- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
kopeter1982
csendes tag
Én most tegnapelőtt (kedden) regisztráltam a BM oldalán.
Tegnap (szerdán) volt egy nem fogadott hívásom ebédszünetben (így éppen nem hallottam), meg mellé egy SMS-em is, hogy a BM-től kerestek, hívjam vissza őket, de ők is fognak még keresni.
Tegnap meg ma is hívtam a megadott számot, nem vették fel, vissza se hívtak.Egyébként el nem tudom képzelni, hogy mit tudnék/kellene még beszélni/egyeztetni a BM-es ügyintézővel, hisz a jelentkezéskor megadtam, hogy melyik számlát szeretném megnyitni (CIB BM Eco Plusz) és melyik bankfiókban...
Vagy ez ilyenkor csak egy megerősítő beszélgetés, hogy "valóban szeretne számlát nyitni? továbbíthatom az adatait a bankfiókba?" stb. Sok értelmét mindenesetre nem látom... -
RR-13
őstag
Szerintem nem a saját, idegen bankján keresztül küldte (fizette be) a pénzt a CIB számlára, mert az tudomásom szerint még mindig alapból kizárt.
Inkább bement egy CIB fiókba, és befizette a pénztárban a számlaszámra, ezt tudom elképzelni, és igen, annak díja van sajnos.
Bárki fizet be CIB-nél egy számlára, a számlatulajdonosnak terhelik a befizetés díját.
Jelenleg, jellemzően csak átutalással vagy átvezetéssel lehet "ingyen" pénzt tenni egy CIB számlára. -
RR-13
őstag
Az nincs összefüggésben a bankfióki számlanyitással.
Látni látják majd a bankfiókban az appban történt számlanyitási "próbálkozást", de attól függetlenül is megnyitják a számlát a teljes profillal.
Hacsak a bankfiókban már ez miatt nem másolták le a személyit, bár kétlem, mert azt meg alá kell írnia. -
RR-13
őstag
Milyen regisztrációt "kellett" csinálni az appban a BM. számla megnyitása előtt
Mivel tegnap az appos nyitásról beszéltünk, erre írtam, hogy ott felesleges bármilyen nyitást csinálni, mert akkor nem kerül rá a BM. kedvezmény.
A regisztráció, és a számlanyitás mást, és mást jelent az appban is, ezért kérdeztem most rá a "regisztrációra".
A BM. bankfióki számlanyitáshoz, korábban semmilyen regisztráció nem volt szükséges az appban.Egyébként lefuttattam a CIB appban a számlanyitás elejét, és még most is 2023.dec.31-et ír a díjmentes utalás határidejének, és 20 ezres összeget, ami már azóta többször is megváltozott dátumilag, és most összegileg is.
Elég "naprakészen" tartják... -
Horvi
őstag
Na sikerült barátnőmnek a számlanyitás. Leírom akkor nagyjából, hogy most hogy működik a dolog.
A BM oldalán elindította a dolgot és visszahívást kért. A BM-es ügyintézővel beszélt aki elküldte neki a lépéseket, hogy mit kell csinálni. Aztán beszélt a CIB-es ügyintézővel is akinél időpontot egyeztetett. Igazából a regisztrációt meg lehet/kell csinálni az appban és a végő aláírást a kiválasztott fiókban lehet intézni. A fiókban meg már tudni fogják, hogy BM-es kedvezmény. Neki kb 20 perc volt az ügyintézés még úgy is, hogy az app-ban nem tudtak mindent megcsinálni mert pont akkor halt le a rendszer szóval papíron ment a dolog vége. Szóval elég gyorsan megvolt, most már csak a kártyára kell várni.
Köszönöm szépen a segítséget! -
RR-13
őstag
Azt biztosan tudod, hogy a 2025.06.30-as határidő az csak az akciós számlanyitási határidő jelenlegi ideje.
A benne lévő díjak nem addig érvényesek, hanem a számla megnyitásától számított 2 évig, pl. az alap BM. ECO-nál.
"honnan tudják, hogy a BM-en keresztül/promocióval nyitottam?"
Sehonnan, és nem is kell majd tudniuk, ha appban nyitja meg.Tehát ezért ne alkalmazásban nyisson ECO csomagot akkor sem, ha jelentkezett már a BM. oldalán, mert az sima ECO csomagnak fog számítani.
A BM. kedvezményekkel érintett számlákat kizárólag bankfiókban lehet megnyitni, és pontosan azért , mert az egyedi BM. kedvezményt csak úgy tudják rátenni a csomagra, személyesen, manuálisan (ahogy már egyébként fentebb is írtam ezt, akkor még az ECO Plusz csomagra értve).
-
RR-13
őstag
Sajnos tényleg megszűnt a BM-nél az online nyitási lehetőség elindítása, most én is lepróbáltam.
A korábbi felület így nézett ki:Nincs szelfis számlanyitás a BM-nél, de az nem is volt régebben sem, csak online elindítható folyamat.
Az átutalási díjak, és a Tr. illeték viszont biztos nem kerülnek felszámításra 2 évig, a sima ECO BM. csomagnál sem.Végül is jó, hogy kérdezted ezt a regisztrációs dolgot, mert így kiderült, hogy nincs már.
Majd át is írom akkor az összefoglalót, mivel megszűnt az online nyitási opció a BM-nél.
Itt a tervezetben már ki is vettem. -
RR-13
őstag
Na kihámoztam végre a "félreértés" alapját.
Az ECO BM. csomagnál a regisztrációval kapcsolatos leírás így szól:"Amennyiben a Bankmonitor online felületét választjuk az érdeklődés/igénylés végén a számla megnyitásához, akkor az érdeklődést követően regisztrálni is kell a BM. által küldött e-mailben található link alapján a Bankmonitor oldalára, és ott lehet majd a számlanyitást elindítani, befejezni."
Ha nem "választjuk" (választottuk) az online nyitást ott a BM. oldalán, akkor elég volt csak a "jelentkezés" is, ahogy egyébként most is biztos elég. -
RR-13
őstag
Igen, ott 2 éves a kedvezmény.
Jó lett volna, ha ezt előbb is írod, melyik csomagra gondoltál.Az ECO-nál sem kötelező regisztrálni, de a folyamat így működött, hogy vagy ott regisztrálsz, és ott kezded el a nyitást, vagy bankfiókban nyitod meg a számlát.
Ha már nem "lehet", vagy nem kell regisztrálni a BM oldalán a számlanyitáshoz (mert ezen opció megszűnt), akkor az új infó nekem is.
Alapvetően ez a főszabály a sima ECO csomagnál is:4./ Bankmonitor oldalán igényelhető - CIB Bank ECO (BM) számlacsomag - max. 2 évre!
-
RR-13
őstag
Most ugye az ECO Pluszról beszélünk?
A BM. akció nevében van benne ez:
"ügynökön keresztül (Bankmonitor Partner Kft.) történő számlanyitásra vonatkozó ..."
Logikus, hogy valahogyan rajtuk keresztül kell regisztrálni.
Szerintem még senki nem próbált BM. csomagot nyitni a BM: nélkül.Amennyiben alkalmazásban nyitnád a számlát, akkor az nem számít közvetítőn keresztüli nyitásnak, így nem teszik majd rá a BM. 5 éves kedvezményt sem.
A teljes 0 Ft-os díj csak abban az esetben érvényes, ha a BM-on keresztül történik a nyitása.
Egyébként az alap nyitáskor az ECO Plusz csak 1 évig ad pl. díjmentes bankkártyát.Alap esetben (appban nyitásnál) csak 50 ezerig van akciósan Tr. illeték nélküli utalás lehetőség.
-
Horvi
őstag
Na ma meg is volt a számlanyitás. Nyílván miért is ment volna flottul de szerintem el vagyok átkozva
Sajnos az elektronikus nyitás sem működött szóval papír alapon ment minden. Az alkalmazást is aktiváltuk, azt még szokni kell az MBH/Rafi után de nem hiszem, hogy gond lesz. Köszi mindenkinek a segítséget/ajánlást!
-
sifarr
senior tag
... hogy egyiküknek kellene villantani a 450-et vagy úgy is jó ha kettejük beérkező pénze több mint 450?
Hogy hány tételben érkezik be a 450, az nincs korlátozva. Az is mindegy, hogy ki a küldője a pénznek (kivéve saját számla, de ez csak bankon, CIB-en belül értelmezhető). És az is mindegy, hogy a 450 egy része a másik házastárs nyugdíjaként érkezik.
Szóval ez nem akadály. -
sifarr
senior tag
Viszont a nyugdij kiutalás külön-külön névre megy de ugyanarra a számlaszámra. Ez nem okoz problémát?
A nyugdíjat olyan számlára utaltathatja a jogosult, amelyiknek vagy ő a tulajdonosa, vagy rendelkezési joggal rendelkezik a számla felett.
Ezért is kell rendelkezési jogot adni annak a szülődnek, aki nem lesz számlatulajdonos.Illetve a kedvezményt így is igénybe tudják venni?
Az számít, hogy a számlát nyitó szülőd legyen jogosult a kedvezményre. Az már mindegy, hogy rendelkezési jogot kap a házastársa, hogy több kártya tartozik majd a számlához, stb.
A viszont biztos, hogy az ingyenes gold kártya mellett a társkártyáért fizetni kell. A társkártyá nem kell, hogy gold legyen!!! Az túl drága, főleg ha ki sem használnák. Tehát lehet sima Visa debit is. -
sifarr
senior tag
szüleim nyitnának egy közös számlát
CIB-nél közös tulajdonú számla nem nyitható.
Amit tehetnek: egyikük számlát nyit, a másik pedig rendelkezési jogot kap. Érdemes a számlatulajdonosnak egy halálozási rendelkezést adni a házastársa javára.... lehet hozzá igényelni több kártyát és két azonosítót is(ha jól emlékszem most a rafinál így van nekik)?
Kártyát lehet. A számlatulajé a főkártya, a többi társkártya lesz.
A rendelkező is kaphat jogosultságot az online ügyintézésre. Ez korlátozottabb, mint a tulajé.... mindenképpen kell az applikáció hozzá(apukámnak butatelefonja van és nem is akar váltani)?
Igen. Régebben lehetett tokent igényelni (és akkor nem kell app), de már nem, csak a régiek használhatják.
Megoldás lehet, hogy a token helyett édesapád vesz egy olcsó mobilt, és azt semmi másra nem kell használnia, csak a webes Online Bankba belépéshez, tranzakciók jóvágyagyásához. -
zoli62
addikt
kérdezd azért ezt meg a telefonos ügyfélszolgálaton, ha 101-es vagy. 1-es menü, azon belül 1-es, azon belül 2-es.Más: jól látom, hogy alig van már BB, vagy MKB ATM országszerte? Nálunk egy megyei jogú városban csak két helyen van: a bankfiókban, és a nagy postán. Bezzeg OTP és K&H automata sok helyen van, például a bevásárlócentrumoknál is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest