- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Valamelyik érzékelő hibája is lehet a leírt jelenség.
Szerintem vegyél 1 másik készüléket használtan....."Komolyan? Egy hobby elektronika topicban az a tanácsod, hogy egy "valamelyik" érzékelő hibája esetén vegyek egy másik készüléket? Nem is érdekes, hogy ez okozza a problémát vagy nem? Az sem számít, hogy milyen az a "valamelyik" érzékelő?
Vagy éppen akár az előző tanácsod alapján ne is használjak ilyen készüléket.Hmmm... hát jó. Részemről lezártam a témát.
@Dr. Szilikát és @mezis tagok segítségét köszönöm.
Egyelőre kicserélem az 1F kapacitort aztán meglátjuk.
Ha továbbra sem jó, akkor érdeklődöm majd szakirányú fórumon. -
törölt tag
Semmi értékes nincs MD lemezen.
Ez csak amolyan retro-audio-hobbi. Érdekesnek találom ezt a technológiát.
Ezért szórakozom vele. Kíváncsi vagyok mi okozza a linkelt videóban is megjelenő hibát.
Lemez behelyezéskor nem olvassa be az adatokat, majd villogó "Eject", de ki sem adja a lemezt. Ha ilyenkor kikapcsolom, akkor nem lehet visszakapcsolni
Nekem volt türelmem kivárni és pár perc után minden esetben kiadja a lemezt. Még kikapcsolt állapotban is.Aztán egyszer csak hirtelen működik akár 5 órán keresztül.
-
rednifegnar
senior tag
ha mar elem, valami kis meretu elem (es nimh akku) toltottseg merot mondjatok nekem. ami megbizhato es pontos, no meg venni is lehet (2A,3A,C esetleg D mertre).
utalom eloszedni a multimetert kabelekkel egy gyors mereshez. eleg sok elemet hasznalok es hiaba rendezgetem mindig keverednek a kulonbozo szinten levok. -
Yes Főnök ez így igaz.
5kW:50-90W azaz 2kWh/nap, ez durva.
2kW, ilyen van nekem, 20-27W azaz 0,5kWh/nap.
És ezért csináltam én egy színuszinvertert ami 8-9,4Wvagyis 0,2kWh/nap.
És erről megy a ház éjjel-nappal. Összes világítás, inverteres hűtő, tv. pc, elektromos takaróm stb.De mivel csak 750 wattot tud, a "nagy" inverteremnek kiépítettem egy teljesen külön hálózatot amin a nagyfogyasztók lógnak. Mosó, mosogatógép, mikró, hidrofor szivattyú, hajszárítás, sufniba a konnektorok a flexnek, hegesztőtrafónak, fűnyírónak, konyhai nagyobb gépek pl. 1,9kW elektromos grillező stb.
Ez az ág gombnyomásra indul, a nyomógombok a "nagy" konnektorokon vannak szerteszét a lakásban.
Ha az udvarba vagyok barkácsolni, egy távirányítóval is indítható.
És ha megszűnt a fogyasztás, ezt egy áramváltó figyeli, 8 perc múlva automatikusan leáll a nagy inverter és így semmit nem fogyaszt pl. egész éjjel.
Tökéletes.
Mivel csak 1,85kWP a napelemem, kell a hálózat is de kb. márciustól október végéig havi 1000-1300Ft így a villanyszámlám. -
-
-
-
-
-
-
eladohardver
őstag
-
-
-
-
Grave_444
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy sokat foglalkozom számítógépekkel és nincsenek jó tapasztalataim noname tápokkal. Sok üzemel sajnos így is a környezetemben.
Nem törvényszerű a meghibásodás, de sokkal nagyobb az esélye és ha tönkremegy visz magával mást is. Ha van dedikált kártya és/vagy értelmezhető összeget képvisel a gép egyértelmű legalább egy ajánlott bronz tápegység használata. -
demars
addikt
Jó a szemem szerencsére. Látom amit csinálok. Azt nem veszem észre, ha valami rossz (szakadt fólia)
Hétvégén az smd megtréfált. Nem jól vettem le, egyik forrszem leszakadt, ezért nem tudtam a helyére forrasztani a vezetéket. Egy műszerész ismerős két perc alatt megoldotta. Ö mindig szemüveggel dolgozik (nagyítós).
Van 3. kéz is, de abból is gagyi, -
Nem volt ingyen, amúgy bármi projekt amit a fiókba heverő alkatrészekből hozok össze az sincs ingyen mert valamikor, mégha évekkel ezelőtt is de meg kellett vennem.
230/12V toroid-ingyen, évekkel ezelő kaptam egy tápegységet amibe ez volt. Trafó pipa. (amúgy van mégegy ugyanilyen 550VA toroidom, az 12ezer volt használtan)
Fetek, ez Ebay rendelés, HY5608 80V/360A -4 darab 5000Ft postával.
EGS-002 spwm szinuszmodul-2500Ft
Hűtőborda volt de ha venni kellett volna kb. 3-4000Ft.
Apróságok, csavarok, kiegészítők, védelmek trimmerek legyenek összesen 10ezer bár ez erősen felülárazva.
Ez így durván felülsaccolva 35.000Ft.
Készen van ilyen 700VA sokkal olcsóbban viszont ez tényleg tudja amit elvárok tőle és tényleg 2x túlterhelhető 1-2 másodpercig. Nem is szólva a öröm amikor megy a házam már fél napja erről a gubanchalmazról -
ViZion
félisten
"A kínaiak szeretik kispórolni az anyagot a kábelből":
Az a durva, h vettem anno egy telefontöltőt, ami jófélének tűnt, vaskos kábel, stb. Kábelt elvágtam, ESP táp lett. Akkor lepődtem meg, h a látszatra jó minőségű kábelben alig van réz... Ha a burkolat kicsit szerényebb, lehetett volna vaskosabb a réz benne... árban nem tudom, h mit jelentene, de minőségben sokat dobna rajta. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest