- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
válasz
confuser #40813 üzenetére
Pont hogy fordítva, a KH az új számlám és csak most kezdtem el használni az app-ot. Nekem felüldülés volt a korábbiakhoz képest. Nehezen tudnám konkrétumokra lefordítani, de számomra egyből praktikusabbnak és kényelmesebbnek tűnt, mint amiket korábban használtam.
Pl a Raiffeisen app egy fostaliga (túlzással), a Gránit Bank is bénaságokkal van tele, az Erste nagyjából ok, bár folyószámlám már régóta nincs ott, csak hitelkártya, az MBH-ból az újat nem ismerem, régi MKB szar volt. A feleségem Unicredit app-ját használtam még, az rettentő gyenge és elavult szerintem.
Az mondjuk nincs kizárva, hogy azért tűnik jobbnak a KH, mert ennek a hibáit még nem volt időm felfedezni, a régieknél meg mindnél kijött, hogy miben rosszak és idegesítőek.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #40682 üzenetére
Ötletnek jó lett volna amúgy..., ja még az Erste is engedte a klónozást, de, hogy most is engedi-e azt nem próbáltam.
Igazából nem értem, hogy miért nem engedik ezt a bankok többsége... de pl. a Tesco app sem engedi, ahol főleg nem értem, ami elég vicces is.
Viszont valóban több olyan app. is van, aminél meg engedik a klónozást Androidon. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #40678 üzenetére
A banki appok közül "csak" a K&H Bank appot lehet klónozva használni külső klón appal, de már ott is vannak néha anomáliák a QR kód beolvasásakor, amúgy megy.
A Gránit app. kikéri magának, ha klón appról van indítva, mert egyből biztonsági hibára fut.
Még nem találtam olyat, amivel működne. -
axioma
veterán
válasz
confuser #40633 üzenetére
En csak azt mondtam, az a szumma nem letezik, de jol erted, gazdasagi szempontbol a hitelek osszehasonlitasara thm.
Azt hogy ez atlagos eves koltsegteher el lehet mondani, es hogy csak osszehasonlitasra hasznaljuk. Azert a 6% hitelkamatra se hiszi azt hogy 20 ev alatt, sot lehet hasonlitani, hogy a kiegeszito koltsegrk miatt a thm ennyivel tobb, mint a kamat. Vagy mint lent irtam, a mondjuk 3 ajanlatot ratenni egy skalara [hogy linearis vagy logaritmikus vagy mi az mar csak erzekeltetesi kerdes]. Sot, erdemes melle tenni egyeb termekeket, ha a me'ly megerttetes a cel, de altalaban sztem inkabb csak aki forintot kerdez annak csak havit mondani, esetleg mikorra fogy el a fele. Ha ossze akarja adatni akkor megmondani hogy az matekilag nincs, de ha ragaszkodik hozza hogy sokkolodjon, szsmoltassa ki [chatgpt/szamologep], mert attol csunya hogy nem letezik [annal csunyabb minel hosszabb a hitel]. -
axioma
veterán
válasz
confuser #40631 üzenetére
Ki mondta hogy hasalj inflat? En biztos nem. Nem egyforma forintokat [10 dollart 15 euroval atvaltas nelkul 25-re csak nem tudod mire] nem adunk ossze. Ha muszaj osszeadni, valahogy jelenertekesitunk [amugy az x ido mulva lejaro allamkotveny pillanatnyi evesitett hozamat valasztanam hozza], de a thm azert van, hogy ne kelljen saccolni.
Az hogy nem erti a tobbseg, nem indok a penzugyi igenytelensegre, vagy epp felrevezetesre. Mondd akkor azt hogy 6,23 % thm helyett ez a hitel 6,23 pontnyira draga, a masik 6,08 pontnyira, aki nem maga akarja szamolni, orulni fog hogy 1 dimenziora besuritetted neki, es tud donteni [valoszinuleg egy pont lesz csak az ertekeleseben, de legalabb jo iranyban].
Mondjuk az oktatas nagyon szar, me'g az is jobb lenne ha A->G minosites lenne mint energetikanal. -
axioma
veterán
válasz
confuser #40629 üzenetére
A thm-et pont erre talaltak ki [=az a jelenertekesitesi kamatlab, aminel ingyenhiteled lenne].
Az egyforma hosszu hiteleknel is lehet kulonbozo lefutas [pl. kombi hitelek (most ritka), eletbizti kotelezettseg, eltero kezdeti koltsegek, vagy pl. annak megvizsgalasa hogy 15 eves hitelt jobb-e felvenni vagy 30 evest 15 utan elotorleszteni, esetleg inkabb huzni amig az ingatlan megvan].
Ami nem penzugyi osszehasonlitas de ertheto, ha csak a havidijat nezi valaki. A hotegyszeru hiteleknel a nemletezo osszeg [mert az indulo ktg-ek nincsenek benne] egyszeru szorzat, hs nem vegig ua. torleszto, akkor meg nem hasznalhato a nemletezo.
Semmi letjogosultsaga nincs osszeadni. Ha veszel fixmap-ot, akkor ugy szamolsz hogy 12*toke*6,5%/4+toke amit visszakapsz? Hogy hasonlitod egy pmap-hoz, me'g ha jovobe is latsz kamatilag, ott is forintalisan? Ketlem. 3 eves betetnel melyik jobb, ha 1 ev mulva 4.5%, 2 ev mulva 5%, 3 ev mulva 5.5% kamatot fizet ki, vagy forditott sorrendben szeretned ? Pedig a szumma tokeletesen ugyanaz, nincs erved egyik vagy masik mellett! -
axioma
veterán
válasz
confuser #40622 üzenetére
Biztos vagy te ebben?
Legyen 4M hitel, egyik 5M-ra osszegzi a nemletezot, masik 8-ra. Az elsot en adom, a masikat a bank. Ja csak en 4M odaadasa utan ke'rek 3 havonta 1M-t vissza, a bank meg 30 eves havi hitelre produkalja az adott szamot... en jarok jobban, az tuti, nem a bank.
Sot, lehet azonos futamido: en 3,6,9,12,15 honapokban ke'rek 900e-et es 30 ev mulva a plusz 500e-et. -
confuser
senior tag
válasz
confuser #40319 üzenetére
És a K&H-nak zsinórban 3. hónapban is sikerült rosszul terhelnie a csomagdíjat (persze nem kevesebbet, hanem többet). Nyilván ismerem már a járást a panasz jelzésére, de azért ez gáz. Azt hiszem az újabb panaszomban szerepeltetem, hogy ha nem sikerül megugrani ennek a hibának a javítását, legalább engedjék a mobilappban másolni a korábbi panaszok szövegét, az is sokat segítene...
-
axioma
veterán
válasz
confuser #40524 üzenetére
kozben latom targytalan, de itt hagyom infonak
kincstarra utalasnal ha jol tudom eleve nincs tr.ado, olyan szamla is jo, ahol csak azt szamolna'k fel
tenyleg, csoda hogy a fiz.kerelem inditast nem csinaltak me'g meg a kincstarban, a kartyas vasarlasert minimum a kartyatarsasagnak csengetnek, ha a hazai bankok torkan le is gyurtek h nekik nem, a fiz.kerelemnel meg full ingyen lehetne [mas kerdes h naluk se rendeltetesszeru hasznalat a beutalom mintha megtakaritas lenne, majd hirtelen kiveszem, de ilyen nehany esetben nehany szemely megjatssza esetben nincs ertelme kuzdeni a kiszuresevel]
Regen ment az a trukk is h dkj vasarlast ejfel elott inditva de utana befejezve a penz felkerult, de dkj mar nem annyiba kerult, nem vette meg [most du.4 ill. pentek 2 van napvaltas], felteszem ilyenkor gyakoribb a tranzakciozas annyival h mar lekezelik ezt az esetet. -
pictigjis
őstag
válasz
confuser #40384 üzenetére
pontosan 0 huf-ot tartok a számlán, de a váltogatás tesztelésére az app helyett a netbankot kell használni - az nem vizsgálja az egyenleget, ezért vagyok ilyen bátor az összegekkel
(egyébként én tényleg csak arra tudok gondolni az eltérés magyarázataként, hogy sok milliót már ténylegesen átváltottam, ezt "jutalmazza" az algoritmus)
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #40377 üzenetére
Az első kérdése szerintem nem kifejezetten arra irányult, hogy nem jövedelem jogcímmel érkező jóváírást is elfogadnak-e, ezért írtam én azt, hogy nem váltható ki mással a csomag díjmentessége (mint ahogy pl. a K&H-nál részben igen).
"Az Erste Privi-nél a beérkező jövedelmet ki lehet váltani valamivel,
(pl. nagyobb összeg/befektetés a bankban)"Nekünk telefonos kérdésre azt mondták, hogy csak az első hónapban nem nézik, hogy jövedelem jogcímmel érkezett -e az utalás, de a következőben már igen (mondjuk ez még nem jelenti, hogy tényleg így is van, de szerintem nem nagyon meri senki bekockáztatni már, hogy a "sima" utalás közleményébe beírja a "fizetés" vagy "munkabár" stb. jogcímet az Ersténél, pedig lehet, hogy ezen Hsz. alapján érdemes lenne.)
-
vence
aktív tag
válasz
confuser #40337 üzenetére
Köszi ez a Gránit dev. szla érdekes lenne ...
Csak ugye kell mellé egy másik szla is, ami az utalt, vagy a fizetési kérelemre érkező Ft összeget fogadja ...
Vagy mi itt az értelmes megoldás ??(( A K&H -ból ilyent egyébként nem lehet indítani, ők - állítólag - csak fogadnak ... vagy ez is fals infó?! ))
És mennyire stabil a rendszerük, mert van amit nem tudok kártyával fizetni, utalnom kell. Ráadásul gyors teljesítéssel lenne jó ...
vagy erre majd megint egy x-edik bank, megoldás kell ?!Lehet a CIB helyett a Gránitot célozzam meg x-edik bankként?
... és ezt a fiókokban is tudniuk kellene már ?!
Mert tegnap még említésre sem került, hogy nem naptári hónap szerint kellene teljesítenem bizonyos szla. csomag/ bónusz feltételeket, pedig többször is szó volt róla !!
Pedig 3 üi. is "birkózott" a szerintem, viszonylag rutin, kérdéseimmel ... -
vence
aktív tag
válasz
confuser #40319 üzenetére
Van valami spéci K&H topik (akár máshol is ...) ??
Kezdő ügyfélként mire figyeljek?
Pm-ben is jöhet.(Sajnos az ügyintézők egy része is kezdő.)
Miután szinte minden kérdésemre keresgélnie kellett a választ,
mondta volna, hogy mi a különbség a valuta és devizaárf-ok között ...
Tudod esetleg, hogy kártyás, netes (EUR) vásárlás esetén melyik árfolyamon számolnak?
(többféle dev.-árf. is van!)A Raiff. bezzeg nem engedte volna el a sürgősségi díjat, miután hibába futott az átutalás ...
Alig tudtuk összeügyeskedni a call-centeressel is.
Ebben az országban megoldások helyett leginkább ügyeket gyártanak, utána persze kimagyarázzák. -
válasz
confuser #40324 üzenetére
megértem a frusztrációt, de amikor azt írtam, hogy leggyorsabb, akkor nem az alatt nem azt értettem, hogy egyetlen, sem azt, hogy kizárólagos.
az ilyen esetekben az mnb is elvárja a visszamenőleges rendezést. pl tavaly, még a régi rendszer összehasonlító tesztelésekor egy 10+ éves hibát találtunk, ott is visszaadta a bank az érintett ügyfeleknek a különbözetet plusz kamat (itt azért ne gondolj óriási pénzekre, valószínűleg jóval nagyobb költsége volt munkabérben, mint a visszaadott pénz). -
confuser
senior tag
válasz
confuser #40270 üzenetére
Úgy akakult hogy inkább reggel mentem ATM-hez. Kiadta a 800k-t egyben
még előtte azt próbáltam, hogy telefon érintéssel megy-e, mert úgy még sosem használtam, de annak valami más limite lehet, úgy nem ment, fizikai kártyát érintve viszont simán.
Szerk. amúgy bármennyire is unszimpatikus húzásai voltak az elmúlt időben a Raiffeisennek, ingyenes kp felvételben az egyik, ha nem a legjobbak. CIB BM csomagokban van még 1x400k, Gránit Bajnok Plusznál 4db/hó ingyenes felvét, de mivel csak idegen ATM játszik, valószínűleg relatív alacsony összeg vehető fel egyszerre és a csomagnak havidíja is van, meg van a K&H prémium csomag 5db/hó ingyenes felvéttel, de tranzakciós díjat számítanak fel rá…
-
ripo05
tag
válasz
confuser #40235 üzenetére
Igen. Back to the future.
Most megnéztem, idén minden hónapban 11-én volt a terhelés és a visszatérítés. Kivéve januárt, akkor 13-a volt.
A másik telefonra való költözésnek nem kéne befolyásolni ezt. Ha már be tudsz lépni, akkor jó a regisztráció és mennie kéne mindennek. Szerintem. -
vence
aktív tag
válasz
confuser #40101 üzenetére
Köszi!
Magánszemélyként nyitnék/költöznék.Akkor módosítok kicsit ...
- elfogadható ü.szolg.(Mivel elég sok pl. app-os/netes dolog nem működik megfelelően, szükséges lenne az üsz.)
Régebben mindig volt egy bank, ami jó volt.
Pl. egy időben elég jó volt az Unicredit,
vagy olyan bankok, amik már nincsennek azóta. -
-
royal828
csendes újonc
válasz
confuser #39944 üzenetére
Mindháromnak vannak pozitívumai, nehezen tudok dönteni
Erstét benéztem, a Privilégium X-et néztem, a 2.0 Partnernél valóban nincs utalási limit, ez nagyon jó. Adná magát a George, mivel amúgyis használom a Max miatt.
CIB is szimpi az 5 évvel, csak attól valamiért ódzkodom. Még átrágom.
Köszönöm az infókat!
#39951 TrollBalint
Köszi Neked is. Nagy cég, de nincs nálunk ilyen.
-
axioma
veterán
válasz
confuser #39870 üzenetére
a simahoz NEM jar semmi premium tanacsado meg elsobbseg, csak a plus-hoz!
a 8k felvetelhez meg ket dolog kell: fizetosen atallitani a limitet (allandora nem lehet, allando kp-felvet max. az 300e ft a premiumhoz is), meg kell olyan automata ami kiadja (ami lehet hogy csak a Raiff, de lehet hogy azoknak is csak egy resze) -
confuser
senior tag
válasz
confuser #39785 üzenetére
Ma megjött a K&H Black Friday-es promóció + ügyfélajánlási pénze is, helyesbítés néven. Csak hogy meglegyen egy helyen:
márc. 27: panasz benyújtása appon
ápr. 10: válasz appon (10. munkanapon, válasz: 5 munkanapon belül megkapom a pénzt)
ápr. 16: megtörtént a jóváírás (4. munkanapon) -
confuser
senior tag
válasz
confuser #39408 üzenetére
Ma megjött K&H válasza a Black Friday-es promóció + ügyfélajánlási pénz nem jóváírása miatt, "sajnálatos adminisztratív hiba" történt, 5 munkanapon belül jóváírják.
Még a csomagdíj 50%-os panaszomat rendezhetnék, jövő hónap végén meg egyébként is letelik a 6 hónap, úgyhogy legkésőbb akkor elköszönünk egymástól... -
RR-13
őstag
válasz
confuser #39652 üzenetére
Kár volt elengedni a "dolgot", mert akkor most nem lenne bajod...
Már emlékszem, hogy beszéltük, de este nem ugrott be, mert késő volt.
Tehát elutalni nem engedi, akkor gondolom a Fizetési Kérelem megérkezik.Új MBH számlám van, semmi ex. Régen meg BB voltam 4 éve egy másik számlával.
Az Androidra tegnap jött egy MBH verziófrissítés, azóta máshogyan néz ki a Beállítások menüben a qvik Kérelem menü. (egyébként kettő qvik menü van)
Még nem szűnt meg a számlád, ezért az ÁSZF. 8.1 jelenleg nem mérvadó.
Este direkt leteszteltem neked a FK. utalást, és leírtam az ötleteim, amiből az egyik úgy is volt. Ennyit tudtam segíteni. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #39641 üzenetére
Akkor ezek szerint nem jött össze az azonnali felmondás náluk.
A felmondás alatt lévő számla is egyenértékű a szolgáltatások szempontjából, kivéve a kártyát, amit elvileg már töröltek.
Előbb teszteltem, és a Gránitról sikeresen elment a FK. az MBH felé, ott meg is érkezett, jóvá lehet hagyni. -
confuser
senior tag
válasz
confuser #39211 üzenetére
Épp teljesítettem az MBH felé a jóváírást, szokásosan venném is le róla fizetési kérelemmel, de nem megy. George az első néhány próbálkozásra még írta is, hogy elutasításra került a fizetési kérelem. De Raiffeisen-re sem megy. Más tud MBH-ra fizetési kérelmet rögzíteni? Lehet ennek ahhoz köze, hogy felmondás alatt áll a számla?
-
kircsi21
tag
válasz
confuser #39578 üzenetére
Őt Kényelmi plusz-ba tették, ott 300e a minimum a költségek felezéséhez.
Én novemberi BF nyitás után Minimum pluszban vagyok, megforgattam 200e Ft-ot és mégis teljes díjat vontak le, mint sokaknak itt. Nincs fele visszatérítés (még).
"Mókás" amúgy ez az egész, van mindenféle kombináció, hogy a K&H miként vonta a havidíjakat... Meg hogy mi alapján osztotta le az embereket a kétféle csomagba? Tudom, írták, hogy használati szokás alapján, de... Egyébként nálam is van olyan ajánlott, aki novemberben nyitott, mindent feltételt teljesített és nem kapott még semmit. Így én sem (még). Kb. csak emiatt nem zártam a számlát hétfőn.
-
samu2062
senior tag
válasz
confuser #39206 üzenetére
Velem ugyan ez volt, írtam is nem rég. Hihetetlen banda. De ezen kívül annyi gond volt velük az utóbbi időben, hogy nem igaz. Semmit nem tudnak, semmit nem tudnak elintézni. Lehúznak pénzzel, azt meg sem tudják mondani, hogy mire. 22 éve van meg ez a számlám, amíg takarék volt, egy gondom nem volt velük. Amióta volt ez a variálás, katasztrófa lett az egész. Menekültem volna azonnal, ahogy lejárt a hitelem, mert már csak ezért volt fenntartva a számla, de nem engedték. Majd egy hónap múlva.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #39206 üzenetére
Ezt velem is megpróbálták még kb. 4 évvel ezelőtt, de addig nem jöttem el, míg azonnal meg nem szüntették a számlát. Központi segítséggel, és főosztályvezetői engedéllyel azonnal zárták a számlám.
Bár akkor még nem is a kivonaton lévő azonnali hatályra hivatkoztam, hanem csak az üzletszabályzatra, amiben már akkor is benne volt.Most nálad jogsértően jártak el, és nem a 30 napossal szabadott volna elindítaniuk a felmondást, mert törvény erejénél fogva, azonnali hatállyal megszünteti a keretszerződést, azon nyilatkozat, hogy nem fogadod el a még életbe nem lépett, de meghirdetett hirdetményi változást.
Én biztos visszamennék, ha nincs messze a fiók, és azonnalival megszüntetném a számlát, ugyanis a 30 napos felmondás mellett, akár most is meglehet szüntetni azonnali hatállyal a keretszerződést, a kettő nem zárja ki egymást.
Szerintem később ebből anyagi problémád lesz, ha nem teljesíted a 600 ezres elvárt bejövő utalást. Azzal kapcsolatos panasz, és várakozás több munkát fog igénybe venni.Menj vissza és mond, hogy a családbarát jogtanácsos azt mondta, hogy azonnal meg kell szüntetniük a számlát, kártyát mindent (keretszerződést), és a 30 napos felmondás aláíratása jogsértő volt, mert nem 30 napossal akartad megszüntetni, és az ügyintéző a hirdetményi változás el nem fogadási, elutasító nyilatkozatod (ha volt) nem vette figyelembe.
-
draco31
veterán
válasz
confuser #39087 üzenetére
Ő Takarékos volt eredetileg, itt ezen a képen az esetében jóval kevesebb az opció. Akkor ezért lesz.
Illetve pl. a pénzfelvételi limitet sem tudja engedi módosítani, bármit írunk be, mindig hiba, és annyit ír, 1 és 5 misi közötti összeg lehet csak.
Akkor nincs más, bemegy majd egy közeli (30km) re lévő fiókba. -
Wovbagger
tag
válasz
confuser #39084 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igazad van, ez sajnos manapság már tényleg nem összeg, én is szeretek likvid lenni, ezt a 150 ezer forintot a likviditásra szánt összegen felül értettem.
A Revolutos ping-pongozással az a gond, hogy emlékeim szerint vagy 1 éve volt náluk egy olyan változás a szerződési feltételekben, ami tiltja/szankcionálja a "looping"-ot - azt hiszem ott így hívják a ping-pongozást.
Gondolom a DKJ nem ennek a topicnak a témája, mindjárt rákeresek, hogy melyiknek, de a lényeg az, hogy egy kis utána olvasással minimalizálni lehet ezt a kamatveszteséget, és akkor ez sem lesz részemről fájó pont a CIB-re váltásnál. -
István89
tag
válasz
confuser #39053 üzenetére
Én írtam panaszt, mert telefonon nem tudnak ebben segíteni, a bank hivatalos válasza szerint december 2-án nyitottam meg a számlát, ami ha igaz, akkor valószínűleg csak 40+10 ezer Ft jóvárásra számíthatok ezek alapján, mivel a black friday akció nov. 29-től dec. 1-ig tartott. Szerződést csatoltam, amin november 30. dátum van, de azóta érdemben nem reagált semmit a bank. Egyelőre nekem bejött az a jóslatom, hogy átcsúsztam valamiért márciusi elszámolásra....
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #39059 üzenetére
Semmi számonkérés nem történt, csupán emlékeztető volt, ha nem vetted észre esetleg a válaszom.
Az, hogy te más oldalról közelítetted meg, az sajnálatos, és más kérdés is... ezek szerint direkt nem reagáltál semmit.
A fórum mechanikája pedig nem az általad leírtak szerint kellene, hogy történjen.
A normális fórum mechanika pedig így néz ki: kérdés, válasz, reakció.
Egy reakció sosem "üres fecsegés".Akkor gondolom erre is azért nem reagáltál semmit, mert mész a bankba majd ezt is megkérdezni.
A Topikban, ha félrevezető információt közlünk, ami több személyt is érinthet, akkor azt "illene" utólag is akár helyesbíteni, vagy lereagálni. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #39042 üzenetére
Az MBH-nál szerintem személyesen lehet írásban felmondani (meg az biztosabb is) azaz, majd ők töltenek ki elvileg egy gépi nyomtatványt, és az lesz a felmondás.
Fontos, hogy fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy azonnali hatályú felmondásról van szó, mert régen erre nem volt űrlap, és kézzel írattam bele. -
Peterhappy
őstag
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38967 üzenetére
A "B" kategóriás deviza bankszámlák azt jelenti , hogy külön nyitott devizaszámla, tehát nem csomagon belül nyitott.
A 0 EUR kártyás vásárlási díj a MasterCard Standard Devizakártyákra vonatkozik.Más helyen nincs a hirdetményben EUR pénznemben meghatározott kártyás vásárlási díj, ezért mutattam csak azt meg, mert ha ott, ahol egyébként a számlavezetés nem díjmentes, még ott is díjmentes a kártyás vásárlás.
Ezért a csomagon belül nyitott devizaszámlánál használt bankkártyás vásárlás meg főleg díjmentes, és az már nem EUR pénznemben van írva, hanem a fő számlacsomag devizaneme szerinti Forintban, ami 0 Ft.A csomagon belül nyitott devizaszámla esetén pl. a Visa betéti, MasterCard Start bankkártya, vagy Visa George és MasterCard George bankkártyák (stb.) vásárlásra használva, a 8. oldal első sorában látható a 0 Ft-os díj.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38942 üzenetére
Erste Devizaszámlánál, a bankkártyás vásárlás hirdetményi díja a 23. oldalon van írva és:
0 EUR
Devizaszámla vezetése a forint bankszámlán belül történő megnyitása esetén díjmentes.
Ezért nincs a hirdetményben deviza számlavezetési díj a forintszámlán belül nyitott devizaszámlák esetén csak, ha külön nyitsz devizaszámlát. -
pictigjis
őstag
válasz
confuser #38942 üzenetére
akar hivatalos, akar nem. igy mukodik. az erstenel mindig is igy volt, nem is merult fel soha, hogy penzbe kerulne. tapasztalatbol mondom, hogy nem kell erte fizetni. esetleg valami bankkartyas hirdetmenyben benne lehet, de ez mar csak a dijcsomagos szamlak logikajabol is kovetkezik
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38940 üzenetére
Ebben a hirdetményben vannak az Erste Privi 2.0 Partner kedvezményes díjai, pl. a 28-29. oldalon:
A kártya váltással kapcsolatban, ami pontosabban elsődlegesszámla-módosítást jelent, csak ezt találtam a fenti hirdetmény 24. oldalán:
Költségviselő számla módosítás díja 1.214 Ft
Mást egyelőre nem, de hátha más jobban tudja hol van, ha van egyáltalán másik részben.A kártyás vásárlás 0 Ft -os díja meg a kártyahirdetmény 8. oldal legelső részében van:
-
confuser
senior tag
válasz
confuser #38918 üzenetére
Gránitnál hasonló az EUR fizetési kérelem díjjegyzéke.
A benyújtás március végéig díjmentes, a teljesítés meg nem elérhető. Amúgy a benyújtás sem elérhető az appban, én legalábbis nem tudok a forintszámlán kívül mást beadni neki...Erste Privilégium 2.0 Partner csomagnál segítenétek, hol látni a hirdetményben a számla ingyenességet? Illetve a kártya váltás és a kártyás vásárlás díját? Én nem találom, legalábbis nem díjmentesen, ahogy írva van pl. az appban.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38839 üzenetére
A KH-nál ez visszatérő gond, ha jól emlékszem.
Nekem még nem írták jóvá most sem, és az MBH telefonos ügyfsz. azt mondta, hogy még megérkezhet éjfélig, és ha nem (és mivel a holnap nem banki nap), és hétfőn reggel sem, akkor adhatok be panaszt, de nem tud megnézni semmit ezzel kapcsolatban.
Remek válaszokat kaptam.... Próbálják nem jóváírni ma, az súlyos szerződésszegés lenne. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #38726 üzenetére
Szia. Megkaptad már a 40-et az MBH-tól
2 napja a telefonos érdeklődéskor, még azt sem tudták, hogy máig meg fog -e érkezni... Semmit nem tudtak, csak azt, ami a hirdetményben van.
Annyit mondtak, hogy sokan érdeklődtek miatta..., hát sok értelme nem volt.
Persze még mindig senki nem kapta meg pl. a családban sem... -
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38726 üzenetére
Ohh, köszi.
Közben már megkérdeztem az MBH ügyfélszolgálatot lesz-e díjemelés márciusban vagy áprilisban, de nem tudnak még róla, és megnézte a saját februári kivonatát, de abban sincs ilyen tájékoztató.
A jóváírása van még 1 hetük valóban, és kíváncsi leszek melyik napra tervezték be.
Nem is értem miért nem készítenek elektronikus kivonatot forgalom hiányában is, mint pl. a Gránit Banknál.
Érdekes, hogy a másodlagos azonosító hozzárendelésről készült "kivonat" a hónap közepén, meg is lepődtem előbb, amikor beléptem a netbankba. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #38605 üzenetére
Ezzel kapcsolatban bármit is aláíratnak az ügyféllel, az csak egy tájékoztató adat, mivel az ügyfél előre nem is tudja, hogy milyen korrekciós mértéket ír alá a jövőre nézve, ezért azt nem is fogadhatja el előre egy szerződésben.
Amennyiben ezt a bank egy későbbi díjemeléssel összefüggésben is szerződéses feltételnek tekinti, akkor az tisztességtelen szerződési feltétel, amely semmis.
Ezért erre később a bank részéről történő hivatkozás semmis lenne, ha ezen oknál fogva vonná el az ügyféltől az azonnali hatályú, felmondási, számlazárási díj, illetve egyéb költségmentes felmondási lehetőségét.
Nagyon fontos, hogy az ügyfél csak akkor élhet ezen okra hivatkozva a költségmentes felmondással, ha a "korrekció" felfelé, díj megemelésével történik, mert csakis az a kedvezőtlen egyoldalú szerződésmódosítás, annak el nem fogadása viszont a törvényi főszabály szerint, azonnali hatályú felmondást keletkeztet.Tehát az ügyfél hiába is tud a később érvényesítésre kerülő valamilyen korrekciós "banki jogról", a bank ilyen lehetőségéről, az akkor sem tekinthető szerződéses feltételnek a díjemelésekkel összefüggésben, és ezért az ügyfél jogosan élhet az el nem fogadás lehetőségével, és a költségmentes felmondással.
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38593 üzenetére
Aztán van egy ilyen szabály is:
36/A. § (13) A fogyasztóval kötött szerződésben – annak részét képező egyéb szerződési feltételben – megállapított díj, költség vagy ezek számítási módja nem módosítható a fogyasztó számára kedvezőtlenül a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáról szóló 2013. évi CLXXXIX. törvénnyel megállapított rendelkezésekkel összefüggésben.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!"Közben megtaláltam a K&H 2023. áprilisi kivonatot, melyen ez van:
"Tájékoztatjuk, hogy módosul a Természetes személyek.... vonatkozó általános szerződési feltételek 10.3. pontjában foglalt rendelkezésnek megfelelően, az alábbi indokok alapján:
- 2023. április 1-jétől a Bank ... vonatkozó általános szerződési feltételek 10.3. pontjában foglaltak szerint a Bankra kötelező egyéb szabályozók változására tekintettel, ahhoz igazodva, egyoldalúan módosítja a Hirdetményben meghatározott kondíciókat, amely módosítás kizárólag a K&H okos plusz számlacsomagok, a K&H Lakossági Devizaszámla és a K&H prémium számla és szolgáltatáscsomag havi díjait érinti.A Bank jelen hirdetmény fentiek szerinti rendelkezésének megfelelően a fogyasztói árindex (14,5%) megváltozására tekintettel, ahhoz igazodva, egyoldalúan módosítja a Hirdetményben meghatározott kondíciókat, ideértve a tranzakciós díjakat is.
A változások kapcsán a Hirdetmény el nem fogadása esetén a változás hatályba lépése előtti napig - a szerződés bármelyik K&H bankfiókban írásban, azonnali hatállyal és díjmentesen felmondható, ellenkező esetben a Bank a Hirdetmény módosítását az ügyfél részéről elfogadottnak tekinti. "
Tehát minden esetben, amikor díjemelés történik (vagy egyéb kedvezőtlen módosítás), és azt nem fogadjuk el, akkor a hatályba lépés előtti napig joga van az ügyfélnek elutasítani a módosítást (csillagozás ide vagy oda), ami azonnali hatállyal felmondja, megszünteti a szerződést. -
RR-13
őstag
válasz
confuser #38593 üzenetére
Az inflációkövető, korrigáló díjemelés is egyoldalú hirdetménymódosítással jár, és így keretszerződés módosításával is. A korrigálás egyébként sem biztos, hogy díj emeléssel jár.
Ugyanis az lehetne csökkentés is.(de az mostanában kizárt)
Tehát a fenti esetben is érvényesíthető az azonnali hatályú felmondási jog, ha a díjkorrekció díjemeléssel jár, tehát hátrányos szerződésmódosítással jár.Attól, hogy egy inflációkövető korrekcióról (főleg díjemelés esetén) előre tájékoztatva van az ügyfél, attól az még ez nem jogosítja fel a bankot arra, hogy egyoldalúan módosíthatja úgy a szerződést, hogy azt mindenképpen el kell fogadnia az ügyfélnek, főleg úgy, hogy a korrigálás emeléssel jár, és ez nem keletkeztetne azonnali hatályú felmondási jogot.
(Amúgy látni kellene a másik hirdetmény részleteit is, hogy abban mi van pontosan írva.)
Nem a K&H bénasága/lustasága/hanyagsága adja meg a lehetőséget az azonnali hatályú felmondásra, ezért szerintem ők pont ezért nem is foglalkoznak vele.A lehetőséget törvény írja elő:
A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról 2009. évi LXXXV. törvény15. § (3) A 10. § (1) bekezdés f) pont fa) alpontjában meghatározott esetben a keretszerződés módosításának kezdeményezésekor a pénzforgalmi szolgáltató tájékoztatja az ügyfelet arról, hogy a módosítást az ügyfél részéről akkor lehet elfogadottnak tekinteni, ha annak javasolt hatálybalépése előtt a szolgáltatót nem tájékoztatta arról, hogy a módosítást nem fogadja el.
A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a módosítás hatálybalépése előtti napig az ügyfél jogosult a keretszerződés azonnali és díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására.(3a) Az ügyfél a keretszerződés módosítását az (1) bekezdés szerinti javasolt hatálybalépése előtt is elfogadhatja vagy elutasíthatja. Elfogadás esetén a módosítás a pénzforgalmi szolgáltató által javasolt időpontban lép hatályba. A módosítás elutasítása a keretszerződés (3) bekezdés szerinti azonnali hatályú felmondásának minősül, amelyről a keretszerződés módosításának kezdeményezésekor tájékoztatni kell az ügyfelet.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
-
RR-13
őstag
válasz
confuser #38589 üzenetére
"inflációhoz/minimálbérhez kötnek bizonyos díjakat"
Ez teljesen más eset, a fentiekben leírtak egyértelműek, és pont az, aminek látszik.És ha a kötést úgy érted, hogy hűség, akkor elvileg igen, abban az esetben (elvileg) a hűség miatt vállalt jóváírás visszafizetése mellett lehet azonnali hatállyal megszüntetni a számlát.
De erre azért érdemes rákérdezni, ha valaki így is meg akarná szüntetni, de kétlem, hogy így is... -
RR-13
őstag
válasz
confuser #38482 üzenetére
Azt nem igazán írtad, hogy bármit is találtál volna az MCC kódokkal kapcsolatban, mert akkor nem is linkelem be, ha korábban megírod, hogy mit találtál.
A linkelt MCC kód lista azért több mint semmi, és kiinduló pontnak mindenképp előnyös.
És már be is raktam a tervezetbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTIC FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest