-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klac
aktív tag
válasz
Kernel #47276 üzenetére
Köszönöm a választ, igen trimmer lehet, vagy kondenzátor, vagy potenciométer.
Meggyőztél, logikus a magyarázat, eszmefuttatás.
A nyák túloldaláról tört le mikor kivettem a burkolatból, vagy már előtte is le volt esve, törve, más alkatrész ezen kívül nem is volt azon az oldalon, a helye viszont ezen pontokon volt.
De itt jobb helye van, csak kár hogy ez sem működik.
Belső visszapillantó és benne a digitális kijelzős óra.
Zizegés van, meg csillingelő hangocskák, mint egy lágy muzsikálás mikor áram alá helyezem (12V 55AH - os akkura), de kijelző nem megy. -
-
PHM
addikt
válasz
Kernel #47230 üzenetére
Úgy látom, hogy kettesével vannak párhuzamosan a cellák, majd sorba kötve.
Ezáltal 10,8-11,1 V a kapocsfeszültség, a kapacitás pedig kétszerese
egy cella névleges kapacitásának.
Ha nagyon jó a hatásfoka az átalakítónak, akkor az akkukból kicsivel
több, mint kétszer annyi áramot vesz fel, mint amennyit lead 19 V-on.
Tehát durván számolva az akkukapacitást el kell osztani kettővel,
majd a notebook áramigényével.
Szerintem. -
fpeter84
senior tag
válasz
Kernel #47220 üzenetére
Ideiglenesen használtam autóban egy ilyet, és bár nyilván nem hifi kategória, de szól úgy mint a legolcsóbb gagyi fejek - csak erősítő nincsen benne. Természetesen erősítőre kell kötni, ezek a hirdetők úgy hunyorognak hogy mindenféle hülyeségeket írnak
Meglepően zajmentes a kimenete, a rádió vétele is egészen használható, a bluetooth átvitele stabil és szintén nincsenek benne nemkívánatos zajok. Az MP3 részét nem nagyon használtam de villámpróba során a 30 gigás telemásolt USB-re dugott SSD-t másodpercek alatt megnyitotta és már játszotta is a tartalmát. Úgy rémlik hogy a könyvtárszerkezetet figyelmen kívül hagyva egy hatalmas playlist-et gyárt az összes talált lejátszható tartalomból és azok között lehet jönni menni - bár én ilyesmire tényleg csak átmeneti kényszermegoldásként használnám, lévén hogy eléggé macerás a keresgélés és butuska a kijelzője...
-
Rivaul
addikt
válasz
Kernel #47204 üzenetére
A nyelv mozog könnyen de semmi. Szétkaptam de nem látok semmi kirívót. Se melegedés, se zizegés, semmi. Egy vékony szál kilóg a tekercsről a szigetelés alól de az nem hiszem hogy az esőtől lett volna... Gondolom ennek annyi akkor. Magába ilyen tekercset nem lehet venni?
-
moha21
veterán
válasz
Kernel #47191 üzenetére
Így van,, fémszerkezethez valóban lehet földelni, ha az megfelelően földelt és rá tudunk csatlakozni a saruval megfelelően.
(#47194) fero02: Az EPH és a " földelés" két különböző dolog. Ha földelni akarja, akko a védővezető keresztmetszete bizonyos keresztmetszetig a fázisvezetőével azonosnak kell legyen. ( vagy nagyobb ).
-
kjani18
őstag
válasz
Kernel #47168 üzenetére
Köszi!
A ponthegesztőt is video után csináltam, megpróbálom 1, 1,5 menettel.
PWM -el nem akarok küszködni, ekkora teljesítményhez elég nehéz lenne, sima tirisztoros van, abban reménykedtem, hogy ilyen nagy áramnál (kis fesznél) használhatom.
Másik kérdés: Van még mikró trafóm.
- Sorosítva javítana a ponthegesztő teljesítményén?
- más: a menetszám cca. 1:10 arányú, mi történne, ha a szekunderére adnám a hálózati feszt ( itt nem ponthegesztőre gondolok )? A túl nagy menetszám mit változtathat? -
beloadjoker
őstag
válasz
Kernel #47155 üzenetére
Köszi, megmondom őszintén az akksis részt értettem de ami a jackre vonatkozott azt nem nagyon :/
mérnökinfóra járok de HVA-val még szenvedek sajnos /hardverek villamosságtani alapjai..../
szóval esetleg valami step by step utasítást kaphatnék?
/van multiméterem szóval ha elmondod mit mérjek akkor megcsinálom/ -
válasz
Kernel #47129 üzenetére
Egyik sem nyert.
Lehet a szett szó volt félreérthető. Van egy két utas komponens szettem, egy régi projektoros Samsung TV-ből. Egy ideje már szeretnék dobozt építeni nekik, de most arra gondoltam, hogy egy kész helyre építeném be. Az a furcsa eset állt elő, hogy a TV (32" LCD) bekerült egy szekrénysorba, egy nagy polcra, ez kicsit átalakul, mert alacsonyan van a megjelenítő), így a TV alatt keletkezik egy üres, alacsony, de széles polcrész szerű hely, ami csak szemből nyitott. Ha ezt szemből lezárnám, máris kapnék egy viszonylag jó anyagokból készült fa dobozt (régi de masszív szekrénysor). Ebbe tenném a pár hangszórókat, mindenféle elválasztás nélkül. A végfok a már párszor említett TDA7297 lenne. Magához a TV-hez kell, filmezni. Nem akarok falat bontani, nem is tudnék egy ilyen végfokkal, csak a TV beépített hangkeltőinél jobb minőségre vágyom. -
erikke17
őstag
válasz
Kernel #47112 üzenetére
Az okostöltőn van 12V(14,4V/0.8A) mód és 3,6A mód is, szóval probléma nélkül lehet tölteni 0.8A-al. Értem szóval nincs rá garancia hogy jó lesz. De 0.8A nem kevés? Gyors számolással kb. 15 óra lenne a töltési idő
De létezik valamiféle bekötés, hogy egyszerre mindkét módban be legyen kötve? Vagy lenne egy csatlakozó amivel sorosan vannak kapcsolva és még egy csatlakozó ahol párhuzamosan vannak kötve ez meg oldható? Na most ezt elég kacifántosan fogalmaztam.
Igen ez esélyes, hogy elvett 1-2 évet a Li-Ion akku életéből, de sajnos előző tulaja használta így
De érdekes, mert feltöltöm legyen az egy óra, megy egy 3 percet majd kikapcsol az alacsony kapocsfeszültség végett. Töltöttség leesik 2 csíkra, várok egy 10 percet, töltöttség megint 3 csík de egy 2 perc utána megint kikapcsol...
-
erikke17
őstag
válasz
Kernel #47108 üzenetére
Most nézem webshopban a 12V 4,5Ah-s akku nem egész 1 euróval drágább a 2,3Ah-stól. Szóval a kapacitás pipa
Tulajdonképpen akkor lehet tölteni majd ezzel a töltővel az akkut amiről volt szó? Vagy legyen valami megoldás a soros merítésre és párhuzamos a töltésre megoldás, majd okostöltővel lenne töltve?
-
erikke17
őstag
válasz
Kernel #47106 üzenetére
Tehát akkor trimmerrel korrigálni 42V-ra ha Li-Ion akkut akarok tölteni.
Az előbb gyors mértem egyet rajta csak bedugva aljzatba 42,7V mértem rajta. Töltéskor járt 43-44V-nál is ha jól emlékszem.
De egy banális hiba: soros kapcsoláskor a kapacitás nem adódik össze 2.3Ah meg kevéske ez totálisan kiment fejemből...
-
erikke17
őstag
válasz
Kernel #47104 üzenetére
Gondolom jobb lenne normál töltő, de van még egy ötletem de ezzel van egy gond.
Használatnál soros kapcsolás lenne tehát mikor meríteném így lenne bekötve a régi akku helyére az új akupakk. Mind három tiszta új lenne.Töltésnél pedig párhuzamosan lenne kötve, a töltés pedig egy okostöltővel történne, 6-12V között állítja magát automatikusan 1,2-120Ah-ig van. Töltőnek mennyire lenne ez igy jó?
Miféle mondom lehetne megvalósítani ezt? Vagy egyszerűbb lenne az előbb beszélt Li-Ion töltővel tölteni őket?
-
erikke17
őstag
válasz
Kernel #47102 üzenetére
Értem, linkelek inkább saját képet töltőről mert messze nem az van benne mint a képen. Ennyi áll a cetlin 36V 12Ah elektromos biciklikhez. Tehát hogy most Li-Ion vagy csak egy egyszerű ólom akksihoz van nem tudom
[link]Viszont változott a szituáció mert méretileg elférne a 3db 12V 2.3Ah akku. Igy töltőáramgond is megszűnik részben.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Kernel #47001 üzenetére
No további fejlemény, hogy kiszedtem 2 tranzisztort, egyik jónak tűnik, a másik (Tip30) meg félig.
Vagyis mértem dióda állásban lábak közötti nem tudom mit és pnp átmenetek vagy mik jól 720 körül mutattak, viszont valamiért tranziszotor Hfe mérő állásban nem mutatott rá semmit.
Hogy lehet biztosan megbizonyosodni, hogy a tranzisztor jól működik? Illetve hogy a 2sk170 jól működik, illetve, hogy az IRF9540 jó? Mert most már darabokra szedem az egészet. Nemrég csak a döglött állapotban ment, vagyis 0,8V-t adott ki, tranyó csere után megint kiadott valamennyi feszt, de megint ott volt MHz körüli szinusz jellegű zaj a kimeneten. Ráaggattam a TIP30-ra kondit, de semmit nem segített, biztos valami más is elszállt. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kernel #47073 üzenetére
Még nincs meg sem a foglalat , se a szivargyújtós szerkezet, így bármilyet vehetek ésszerű keretek között. Azt sem tudom még hol vegyem.
fpeter84: Ennyire nem akarom megbonyolítani. Egyrészt nem szokott gond lenni megfelelő rögzítés mellett, hogy kontakthiba lenne.Másrészt pedig a szivargyújtós aljzat kell máshová is... pl. matracot kompresszorral felfújni.
-
dave0825
őstag
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #47058 üzenetére
Értem. Amúgy ilyesmit fogok csinálni, csak magyarul, és tükörrel, tehát csak azok a betűk látszanának, amik világítanak. A videón a csávó 1:50 körül állogatja az órát, én azt szeretném megcsinálni távirányítóval, úgyhogy ha mondjuk perc állítás közben olyan hexa kód jön egy gombnyomáskor, aminek nincs a programban semmilyen funkciója, akkor csak úgy fog tűnni, hogy nem érzékelt egy gombnyomást (távirányítóknál ez amúgy is bevett szokás
). Úgyhogy nem nagy probléma, csak meg szerettem volna tudni, hogy mitől lehet, azt hittem, hogy a kondi hiánya miatt van. Egyébként az mire szolgál, ha anélkül is működik?
Mondjuk még az is lehet, hogy maradnak a sima gombok az oldalán a távirányítás helyett, ahogy eredetileg terveztem (hacsak más ötlet nem jut eszembe), vagy érintősre csinálom én is (bár egy tükörnél az meg nem szép, ha össze van tapizva). -
dave0825
őstag
válasz
Kernel #47056 üzenetére
A kiolvasás nem is lényeg, csak arra kellett, hogy tudjam, hogy a programba milyen hexa kódot kell írnom, hogy egy bizonyos programrészlet fusson le, ha megnyomom azt a gombot a távirányítón. Tehát nem ott van a baj, hanem ha az egyik random számra állítok be pl. egy led-fölvillanást, akkor nyomkodom a távirányító gombját mint egy félőrült, és egyszer csak bevillan, majd megint hosszas nyomogatás után újra. Tehát a random szám, amit ad, azt nem a soros portra egy rossz kiírás, hanem azt veszi az infra. Remélem érthetően írtam.
-
estikornel
tag
válasz
Kernel #47052 üzenetére
Tehát a 10k-s trimmerre ha párhuzamosan forrasztok egy 4.7k-s potmétert, akkor azzal azt érem el, hogy maximum 12 voltig tudom állítani a kimenetet? (Úgy, hogy előzetesen beállítottam csavarhúzóval a trimmert 12 voltig, mert ahogy olvastam kb 30 volt kimenetet bír. Továbbá vaterás oldal szerint 1A felett, már hűteni kell az IC-t, erre lesz szükségem? Úgy tudom 0.05A kell a ventilátoraimnak, szerintem nem megy fel akkorára 12 volton sem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #47036 üzenetére
Nem tértem ki rá, de talán nem mindenkinek magától értetődő, hogy 10 k potméter alkalmazása esetén annyi a gond, hogy a pálya több mint fele kihasználatlan marad.
Csak kb. harmadán történne a 0-11 V szabályzás, ami a gyakorlatban nem túl elegáns, nem állítható be elég finoman a fordulat.
-
darvinya
titán
válasz
Kernel #47025 üzenetére
Ami lemaradt, hogy ebbe a körbe van egy kapcsoló mind előtt.
Ami nyomásával lehet vezérelni.(pl: hívás felvétel/lerakás, zenelejátszó indítás/léptetés, stb. ami ehhez van rendelve)(#47024) PeachMan
Sajnos nem tudom mi a neve, de van ilyen bit fejem.
Komolyabb szerszámboltban kapható ilyenek. -
darvinya
titán
válasz
Kernel #47013 üzenetére
Telefon figyeli mi van bedugva.
Sima fejhallgató 16-100Ω működik fejhallgatóként csak, ha nincs eközött letilt/100Ω< -nál teljesítményt korlátoz(ez észrevehető, mert pillanatra rendes teljesítményen szól bekapcsoláskor).Headset-et szédszedtem és mikrofon előtt van valami kondenzátor(most nem tudom megnézni).
A mikrofon=L, kondenzátor=C.
Mivel ezek értékek (és sima fejhallgató értéket is kell) nélkül nem kapcsol be a rádió, azaz nem Headset-ként érzékeli.
C megtudom nézni, de a mikrofon.?
Vagy vegyek mikrofont és azzal helyettesíteni és úgy zárni a kört.? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #46999 üzenetére
Olyasmit nem sikerült találnom. Viszont van kompromisszumos megoldás, használhatok 4:1 videó multiplexert és egy egyszerű ellenállás osztót.
Ha a forrás művernyő kimenetére teszek 800 - 400 - 200 - 200ohm láncot, akkor a multiplexerrel meg tudom csinálni az 1:1, 1:2, 1:4, 1:8 arányú osztást. Multiplexernek meg pl. az Adg704-et néztem ki, ez megy egy tápfeszről és elég széles frekvencia tartománya van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Kernel #47001 üzenetére
Ja értem.
Akkor 10nF körülit rakok be, mert abból van viszonylag kicsi, a 100nF viszonylag nagy. Mármint méretileg.
Áramgenerátor látszólag jónak tűnik, mert az említett áram korlátozó ellenálláson ugyanannyi fesz esik leülve is mint még működő állapotban. Szóval vagy az IRF halt le teljesen, vagy inkább az a rész jó. Viszont már volt pár döglött bc212 / 172, szóval lehet most is az adta meg magát. -
Ribi
nagyúr
válasz
Kernel #46985 üzenetére
Valszeg kicserélem első körben a második félben lévő tranyót és beleforrasztok egy kondit is biztos ami biztos.
Viszont másvalaki aszonta, hogy kb 33pF-el kössek be első körben és onnan menjek felfele.
Különbség elég nagy. Erősítőkben néztem, hogy ott is 100pF (max 1nF) alattit szoktak gerjedés gátlónak berakni. 100nF-re vagy 100pF-re gondoltál?
Illetve gondoltam, hogy megnézem melegszik-e valamelyik tranyó a gerjedés miatt, csak nem találom a hőmérőt. Van esély arra, hogy jobban melegszik a kelleténél, vagy kicsi a valószínűsége? -
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46973 üzenetére
Okés, kösz szépen. Megnéztem, hogy ha rákötöm az akksit, akkor mennyit kap(na) a szervo (nem volt rákötve akkor), és 4,9-et mutatott a multiméter, tehát feszültségre jó, melegedést nem tudom még tesztelni, majd ha kész az összeállítás. Amúgy ilyet rendeltem már 2db-ot, hátha később kell, és LM2596-ot írtál Te is, úgyhogy akkor jó.
Legalábbis talán nagy eltérés nincs a 2 között. Akkor egyelőre marad az akksis megoldás, ha meg melegszik, akkor bontom, ahogy Te írtad.
Tudom, hogy AMS1117 van a linkelten is, mert azt vettem meg, azért azt linkeltem. -
dave0825
őstag
válasz
Kernel #46965 üzenetére
Bocs, megtaláltam, csak hirtelen megijedtem.
Holnap meg is próbálom, hogy hogy viszi a 12V-ot.
Kösz szépen!
Amúgy mivel ott van, hogy unregulated, tehát szabályozatlan, nem lényeg, hogy nem fix 12V van az akksiban mindig, ugye?(#46967) Kernel: igen, itt írtam is, hogy megtaláltam.
Csak nem tudtam, hogy így van a számozás, hogy az a 30-as.
Viszont az nem probléma, ha a rákötött szervónak nem tesz jót a 12V? Vagy a panel szabályozza, hogy mennyit kapjon?
-
darvinya
titán
válasz
Kernel #46929 üzenetére
Megmértem.
Lehet a műszer AC része rossz, mert 14.20V-ot mér(egyenirányító rész rajta van), DC 18.30V.Köszönöm, megnézem van-e itt a közelembe, mert LM317 van.
Ha R2-t 2db soros ellenállással oldanám meg, és az egyiket kapcsolóval áthidalnám.
Így meglehetne a 2 fesz. egy kapcsolással.Viszont a kérdés, hogy a fenti értékből kiindulva 1A mellett van elég tartalék.
-
HunAgyas
csendes tag
válasz
Kernel #46795 üzenetére
Fogalmam sincs ,hogy az elektronika miért sztrájkol:S Talán azért volt csak így magában mivel hibás az elektronikája,egyébként egy ellenállás szerintem csak hőt termelne...Ezért akarok venni hozzá egy vezérlőt,meg még ami kéne elvileg a link tokéletes amit linkeltél: http://skiltor.no-ip.org/1/rep/brushless/#uc ez a motor ami nekem van benne...csak meg mindig magas nekem,hogy mi kéne a működéséhez...megpróbáljam szétszedni és lefotózni az elektronikáját ,hátha többet lától? Vagy nem érdemes szenvedni vele?
-
HunAgyas
csendes tag
válasz
Kernel #46791 üzenetére
Igen Li-ion akkuval mennek és a hitachi akkum is Li-ion.Szóval nem a 3. kábel miatt nem indul el?Mert ha nem akkor meg fogalmam sincs miért...de szerintem a legjobb megoldás egy egyszerű elektronikát venni hozzá...Én rákerestem a "36V brushless motor controller" kifejezésre ,de azok ahogy mondtad biciklikhez vannak és azok annyi mindent vezérelnek,hogy felesleges lenne annyi pénzért olyat venni.Nekem csak annyi kéne hogy egy ki/be kapcsolóval működjön a motor mindenféle bizbasz nélkül
Csak az a baj hogy én totál nem értek az elektronikához ilyen szinten...Találtam pár oldalt ha van időd megtennéd hogy rákeresel,nézel az oldalra,hátha van valami vezérlő hozzá?
http://www.lightinthebox.com/hu/ valamint http://www.dx.com/s/Speed+Controller+for+DC+Motor
Találtam párat de fogalmam sincs mi az vagy jó e,...
http://www.lightinthebox.com/hu/jtron-12v-24v-30v-120w-vezerlo-ccm5-pwm-dc-motor-speed-controller-w-biztositekok_p1392737.html
-
HunAgyas
csendes tag
válasz
Kernel #46788 üzenetére
Szia! Köszi,hogy válaszoltál! Szerintem semmi nem lett elkötve ,mert ez egy új fűnyíró csak nem volt hozzá tartozék(akku,toltő,doboz) ezért vettem külföldön 20 euróért..gondoltam meglehet csinálni mert van 36v os aksim...Annyi csak hogy a panel részt ahova az eredi akku menne szétszedtem,mert nem volt kompatibilis az én alkummal...Ezután a pirosat a + hoz kéket a negatívhoz tettem én is..a fehéret meg sehova. A kapcsoló csak egy gyerekzár lenne..Egy kulccsal elfordítva működne elvileg, de én azt gyorskötővel megfixáltam hogy ne keljen nyomva tartani...De nem indul el csak kattan egyet a relé amikor megnyomom a startot, aztán 3 mp múlva megint kattan egyet...Ilyen relé van benne :http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/625000-649999/629460-da-01-en-KFZ_RELAIS_HFV7_P_012_HST.pdf hátha mond valamit.
Nem lehetne valahogyan egyszerűen megoldani,hogy menjen? Vagy venni hozzá valamit ahogy mondtad három fázisban kapcsolgatja a tekercsekre az áramot?
-
válasz
Kernel #46763 üzenetére
Valószínűleg feltöltötte, de az akksi nem százas már. Bekapcsoltam (ez kb 1 perces folyamat), és 80%-ot jelzett, de ezt viszonylag stabilan tartotta, kb 20 perc használat után esett vissza 70%-ra (ez 4V körüli feszültséget jelent). Ma nyüstölöm, és ha 1 órát kibír a tablet teljes fényerőn, WiFi-zéssel, akkor azt mondom, jó lesz bele.
Összehasonlításként: korábban tettem bele egy utángyártott Samsung "tepsifón" akksit, kicsit púpos is volt már, azt 100%-ra fel tudtam tölteni, de pár perc használat után visszaesett 50%-ra, és nem is tartotta sokáig, viszonylag gyorsan esett a feszültsége.
-
válasz
Kernel #46763 üzenetére
Aha, biztosan feltöltötte, mert most már csak 4,13V van az akksin, és teljesen hideg az adapter.
Na én ezt ilyen szinten nem tudom, de bízom benne, hogy rendben lesz, mert a tablet saját töltője (és értelemszerűen a saját töltőáramköre) töltötte fel.
Köszi a segítséget, akkor lekapcsolom.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Kernel #46572 üzenetére
Közben hozzájutottam bagóért egy rossz 9,6V / 1200mAh telephez, amit javítóanyagnak gondoltam felhasználni. Ez be is jött, mert csak egy cella átvezetéses, lemeríti magát, de a többi még jó.
Pedig a többi is már mélykisülésben volt, de úgy látszik, ezek jól bírják azt is.
Az előzménnyel kapcsolatban úgy néz ki, hogy egy bimetálos hőkapcsoló van benne, ami a negatív végen lévő cellához kötődik, annak oldaláról a papír le is van bontva. Pákával rámelegítek, megszakít, utána visszakapcsol, kattanó hang mellett.
A hőkapcsoló közepéből az akku középső csatlakozójára megy a vezeték, ezáltal töltés közben, túlmelegedés hatására megállítja a töltést. A két szélső érintkező direktben az akkuhoz vezet.
-
Batman2
őstag
válasz
Kernel #46712 üzenetére
Igen, ez eszembe jutott nekem is, hogy a nyitott, mindössze ferrit orsóra elkészített induktivitás nagyobb veszteségekkel járhat, mint egy rendes E magos trafó.
Inkább a toroidra gondoltam, abból talán van megfelelő induktivitású és teljesítményű példányom is, az zárt magvú, ekkora induktivitás értéknél még viszonylag kevés drótot kell ráhúzni, az még meg is valósítható.Köszi a megerősítést !
Üdv.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kernel #46665 üzenetére
Igen, "élmény" lehet az is... ráadásul ezeknél az van, hogy van az iPhone és az összes többi, ami mindegyik ilyen, kivétel nélkül. pedig aki ismer, az tudja, hogy Androidos vagyok, nincs szifonom, de ezek a töltők tényleg a "viccnek is rossz" kategóriába tartoznak. Van egy régi, elvileg 3A is képes leadni, azt használom, mert azzal még nem éreztem a "bizsergést", de abban sem bízom jobban a többnél...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Kernel #46663 üzenetére
Van fém hátlapos tabletem + kínai töltők... az élmény leírhatatlan, ahogy érzed az ujjadon a feszültséget a hátlapot végigsimítva. Mondjuk megmérni nem tudom, mert valószínű még a multiméter rendkívül nagy ellenállása ellenére is elveszik az az áram, amire képes, de érzem...
-
válasz
Kernel #46636 üzenetére
Ja értem. Sajna az itt nem kivitelezhető, inkább marad a "sok ón kis szerencse" módszer, aztán meglátjuk!
A probléma igazából az, hogy egy SATA/IDE to USB átalakítóról egyszerűen kiszakadt a SATA csati. Pedig vigyáztam rá, és mégis kitéptem 3 lábát + a csatit. Garis még a cucc, holnap megejtek egy telefont, de szerintem nem foglalkoznak vele.
Ha rám marad a megoldás, akkor valahogy oda kell raknom egy csatit.
-
-
darvinya
titán
válasz
Kernel #46610 üzenetére
Igen mechanikusan megy tönkre.
Amikor DC rezegteti biztosítót, akkor záró billentyű csapot csapkodja.Csak a mágneskör kialakításában különböznek. AC esetén a vasmag egy részében egy réz rövidzárat szokás elhelyezni, ami fázistolást hoz létre, így a nullaátmenetnél nem ereszt el, mert a két kör közül valamelyik mindig fogja. Erre a fajtára DC is köthető.
Semmi ilyen nincs ebben.
Ez egy állórész tekercs és belső vas van ami mozog polarítástól függően.
Ez a mozgó vas vége nyomja le a biztosítót.Legközelebb csinálok róla egy képet, mert ez a szerkezet ennyiért…(Tovább nem írom, mert nyomda festéket nem tűr el.)
Min. 5500Ft-ért 200Ft-os terméket, már brutális. -
válasz
Kernel #46594 üzenetére
A TP-Link esetében? Szerintem kizárt, még az adapter is TP-Link feliratot kapott, ami persze a gyakorlatban semmit se jelent, de én hiszek nekik.
Ja hogy Te általánosságban értetted? A burkolat lehet más, de matricázva volt, azt meg könnyen cserélik - ha bele van sütve a 9V AC, az már más tészta.
-
válasz
Kernel #46592 üzenetére
Mármint hogy jól gondolom?
Igen, ez egy DC táplálású router, és bár a szóban forgó TP-Link egy másik márka, de lényegében ugyanez, 9V DC táppal üzemel.
Na egy szó, mint száz, amire DC van írva, annak DC kell, amire AC, az elmegy DC-vel is - esetenként. Ezt gondolom külön feltüntetik, mint a Speedtouch esetében például (de ez már egy harmadik típus, nem akarom bonyolítani). -
-
-
-
válasz
Kernel #46572 üzenetére
Megmondom őszintén, ez az 1,6-os dolgot nem értem.
13 óráig 100mA az 1300mAh (ha nincs veszteség, de persze van), ez oké, viszont az 1,6-ot hogy (mire?) értetted?
A 2,5V-ot magán az akksin mértem, szóval nem valami fitt, kíváncsi vagyok, meddig tartja a töltést.
Amit linkeltél, ennyit még meg is érne, legalábbis jó tudni, hogy nem kell kidobni a gépet, ha az akksi végleg megadja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged