- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
-
becsitibi
senior tag
válasz
pook20 #36986 üzenetére
Ez segit?:katt jobbra.
-
ZetorGumi
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
pook20 #36978 üzenetére
Pl egy ilyen kábelről levágod a fekete SATA csatlakozót, és bekötöd a neon tápját sárga-pirosra.
-
Engineer086
Modder
válasz
pook20 #36836 üzenetére
Én a Revoltek fénycsövekre vegyes érzelmekkel tekintek, illetve csak az adapterükre. Volt, ami bírta másfél évig, de volt ami kifingott két hónap után. A Sharkoon márkájúak szvsz jobbak (nem tudom, hogy lehet-e még egyáltalán kani azokat). Én egy ideje áttértem a ledszalagos világításra. Némi forrasztás szükségeltetik a beüzemeléséhez, de megéri szvsz.
-
ThodEE
őstag
válasz
pook20 #36081 üzenetére
Hangfalra való is van, de lehet kapni simán is őket, enyém már 6éve müködik, igaz keveset van használva mostanában már, akkoriban 6k ért vettem vezérlővel,2db 30as neoncsővel.
-
krx21
nagyúr
válasz
pook20 #35641 üzenetére
PWM feszültségszabályozás - A motor fordulatszámát szabályozza...
PC ventilátoroknál különös ismertető jele a 4Pin (4 eres csatlakozás a 2 vagy 3 helyett...)A legegyszerűbb módszer az egyenáramú motorok fordulatszámának a szabályozására a vezérlő feszültségének a szabályozása: minél magasabb a feszültség értéke, annál nagyobb fordulatszámot igyekszik elérni a motor is. Az esetek többségében azonban az egyszerű feszültségszabályozás nagyon veszteséges módszer, ezért inkább az impulzusszélesség moduláció (Pulse Width Modulation = PWM) használata a jellemző...
-
krx21
nagyúr
válasz
pook20 #35621 üzenetére
Hókusz-pókusz ventilátor!
Ha igazán jó ventilátort akarsz akkor ott a légszállítási teljesítmény és a zajszint számít!
És persze a csapágyazás minősége! Én ha nagyon sok pénz költenék ventilátorra akkor ilyesmit vennék! EZT! Érdemes megnézni a műszaki adatait!
Persze vannak jóval olcsóbb, kiváló ventilátorok is...
Én magamnak olcsó, de egész jó ventilátort vettem: IME! Épp hogy 2000FtPersze ezek nem világítanak, itt a funkción van a hangsúly...
-
krx21
nagyúr
válasz
pook20 #35608 üzenetére
Hát nagyon érdekesek ezek a ventilátorok!
Gondolom Te egészen fiatal korosztály lehetsz...
Nincs is evvel semmi baj, de gondold meg, hogy mennyire lesz zavaró ez a sok villogó- csillogó fény egy sötét szobában, amikor már rég meguntad az egészet és csak játszani szeretnél zavartalanul... -
sketchifun
senior tag
válasz
pook20 #35600 üzenetére
Szia.
Elsőre két megoldás jut eszembe a rácsokra. Az egyik, hogy jó vastagon kitöltöd üvegszálas gittel, majd egy hosszú csiszolási procedúrával lecsiszolod, és lefested az oldallapot. A másik, hogy egy plexit raksz az oldallapba.
A hőmérős dolog nem igazán kapható kereskedelmi forgalomban, és elektrotechnikai hozzáértés szükséges a készítéséhez. + ezek a szerkezetek nem szállítanak levegőt.
-
krx21
nagyúr
válasz
pook20 #35602 üzenetére
Ha "rendes" cpu hűtőt teszel be akkor a csővet ki kell szedni a hely miatt.
Plusz ventilátort tehetsz, de nem feltétlenül kell... (én oda nem tennék...)
Inkább a ház tetején és vagy hátulján fújjon... Az elején és vagy alján szívjon...
Persze nem mindegy milyen házad van...
Csak akkor tennék ventilátort a nevezett helyre ha a gyári hűtést használnám... -
szab.tam
nagyúr
válasz
pook20 #35538 üzenetére
hát. szeritnem mostantól már te....
de lehet azért környékbeli modder, aki tudja...
csak múltkor valaki piszkált azzal, hogy pestiek miért gondoljuk azt, hogy pesten kívül nincs élet.
pedig tényleg nincs...erre rácáfolandóan az épített hűtőimnek dobozt méretre csak pesten kívül találtam.
(értsd, bp. tábla után 100 méter.)
de ez a távolság már pont elég volt, hogy alig találjak oda. ott áltam a bp vége táblánál, busz elment. telefonos segítség kellett... -
Engineer086
Modder
válasz
pook20 #35216 üzenetére
Ha plexit akarsz az oldallapba beépíteni, azt többféleképpen megteheted. Nyílván először egy neked tetsző nyílást kell vágni az oldallapra
Ezután a plexit rögzítheted kétoldali ragasztóval, sziloplaszttal, csavarral, kédergumival. Lehet külső és belső oldalra is, van pár lehetőség, igazából a kreatívitás kérdése az egész.
Ventillátorból is van annyi, hogy dunát lehetne rekeszteni, itt megint csak a saját igényeid kell, hogy vezessenek. Én speciel Noctuát és Scythe-ot használok, de volt már Glacialtech és Cooler Master ventim is, de a két előbbi jött be nekem.Ha szeretnél a moddingba jobban belemélyedni, akkor először keresgélj a neten, a bit-tech.net nevű oldal pl első osztályú példákat mutat, rengeteg blog szól gépek átalakításával, sok más, moddinggal fogglalkozó oldal van még. A logout modding rovata is hasznos lehet számodra.
-
Engineer086
Modder
válasz
pook20 #35213 üzenetére
Először is, köszi a pozitív visszajelzést a gépeimmel kapcsolatban, örülök, ha tetszenek
Másodsorban: De, némiképp biztos visszafogja, viszont így nem lesz tele a házad porral, nem kell annyit szétszedni a gépet és kitakarítani, ablakos gép esetén is dekoratívabb egy pormentes gép. A hűtűbordák is nagyobb hatásfokkal adják át a hőt a környezetnek...sztem megéri bent hagyniAnnyi a dolgod vele, hogy néha kiszeded a szűrőt és kitisztítod a kosztól, amit összeszedett.
A harisnyázás alapjában véve nem egy nehézsúlyú sport, de mindenképpen gyakorlást igényel. Érdemes egy rossz/nem használt tápon gyakorolni az elején, hogy lásd, mi hogy működik. Természetesen ha kérdésed van bármivel kapcsolatban, tedd fel nyugodtan, ahogy tudunk, segítünk -
Bakitm
tag
válasz
pook20 #35209 üzenetére
Én ilyen esetben azt mondanám, hogy ha van hozzá türelmed, anyagod és talán egy kis barkácsolási tapasztalatod, akkor én letenném alulra. Ehhez, ugye az egész hátlapot át kell variálni és az alaplapi tálca lemezét is át kell kicsit alakítani, hogy az alaplap felcsússzon a ház tetejéig, a táp meg legalulra. Ezek mellett, ha lerakod alulra elrendezéstől függően érdemes a ház talpait magasabbra cserélned és a táp alatt szellőző nyílást vágnod.
Azonban, ha nem akarsz ennyit szórakozni, szerintem maradhat felül is a táp, ha nem egy űber brutál széthúzott vasat raksz a gépházba, akkor nem lesz gond a melegedéssel és a táp által belülről beszívott levegővel.
Én esetleg még azt tudom javasolni a táp pozíciójától függetlenül, hogy alul vágd ki a házat, hogy berakhass egy 12-es ventit, magasabb talpakat a ház aljára, így elég hideg levegő juthat
a gépbe elölről, alulról és oldalról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest