Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
-
RR-13
őstag
(rögzített hozzászólás)
A Topicban az ajánlókódok nyilvános beírása, közzététele, minden formában TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
Izgalmas kérdés, hogy egy ilyen gránitos kártyának meg lehet-e változtatni idegen ATM-eknél a PIN kódját.
Mert tudtommal ez nem annyira egyértelmű. Az sem világos, hogy egy ATM idegen bankkártyánál egyáltalán lehetőséget ad-e a PIN kód megváltoztatására és ha igen, mely esetekben.Elvileg eléggé alapnak kéne lennie a PIN cserének bármely ATM-nél bármely kártyánál.
-
pictigjis
őstag
azt hittem, ilyen pin-kódot automatikusan nem adnak ki a bankok, de ezek szerint tévedtem. a gránitos eurókártyámhoz sikeresen a 0123 kódot sikerült legenerálni
nyilván megváltoztattam, szóval nagy titok nincs benne így
-
SzGee
aktív tag
Úgy tűnik, én is búcsút mondok a Rafinak
Feltételek nélkül a gránit kamat plusz szerintetek mennyire lehet jó? 50 ezerig ingyenes utalás, a kártya is viszonylag olcsó
Ha meg odamegy a fizu és csak pár napot látra szólóan kamatozik, már az kb nullázhatja a kártya költségeket
Lehet erre váltok inkább, nem a Premium Bankingra -
sniphoe
aktív tag
Raiffeisen netbankból ki tudtam exportálni a partnerlistát, de a CIB-nél egyelőre nem találtam import opciót. Valaki futott már bele esetleg ugyanebbe a problémába?
-
pictigjis
őstag
egyébként ha már szóba kerül az azonnali váltás: a napokban nyomogattam, nálam 4 millió forint az a határ, ahol már "jó" árfolyamot ad. "jó" alatt bankközi + 1 huf-ot értek. ennél jobb nincs, 4 vagy 25 millió, ugyanezt az árfolyamot kínálja a raiffeisen. 3 900 000 váltása már bankközi + 2 huf lenne, 100 ezret meg kb. bankközi + 2,5 huf-ért váltanak (nálam)
-
RR-13
őstag
-
A K&H-s BF nyitási akciójából már mindenki megkapta a jóváírást? Nálam még semmi.
-
pictigjis
őstag
a 38373-ban ugye írtam, hogy a raiffeisen szerint az egyedi árfolyamos azonnali váltásra egyébként se vonatkozott volna, de akkor semmire sem fog... lehet, az utolsó pillanatban kiderült valami, hogy valami nincs jól bekonfigurálva a rendszerekben, egyébként ez nagyon érdekes fejlemény
köszi, hogy betetted!
-
RR-13
őstag
Raiffeisen Bank deviza tranzakcióival kapcsolatos utólagos díjterhelés visszavonása:
A 2025.02.14-én meghirdetett és 2025.02.17-én hatályba lépő változások:
A Bank visszavonja egyes - 2024.12.06-án 2025.02.17-i hatályba lépéssel meghirdetett - tranzakciókra vonatkozó díjmódosításait, ezen módosítások nem lépnek hatályba.
Az érintett díjtételekben a hatályba nem lépő díjelemet és a kapcsolódó utólagos terhelésre vonatkozó rendelkezést áthúzott betűtípussal jelöltük.A Bank 2025.02.17-től, minden tárgyhónapot megelőző hónap 24. napjától a tárgyhónap 23. napjáig teljesített deviza konverziós tranzakciók esetében a 0,45%, max. 20.000 Ft nak megfelelő díjrészt utólag, az adott tárgyhónap utolsó munkanapján utólagosan terheli a díj terhelésére szolgáló bankszámlán. -
peetie1
aktív tag
Igen, az akkor működik a szelfis, ha új típusú személyid van. Nekem nem olyan még

Egyébként ma már meg tudtam nyitni a devizaszámlát is hozzá, ki is próbáltam a váltást, 401.2 volt a közép az investing.com szerint, 401.5ért adta ez erste. Nem szeretem ezt a bankot túlságosan, de az tény, hogy ez a csomag marha jó. Kár hogy csak 3 évig ingyenes

-
kerxy
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
Én ugyan nem emlékszem a jelszómegadás hogy volt nálam, de az biztos, hogy én szelfis számlanyitással fejeztem be a George-on, videobank nélkül. Ezt valamiért amúgy egyáltalán nem promózzák, de ha félbehagyod a Georgeban, akkor másnap már ez is opció a videobankos nyitás mellett.
-
-
bigdady
nagyúr
Minden banknál ingyenes most a fizetési kérelem indítás és fogadás is? Mi ingyenes törvényileg? Semmi?
-
-
RR-13
őstag
Szerintem nem a saját, idegen bankján keresztül küldte (fizette be) a pénzt a CIB számlára, mert az tudomásom szerint még mindig alapból kizárt.
Inkább bement egy CIB fiókba, és befizette a pénztárban a számlaszámra, ezt tudom elképzelni, és igen, annak díja van sajnos.
Bárki fizet be CIB-nél egy számlára, a számlatulajdonosnak terhelik a befizetés díját.
Jelenleg, jellemzően csak átutalással vagy átvezetéssel lehet "ingyen" pénzt tenni egy CIB számlára. -
Horvi
őstag
Sziasztok,
Barátnőmnek most kötöttünk BM-es CIB Eco számlát(nem Plusz) és anyukája(OTPs) küldött neki pénzt bankfiókból és barátnőmnek díjat számítottak fel:
Ez az akarna lenni mint az összefoglalóban szereplő, pénztári befizetésnek díja van? Bár azt nem értem, hogy miért a CIB-es fizet, ha neki küldenek pénzt. Vagy ez valami más díj lenne
Köszi! -
zsola400
senior tag
-
RR-13
őstag
válasz
hodostamas
üzenetére
Bár van a felmondás utolsó oldalán egy ilyen rész, hogy ha a megváltozott kondíciókkal nem kívánja elfogadni, akkor nekünk kell kezdeményezni a keretszerződés felmondást, de ez nem tér ki az azonnali hatályú felmondásra.
Szerintem meg lehet próbálni.
Beviszed a levelet, és az utolsó oldalon írtakra hivatkozva kéred, hogy azonnal szüntessék meg a keretszerződést, mert a díjcsomag változás kedvezőtlen kondíciókat eredményezne, és azt nem fogadod el.
Nem gondolnám, hogy belekötnének, de ha igen, akkor még a 30 napossal is megtudod szüntetni személyesen, vagy otthonról írásban. -
RR-13
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
Ja hát nagyon nem mindegy, hogy kérdezed, vagy kijelented.

A pontgyűjtést nem néztem, de a visszatérítésekkel, és a számlanyitási bónusz jóváírásaival kapcsolatosan is írva van a Revolut feltöltés kivételként, de oda is le van írva, hogy * vásárlási tranzakciók.
És a bankszámla kondíciós listában van ez:
"A vásárlás visszatérítés bónusz meghatározása a fő- és társkártyával a jelen feltételek szerint végrehajtott vásárlási tranzakciók**vásárlási tranzakció: amelyekhez a Kártyabirtokos a kártyát használta, az alábbi fizetési tranzakciók kivételével:
• MoneySend pénzküldő tranzakciók;
• kártyával történő készpénzfelvétel;
• bármilyen szerencsejátékhoz kapcsolódó fizetés;
• közvetlenül készpénzzé alakítható pénzeszközökkel kapcsolatos tranzakciók, például webpénztárcák feltöltése, utazási csekkek
(úgynevezett kvázi-készpénz tranzakciók);
• Revolut bankszámla egyenleg feltöltése bankkártyával."Ugyanez van leírva az akciós számla nyitásánál, a jóváíráshoz előírt 5 db, minimum 1.000 Ft-os vásárláshoz, ott sem fogadják el a Revolut feltöltést.
A bankkártya hirdetményben nincs is benne Revolutról semmi.A prémium hirdetményben is csak a visszatérítéssel, és a jóváírás feltételeinél van írva, hogy nem veszik figyelembe a Revolut feltöltést.
A prémium számlákkal kapcsolatban a kártya éves díj nullázásához viszont nincs írva ilyen kivétel.
* Premium Banking számla esetén a kedvezményes díj abban az esetben kerül felszámításra, amennyiben az Ügyfél az éves díjterhelést megelőző 12 hónap során összesen legalább 1.500.000 Ft összegben hajt végre vásárlási tranzakciókat az adott betéti kártyával. Premium Banking Plus számla esetén a kedvezményes díj abban az esetben kerül felszámításra, amennyiben az Ügyfél az éves díjterhelést megelőző 12 hónap során összesen legalább 2.500.000 Ft összegben hajt végre vásárlási tranzakciókat az adott betéti kártyával.
Az 1.500.000 és 2.500.000 Ft-os tranzakciók tekintetében a Bank kizárólag a kártyabirtokosnak az adott kártyájával végrehajtott tranzakciókat veszi figyelembe. A vásárlási tranzakciók figyelembevétele során csak a könyvelt tranzakciók számítanak. ....
A kedvezményes éves díj számításához azok a tranzakciós információk az irányadóak, amelyeket a Bank rendszerei tárolnak.
Ezzel kapcsolatos külön tájékoztató felületet a Bank nem biztosít, a már végrehajtott vásárlási tranzakciók a számlatörténet alapján ellenőrizhetők. ....Én amúgy is tapasztalatból írtam, hogy 2023., és 2024. évben is elfogadta a családban mindkettőnk kártyájával kapcsolatban is a Revolut feltöltést, sőt most idén, 2025. február elején is elfogadták, mert az egyik rokonnak akkor volt a fordulója az éves díj vizsgálatához.
A 2 évben Összesen 1,7 milla összegben fogadták már el eddig, és mindig kártyás vásárlásként könyvelték ezeket, és mindig beleszámították a vásárlások közé. -
peetie1
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Ez jött nekem emailben a BM-től:
Bankkártya választásnál a Promócióban foglalt, 3 évig díjmentes Bankkártyák: Mastercard Start, vagy Visa Betéti bankkártyák.
Amúgy én is tekergettem a regisztrációkor a bankkártya listában, valahol az alján voltak az ingyenesek. Én a Mastercadrd Startot választottam.
-
bigdady
nagyúr
Erste privilégium 2 mellé melyik kártya ingyenes mastercard start vagy visa debit? Csak a nem vésettre írja 0 Ft első éves díj, de bm telefonban vésettet mondott

-
peetie1
aktív tag
Köszönöm, így már világos. 2 éve vagyok rafi ügyfél, de még eddig egyszer se nyitottam meg számlakivonatot
Most pótoltam és megnéztem a januári-februáriban nincs bejelentett emelés (megnéztem a decemberit is, hogy tudjam mit keressek). De egyébként április 23-ra írták a felmondását a számlacsomagnak, szóval még a 30 naposban is benne vagyok, ha március elején elindítom. Köszi még egyszer az infókat! -
hodostamas
addikt
Én is megkaptam a postai felmondást a Raitól. Az is jó arra ahogy azonnal felmondjam? (csütörtökön tervezek bemenni). Most néztem meg, a decemberi számlakivonaton volt rajta hogy emelnek és február 16ig mondhatom fel azonnal minden költség nélkül. hát kösz.. sose nézem a kivonatot
-
RR-13
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
Február 17-én lépett hatályba egy díjemelés, előtte volt lehetőség a Raiffnál erre (ezt is csak a decemberi kivonatomból tudom, mert én ez alapján szüntettem meg azonnal).
Amennyiben a mostani kivonatokban nincs ilyen tájékoztató, akkor talán a március elején érkező bankszámla kivonatban is benne lesz egy következő (pl. márciusi vagy áprilisi) díjemelési tájékoztató, akkor arra hivatkozva is lehet élni az azonnali számla megszüntetési lehetőséggel, március hónapban.
(a tavaly március elején készült kivonatban pl. volt ilyen tájékoztató, ott március 13-án lépett hatályba egy ilyen módosítás, amire hivatkozva lehetett megszüntetni a számlát)Nekem nincs már náluk számlám, ezért a januári, és februári kivonatot nem láttam, hogy van-e rajta díjemelési tájékoztató.
Viszont írásban (elektronikus aláírással ellátva, pl. DÁP Digitális Aláírással) is felmondhatod a számlát náluk a 30 napos felmondással, ahhoz be sem kell menni.
Ha a mostani kivonatokban nincs ilyen tájékoztató, és nem akarod megvárni a márciusi kivonatot, akkor amennyiben március 01-én (akár este is) beküldöd nekik írásban, e-mailben a 30 napos rendes felmondást, akkor március 31-én meg kell szüntetniük a számlát.Pár napja itt fentebb rákérdeztek, hogy Raiffnál is működik-e az azonnali felmondási lehetőség, és azt gondoltam, hogy azért, mert benne van valamelyik mostanában érkezett kivonatban a díjemelési tájékoztató, ha igen, akkor csak abban az esetben.

-
peetie1
aktív tag
Na közben visszatekertem, azért olvastam felületesebben az azonnali számla megszüntetést, mert KHról volt szó benne, az a bank meg nem érint. De aztán láttam ez megy a Rafinál is. Viszont pontosan melyik hirdetményre kell hivatkozzak, ami az emelést tartalmazza?
Mindenképp márciusra csúszik nekem a számla megszüntetés, mert a már függőben levő csoportos beszedést meg akarnám várni, hogy teljesüljön, és akkor március elsején már adom is fel az erstében az új csoportos beszedésiket, aztán megyek a raiffeisenbe megszüntetni. -
RR-13
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Jó kérdés, mivel nekem nincs ebben tapasztalatom, és emlékezetem szerint itt még nagyon "senki" nem írta meg konkrétan ezt (
), ezért passz.
Az utolsó infóm, hogy az Erste rendszere nem "képes" még nézni az ilyen jogcímet, aztán lehet, hogy már változott, vagy máshogy nézik, pl. tényleg a megjegyzést.
Csak nem a Dobó krt-i, és a Kossuth térit írja még mindig? Már rég csak a Kisfaludy utcán van a fiókjuk. -
RR-13
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
A linket azt nem is akartam, és nem arra írtam, mert nincs sok értelme, hiszen úgyis kell a nyitáshoz a BM: előzetes regisztráció, jelentkezés.
A képeket gondoltam tájékoztatásként berakni, a számlanyitás folyamathoz, de azt sem muszáj végül is....
Amúgy hol kell megadni a jelszót? Nekem nem is kérte. -
RR-13
őstag
válasz
Protonmail
üzenetére
Köszi ez a link hasznos, mert így látom már a lényeget a George Weben. (kár, hogy az appban nem látható a számlacsomag)
Az igénylést is engedte volna.Így ezt szerintem be is rakhatom akár az összefoglalóba.
-
peetie1
aktív tag
A BM ügyintéző küld egy linket, amin keresztül indítható az igénylés. Elvisz az Erste oldalra, ahol vagy belépsz a meglevő azonosítóddal, vagy csinálsz újat ha nincs. Ott már csak végig kell menni a lépéseken, és a vége az hogy videóhívás indítása. Sőt, ha új chipes tuning személyid van, akkor van valami még gyorsabb szelfis nyitás is. De egyébként a BM ügyintéző mindent leír az e-mailben lépésről lépésre, hogy mit kell tenni. Jól ki van találva

A gyors megszüntetős tippet is köszi, olvastam mikor erről volt szó, de bevallom csak futólag
Majd visszakeresem hogy is volt
. -
Protonmail
csendes tag
Bár nem hozzám szólt a kérdés, de tudom rá a választ. A BM jelentkezés után küldenek egy e-mailt, amiben egy link szerepel.
Arra kattintva, a George-ba bejelentkezve, az igénylések menüpontban találja magát az ember. Ott van egy olyan csempe, hogy Privilégium Partner 2.0 számlacsomag. Kiválasztva értelemszerűen végigvezet az igénylésen (kártya kiválasztása, feltételek elfogadása, stb.). -
RR-13
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
Ez gyors volt valóban.
Kérlek írd már meg, hogy az Erste Privi Partner 2.0 csomagnál, ténylegesen hogy történik a számla megnyitása, és mi alapján?
George appban van erre valami csempe, amit ki lehetett választani?
Vagy csak simán egy videóhívást kellett kezdeményezni, és ott bemondani, hogy mit szeretnél? Esetleg látták már a rendszerben a BM. jelentkezésedet?
Nekem is van George fiókom, de számlám nincs jelenleg náluk, de a Privi partner 2.0 csomagot ugye nem látom, de nem is jelentkeztem még rá.
Köszi.
Raiffnál a bankfiókban, majd azonnali hatállyal kérheted a keretszerződés: számla, kártya megszüntetését, díjmentesen, és kötelesek azonnal zárni a számlát hirdetményváltozás el nem fogadása miatt.
Gondolom olvastad fentebb már.
A havi 400 ezret azért érdemes teljesíteni így is, de gondolom ez megvolt már.
(én ugyanezért foglaltam időpontot bankfiókba, az interneten, és a megjegyzésbe bele is írtam az azonnali hatályú felmondást, a díjemelés el nem fogadása miatt, és így nem is kérdeztek nagyon semmit, kb. 7 perc volt az egész, mindennel együtt)
-
peetie1
aktív tag
válasz
peetie1
üzenetére
Hát ez meglehetősen gyorsan ment. BM oldalán igény lead a privilegium partner 2.0-ra, ügyintéző délután már hívott is, küldte a doksikat. Erste oldalon pár dolgot ki kellett még tölteni, mivel már Georgeom amúgy is volt, percek alatt végeztem, videó hívás számlanyitas kB 10 perc. Már látszik is a Georgeban az új számla. A Raiffeisen meg bekaphatja, ha mindent atpakoltam megyek is be megszüntetni a csába az egészet.
-
SzGee
aktív tag
Igen, mert leírva nem találtam sehol ezt a metódust, és ugye szó elszáll... Ha lehet, nem fizetnék 8500 Ft kártyadíjat
Meg lehet úgy is értelmezni, hogy kell a goldos minimum költés és a Prémium Bankingos minimum is (tehát 375 e + 375 e)
A hátam közepére sem kívánom ezt az egészet, de a bankváltást még jobban rühellném
Azért a 75 oldalas prémium kondi lista is egy vicc kategória, ki tudja ezt értelmezi...
-
RR-13
őstag
Ja így jó lehet, hogy az új csomagban majd csak időarányosan nézik, mondjuk ez így logikus is.
Akkor a fenti kérdésedet lehet, nem jól értelmeztem
Úgy értettem, hogy a Gold 2.0 csomagban már meglévő költéshez akartál kiegészítő költést csinálni, hogy összesen meglegyen a 1,5 milla. -
SzGee
aktív tag
Hát amúgy is vissza kell tölteni a keretet, gondoltam akkor onnan töltöm, meg a loopingot így elvileg el tudom kerülni
Pénteken beszéltem egy ügyintézővel, eléggé képbe volt, meg is lepődtem, elmondta normálisan, hogy miben gyengébb az új csomag
De hogy telefonon, telebankáros kóddal megerősítve miért nem lehet átszerződni, az rejtély... A prémium bankárom a connecten hetek óta nem elérhető, az appból a link nem működik, marad a fiók, vicc komolyanEgyébként azt mondta az ügyintéző, hogy elvileg úgy nézik a keretet, hogy a fordulónapig hátralévő időre arányosan nézik a nagyobb limitet
Nekem asszem júniusban fordul, legalábbis a kártyám akkor jár majd le, azaz az én számításom szerint 3 hónapra kell a 1,5m, 9 hónapra az 500 ezer - ezek alapján 1,5m/4+500e*3/4 azaz 750 ezer költés kellene
Nekem most 986 ezer van
Lehet holnap rákérdezek a fiókba és kérek róla valami írásos papírt, hogy elég az ingyenességhez a költés -
RR-13
őstag
válasz
Sztmargit
üzenetére
Itt van az Erste akciós hordetménye, amiben az ajánlás is benne van, de csak 2025. január 01-ig volt, ha jól látom.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Sztmargit
üzenetére
A Store-ban lehet megnézni az ajánlókódot. Ha nincs ott, akkor fel kell őket hívni (akár appból), és lediktálják.
Szerk:
Azt viszont nem tudom, hogy jelenleg van-e ajánlós akció. A saját kódomat éppen nem mutatja Store. Meg kellene nézni az aktuális hirdetményt az akciókról.
-
RR-13
őstag
A Raiff elfogadja a Rev. feltöltést kártyás vásárlási keretbe.
Viszont nem vagyok biztos benne, hogy a Raiffnál, a csomag átváltása után nézni fogják a korábbi Gold 2.0 számlacsomagban teljesített vásárlások összegét is, mert más volt a csomag (érdemes a bankot felhívni a csomagváltás előtt is akár).
Talán erre majd valaki tud írni tapasztalatból valamit.A Másik kérdésre: mi 1x csináltuk tavaly, akkor semmi bajuk nem volt vele, de az csak "513" ezer volt.
Javaslom, hogy ne ugyanazon összeget utald vissza, amit feltöltöttél, hanem pl. 2 részletben, és ne egy napon.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért a Hk-ra küldenéd vissza, másik számlaszám miatt? -
Sztmargit
csendes tag
Az Erste Bank ügyfele vagyok. Egyik családtagom szeretne náluk számlát nyitni, de nem tudom, hogyan tudnék neki ajánlókódot adni. Nem találom a George applikáció felületén az ajánlókódomat. Tudtok segíteni? Van egyáltalán jelenleg náluk ügyfélajánlói program?
-
SzGee
aktív tag
Vajon a Rafi a revolut feltöltést vásárlásnak számolja, és beleszámít a 1,5 milliós éves keretbe?
Most döbbentem rá, hogy júliusban lesz a kártyafordulóm, és ha át kell szerződni a Prémium csomagba Gold 2.0-ból, akkor még 700-800 ezret át kellene pörgetnemHa revora feltöltöm és onnan elküldöm az erste hitelkártyámra az összeget, az nem ütközik a revonál fair use policy-be ugye?
Köszi előre is
-
RR-13
őstag
Bár én nem kapok nyugdíj típusú ellátást, de régebbről úgy emlékszem egy üggyel kapcsolatban, hogy ha a hónap 25-ig megcsinálják a számlaszám módosítását, akkor a következő havi nyugdíj már az új számlára megy. Van még 1 hetük erre, és talán meglesz...
Szerintem szerdáig meg is lesznek vele (február 07-e péntek volt, végül is nincsenek nagy csúszásban a 3 munkanaphoz képest sem, mert eddig csak 5 munkanap telt el). -
RR-13
őstag
"márciusban még lehet egy másik bankból érkező utalás is. A fő ,hogy a kívánt összeg beérkezzen."
Én is kb. ezt írtam le fentebb, és ugyanígy értelmeztem.
A februári kötésnél március 14-ig nézik a beérkező utalási jóváírás összegét, a jogcímét pedig nem nézik.A NYUFI a számlaszám módosításokat jellemzően az elektronikus beküldés beérkezésétől számított kb. 3 munkanapon belül módosítja, amiről elektronikusan kb. azonnal visszaigazolást küld az ügyfélkapu tárhelyre, majd postán is kb. 10 napon belül.
Azonban ilyen esetben a NYUFI Határozatot nem készít csak egy tájékoztató levelet küld ki.
Esetetekben már rég meg kellett volna csinálniuk, és példátlan, hogy még mindig nincs kész, határidő ide vagy oda.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser
üzenetére
Ezzel kapcsolatban bármit is aláíratnak az ügyféllel, az csak egy tájékoztató adat, mivel az ügyfél előre nem is tudja, hogy milyen korrekciós mértéket ír alá a jövőre nézve, ezért azt nem is fogadhatja el előre egy szerződésben.
Amennyiben ezt a bank egy későbbi díjemeléssel összefüggésben is szerződéses feltételnek tekinti, akkor az tisztességtelen szerződési feltétel, amely semmis.
Ezért erre később a bank részéről történő hivatkozás semmis lenne, ha ezen oknál fogva vonná el az ügyféltől az azonnali hatályú, felmondási, számlazárási díj, illetve egyéb költségmentes felmondási lehetőségét.
Nagyon fontos, hogy az ügyfél csak akkor élhet ezen okra hivatkozva a költségmentes felmondással, ha a "korrekció" felfelé, díj megemelésével történik, mert csakis az a kedvezőtlen egyoldalú szerződésmódosítás, annak el nem fogadása viszont a törvényi főszabály szerint, azonnali hatályú felmondást keletkeztet.Tehát az ügyfél hiába is tud a később érvényesítésre kerülő valamilyen korrekciós "banki jogról", a bank ilyen lehetőségéről, az akkor sem tekinthető szerződéses feltételnek a díjemelésekkel összefüggésben, és ezért az ügyfél jogosan élhet az el nem fogadás lehetőségével, és a költségmentes felmondással.
-
fil
őstag
Nekem ebből az jön le, hogy az "első feltételvizsgáltai időszak" az a kötést követő hónap. Tehát februári kötés esetén március.
Viszont mivel
- Az első feltételvizsgálati időszak során a jóváírás jogcíme nem kerül vizsgálatra.
márciusban még lehet egy másik bankból érkező utalás is. A fő ,hogy a kívánt összeg beérkezzen.
Vagy rosszul értelmezem?
Sajnos érintett vagyok mert a feleségem kötött egy ilyent február 4.-én. Még 7.-én az ügyfélkapun keresztül megváltoztatta a nyugdíj utalási számlaszámát, de a "határozatot" a mai napig nem kapta meg. Telefonon azt a választ kapta, hogy a kérelem beérkezett, de "feldolgozás alatt" van és erre a határidő 60! nap, a márciust nem garantálják. -
confuser
senior tag
Wow, na ez meglepő. Vagyis semmit sem ér egy ilyen lábjegyzet, tök felesleges a banknak foglalkoznia vele. Nem a bankokat védve, de ez szerintem nem fair, hogy aláiratják az ügyfelekkel, hogy az inflációval korrigálnak, de amikor korrigálnak, az ügyfêl mégis felmondhat ezzel az indokkal.
-
peetie1
aktív tag
-
RR-13
őstag
válasz
peetie1
üzenetére
A BM. Erste Priv 2.0 Partner csomagnál
1/A lábjegyzet:
"A Havi ügyfélkapcsolati ill. csomagdíj kedvezmény / kedvezményes szintű díjak feltételvizsgálata során a Bank:a.) a tárgyhót megelőző hónap 15. napjától a tárgyhó 14. napjáig tartó időszakban, a Díjcsomag keretén belül vezetett bankszámlá(k)on jóváírt átutalásokat vizsgálja.
Amennyiben a jóváírási feltétel vizsgálati időszakának utolsó napja hétvégére vagy munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző banki munkanapig teljesült jövedelem-jóváírások figyelembevételével végzi a Bank a jövedelem-jóváírási feltétel teljesítésének vizsgálatát. ...
- Az első feltételvizsgálati időszak során a jóváírás jogcíme nem kerül vizsgálatra.
- A bankon belülről indított saját számlák közötti átvezetések és a készpénz befizetések nem minősülnek átutalásnak."Egyelőre én más szabályt sajnos nem találok türelmi idővel kapcsolatban a hirdetményben de, ha most megnyitod februárban, és csak áprilisban érkezne rá munkabér, akkor nem lenne "gond".
Az én értelmezésem szerint (a fenti piros kiemelt rész miatt) még márciusban nem szükséges munkabér utalási jóváírás, de a 225 ezer az legyen rá valahonnan átutalva március 14-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nyilván megváltoztattam, szóval nagy titok nincs benne így

), ezért passz.