-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73383 üzenetére
Én egy ilyet használok, mert a telefonom típusa is ez. Elégedett vagyok vele.
[link]
Valakinek van tapasztalata Vodafone Car internettel kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz Avicularia #73379 üzenetére
Az ismerősömnek akarok segíteni, mert Ő pendriveról hallgat zenét, de jó lenne az AA is neki egyszerre. Okozhat bármi problémát ha rárakok egy elosztót és bedugom mindkettőt?
( Nincs kedvem egy próbálkozás miatt 6 számjegyű összeget fizetni javításra, ha valami baja lenne! 😁 )[ Szerkesztve ]
" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Micsurin
nagyúr
válasz Avicularia #73336 üzenetére
Ez tipikusan arra jó ha engedett pl hosszabb állás alatt a pótod, vagy peres gumi kapott egy pofont es valamennyit elengedett aztán kell egy pár tizedet pótolj.
Van, nagyon szeretem se nem ezzel fogod körbefújni a gumijaid.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Qru
MODERÁTOR
Ez csak nyomas ellenorzesre van inkabb. Felfujashoz van sima kezi/labi pumpam.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
Ha 0-ra van leengedve ami azért szinte lehetetlen akkor 1-et, de ilyen1,5-ről 2,4-re szerintem kettőt kb. ha fel van töltve.
Ez azért nem az a kompresszor ami hipp-hopp felfújja 0-ról, arra jó, hogy 8 kereket pl +0,2/0,3 barral fújjon és még marad benne energia.
-
ilyen_85
senior tag
válasz Avicularia #73328 üzenetére
Remélem nincs, most vettem a gumikat újonnan, még 300 km sincs bennük, illetve nem ereszt (ránézésre) meg fogom nézni ismét, hogy mennyi bennük a nyomás.
-
Qru
MODERÁTOR
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #73303 üzenetére
Az első Priusokban még nem Li-Ion, hanem Ni-Mh aksik voltak, amelyek tudvalévőleg erős memória effektussal rendelkeznek/léteznek, aztán mégis jók a mai napig. A Li-Ion aksik szintén Priusokban 20+ éve, minimális hibaszázalékkal működnek.
"csak a zene van"
-
Biqci
aktív tag
válasz Avicularia #73301 üzenetére
Szerintem annyira nem kell túlaggódni az aksi kapacitás csökkenését. Nekem majdnem 290k km van a CR-Z-ben, de nem veszek észre rohamos csökkenést. Csak akkor merül le teljesen, ha hegynek fölfelé zavarom, vagy autópályán, ha nem egyenletes sebességgel, hanem gyakori és intenzív gyorsulással kell menni. A mindennapokban általában az utolsó pálcika mindig hiányzik, jellemzően hosszú lejtmenetben motorfék üzemben lesz full...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
BigBlackDog
veterán
válasz Avicularia #73301 üzenetére
Szerintem az a 100%, amit Te látsz, nem a fizikai 100% pont a degradáció elnyújtása miatt. Tippre van bőven tartalék az akkumulátorban, ami tartalékként ott van és degradáció esetén ki lesz használva, miközben a user még semmit nem érez a romlásból egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #73299 üzenetére
Magat vedi ezzel a gyarto. Viszont amikor atlepte siman gariban felujitottak a motort (igaz nem Honda).
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #73297 üzenetére
Azert az 1000 km / 1 liter mar sok, foleg egy ilyen korszeru motortol. De ha egy picit eszik az nem a vilag.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #73295 üzenetére
Az olajat inkabb a Hondatol kerdezd meg. De ha nincs ra minositese akkor bukhatod a garit miatta.
#nincsbennetarcsi
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73293 üzenetére
Egy alternatíva: ELF Evolution Full-Tech VSX
[link][ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73290 üzenetére
Szerintem igen. A könyv ist ezt a specifikációt írja. Az autodoc-on a négy számhoz ezt írd be: 7100 a három számhoz meg ezt: AFG
Ez alapján tudsz keresni. Nevesebbek közül csak a Mobil ill a Motul-t ajánlja csak ez az oldal. Az ATO24 jó hely.[ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73288 üzenetére
Specifikáció: ACEA C5 0W-20
beteszem így a linket: (napok óta be van lassulva az oldal)
https://www.autodoc.de/castrol/21499858?utm_medium=cpc&utm_source=google&tb_prm=18654853434&gshp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwm_SzBhAsEiwAXE2Cv_Z3uxN-B_u1OSBvsu_xwcovAmzR1TtYaNhz2NVsyxCPB5Q4IxczCRoCw_IQAvD_BwE
De ott látni fogod, hogy ezt ez az oldal nem ajánlja ehhez az autóhoz.
Az ebay-t magánszemélytől olajban kerüld messzire.[ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73286 üzenetére
Nálam dettó 7.5k csereperiódust csinálok. Tegyél egy próbát Castrol-al.
Az original olajat egyenlőre nem ajánlják a 11 gen- hez.
(Das Honda 0W-20 Type 2.0 Motoröl ist das Honda OEM Motoröl für Fahrzeuge mit 2.0 Type R Benzin Motoren. Hierzu zählen die Baureihen Honda Civic IX (2012 - 2015) und Honda Civic X (ab 2015).
Egy másik autótípusnál a barátomnak volt az a tapasztalata, hogy bizonyos olajakat nagyon szerette a motorja és nem fogyott, míg más márkájú, de ua. a specifikációjú olajat pedig nagyon szerette csipegetni.
Kíváncsiságból megnéztem ezt az oldalt. Nem igazán hiszek neki, de azért érdekes, hogy milyen kevés gyártónak az olaja jó csak bele. ( Ráadásul 5w-30 is van benne, stb.)
[link][ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #73284 üzenetére
Nem. Kb fele cikluskor figyelmeztet, hogy nézzem meg, de eddig semmi. Mondjuk én Castrol-t tetettem bele. A szervízben Agip-al vannak szerződésben, de ragaszkodtam a Castrol-hoz. Te mennyi közönként cseréled?
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #73099 üzenetére
Gen 10 még angol szerelés volt, ha jól tudom. ??
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #73052 üzenetére
Ezekben a kis akksi csak a fedélzeti rendszert tartja életben, minden máshoz a nagy akksit használja.
#nincsbennetarcsi
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #72904 üzenetére
(És még nem írtam, hogy klímával volt ez az akció.) Újonnan nekem jól fogyasztott országúton. Még tavaly írtam, hogy 4 személlyel Szolnok-Szeged, ill. Szolnok-Soltvadkert 2 személlyel mennyi volt. Nekem autópályán nem volt eleinte jó a fogyasztás. (Mihez képest?)
Megtaláltam a tavalyi hsz-t, bemásolom ide:
"Nekem autópályán 6.5L 130-as tempónál, ott már nincsenek csodák. Szolnok-Soldvadkert oda-vissza 3.8L 90-es tempónál, mindenütt időben elengedve a gázpedál, két személlyel kis klímával. Szolnok-Szeged 4 személlyel oda-vissza 4.4L klíma nélkül, viszont 100-110 tempóval, kicsit (?) nem betartva a közlekedési szabályokat. 3300 km-nél járok, még nyersnek érzem a motort."[ Szerkesztve ]
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #72901 üzenetére
Ez a sport-felszereltség. Azt figyeltük meg, hogy az unokáig levő távot még nyers volt az autó, addig tankolás nélkül nem tudtuk megtenni. Ez 580km. Illetve a fedélzeti komp. már olyan kevés kilómétert jelzett, hogy nem kockáztattunk. Manapság ez a távolság simán belefér tankolás nélkül, pedig még mindig csak "bejáratós" az autó. Annak idején a benzines 2.4 Accord-om, olyan 40k után fogyasztott csak jól, 9l környékén voltam vele mindig, utána meg drasztikusan 1-1.5l-el kevesebb lett a fogyasztás.
-
Clark78
tag
válasz Avicularia #72816 üzenetére
Úh, akkor én nagyon rosszul csinálok valamit... Szintén 1.5T
Nekem még két tankolás között sem volt ilyen alacsony fogyasztásom, nemhogy az átlagom. Asszem 6,05 volt eddig a legalacsonyabb.
Nálam az átlag 74 ezer km-re vetítve, applikáción vezetve 7,45.
A fedélzeti szerint csak 6,8, ami kamu.
Bár én sokat pályázok vele, és a városi araszolgatás sem ritka. Meg én szeretek haladni.
De mindenesetre lenyűgöző eredmény, gratula! -
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #72828 üzenetére
Az kb lefelezett periodus az teljesen ok. De nyilvan hasznalat fuggo a dolog erosen.
#nincsbennetarcsi
-
theballa32
tag
Az is nagyon jó, főleg az 1.5 fogyasztása a megnyerő.
-
Zsombe
senior tag
Pályán mennyit fogyaszt a hibrid?
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
félisten
válasz Avicularia #72762 üzenetére
Egyértelműen, azért is kamuk ezek a számok. És ugye ebből jönnek majd a legendák, hogy az 1.9 TDI az elmegy levegővel, aztán a kolléga már nyúl is a telefonért, nála meg hirtelen minden sz@r, mert kiderül az 500-700e az állag megőrzésre ment rá, bár ahhoz is kevés.
Egyszerűen nincs olyan autó ami ingyen lenne, Off új autómnál is ha éves szervizt nézek 60-80e évente, és baj nincs vele még, gumi meg nem számolva.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Micsurin
nagyúr
válasz Avicularia #72488 üzenetére
Nyomorban az étel a kincs, balkánon a lefeslett német prémium autó. Ha érted...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz Avicularia #72436 üzenetére
Monster Burger, 3db húsi végig bacon és sajt rétegezve egy kevéske zölddel és paradicsommal!
Saccco fekete eü kesztyűt adnak mert marha nagy a buresz és ha sajtlávával kéred akkor folyik is ráadásul mindenhonnan a chedar a tetejéről.
Elv aki megeszi krumplival együtt az a falra kerül akkora adag, mi extra krumplival kértük de ketten kérve a krumplit emiatt. Ha asszony pajtás az utolsó párfalatot bírta volna akkor megvan a falon a nevünk. De 158 centitől ez is kész csoda volt én azt mondom...
---
Civic viszont megy Összegyűltek az összegek meg a felhők voltam három lakatosnál is az ívek preventív csiszolása festése, a balküszöb javítása és az alvázvédő kb 5-600k lenne és akkor Imi 3-400 ezre nincs benne... ahogy a futóműhöz se nyúltam...
Inkább bukok marha nagyot de nem kezdek bele mert ez nagyon #végetnemérős kör lesz.... Felraktam szotyiért (tesók persze 300-ért már vinnék) aztán elmegy amennyiért megy én meg tavasszal nézek egy GP 1.4Tjet vagy 1.9MJet-et. (Gumik meg Pio fej ládával együtt költözik át szóval azok legalább nem bukók.)Félelmetes árakért fényeznek...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
tvamos
nagyúr
válasz Avicularia #72335 üzenetére
Regebben volt itt szereld magad muhely allitolag, de most mar nem talalom... (Olajcseret, aprosagokat megcsinalnek.)
De olcsobb, ha a benzinkutnal kiberelek egy kocsit, ha kell. De nem nagyon kell.Otthon meg ott a Honda, videken nem nagyon lehet mashogy letezni. Mondjuk szerintem videken itt se nagyon lehet.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Avicularia #72319 üzenetére
Az biztos. Meg videken talan meg lehet fizetni, de itt, Stockholmban egy ilyen oreg autot nem lehet eletben tartani, csak, ha tudod otthon javitan. Egy uj auto lizingje olcsobb, es egyszerubb is.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Avicularia #72312 üzenetére
Magyarországon van a kocsi.
Már megvan pedig 2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #72213 üzenetére
Nagyon durva lehet -18, főleg - 43 Nincs mese, ott fűteni kell. Tavaly megpróbáltam csak ülésfűtéssel kihúzni a városi telet, de nagyon szenvedős volt és a fogyasztásom sem lett sokkal kevesebb, mint 6l. Idén fűtök, le van tojva, mennyivel eszik többet. Bár most is csak 5.1-en áll a BC 1300 km városi menet után, igaz, nem volt igazán hideg még ezen a télen.
#72216Qru Egy időben sokat jártam (csúcsidőben) a rákosrendezőn át. Ott ugye nem ritka a 10-20 perces álldogálás. Na... ha ott járt a motor, míg vártam a vonatot, akkor simán 10l főlé mászott a BC (télen). Kénytelen voltam leállítani és az eleve hideg autóban fagyoskodni, mert szégyenteljes volt látni az irgalmatlanul magas fogyasztást. Hibridben is fagyogatok, mert az sem kímélős, ha helyben állva fűtök 20 percig, de legalább a hátsóm meleg.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Aladdin
aktív tag
válasz Avicularia #72208 üzenetére
Na, ez igen, rendes zenet hallgatsz
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #72208 üzenetére
Ha nem is látszik igazán a hatékonyság, azért dolgozik az rendesen a háttérben. Nekem is volt 6.1 az átlagom -5 -7 fok körüli hőmérséklet és bekapcsolt utastér fűtés mellett. Ha nem lett volna EV, akkor tuti a 9l környéki városi fogyasztás rövidtávon....télen. Előző Jazzeim 6.5-nél lejjebb sose mentek városban (nyáron). Ez meg simán 4l alatt tartható (szintén nyáron). Lényeg, ha nem is áll le a motor, csak azért teszi, mert keringeti a hűtővizet, hogy legyen utastér fűtésed. Ehhez elég neki egy alapjárathoz közeli fordulat, ami mellett/közben akkumulátorról hajt. Saját tapasztalatom szerint.
Ha csak ülésfűtést használok, most sem megy 5l fölé a városi fogyasztás, de sajnos attól még hideg marad a fülkében...úgyhogy inkább fűtök.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
-
King Charles
tag
válasz Avicularia #71987 üzenetére
ez a 2 jonak tunik
szerintetek?
https://www.bardiauto.hu/webshop/termeklap/olajok-adalekok/meretoil_motorolaj/-CAS_20315-4/-LM2853?r=383931363131313237303936
https://www.bardiauto.hu/webshop/termeklap/olajok-adalekok/meretoil_motorolaj/-CAS_20315-4?r=383931363131313237303936
-
King Charles
tag
válasz Avicularia #71985 üzenetére
nekem jo a kulfoldi is, Daniaban elek ide tobbnyire mindenhonnan szalitanak. Az a bajon hogy 0w20 as olajat talalok, de olyat ami megfelelne e specifikacionak azt nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71961 üzenetére
Ne, 0 fok alatt nem szabad tolteni az akksit! Nem tudsz vmi fagyvedett helyre beallni tolteni?
50 km eleg kellene legyen boven pedig. Akkor ez lassan cseres lesz...
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71959 üzenetére
Kicsit jo lenne ratolteni, vagy menni vele egy nagyobb kort.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71904 üzenetére
O.K. Látom már... Azt ugyan nem tudom, miért nem volt jó a B fokozat, de a japcsik ebben (is) biztosan jobbak nálam. Illetve sejtem, mert ezek szerint a regeneratív fékezés erősségét lehet szabályozni vele, ami fix "B" fokozattal nem működhet.
"csak a zene van"
-
saen
veterán
válasz Avicularia #71901 üzenetére
Type-R azért inkább egy versenyautó, mint autó Legtöbb ember jobban jár a simával, azért egy full extrás hybrid nekem jobban bejönne és olcsóbb is. A drágább Type-R itthon 28m felett van, az olcsóbbik is 25m ha jól emlékszem.
HR-V is idén kb 2.5m-val lett drágább és ügye ugyanaz az autó. Hondáéknál pörög az infláció. Jazz is simán felment 1m-val, ráadásul kicsit korábban is, mint igérték, én is csak épp megúsztam a drágulást...
Drága itthon minden, viszont a Civic-ed is egy kifejezetten szép autó, szerintem egyik legszebb kocsi ami most a piacon van. -
Qru
MODERÁTOR
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71897 üzenetére
Értem. Nálam még ez a hagyományosabb váltókar megoldás van. A regeneratív fékezés teljesen automatikus, amennyiben "B" állásban van a váltókar. Ez mondjuk téged a legkevésbé sem érdekelhet, ezért csak információs jelleggel írom amit.
Viszont a féklámpa nálam is ilyen "hülyén" működik, hogy így mondjam. Néha attól tartok, valaki seggbe fog vágni, mert a regeneratív fékezés nálam is eléggé hatásos, hogy úgy mondjam, de a féklámpa soha sem gyullad ki. Tükörből szoktam látni, hogy páran szinte satuznak mögöttem, mert annyira meglepi őket, hogy féklámpa nélkül is eléggé komoly lassulásokra képes az autó. Azzal szoktam védeni magam, hogy annyira lenyomom a fékpedált, hogy kigyulladjon a féklámpa, de igazából nincs még fékhatás, viszont a bambája legalább észreveszi, hogy lassulok és nem mászik a seggembe.
#71899saen Dettó.
A méretével kapcsolatban egyetlen kritika érheti az autót, az pedig a kisebb csomagtér, de bánja kánya, ha amúgy meg nagyon kényelmes.
Németországba mentünk hárman. Asszony jobb hátul ült. Már az első kiutazás után is azt mondta, jobb volt hátul utazni, mint a jobb első ülésben. Másodszorra is ugyanez volt a véleménye. Mondjon valaki olyan kisautót, amiben hosszútávon jobb/kényelmesebb utazni hátul, mint elől.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71895 üzenetére
Civicen is van a váltón B fokozat, ugye?
Ja és ha használod ezt a "kapcsolós fékezést", közben ég/kigyullad a féklámpa?[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
NoLF
veterán
válasz Avicularia #71848 üzenetére
egy modern motornál amiről tudod, hogy nincs baja, miért kéne ellenőrizni egyébként szerinted? egy ideje már nem wartburggal járunk
más kérdés, hogy a cégeseknek meg nem csak hogy nem nézik hanem leginkább az előírt alapján sem cserélik, nem is beszélve pl némely népekről ahol a csere mint olyan az átlagember fejében nem is létezik. (olasz anyósom pl még nem hallott olyanról, hogy olajat kéne cserélni egy autóban, a verdái sorban meghaltak az évek során 100-120k km körül, de senki nem tudja, miért... )
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71848 üzenetére
Cegesbe belevertem tobb mint 100k km-t egyszer sem neztem meg az olajszintet csak mondom.
#nincsbennetarcsi
-
Biqci
aktív tag
válasz Avicularia #71773 üzenetére
Ja, ez természetes. Az új Civic egy más világ…
De itt 10-12 éves modellekről volt szó"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
tibor.sz
tag
válasz Avicularia #71724 üzenetére
Hát egy ilyet 2,5 M-ért el is fogadnék. Üvegtető, bőrbelső, és jól látom, hogy 2012-es autóban nincs 24k km? Mindjárt ülök fel a repcsire
-
Aladdin
aktív tag
válasz Avicularia #71697 üzenetére
Itthon sincs benne, hogy évi 1 lehet:
"A karbantartási csomag az első 5 előírt időszakos karbantartást foglalja magában, amely okán a futásteljesítmény, vagy a jármű igénybevételének (normál/fokozott) függvényében a csomag
érvényessége nem feltétlen éri el az 5 évet vagy 100.000 km-t." -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71692 üzenetére
Nekem van 5 éves szervizem a Jazzhez. Ebben az esetben sem bc szerint kell olajat cserélni, hanem évente 1x, az éves szerviz alkalmával. Nekem az első szerviznél volt az autóban 8e km és szó nélkül cserélték az olajat. Tehát, nem várják meg, míg a bc kiírja, hogy olajcsere kell, hanem 1 év után csere. Ha évente 20 ezret mész (vagy többet), az más tészta ugye, de erre a magasabb futásteljesítményre az 5 éves szerviz nem is vonatkozik, csak az évi 1x, vagy 15e km-re.
#71687saen 5e km után biztosan nem cserélnék olajat. Soha nem is tettem egyik Jazzemnél sem. Hibridnél sem cseréltem, mert minek. Ha fél év alatt belenyomnál 10 ezret, akkor azt mondanám, hogy cserélj olajat, de 5e után értelmetlen. Ha sok a város, akkor kb. feleannyit megy a benzinmotor, mint a sima benzinesben (nyáron) (télen használattól függ). Tehát, 5e km valójában kb. 2500 km-t jelent hibriddel. Ezért is mondom, hogy "értelmetlen" lenne egy olajcsere 5e km után. Ha viszont sok az autópálya, akkor ugye a benzinmotor kb, ugyanannyit megy, mint egy sima benzinesben, tehát, esetleg lehet értelme az olajcserének 5e k után. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
saen
veterán
válasz Avicularia #71689 üzenetére
Nem vettem.
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #71654 üzenetére
Ma kipróbálom, ha nálam nincs bekapcsolva.
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #71652 üzenetére
Nálam Eco-ban 0.3L (talán) kevesebbel beéri városon kívül, de nem autópályán. Autópályán meg nincsenek csodák. Sokáig keresgéltem az általad említett funkciót, de nem találtam rá beállítást. Már vannak hozzá moddolások, de nem merném telepíteni. Javarészt usa verzióhoz, de szerintem hamarosan megjelennek az európai verzióhoz is.
-
Kicsipampam
tag
válasz Avicularia #71649 üzenetére
Ezt nagyon hiányolom belőle én is. Beadnám neki, hogy hová akarok menni, majd a ~800m-es táv utolsó 10-20 méterén nem indítja be a motort még akkor sem, ha kicsit lejjebb megy a töltöttség, mint azt amúgy a rendszerben rögzítették. Nem nagy szoftveres tudás kellene ehhez. Kicsit "gondolkodóbb" lehetne a rendszer. Szerintem majd a rendszert hozzáokosítják a GPS rendszerhez, mint pl a Tesla-nál, ahol most már kezd az egész egy nagyon komoly komplett rendszerré lenni. Hihetetlen mennyi "intelligencia"-t tettek bele.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71646 üzenetére
"Az e:HEV apró akkumulátora a normál használat során teljesen feltöltődik úgy negyven perc alatt "
Hát igen... ez tömény hülyeség ebben a formában. Normafáról ereszkedve már 1-2 km után ( 1-2 perc? ) fullon van az aksi. De úgy fullon, hogy csutkára világít az összes lámpa és már a motorféket is beveti B-ben. D-ben nincs motorfék, de akkor kénytelen lennék fékezni, mert D-ben nincs akkor fékhatása a generátornak, mint B-ben."csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71646 üzenetére
Lehet más akku menedzsementet kapott, Volvo Phev-ben is van öntöltő mód. De majd a rendes tesztből talán kiderül.
#nincsbennetarcsi
-
theballa32
tag
válasz Avicularia #71570 üzenetére
Amelyik kommentre válaszoltam 1. alkalommal, az a tulaj a vezérlés problémától tart. Az olajhígulásra volt visszahívás is. (1.5 motoros), azzal tele is van a net. Csak a motor teljes tönkremenetelét tudták eltitkolni a nagyvilág elől.
[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
válasz Avicularia #71567 üzenetére
A hígulás úgy tudom, hogy az 1.5 motornál volt, orvosolták gariban. . A motorbaki alatt meg azt értem, hogyha a szíj hibája okozta a motorok tönkremenetelét, akkor a gyár nem lép semmit, hanem csak cserélgetik azt. Közben a több ezer vásárló nem tesz semmit, csak kifizetik a motorcseréket.Eközben a neten nincs fent semmi konkrétan ezzel kapcsolatban, és a youtube sincs tele siránkozó videókkal.
[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
válasz Avicularia #71565 üzenetére
Ha ez így van, akkor még jobban elképzelhetetlen, hogy egy ekkora motorbaki nem derült ki ennyi év alatt. Érted, hogy mire gondolok?
A neten meg nagyon sok okos autószerelő van, csak most éppen nem tudná megcsinálni a motorcserét. -
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #71560 üzenetére
Súrlódáscsökkentés, ebből következően valamivel kisebb károsanyag-kibocsátás. A tartósság és az n+1-edik tulaj csak sokadlagos szempont (ha egyáltalán szempont).
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71494 üzenetére
Pont ez az, hogy ott volt gond amiket csak rovid utakra hasznaltak.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
válasz Avicularia #71549 üzenetére
Aa dehogy okoskodnak bele Meg sokan szeretnek ott klubbolni, fater meg segiteni is probal.
-
theballa32
tag
válasz Avicularia #71546 üzenetére
Én megkérdeztem ,ők meg azt mondták rendben van. Oda fogom hordani mindig az autót. Korrektek, és ez nekem teljes elégedettség
-
Kurfürst
csendes tag
válasz Avicularia #71490 üzenetére
Olajhigulás - ez nem specifikusan Civic X probléma, hanem általánosan (jobban) jellemző a közvetlen befecskendezéses motorokra, ahogyan a szelepek kokszosodása is a használt technológia miatt (egyébként a németeknél valamelyik lap szétszedte a motort 100k km után és szinte semmi kokszosodás nem volt).
Az olajhigulást az USA-ban hypolták mint problémát, annyiban igaz, hogy a 1,5T-vel szerelt CR-V-ket sújtotta, rövid távú használatnál hidegebb államokban (USA, Kína északi része, Kanada ahol problémás volt). Ott valóban volt a CRV-hez (nem a Civichez!) egy szotverfrissítés hogy gyorsabban melegedjen a motor. Mivel ez nagyon nagy hatékonyságú motor (39+%), nem hőt csinál a benzinből hanem erőt, és ezért lassan is melegszik be, és rövid távon, hideg időben nem tud eléggé az olaj sem eléggé felmelegedni ahhoz, hogy a bekerülő üzemanyag egyszerűen elpárologjon belőle, így a kenés nem lesz megfelelő. Egy régi, alacsony hatékonyságú szívóbenzin erre nem lesz ennyire érzékeny de persze nem is fogyaszt majd ilyen jól..
Azért ezek alapvetően a user errorok, ha vesz rövid távú használatra egy turbós, közvetlen befecskendezéses motor, aztán a sarki boltig jár vele és ehhez a használati módhoz előírt sűrűbb olajcserét meg elmulasztja...
Az A/C probléma úgy tudom valid, de inkább a korai szériákra volt igaz és beszállítói probléma, egyrészt kiterjesztett garancia van az A/C-re. Nekem a faceliftes Civic X-ben nincs vele gond 4 éve, teszi a dolgát.
-
Neoteric
addikt
1.6d esetében X-ben ugyanaz van, mint a IX-ben, ugye?
PSN: ne0teric_sAN
-
Qru
MODERÁTOR
Igen a befecskendezesi kepen valtoztattak, hogy hamarabb bemelegedjen a motor es elparologjon az olajbol a benzin.
#nincsbennetarcsi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71470 üzenetére
A szereldének volt új még akkor. Kellett nekik vagy 6-7 év, mire gatyába rázták az összeszerelés minőségét és kidobták a gyenge EU-s beszállítók alkatrészeit is. De valójában 2021-ben történ ez, mikor a Jazz ehevet megvettem. Rosszul emlékeztem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71467 üzenetére
Mivel az is Angol szerelés volt, nem is csodálkozom. Én is ott álltam a szalonban, Jazz eHEV és Civic 1.0t között vergődve és a végén a kicsi győzőtt, pont azért, mert annyira "új" volt még a Civic 2020-ban, hogy nem mertem bevállani. Szerencsére ez már a múlté, mert bezárták az angliai gyárat és a helyét beszórták oltatlan mésszel.
#71468tboldi Tudjuk, az olasz autók milyenek. Volt hozzájuk szerencsém. De ha egy Denso romlik el először, annak is oka van. Nincsenek szokva a durva bánásmódhoz, amit olasz autókban kapnak.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
hhenry
őstag
válasz Avicularia #71458 üzenetére
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz Avicularia #71445 üzenetére
Amit Angliában gyártanak Honda, az olyan is sajna.. (volt 8 gen-em, meh, hagyjuk is )
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Otisz
őstag
válasz Avicularia #71445 üzenetére
Uhh, így megértelek.
Az újhoz több szerencsét, meg sok balesetmentes kilométert kívánok!(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
válasz Avicularia #71442 üzenetére
Bazz....
Én meg most akarok váltani, erre akksit kell vennem....assistance szolgálatnak bejelentettem, hátha ők megoldják.
Egyébként én tök elégedett vagyok a kocsival, nem is cserélném le, de kell egy kombi, aminek hatalmas csomagtere van, ahol elfér a 2 kis 50 kilós kutyus. Ezért ha minden igaz, akkor egy kombi Passat GTE lesz.
(OO[IIII][IIII]OO)
-
Otisz
őstag
válasz Avicularia #71437 üzenetére
“Drive carefully system initializing” ehhez viszont mennem kéne a kocsival, hogy bekalibrálja.
Szinte biztos vagyok, hogy valamit pluszban csinálni kellene, de ez így gáz…
Start-szop rendszert mindig kikapcsoltam, szerintem ezért bírta ennyi ideig
(OO[IIII][IIII]OO)
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #71370 üzenetére
Nekem olyan van, amiben van bevasarlokocsihoz bileta + profilmelysegmero. Bar meg sosem kellett hasznalnom.
[link] -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71288 üzenetére
Gondolom tudod, hogy "padlónál" kizárólag a villanymotor hajt, a benzines meg csak tölti az akkut. Olyan, mint a Nohab... [link] A videón is látszik, hogy a benzinmotor állandó fordulaton pörög. Nálam volt olyan az Osztrák alpokban, hogy 2 szegmensig lement az akkuszint, mert emelkedőre csapattam 150-el. Már azt gondoltam, hogy nem fog tudni utántölteni annyit, ami elég az akku elegendő töltéséhez, de ment neki.
"csak a zene van"
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71197 üzenetére
Kemény, mi járunk a hegyekbe ott is találkoztam már elég sok állattal. A legkeményebb amikor a hajtűkanyarból kijövet egy Muflon állt az úton előttem. Szerencsére a Jazz hegynek fel nem túl acélos tempót diktál, így meg tudtam állni időben.
#nincsbennetarcsi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71134 üzenetére
Vagy úgy, erre nem gondoltam, mert ugye Jazzem van.
A táblakeverés is egy új ficsör ezek szerint."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71131 üzenetére
A "csak szoftver kérdése" ismerős probléma, de tudjuk, mennyibe kerül az a pár szoftveres ficsör, amit csak azért nem kapsz meg, mert nem fizettél érte.
Táblafelismerő néha összekeveri az útszámozást a sebességkorlátozással. Nálad nem ?
És az a vezetékmentes töltő honnan kapja az áramot? Amúgy jópofa lenne...
Wazze-t még ki sem próbáltam. Na madj most... kösz az ötletet."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71125 üzenetére
Egészen biztosan nem egyezik az amerikai és az európai piacra szállított autók "funkcionalitása". Ha valami hiányzik, az hiányzik. A táblafelismerő rendszernek nem ez az egyetlen hibája, majd később meglátod. Viszont nem élhetetlen így sem, csak némi megszokást igényel. Vízhőmérő nincs egy ideje, van helyette magas vízhőmérsékletre figyelmeztető piktogram. Már a GK Jazzben sem volt vízhőmérő mutató.
Nekem pl a mai napig nem működik android auto alkalmazásban Google térképnél a hang alapú keresés/navigálás. Állítólag dolgoznak rajta. Aztán az androidos telefonos applikáció sem akar működni, mert nem tudom miért, de annak mondjuk alig venném hasznát, mert szinte nincs olyan funkció, ami fontos lenne. Talán a telefonnal történő ajtó nyitás/zárás néha jól jönne, de enélkül is lehet élni. Nálad esetleg már nincsenek/megoldódtak ezek a hiányosságok, bár ki tiudja..."csak a zene van"
-
BigBlackDog
veterán
Vízhőmérséklet mérő szerintem direkt nincs, már jó ideje divat, hogy ne terheljék túl a usert. Magas értéket valószínűleg kijelzi.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
Na itt kicsit összekeveredtek a gondolatok. Először a XI-es hibridről írtam. Aztán a X-esről és utána megint a hibridről.
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #71100 üzenetére
Ilyenhez még nem volt szerencsém, de a "hagyományos" tolatókamerával sem tudok boldogulni, utoljára egy 10gen Civiccel próbáltam. Egyszerű tükrökkel sokkal precízebb vagyok.
Mondjuk egyelőre nem is fenyeget a veszély, hogy ilyeneket kelljen használnom, a családi flotta 14, 17 és 19 éves autókból áll. Ezek közül a legfiatalabb Alfa MiTónak van a legmenőbb kijelzője, de infotainment helyett csak egy CD-s rádió van. Valamint OBD-ről kiolvasható plusz adatokért átraktam a ScanGauge-et a GD Jazz-ből.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #71094 üzenetére
Ja, az új, faceliftelt Cayenne-ben is olyan, mintha dekopírfűrésszel kivágták volna a napellenzőt. Meg a Taycan is hasonló.
szerk.: Cadillac Lyriq, Rivian R1T, Lucid Air, vagy a nálunk is kapható Ford Msutang Mach-E. És a már említett Mini Cooper, BMW iX...
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Avicularia #71091 üzenetére
Egy digitális kijelzőnek van akkora fényereje, hogy ne kelljen napellenző. BMW, Mini, Porsche... Több márka is így csinálja.
-
Saccco
nagyúr
válasz Avicularia #71085 üzenetére
Pont most változatnak rajta.
De itt egy kalkulátor, ha érdekelnek konkrét példák.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Rp526
aktív tag
válasz Avicularia #71082 üzenetére
Hát ez viccnek is rossz..
Ezért nem adom el a VI gen civicem. Lehet csak én vagyok így, de a régi autókban legalább törekedtek kicsit a különbségekre. A Honda nyilván soha nem a luxusáról volt híres, ahogy egyik japán autó sem, viszont nekem tetszettek a régi formák. Ma már minden ugyan olyan és ahogy jön az elektromos átállás egyre hasonlóbbak, fantáziátlanabbak. Remélem ez a középboxba illesztett hatalmas kijelzőmáni lecseng. Vannak jelei szerencsére. -
Saccco
nagyúr
válasz Avicularia #71083 üzenetére
Szerintem fel sem lehet sorolni.
10-20 új adót találtak ki, mióta vannak.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Avicularia #71080 üzenetére
Nem az ÁFA adja a különbözetet.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Neoteric
addikt
válasz Avicularia #71050 üzenetére
Ja, néztem én is reviewkat, mindenki a városi fogyasztást emeli ki, mert ott tényleg szépet produkál. Pályán nincsenek csodák, 5-6l/100km. Ettõl függetlenül sztem így is szép egy 2literes benzin motortól.
PSN: ne0teric_sAN
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Avicularia #71050 üzenetére
palyan mennyit eszik 130-140-nel?
mekkora tankja van?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71048 üzenetére
Az jó ár! Ha ott veszed náluk a betétet is akkor nem úsztad volna meg ilyen olcsón.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71041 üzenetére
Az a baj, hogy ezek az árak itthon is megvannak már (pl a 120k-s olajcsere) csak éppen a bérviszonyok mások egy kicsit.
#nincsbennetarcsi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Avicularia #71034 üzenetére
"De a telefonra lehet 36 hónapos kifizetést is választani."
Egy jobb telefon manapság 500e Ft is lehet, még jó, hogy adnak rá hosszabb részletfizetési kedvezményt."2 hónap híján 4 évesen az új árának 73%-át kaptam érte és 110K km-el adtam le a kereskedőnek."
Honda volt az is? Csak mert az akkori új árában is el tudtad volna eladni. A kereskedő annyiért fogja továbbadni, ebben biztos lehetsz."csak a zene van"
-
D55
aktív tag
válasz Avicularia #71028 üzenetére
Mert a most futó Civic-et a valaha készült legjobb vezetési élményt nyújtó hybrid-nek kiálltották ki, szerintem azért. Ha pár nulla lenne még pluszba a bankszámlám egyenlegének a végén, akkor gondolkodás nélkül bespájzolnék én is pár darabot akár csak "jól jöhet még egyszer" tárgyként is. Ettől függetlenül szélesebb viszonylatban, a teljes autópiacra vetítve nagyon is várható az összeomlás és mondok a Qru által linkeltnél is durvábbat: akinek sok pénze van, azok közül is sokan azért vesznek mostanában autót, mert a jövőben már nem fognak kapni olyat, ami megfelel a műszaki elvárásaiknak. Ezt nem egy gazdagabb/sikeresebb vállalkozó ismerősöm ecsetelgette már nekem, egyikőjük egy Mustangot vett kapkodva emiatt pár éve (valamit a V8-as motorokkal variáltak akkor), most meg épp egy T6-os Multivant mutogatott egy másik, hogy az utolsó darabok közül még lecsapott egyre, mert a T7 már nem az igazi. És ugye ha mondjuk Mustangból nem is, de T5-T6-ból pont van ennek az ismerősömnek a cégénél is még jópár darab és feltételezem azokat sem tervezi akkor már mindenáron lecserélni amíg jól teszik a dolgukat.
Azt kell megérteni itt, hogy volt a világon egy gazdaságilag nagyon gördülékeny évtized, amikor a korábbi gazdasági válság fájdalmas tanulságaiból okulva mind a cégek, mind a lakosság igyekezett hitelek helyett inkább a felhalmozás / tartalékolás felé hajlani. Erre aztán valószínűleg a 2010-es évek végén már kellő számú élelmes gazdasági szereplő szeme csillanhatott fel és elkezdtek eleinte a klímaváltozás témáját megragadva, aztán pedig a chiphiány, majd a háború ürügyeit hangoztatva pofátlanabbnál pofátlanabb áremeléseket végrehajtani, kialakítva ezzel egy csendes kartellkörnyezetet a legtöbb szektorban. Rövidtávon sokaknak akár az évszázad üzletei lehettek ezek, viszont semmi sem tart örökké, az embereknek mára elkezdett elfogyni a pénze és mint mondtam a kifutószériáknál eleve nagyban erősíthette a keresletet a klímaszabályozások + itt mellé még az EU-s túlszabályozási mánia miatti, a vásárlók számára nemkívánatos műszaki megoldások felé való elmozdulás is. Nem adok én sem már sok időt mindezekután annak, amikor végül szembe lesznek kénytelenek nézni a hosszútávú következményekkel is. Remélhetőleg egy időre ez majd aztán ismét a józanabbul gondolkodó gyártók malmára fogja hajtani a vizet és a piacilag rendkívül káros szabályozásokat is bízom benne, hogy kellőképp visszafújja majd valahogy azoknak a szemébe, akik ilyeneket politikai vonalon támogattak...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Avicularia #71028 üzenetére
Mert hozzájuk később gyűrűzik be a kereslet csökkenése (a cikk az európai gyártókról szól) és termelés felfutása. Nekik mi nem elsődleges piac vagyunk, a sokkal fontosabb piacaikra koncentrálnak (Észak Amerika pl). Az EU-ban a kivetett vámok miatt nem is tudnak igazán versenyképesek maradni, egyszerűen a jelen kondíciók mellett nem éri meg nekik ide beszállítani.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robogó, kismotor
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Politika
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Akvárium tisztító berendezés új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest