tag
Nekem ennyi volt...
Belém ugrott egy őz...nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
tboldi
nagyúr
Felkerült a lemez, néhány észrevétel:
- A gyári műanyagot nem kell levenni, ha megtettem volna, sok más helyen nem lenne takarás, mint pl. a kerekek mögött;
- Az elülső csavarok tök könnyen a helyükre kerültek elölről, a lökhárító alsó rácsán keresztül, de a hátsókkal volt egy kis szívás - egyrészt a lemez és a bölcső lyukai nem fedik egymást tökéletesen, másrészt a mellékelt csavarok nem elég hosszúak, legalább fél centivel több kellene, hogy belekapjon az anyába, szerencsére találtam itthon megfelelő méretűeket helyettük;
- Hátul, a katalizátor két oldalán lévő műanyag elemek elülső füleire ráér a lemez, oda kell őket csíptetni alá;
- A két gumidugó túl nagy, túlságosan ellentartanak, ami szintén akadályoz a hátsó csavarok betekerésében, muszáj volt kivenni őket.Amúgy fasza, elégedett vagyok az eredménnyel. Képet nem lőttem, mert sok idő elment csavarkereséssel, és még össze is kellett pakolnom a garázsban, mielőtt hazaér anyum a WagonR-rel.
-
őstag
válasz FollowTheORI #64221 üzenetére
Igazából az a vicces hogy a kicsik drágulnak, de pl. a rav4 kínálati ára annyira nem ment fel annyira arányaiban. Csak az meg városban azért nagy lesz... Pedig az a 2,5-es hibrid nagyon jónak tűnik (erő is lenne meg megbízhatóság...).
-
Szabesz
őstag
Integra2951 elérhetőségeit valaki el tudná küldeni nekem? Köszi
¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Tom1939 #64207 üzenetére
Hacsak nem drágul minden mégtovább...
Swift is 1 milliót fog drágulni, most beszéltem két kereskedéssel is... eszméletlen... lassan nem lesz semmilyen kocsi 4.5-5 milló alatt... semmi, még a lekisebb se.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
-
TaylorPro
addikt
Elhagytam a szélvédőmosó tartály kupakomat. Hogyan sikerült összehoznom fogalmam sincs. Bontóban csak tartállyal együtt akarják adni. Még jó hogy van Zsemitónál, muszáj leszek venni. Most egy rongyot dugtam bele. Járt így más is vagy én vagyok ilyen pancser? Egyszer futottam bele ebbe amikor nézegettük a használt piacot.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Batib
őstag
Bő hete vettem egy 1.4 Civic 9gen-t. Azt tapasztaltam, hogy a vezető oldali ülés háttámlájában vmi. mozog, kattog. Valszeg valami merevítő huzal engedte el magát. Tapasztalt valaki ilyesmit? Esetleg valami ötlet a javítására? Nem annyira gáz, de azért...
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #64212 üzenetére
Ja Az a rész kimaradt, de most látom, hogy írtad is.
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #64206 üzenetére
Akkor ez még a ráncfelvarrás előtti variáns? Kerestem, de nem találtam a képek között a tiédet.
-
Bibby
addikt
Ufo civicben ha az első ülést lehajtom milyen hosszú cuccot lehet szállítani?
Ελευθερια η θανατος
-
őstag
Lassan 2 éves feleségem jazzén a nexen 4 évszakos, azzal a tempóval amit azzal nyomni lehet még teljesen jó (ja meg van a gumiban vagy 12k), én nem érzek rajta öregedést.
Előbbi turbós téma: én speciel a turbós scrossomtól is félek mennyire fogja bírni a sok várost, pedig évente 2-szer cserélem az olajat... És az 1.4t-ről nincsenek olyan hírek mint a honda 1.5t-ről. Ha ilyen jók lesznek a suzuki árak és nem sokkal kisebb belül akkor lehet hogy átülök egy toyota yaris cross hibridbe jövőre (főleg ha lesz benne 2.0-a is nem csak az 1.5, mert abban félek elalszom az 1.4t után).
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #64204 üzenetére
De gondolom a porche, ferrari estében kérheted még 2 tucat más szinbe is. Nem az a baj, hogy van, az a baj, hogy nincsen más. Legalább is én nem láttam más választási lehetőséget.
Neked melyik évjárat van? CVT-s? Mondjuk a civic kamu légbeömlői azért finomítva lettek a ráncfelvarrás során, de azért még így is elég sok a segge. De gondolom ez szándékos volt, nekem a 9 gen ufo formára egyébként jobban bejön (a segge annak sem az igazi). De ha lehetne kapni olyan formát ma, mint a 99-es accordom volt, akkor nem is lenne kérdés mit vennék.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rothfb #64200 üzenetére
60k amit max rászánnék az eléggé behatárolja a választékot.
Apollo-val van jó tapasztalat de az már egy kicsit régebbi minta/keverék. Barumot nem jegyzik a tesztek de itt egy komplett bérautó flottán az van annyira vacak nem lehet. A Nexen az teszeteken is jól szerpelt meg a gumis topikban is jók a felhasználói tapasztalatok vele ezért egyelőre az a favorit.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #64199 üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik a hrv kinézete, de a vörös bőr az nem. A civic hátulja, az ami nekem sok, most pont mentünk a Hungárián végig, mellettünk még a ráncfelvarrás előtti civic, olyan mint valami transformers, ami mindjárt átalakul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Külpolitika
- Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest