- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
andorra #48749 üzenetére
Ez az egész? Lássa,
Ez szimplán hangzik... Így nincsen hatása!
Mondhatta volna szebben, kis lovag,
Más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:
Kihívón: Ön folyton csak ígérget, ígérget,
De hogy kész lesz, ne vegyünk rá mérget!
Szövegelni, azt tud, de hol van A SZÖVEG?
Tán végtére én írjam meg, Öreg?!
Barátilag: Ó, ha megírni sehogyse bírja,
Majd Andorra segít és hipp-hopp megírja!
Leírón: Az ígéretei és a bizonyíték egymástól
Oly távól, mint Makó Jeruzsálemtól!
Kíváncsian: Vajh, mi vón ama súlyos ok,
Tán idült diszgráfiát gyaníthatok?
Hogy ezen piszmog még mindig Ön?
Kecsteljesen: S ha táncolni kedve lőn,
Javaslom, kis kacsóit illegesse billentyűzeten,
Ne zsenge lábacskáit táncparketteken!
Kötődve: Vagy, ha amire ír, az papír,
Ön tapír, sőt lajhár sebességgel ír!
Legfennebb két szót vet az ívre naponta,
Végül írás közben szárad be a tolla!
Intőn: Vigyázzon! Hamar munka mit se ér!
(De hisz miért is intsem én ezér’?!)
Gyöngéden: Hogy a billentyűt Ön durván nem veri,
Helyeslem én, na de hogy csak símogatni meri?!
Pedánsul: Az Ön agya folyton betokosodik,
Míg egy-egy szón hosszan morfondírozik,
Ha az írást ily csigamód csinálja,
Trombózist kap az írói vénája!
Gavallér módon: Önnek most megígérem itt,
Hogyha nem csak folyton ígérkezik,
Hanem tényleg láthatjuk azt AZ ÍRÁST,
Befejezem az érte való sírást.
Föllengzően: Munkája persze hatalmas,
azt tudom én, de ha erre nem alkalmas,
Miért próbálgatja Sziszifoszként pihegve?!
Mi Önnek sziklakő, nékem csak tollpihe!
Tragikusan: Kérdek mindenkit, ugye érzik?
Kammerer tolla még kéken se vérzik!
Bámulva: Hát, én csak magát nézem, nézem,
Hogy ül napestig az asztalnál a széken.
Lírailag: Jobb kezével a tollát húzza-vonja,
Baljával meg a billentyűket nyomja,
De zátony Önnek az írás, korall, atoll,
Naívul: Agya zugaiban tán ott zakatol
Valahol az írandó szöveg, a mondat, a szó,
Azt hittem, valahogy előhívható,
Mély tisztelettel: De látom, olyan ősi mélyen
zakatol e szöveg, olyan mélyszerényen,
Parasztosan: Hogy megiscsak hejába nízem Magát,
Ahogy a széken hízlajja renyhe valagát,
S hejába kírem folyton-folyvást Kendet,
Hadászilag: A szavak közt vágjon végre rendet!
Rohammal vegyen nekünk, s magának elégtételt
A szavakon, s írjon le végre elég tételt,
Üzletszerűn: Elég tételt, mit végül elkönyvelhet,
S írásáért tán még babért is nyerhet,
S pozitívba fordul végre a szaldó!
Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag!
De hogyha önben annyi lelemény
Lett volna mégis, hogy kivágja szépen
Mindazt, amit most összehordtam én
E díszes, úri hallgatók körében:
A kezdő mondat első negyedét
Hegyes tollammal pukkasztottam volna szét!
Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el! -
Ribi
nagyúr
válasz
andorra #48721 üzenetére
Ebből a részből számomra egyáltalán nem ez jött le:"Halkabb lesz vagy melegszik...
Elnézést, de nem nagyon értek ehhez,viszont új hangfalakban gondolkodom,de inkább csak 4-8ohm-os van emberi áron."
Nekik lehet ez egyértelmű, meg jól elvitatkoznak magukban, csak magára a kérdésre nem válaszoltak... -
Halászsas
újonc
válasz
andorra #48628 üzenetére
Kösz a választ.Viszont ha nem ismered ezeket a márkákat akkor véleményt sem tudsz mondani róla.Én pedig azoknak a véleményére lennék kíváncsi akik ezeket a márkákat ismerik és hallották.Ha valaki Martin Logan ,Proced,ProAc vagy Castle hangsugárzókról kérne véleményt nem írnék neki mert ezekről csak olvastam de nem ismerem és valószínű,hogy nem is fogom,mert nem az Én pénztárcámhoz mérik az árát.Szívesen a magaménak tudnám egy Accuphase erősítőt egy ugyanilyen márkájú cd lejátszóval Phonar vagy Dali hangsugárzóval és még írhatnék egy csomó olyan márkát amiről valamikor olvastam és ismét olvasok.Tehát ha nem nagy kérés akkor legyen szíves olyan írjon aki ismeri ezeket a márkákat!Csak annyit kérnék,hogy ezt érdemes ezek közül megvenni egy két mondatban,hogy miért és kész!
-
törölt tag
válasz
andorra #48584 üzenetére
Arra célzol, h vaktában vásároljak új komponenseket és vagy bejön, vagy nem? Gondolom nem sok helyen adnak hangsugárzót otthoni kipróbálással és visszavásárlással. Vagy van ilyen üzlet Bp-en?
Másrészt nem szívesen cserélném le a mostani hangsugárzót. Nagyon tetszik a hangja és nem is költenék most ilyenre. Inkább átrendezéssel próbálkoznék még lehetőség szerint. -
törölt tag
válasz
andorra #48576 üzenetére
A jobban odaillo rendszer mit takar? Uj hangsugarzokat? Nem ertek hozza, de gondolom ugyanazon a frekin ugyanugy csillapitana a szoba. Arra gondoltam, h a hangsugarzokat a sarokba teszem es picit befele forditom oket a szoba kozeppontja fele. Most nagyjabol egyharmad, ketharmad tavolsagra vannak a fal szeletol. Egy TV van a ket doboz kozott. Hatha javit valamit a hangon.
-
alexka79
csendes tag
válasz
andorra #48467 üzenetére
Én nemrégen vettem egy jobb hangfalat mint eddig volt és olyan hangokat/részleteket hallok amit eddig nem. Pedig 320-as mp3-ról hallgattam. Szerencsére megvan bakeliten is, természetesen ott is hallom.
Ettől még az mp3 az ami, de nekem pl. munka közben elfogasható hogy azt hallgassam! És csak kapkodtam a fejem, hogy mekkora a változás.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
andorra #48467 üzenetére
Ha már különböző analógiákat hozunk fel: tegyük fel tornaruhában vagyok, és szeretnék valami szebbet. Lehet black tie-ba öltözni, de lehet, hogy egy vászonnadrág és galléros póló is sokat dob a kinézeten :-)
Tehát a Philips-ről szeretnék fejlődni, kérdés, hogy a mini PC lapka + 1 jobb hangdoboz az fejlődés, vagy nem igazán. És itt most ne az audiófil kategóriához mérjük plz.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
andorra #48461 üzenetére
Köszönöm, de ettől még nem vagyok előrébb
A zenehallgatás (főleg mp3 és online rádió) nálunk inkább mellék tevékenység, mint audiofil hobbi. Egyszerűen kezelhető és az adott körülmények között szép hangzású megoldást szeretnék építeni. Tudom, hogy a jó hangzás sok paraméteren múlik (ahogy te is írtad, hangkártya, DAC etc...), de a célom nem egy hifi szoba felépítése. Nálam így nézne ki a logikai sorrend:
Jelenlegi Philips tudása/hangzása pl. 1
Ehhez képest egy előbb említett mini PC lapka (a rajta lévő audio chippel együtt) + 1 átlagos PC-s hangfalpár pl. 0,8
Mini PC lapka + normális hangfalpár (pl PSB) 1,3Kérdés, mi befolyásolja jobban a hallható végeredményt: a hangdoboz (igazodom az itteni terminológiához), vagy az audio chip? Esetleg el lehet érni az 1,7-es értéket is, ha mini PC lapka + külső USB-s hangkártya+DAC és arra egy jobb hangdoboz? Ha igen, milyen külső hangkártya+DAC típust javasoltok?
Ezek a paraméterek érdekelnének, ebből tudok a legtöbb infóhoz jutni, hogy merre keresgéljek.
Köszönöm előre is
-
AMDFan
addikt
válasz
andorra #48439 üzenetére
Igaz, nem egyértelműen fogalmaztam. Arra gondoltam általánosságban, hogy adott hangfal minél jobban néz ki annál többen veszik meg. Tehát ha mondjuk egy Utopia a jelenlegi hangminőséget tudná de egy olyan kinézettel mint a lentebb linkelt lakkfekete hangfal, akkor jóval kevesebben vennék. Csak arra akartam célozni, hogy a home hifiben igen is számít a kinézet (alias FTF)
-
Dorian
félisten
válasz
andorra #48345 üzenetére
Persze meg az is lehet, hogy 3 perc múlva lezuhan egy meteorit...
Írta a kérdező, hogy sztereó módban hallgatja. MI a bánatért szólnának akkor a surroundok?Patice:
Ha mögüled jön hang, akkor az nem jó sztereó tér. Fentebb írtam, hogy mögöttem sosem játszanak zenészek koncerteken.Szándékos ettől még lehet, nekem is vannak ilyen extrémen kevert felvételeim, főleg elektromosak.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
andorra #48319 üzenetére
Én már jártam úgy Emtec DVD vel, hogy csak 4 szeresen tudtam megirni, a lemezre az volt írva, hogy 16x,
Több géppel, több meghajtóval, több programmal is ugyanez volt az eredmény.
Amúgy okozhatja az is, hogy a gyártó hibás adatott adott meg az írási sebességet illetően.És az miért baj, ha valaki a kocsijában akarja hallgatni ?
Amúgy egy táskarádió a cél, ha visszalapozolAz mondjuk igaz, hogy a cd írással kapcsolatos dolgokat a kollega írhatta volna másik ezzel foglalkozó topikba.
(#48321) mp54
A medialejátszóból (Ha a flacot viszi) hogy juttatód az erölködőbe a jelet ?
Ezeken legtöbbször egy hdmi csatlakozás van, az analóg melett, feltételezem, hogy egy mindent vivő meida lejátszó nem rendelkezik olyan minőségű DAC al, mint egy különálló valamely neves gyártótól, perszer drágább is. -
nuke7
veterán
válasz
andorra #48171 üzenetére
bkercso kisDAC-al egykategória-e hangban, hallotta-e valaki?
érdemes lehet-e lecsérlni, vagy ez még nem az a kategória..?
van-e olyan funkciója, amivel többet tud mint a bkercso féle..?nyilván saját rendszerben kéne meghallgatni, de ezt nekem még nem sikerült soha kialkudni
-
Palika71
őstag
válasz
andorra #48145 üzenetére
Rövid utána nézésem eredménye:
1. Kellene nekem lejátszó (tárolóval), amin vezérelni tudom a folyamatot (mondjuk telefonnal).
2. Beolvasom a lemezeimet a PC-re, majd a fájlokat címkézve felmásolom a lejátszó háttértárára.
3. Ezután, ha nem akarom a lejátszó DAC-ját használni, akkor külső egységbe viszem a digitális jeleket, és onnan tovább az analóg jeleket a sztereó erősítőmbe.Tehát milyen lejátszó és milyen DAC kellene nekem? (ár ésszerű keretek között)
Hálózati hozzáférés a zenékhez egyenlőre nem izgat, de opcióként nem baj, ha meg van. -
xtremetuning
addikt
-
Palika71
őstag
válasz
andorra #48135 üzenetére
"egy cue fájlt a Foobar-ba" Tudtam, hogy az elmúlt pár évben kimaradtam valamiből!!!
Más. Egy 30nm szobában, a hátsó faltól kb. 1m-re ülve hallgatnám a zenét. Nagy optimizmus arra gondolni, hogy jó lesz nekem egy állványos hangsugárzó? Szem és feleség barátabb megoldásnak tartom.
Nem izgatnak a nagyon mély hangok, inkább a dinamika, a részletezettség, és a színpadkép hoz lázba. -
burtione
tag
válasz
andorra #48130 üzenetére
feltettem már ott is a kérdést. de konkrét választ nem tudtak adni. Főleg az érdekelne, hogy hangerőben milyen eloszlásban kellene mennie az elsőknek subnak stb. Mert ha nekem elég egy 50wattos sub, akkor nem fogok dupla akkorát venni feleslegesen. és ezt csak példának irtam
-
xtremetuning
addikt
válasz
andorra #48101 üzenetére
Ez kétélű fegyver. Van akinek segíteni fog, van akit tévútra visz, de ez csak később fog kiderülni, amikor eltér majd az eredeti csapásiránytól. De ár-értékben legalább olyat ajánlanak, amit a későbbiekben el fog tudni adni.
Ennek annyi előnye van, hogy értéktelen vackokat nem vesznek feleslegesen. -
okezsoke
tag
válasz
andorra #47930 üzenetére
Arra célzol, hogy ebben semmilyen tanácsra ne hallgassak, csak mászkáljak és hallgatózzak mindenfelé?
Legfeljebb technikai kérdéseim legyenek?Egyébként egy testvér topikon ezeket kaptam kiindulásnak.
Első ránézésre a JBL tetszik, de ez nyilván nem sokat jelent hallgatózás nélkül.
Jamo S606 link
ALR Jordan 2M link
JBL Studio S38 link
B&W DM305 link -
okezsoke
tag
-
emvy
félisten
válasz
andorra #47607 üzenetére
Eskuszom az utolso kerdes: ha halozaton streamelek tomoritetlen audiot egy halozati lejatszora, vagy a lejatszo egy halozaton megosztott audiofajlt jatszik le, akkor resze a lejatszorendszernek az Ethernet kabel, vagy sem? Ha mondjuk egy Cambridge Audio Streamer 6 DAC/forras wifin keresztul csatlakozik a halozaton megosztott zenet tarolo NAS-hoz, akkor a NAS resze-e a lejatszorendszernek? Az atviteli kozeg resze-e a lejatszorendszernek?
Koszi.
-
törölt tag
válasz
andorra #47439 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is. Mivel az első pontban szerepelt tapasztalat (még) nem áll rendelkezésre kiindulás lehet számomra a második. Bár (#47440) Tamoo válasza is illik a képbe. De mióta olvasgatom a topic-ot (visszamenőleg is, ha időm engedi) és egy ideje kérdezgetek is tőletek, megtanultam két dolgot a választással kapcsolatban azt hiszem.
1. Az izlésről nem érdemes vitatkozni.
2. Bármit is mutatnak a számok, a legfontosabbat tapasztalni kell.A listát csak amolyan "merre és mit keressek" támpontnak gondoltam. Persze használt termékben gondolkodva igazából borul az egész mert abból lehet válogatni ami eladó éppen és meg kell hallgatni, hogy éppen milyen állapotban van mert lehetnek meglepetések.
Régen volt egy hifi őrült haverom. Ő egyszerűen kijelentette, hogy amit meg lehet a hifiben mérni műszerrel az nem számít. Kicsit sarkos, de már el tudom képzelni akkor mire gondolhatott.
-
válasz
andorra #47386 üzenetére
"...ismerek olyan fórumtársat, akinek 2km (BKV 15perc) távolság is áthidalhatatlan problémát jelent."
Fekvőbeteg?
Én csak álmodom ilyen lehetőségekről itt, az óperenciás tengeren túl, ott ahol a kurta farkú malac túr. Én sem vagyok hajlandó egyébként 20-30 km.-től többet utazni egy hallgatózás miatt, de nekem abszolút nem célom hifistává válni. Viszont helyben mindent meg fogok nézni, hallgatni, amit csak lehet, egész addig, amíg meg nem veszek végre valamit........... Vagy lehet, hogy utána is?......... Ezt nem tudhatom, de harcolok ellene, hogy így legyen, mert akkor sosem lesz vége a csereberének és pénzköltésnek.
-
nuke7
veterán
válasz
andorra #47386 üzenetére
az szép. persze, személyfüggő - meg kinek milyen lehetőségei vannak
én eddig kb. mindenhova gyalog mentem és bkv-ztam a dolgokat
Mostmár azért a fuvart általában kifizetem - látom már, hogy azért az egyre jobb ( és nehezebb ) cuccoknál ez elényésző a cucc árához képest és azért jóval kényelmesebb / biztonságosabbDe ha meghallgatásról / nézésről van szó, az bizony belefér - ha van rá időm.
-
válasz
andorra #47331 üzenetére
"Általánosan elfogadott, mint legjobb."
Én eddig ezt használtam. Teljesen jó, legalábbis semmi hibát nem fedeztem fel a működésében, ráadásul magyarul is tud. Ismeri, használja valaki? Érdemes átállni az EAC-ra? Gondolom hangminőségi különbségek nem lehetnek progik között (hiszen csak flac-be tömörítésről van szó, amit a lejátszó csomagol ki az eredeti formátumra), vagy tévedek? Lehetnek hangminőségi különbségek?
-
Polllen
félisten
-
válasz
andorra #47311 üzenetére
És mi a baj például azzal kérdéssel, hogy Mi a vélemény erről a készülékről? vagy Érdemes-e megvennem, lecserélnem stb.? ??? Teljesen jogos és tolerálható kérdések ezek egy kezdőtől. Nyugodtan hangoztathatod sokadjára is azt a közhelyet, hogy csak a személyes meghallgatás ér valamit és mindenki utazza körbe az országot hallgatózni, de ezek a tapogatózó, iránykereső infók kellenek ahhoz, hogy egyáltalán merre induljon az ember, mit és hogyan figyeljen. Az én környékemen például 2, azaz kettő meghallgatásra érdemes hangfallal találkoztam, meg is hallgattam őket nyilván. De se pénzem, se időm arra, hogy Pestre, vagy egy hirdetés miatt a dunántúlra utazzak meghallgatni valamit. Ráadásul amit ott, máshol hallok, annak nem sok köze van ahhoz, amit otthon hallanék, saját akusztikai környezetben, saját rendszerben.
A te felfogásod értelmében erre a fórumra se lenne szükség, mindenki menjen el és hallgatózzon, ami tényleg fontos, csak én például még azzal sem vagyok tisztában, hogy mit és hogyan hallgassak, meg azt se tudom, hogy X típus kerülendő-e, el se menjek meghallgatni, viszont Y típust érdemes, mert jó. Erre nagyon kell a tapasztaltak iránymutatása, szerintem ez fontos funkciója ennek a topicnak. -
KisTücsök
addikt
válasz
andorra #47303 üzenetére
Azért naponta nem 1-2 hsz születik itt. Biztos már téma volt párszor, de sajnos nem emlékszem rá, pedig próbálok mindent megjegyezni.
ASUS M4A77T, és ez a kártya. És az én rendszeremben...
Bár jobban belegondolva mindegy, mert erről az alaplapról úgysem tudom kivinni valami miatt. Ezt úgy általánosságban kérdeztem, hogy alaplapot cseréljek inkább, vagy hangkártyát vegyek.
-
oleee
tag
válasz
andorra #47246 üzenetére
Elképzeléseim vannak, tapasztalatom gyakorlatilag nulla. Legfeljebb 500e Ft-ot szánnék egy tisztességes sztereó rendszerre (nagy sokablakos nappaliba), családi felhasználásra, így első rendszerként semmiképp sem szeretnék mellényúlni: minél több hangfalat meghallgatnék. De mégis, ha azt mondom, hogy én ezt az ötöt szeretném hallani, akkor ők majd szépen átcammognak a raktárba, odahoznak 10 db állódobozt, bekötik, megmutatják, satöbbi?
Egyébként jobban megnéztem, a StreamAudio a Mordaunt-Shortok kivételével minden igényemet lefedné. -
gyurczy
őstag
válasz
andorra #47246 üzenetére
Annyiban kiegészíteném a dolgot, hogy célravezető előre időpontot egyeztetni, illetve nyugodtan vihetsz zenét abban a formátumban, amiben később otthon hallgatni szeretnéd. A lenyűgözés rész így is meglesz, de ehhez nem kellenek speckó zenék, max megfelelő minőségű felvételek. Az is igaz, hogy nagy valószínűséggel nem fog úgy szólni a motyó otthon, mint ott, de ez nyilvánvaló is, hiszen a bemutatóterem ki van találva akusztikailag, az otthoni terek viszont általában nem, és méretben is ritkán egyeznek.
Netdepo-t nem ismerem, de a Stream Audio-t bátran merem ajánlani, ők nem fognak olyat eladni neked, amire nincs szükséged, vagy ami nem az, amit keresel.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
andorra #47197 üzenetére
Nem, de attól fuggetlenül mindegyik hangfalnak szüksége lehet szervízelésre, már csak azért is, mert lehet, hogy baromi jü a hangdiboz, csak az idióta tulhajtottam vagy levált a perem stb...
A kérdés arra irányult, hogy imsertek - e jól dolgozó szervízt ill. mestert ?
(#47198) PeachMan v
Miért lenne olyan vad ötlet ? -
törölt tag
válasz
andorra #47194 üzenetére
Valóban, hangsugárzóként gondoltam eddig a reflexnyílásra. Hogy őszinte legyek picit aggódtam amiatt, hogy a reflexnyílások (dobozonként 2db, gondolom mindegyik mélyhez 1-1) a panelház falai felé vannak irányítva. Bár előre vannak húzva a dobozok a faltól amennyire lehet, de mögötte sajnos egyelőre üres fal van, semmi csillapító vagy diffúz felület, csak a fal. Ha teszek majd oda csillapító panelt, akkor gondolom minden hátrafelé irányuló hang amplitudója erősen esik majd. Nem tudom ez mennyire fogja megkavarni az összképet. Persze, tudom, ki kell próbálni, de feleslegesen kidobni sem akarok rá pénzt, ha eleve problémát jelenthet ilyen esetben. A lényeg annyi, hogy nem tudom jelent-e igazán problémát a hangsugárzóm hátsó reflex nyílása az adott környezetben most vagy a panel beszerzése után.
Más: Gondolkodom egy egyelőre relatív olcsóbb CD lejátszó beszerzésén. Biztosan furának gondoljátok a dolgot, most amikor mindenféle médialejátszó/PC zenegyűjteményekből dolgozik mindenki külső DAC felhasználásával. Én is megrendeltem a "kiskínai"-t éppen ma, de valahogy van pár olyan "örökzöld" CD album, amit szívesen hallgatnék korongról. Kényelmes is volna számomra ezeknél, hogy nem kell a TV-t bekapcsolnom a beállításhoz/lejátszáshoz. Aztán érdekelne a hangzásbeli különbség is a pc-cd között. Harmadrészt számomra hangulata is van CD-zésnek. Ha nem borítom fel nagyon ezzel a topic-ot akkor esetleg olyan 10-15k-s kategóriában szívesen vennék pár ötletet, hogy mi alapján válasszak.
Core2duo6600: Csak én érzem úgy, hogy egyre vadabb ötletekkel állsz elő?
-
Gelak
csendes tag
válasz
andorra #47110 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy 10 éves fizetésemet is elkölthetem hangtechnikára. Igazából abban szeretnék segítséget kérni, hogy valamilyen irányba elindítsatok. Ez a keret áll rendelkezésre, ebből szeretném a legtöbbet, a legjobbat kihozni.
Mit mondtam, nem nagyon értek ezekhez, ezért kértem a tanácsotokat.
Nem tudom, hogy ezen a szinten hol vannak a határok, mi okoz érezhető különbséget. Csak feltételezések vannak a fejemben...azt feltételezem, hogy a tv konverterénél vagy egy notebook integrált hangkártyájánál egy erősítőbe integrált DAC is jobb...nem tudom, valóban így van-e...nem tudom konverter és konverter között mi a különbség...külsőt látok 10eft-ért is meg 100-ért is. Azt sem tudom, hogy ha pl. mp3-ról van szó, akkor egy ilyesmi kategóriás erősítő és hangfal mellett hallható-e különbség a csilliárdos konverter meg az erősítőbe épített, vagy a notebook hangkártya között. Ha nem, mert a tömörítés eleve szűk keresztmetszet, akkor nem biztos, hogy van értelme beruházni...
Ezért nem tudom, merre induljak -
válasz
andorra #46995 üzenetére
"Abból, hogy azt írtad, lehet, hogy enged az árból, ez következett."
Azt, hogy nem nagyon akar engedni belőle, csak az "áru és az árus" jellemzése miatt írtam, nem azért, mert én alkudtam rá. Nem alkudtam, odáig nem jutottunk el, csak megjegyeztem, hogy szerintem kicsit sokra tartja, és ilyen régi dobozok esetén ez sok érdeklődőt visszarettent, de azt mondta, nem baj. Ő tudja, hogy ezek megérnek ennyit, szerinte ilyen hangminőséget 300 alatt nem lehet kapni használtban. Aztán persze lehet, hogy ahogy múlik az idő, meggondolja magát és engedékenyebb lesz, egyelőre csak minimális alkura hajlandó. Felajánlotta, hogy itthon is próbáljam ki, hogy az ottani akusztikai problémákat kiküszöböljük, még nem tudom, hogy megtegyem-e. Az, hogy régi, engem nem rettent vissza, sőt, egy kicsit jobban is bízok az akkori minőségben. De 200k-ért???
-
válasz
andorra #46983 üzenetére
"Egy szóval sem mondtad. hogy ne vegye meg mindjárt az első hangdobozt ami az útjába kerül."
Jaj, dehogy vettem meg, erre senki nem is biztatott. Hülye sem vagyok, csak tapasztalatlan.
Arról van szó, hogy kaptam a ritka alkalmon, hogy végre a városomban is fellelhető egy eladó, normális hangfal, nem csak több száz kilométerre tőlem. Hülye lettem volna nem meghallgatni. Egyébként akár benne is lehetne a kalapban, csak sokra tartja."Viszonyítani egyáltalán nem tud egészen más karakterű, de hasonló kategóriájú hangdobozokhoz, így szinte teljesen mindegy, hogy mire figyel, amikor meghallgatja."
Ez egész pontosan így van. De valahol el kell kezdeni, te is a személyes tapasztalat és hallgatózás fontosságát szoktad hangsúlyozni. Jelenleg, a régi hangfalaimat is beleértve, még 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hány hangsugárzóval van tapasztalatom.
(#46982) blattida : "Naim cd, erősítő."
Jaaaa, értem. Én nem is figyeltem, egy sztereó erősítő volt, amin hála a jó istennek még magas és mély eq sincs. Most megnéztem a hirdetésben, valóban írja, hogy Naim elektronikákkal használta. A CD játszó viszont Philips volt. (Egyébként élőben sokkal jobban néznek ki, szebbek a dobozok, mint ami a képeken látszik.)
"Milyen zenét vittél?"
Audiphile Vol.18 Golden Ballads, kiírva CD-re. Magos kölcsönzőből van a flac. Vegyes és akusztikus zenék vannak rajta, nagyon profin kevert muzsikák, szerintem jól szólnak.
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #46983 üzenetére
Dehogynem mondtam, privátban társalgunk már ideje és pont arra buzdítom, hogy hallgasson meg dobozokat és döntse el, hogy valójában mire van szüksége.
Azt pedig végképp nem tanácsoltam, hogy vegye meg.Tamoo
A monitor audio nem hazudós fajta, nagyjából azt mondja, amit tud is,a Tieid is ilyenek. Te még mindig fémesnek hallod őket? -
válasz
andorra #46958 üzenetére
"Az ilyen kérdések nem pótolják az összehasonlítási alapot."
A kérdésemnek nem is az összehasonlítási alap pótlása a célja, hanem a mások esetleges tapasztalatainak, információinak gyűjtése. Tudom, hogy a hallgatózási tapasztalatot nem pótolja, de irányt adhat.
"Első keresésre belebotlottam egy E-bay-es eladási infóba: 160 Fontért kelt el egy pár."
Azt én is láttam, de nem vettem komolyan. Se kép, se semmi infó, bármilyen lehetett az a hangfal, akár hibás is annyiért. Persze benne van a pakliban, hogy hibátlan állapotú volt, és egész egyszerűen ennyit ér.
Többek között ezért is várnék még infót a Rega XEL-ről hátha van valaki, akinek volt ilyen, vagy ismeri. Kíváncsi lennék arra is, hogy csak nyerészkedni akar az eladó, vagy tényleg érhet ennyit ez a régi doboz. Meg ha valaki hallott már ilyet, összevethetnénk tapasztalatainkat. (De nem tartom valószínűnek, hogy túl sokan hallottak ilyen dobozt. ) Nagyon nagyra tartja az eladó ezeket a hangfalakat az biztos, régi hifista csávó, engedni se nagyon akar az árából. Szóba kerültek Focal-ok is, de azokat eléggé ekézte!Köszönöm!
-
macera2
aktív tag
válasz
andorra #46906 üzenetére
Hozzászólásommal pusztán a kábeleket szerettem volna rehabilitálni. A példákat is ezért hoztam. Feltételezem, hogy a koaxot, meg a száloptikát is digitális, (az az impulzus) átvitelre használják, úgy az adatátvitel esetén, mint a HI-Fi technikában. És ha n x 50 km-es átvitelt lehet produkálni az elvárt szinten, akkor 10 m se okozhat problémát. Ha komolyan veszik és áldoznak rá. De úgy látszik, hogy kifizetődőbb, a műszaki szint emelése helyett, a marketingeseknek adni egy kis mannát.
-
törölt tag
válasz
andorra #46896 üzenetére
Én csak egy ember egy hozzászólása vagyok, természetesen számtalan pro és kontra véleményt olvasgattam, többségben ezzel a területtel foglalkozó emberek tollából származó írásokat.
A kettő jeltovábbítási technológia közt még mindig egyfajta harc dúl, persze azt tudni kell, hogy itt nem az olcsó kábelek és a jelfeldolgozó háttérről van szó amikor a "harcra" gondoltak az elemzők.
Emberi természetünknél fogva, a műszerekkel mért jobb vagy rosszabb eredmények tudatába, bele véljük hallani a különbséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest