Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethati
senior tag
válasz
Osynho #21765 üzenetére
FBS ragasztóról jókat tudok mondani, ragad mindenhez, hamar megköt, vízálló és a szilikonnak köszönhetően még a rezgéseket is elnyeli valamennyire - pl venti alá csavar helyett. Vissza lehet szedni kötés közben és utána is - na de azért neki kell feszülni rendesen. Nem hagy nyomot és még az orrot is tisztíccsa
Kérdés mit akarsz vele ragasztani és hogyan? Festést ajánlott megérdesíteni egy picit, de végezz próbaragasztást és nem kell feleslegesen dolgoznod. -
-
kételkedem
addikt
válasz
Osynho #17635 üzenetére
Fúróval kiszeded, popszegecshúzóval újat teszel bele.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Osynho #17629 üzenetére
Ragasztás a legegyszerűbb. Szinte bármivel csinálhatod ami nem marja meg. A leguniverzálisabb a minőségi (pl. 3M) kétoldalú ragasztó. SZvSZ a szegecselést sokkal szebbre meg lehet csinálni, főleg ha nem alu színű szegecset használsz hanem a gép színvilágához illőt. Arra figyelj hogy a szegecs belső fele alá megfelelő méretű alátétet kell tenni, hogy ne repessze meg a plexit.
Ha nem akarsz plusz melót a festőnek akkor fogsz egy fúrót, szépen megfúrod a szegecsfejeket és darabokban viszed el. Összerakáshoz nem kell nagy ész, csak pumpálni kell a fogóvalSzerk : Most olvasom, hogy hozzáértő kollégákat kérdeztél, akkor nem szóltam.
-
urdongo
tag
válasz
Osynho #17415 üzenetére
Hát én is.
Amúgy nem látszik, de összesen 4 db. CCFL NEON cső világít ebben a "kis" házban. Alul a küszöbnél egy 30 cm-es kék, aztán van egy 30cm-es ami látszik is az alaplap tálca jobb szélénél.
Amik nem látszanak az még a 2 db 10cm-es UV (egy a ház tetejében elrejtve, egy meg a HDD-k mellett) , amik a fehér harisnyát emelik ki szépen. Különben ha csak a kék neonok világítanának, nem látszanának ilyen szépen a kábelek.Árnyékolják egymást.
A kék neon lényegében csak azért van, hogy az alaplap is látszódjon.A kérdésedre válaszolva, hát sajnos drágábbak a színezett plexik. Durván olyan 2-3 ezer forinttal drágább mint a víztiszta. Ami még gáz az a beszerezhetőség (legalábbis itt Heves-megyében). Nem tudom "jaja" honnan szerezte be, biztos jók a kapcsolatai.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Osynho #17389 üzenetére
köszi. ja a CPU 4 pin-hez hosszabbító kellene, hogy hátul tudjam elvezetni, de azt meg nem sok helyen kapni...majd egyszer.
a HDD keretet el lehet forgatni, csak lusta voltam
. de elég lyukacsos, így jut levegő a winyónak, meg hátrébb is, persze azon nem vitatkozok, hogy elforgatva sokkal jobb lenne, csak nekem esztétikailag is így tetszik.
-
for3l
senior tag
válasz
Osynho #16540 üzenetére
nem igazán értem a kérdést. ha dobozra rakod az alaplapot, akkor a vga (meg minden egyéb kártya a bővitő helyeken) olyan helyzetben fog "állni", hogy mondhatni saját súlyával nyomja bele magát a foglalatba. az s1 meg a mérete ellenére nem igazán nehéz hűtő (ritka lamellázás).
szóval nyugodtan, semmi baja nem lesz (én is úgy használom már ideje)
-
válasz
Osynho #13615 üzenetére
2.5-es vagy 3-as fúróval szét lehet fúrni a szegecset, aztán a lyukmérethez illő apró metrikus csavarokat kell szerezni (anyával) és össze lehet szépen csavarozni. M2.5 vagy M3, Hengeresfejű tövigmenetes egyeneshornyú, D-fejű tövigmenetes egyeneshornyú, D-fejű kereszthornyú csavar, ezek a legjobbak erre a célra. Hosszúságra a 6-8 mm-es elég.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Osynho #13617 üzenetére
Színterezéshez igen, ott is le kell tisztítani (vagy van ahol megcsinálják) és az sem árt ha darabokban van a cucc, tehát ha olyan csinálja aki aki össze is tudja rakni, mindenképpen érdemes szétszedni darabokra (bármelyik megoldásnál) és aztán megint szegeccsel összerakni!
-
N95 8Gb
tag
válasz
Osynho #13615 üzenetére
Szia!
Én ki szoktam fúrni a szegecseket, hogy mindenhol kifessem a házat, aztán újraszegecselem. Néha szebb lesz, mint a gyári. Meg néha csendesebb is, mert megszűnnek a laza kötések. Csak arra figyelj, hogy a furatot ne tágitsd tovább, mert esetleg lötyögni fog a szegecs. (Bocs a rövid "i" betűért, de nem reagál a hosszú a billentyűzetemen.
)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Osynho #13615 üzenetére
Szerintem inkább csak simán fújd le, ne szedd darabjaira, ha nem értesz hozzá (és nincs megfelelő szerszámod) utána csak gond lesz az összerakással!
Ami a szétszedésnél is fontosabb, hogy megfelelően elő legyen készítve a festésre, felcsiszolás, zsírtalanítás stb..
Az igazi persze akkor lenne ha színterezve lenne!
Árban sem sokkal drágább, és tartósabb, egyenletesebb, szebb eredményt kapsz végül!
-
Kombat
őstag
Nem!
Gyári hűtővel szerintem még ennyi levegő sem jutna a VRM bordára, ráadásul a ramokon még borda sincs!De az S1-re tudod előrébb rögzíteni a ventit (már ha raksz rá), és akkor több levegőt kap a VRM borda!
jenei92: Köszönöm!
CséZé: Azért szerintem a minőség még messze van, inkább csak hangulatában emlékeztet a mdpc-re!
Tervbe van véve egy digitális fényképező vétele, ha meglesz akkor lesznek szebb képek is! -
Devil Smile
őstag
-
Zsubi
őstag
UV reagens festéket használtam, spray formában lehet kapni van belőle több színű is.
Csak egyszerűen rá lett fújva zsírtalanítás után, nincs alapozva bár így elég sérülékeny, nagyon könnyen lejön róla a festés
A Computermode.hu-ról rendeltem a cuccokat hozzá, érdekes hogy egy-két képen pirosnak nézz ki, igazán csak UV mellett látszik hogy narancsz0d1AK, Motion_Blur: Köszönöm
-
DeadMen
tag
Igen 12 volt inkább 4nek jó,nehogy túl sok feszt kapjanak...ha túl erős,akkor mehet rá mégegy...de szigorúan SORBA kötve....a molexen a piros az 5 volt,a sárga a 12 volt...
*mod: A legjobb,ha tudsz szerezni zselés ledet...abból 3-4 darab gyönyörűen bevilágítja még az egész szobát is -
Tomate
veterán
Hát ahoz mérten kell a dolgot ledeket pakolni, hogy a pirosra tudd kötni ami 5V vagy kell valami ami lecsökkenti annyira emennyire kell, hogy ne égjenek ki a ledek, de én nem értek hozzá sajnos
(este mikor megy a gép lekapcsolom, alvás közbe ne világítson az arcomba vazze
)
mod: Készítés során 2x sikerült azonnal kikapcsolnom a gépet
1x rossz helyre kötöttem a vezetéket, másodikra pedig véletlen hozzá ért a házhoz. Dehát minek vesz az ember 15rongyos tápot ha nem azért, hogy ne égjen ki ilyesmitől
-
Brumi˘
addikt
A tesat passzolom, haver hozta multkor németből, és nem tudom mennyiért vette. Néztem semmi szám nincs rajta.
Plexit még előző tulaj csinálta, nem tudom hol vette hozzá a plexit, de ebbe fél cm-es volt. A ház oldalát dekopírral érdemes vágni sűrű fém lappal, de vagy le kell ragasztani körülötte valami gyengébb szigszalaggal, vagy utánna újra fényezni az oldallapot, mert a dekopír szépen össze tudja karcolni.
-
DeadMen
tag
Amit én használtam azt kölcsönbe kaptam havertól,de olyan erős,hogy a falra ragasztottam vele valamit,és amikor le akartam venni kiszedett egy jópár négyzetcentis darabot a vakolatból
Ezzel a módszerrel egész pontosan 3-4 led köthető sorosan,attól függően,hogy mennyire erősen kell,hogy világítsanak
Tomate: Örülök,hogy segíthettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest