- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó döntés, hogy az "okos" részét (streamer stb). kihagytad a buliból.
BIZTOS, hogy elavulnak idő előtt, míg maguk a hangsugárzók még vagy 20-30 év múlva is zenélni fognak, főleg ha megkíméltek.Én minden okos dolgot kiszervezek a hangszórókból, már az aktív erősítőktől is fázok, bár egy Hypex FA ha megkotlik, csak pár csavar, kibillentem, kábelsaru lehúz és csere, vagy olyanra, vagy másikra (mondjuk legyünk 10-15 év múlva), ami fizikailag bepasszol, de az aktív sugárzókba beépített streamertől én is fáznék.
-
Dißnäëß
nagyúr
Tényleg profik - Java-ban. Erre kellenek. Szűken vett értelemben nem dolguk tudni a hálózatot, loadbalancing-ot, bármi egyebet. Azt az infra architect (és csapat) megoldja. Vagy a devops mérnök, attól függ, mennyire agilizált a szevezet, milyen pozi megnevezések vannak, milyen tevékenység az elvárt, stb.
Azzal egyetértek, hogy nem lehet a torta minden szeletét profira kitanulni, mert akkorára nőtt, hogy emellett se nő, se gyerek, se család, se semmi, csak függ az ember.
De hogy 1-2 téren profi legyen, a többihez pedig se minimál, se közepes hozzászaglása, az kritikán aluli.
Ez a minta a teljes IT-ban látszik, közeli-távoli ismerősök, itthon is és külföldön is. Benne vagyok, látom. Legalább felszínesen tudnának szólni 1-2 dologhoz, sokan azt sem tudják, mi a SAN storage, vagy hogy milyen raid fájlrendszer block size javasolt egy Postgre alá, de keresi a query-ben a hibát, ha lassú a stack. (Ami legit, csak az infára meg tojnak, mondjuk bedugul-e a disk IOPS..)..
Hozzáteszem, nem is kell tudniuk mindent is profin, csak amikor azt olvasom egy cikkben, hogy ő "informatikus", sajnos még azt is fenntartással kell kezelni.
Ahogy a mellékelt ábra is mutatja.
Mondjuk ha meg pont hálózati mérnök, jobb, hogy nem tette ki..
-
16 biten 10^-5 nagyságrendű mintapontosságod van, 24 biten 10^-8. Tudsz olyan jelet tárolni 24 biten, ami 16-on lejátszva csenddé lesz kerekítve. Igazság, de semmi értelme, marketing szempontból sem. Mintha azzal reklámoznál egy fazekat, hogy jó önvédelmi eszköznek. Stúdióban persze mikrofonszinten valóban van, hogy ilyen halk valami.
-
bkercso
nagyúr
Nem a rekonstruált jelet ábrázolják, hanem a letároltat.
A felbontas pedig zajkent jelenik meg.
Pontosan. Annál könnyebb leszűrni a nagfyfrekit, minél nagyobb a mintavételezés. Ezért használnak túlmintavételezést is. Nem mindegy, hogy 22kHz-től vagy 50kHz-től kell-e szűrni, ha a 20kHz-re még szükséged van. -
-
Xelo
addikt
+1, én biztos hogy nem nevezném viccnek. én számtech/oktatás területen dolgozom (többnyire amerikai egyetemekkel) és minket NAGYON is érint az AI, és nem az hogy lecsengett volna hanem még gyerekcipőben jár (azaz veszélyeztet illetve hatással van és lesz nagyon sok mindenre).
-
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen problémát old meg ez a nagyon sok dolog, amit hagyományos algoritmus nem tudna töredék erőforrással, pontosabban.
Hogy mennyire megy a cégeken belül, azt jól mutatja, hogy a legnagyobbak mind leépítik vagy már leépítették a hype miatt alakult AI csapatokat. Kizárólag azok maradtak meg, akik a hype előtt is azzal dolgoztak (pl. AdSense). Ugyanez a helyzet itthon, ezt minden 1000 főnél nagyobb cégről ismerős által biztosan tudom állítani.
-
De, az összes nagy cég felhagyott a "cseréljünk le mindenkit AI-ra" dolgokkal, legyen az fejlesztő, grafikus, manager, support, fizikai munkás. Ahol elindultak hasonló tréningsorozatok, azoknak mára teljesen vége, ahol kirúgtak rengeteg embert, már rég visszahívnak, legalábbis próbálnak. AI startupok nem kapnak pénzt, AI egyetemi tárgyakra a kereslet jelentősen csappant. Ugyanakkora buborék volt, mint a crypto, lejárt az ideje. Egész pontosan a történelem ismétli önmagát, ez már a harmadik AI buborék volt. A ChatGPT indította el a hype-ot, mert az elején úgy tűnt, hogy halad valahová, végül nem haladt, nem lett jobb egy mezei keresőnél, és senki nem jött ki egyetlen érdemi termékkel. Persze ha mégis volt érdemi AI termék, csupa fül vagyok.
-
FJC
senior tag
Azzal, hogy valaki azt írja, hogy "szerintem", azzal helyesen cselekszik, mert csökkenti az állítása súlyát...
Nagyon nem midegy, hogy azt mondon két zenei felvételre, hogy nekem ez vagy az tetszik -ez teljesen szubjektív, ízlés dolga.
Viszont amikor valaki azt állítja két jó minőségű DAC -ra hogy nekem ennek vagy annak tetszik jobban a hangja, ez már egy erősen vitatható szubjektív állítás.
Más a két szubjektív vélemény súlya. -
Dißnäëß
nagyúr
Most nem tudom, nevessek-e a megfogalmazáson
de egyetértek.
Ki szoktam tenni, különben többen azt hiszik, Te valami tudományos fix valóságról beszélsz és mindenki másnak is ehhez "illik/kell" tartania magát, és/vagy pláne elkezdeni lemérni, meg cikkeket linkelni meg minden és azt hihetik, aki ezen kívül esik, azt én megvetem, lenézem, vagy én hihetem ugyanezt...
Sokszor szaladt bele ilyenbe a fórum az évek során, ez is, más is.
Inkább kirakom, az a biztos, akkor tudja mindenki, hogy ez egy szubjektív dolog, ahogy az én kis agyam felfogja a körülötte lévő világot a millió szűrőjén keresztül.
Nem mindenkinek egyértelmű a másik véleményének holléte a szubjektivitás-realitás vonalzójának két vége között.
Aztán ez - szerintem
- nem is fekete-fehér. Jól van ez így, csak helyén kell kezelni.
Én sokat beszélek. És mindig elcsodálkozom, mennyi féle-fajta, mikor egyező, mikor eltérő tapasztalatú ember van itt és igazából a világnak ezen színessége jobban gyönyörködtet, mint amikor a teljesen hasonszőrűekkel "bandázunk" és a végén abszolút semmi új senki számára a nap alatt, mert mindenki ugyanott tart fejben.
(Ezért is hiányolom az AVX brigádot innen, minden paprikás vita ellenére. A kő vudu persze nem hiányzik, de azért vannak átmenetek).
-
bta1
őstag
"Vitazni ervekkel kell"
Kell??? Virtuális, netről összeolvasott "hifis tapasztalatokról" vitatkozni eleve ostobaság. Az már csak hab a rosszízű tortán, hogy rendszerint a szakmai hozzáértés is kívánnivalókat hagy maga után. Lényegét tekintve hitvita marad, és paradox módon a legügyesebb, legokosabb érvelések erősítik leghatásosabban a hitet. A konszenzus káprázata Saulusokat és Paulusokat nevel a jobb sorsra érdemes kezdő hobbistákból.
-
bta1
őstag
Manapság, a "polkorrekt" dogma sötét árnyékában valóban furcsának tűnhet, hogy határozott véleményt formál olyan dolgokról, amelyekkel mindössze 50 éve foglalkozik hobbistaként + főállásban.
Akinek releváns tapasztalatai vannak a szóbakerült témákban, tudja miről beszél, és így joga van vitába szállni az interjúban elmondottakkal. Akinek nincsenek, az nem nagyon értem, hogy milyen alapon kotyog bele, és nem is akarom megérteni...
/Megjegyzem, amikor egy híres akusztikai tervezőt szólaltattak meg a Magyar Rádióban, ő hasonlóképpen indoklásokat nélkülöző "kinyilatkoztatások" sorát adta elő./
-
bta1
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
De nem mindegy.. Amit
olcsóraócskára terveznek, az jellemzően az is marad, akár képről, akár hangról essen szó. Egy 10e forintos FiiO D03K soha nem fog nyomába érni egy NFB7-nek. Nem értem, miért nem hiszitek el, hogy igen nagy különbségeket hallanál ha akarnád, vagy ha olyan lenne a rendszered, mert így azt gyanítom, hogy ott lehet valami nagyobb baj, ha szinte tök mindegy, mi van a lánc elején. -
-
bajnokpityu
félisten
Viccet félretéve, én is tudok, és szeretek zenét hallgatni alaplapin. Más kérdés, hogy még jobban élvezem szerintem jobb dacon.
De, ha ennyire hisztek abban, hogy kvázi mindegy a forrás, akkor minek vettetek 40-50e körül dacot? teknikai paraméterei ugyanolyan jók egy 1220as realteknek, és karaktere sincs több, mint egy több milliós forráskészüléknek. Mégiscsak működik a drágábbaz jobb placebo. pont a placeboelleneseknél
bkercso:mi meg sirunk, ha 6dB-vel rosszabb az órajel fáziszaja mérve, mint az adatlapon. nem értünk hozzá, nem is hallhatjuk, h -140 v -146 dB...
vagy a tápomban a helipotot fix ellenállásra cserélve hallani véltem, hogy tisztább a hang? nagyjából negyedrendűen fontos alkatrész egy olyan kapocslásban, amit elvileg úgy tervezett Salas, hogy ne legyen hangja az alkatrészeknek..
-
fehér_ember
addikt
Nektek AMDFannal nem is kellene hallgatózni, dac-ok vagy ne adj isten kábelek hangját vizsgálgatni.
Be kellene szerezni műszereket és kimérni, hogy akkor mi mennyire lesz jó a zenehallgatáshoz; majd összeállítani a legolcsóbb kedvező paraméterekkel rendelkező komponensekből a rendszert.
Nem is értettem ezt a HitSpace-s fülelést. Meg kell nézni az átviteli görbéket oszt jónapot.Amúgy meg, én pl. saját tapasztalatból tudom, hogy amíg rosszabb kábelem és erősítőm volt, próbálgathattam akármilyen dac-ot illetve hangdobozt, nem voltam annyira elégedett a kapott hanggal, mint miután az említett két dolgot rendbetettem (valamennyire).
-
bkercso
nagyúr
A múlkor linkeltem egy cikket, abban -80dB körül mérték a hibafeszültséget. Igen, kevés, de más torzítások is hallhatóak zenével, amik periodikus jellel csupán ekkorák. Meg kell nézni a tapasztalatokat duplavakteszttel.
Egyébként nem biztos, hogy ebben jobb a vastagabb kábel, mert ezt a kettős kábelezés pont megoldaná, de állítólag az nem hoz annyit hangban, hogy megérje. Csak más lehetőséget meg most nem látok.
Ribi: 0,5ohm óriási! 4 ohmos hangfalnál a teljesítmáény tizede menne el a csatlakozón. 20-100mohm reálisabb, a méréseim szerint is.
Szerk.: bocs, kimenetet írtál! Ha az emmiterellenállásra gondolsz, annak a hatását a visszacsatolás kiejti, szóval az nem okoz keletkezik hibafeszültséget. -
fehér_ember
addikt
Ez igen.
A korrekciós cucc nélkül is biztos nagyon jó lehet.Azt viszont kicsit fura számomra hogy valaki aki fel van háborodva a kábel árakon, ennyit ad monitorsugárzóért. Persze úgy is lehet javítani ha a kábel ár többszöröséért tesszük bele a doboz fejlesztésbe vagy ha inkább dsp-zünk
-
AMDFan
addikt
Kíváncsi leszek mit szólsz majd a Genelechez
Mivel a 8350 DSP-s szerintem sokkal jobban fogja majd bírni az akusztikai nehézségeket.
De ha már szóba jött, megoszthatnád a tapasztalataidat.
Nézegettem ezt az új sorozatot, de sosem volt világos, hogy hogyan működik a technika. Az OK, hogy a 8350 képes a DSP-re, van rajta digit bement, és ethernet csati is. De ha jól sejtem, akkor ahhoz, hogy az egész mérőmikrofonos DSP-s buli működni tudjon, ahhoz külön meg kell venni a mikrofont is és a szoftvert is a genelectől. A hangerőszabályzó is külön komponensként megvásárolható? -
bkercso
nagyúr
Az AES a szimmetrikus jelvezetés miatt kevésbé zavarérzékeny, de 2-3m-re szerintem jó az SPDIF is aszimm. koaxkábelen.
A konverzióval nincs gond, HA jól vannak illesztve az impedanciák (a csatiknál is; AES ugye 110ohm, SPDIF 75ohm) és kis zajú az eszköz tápja (ne feledjük, hogy a digit SPDIF adatfolyam korrelál az analóg jellel, amit szállít, így a kis zajú és kis kimenőimpedanciájú táp itt is fontos).Ha magad építed a konvertert, akkor egy jó stabkocka kell bele (pl. ADP151), utána meg ferrit bead-es nagyfrekis CLC szűrés, hogy a nagyfrekis kapcsolgatást ne érezze a stab. A CLC táplábanként kell, és meg is illene dampingolni egy-egy elko-val. Pl. 1u(X7R)-bead-1u(X7R)+10u olcsó elko.
Ha mindez nincs, szerintem csak veszíthetsz egy ilyen konverzióval.
Mindez félig csak elmélet, mert AES-sel nincs tapasztalatom, SPDIF-fel viszont van. -
fehér_ember
addikt
(#82448) migabi24
Elég ha csak használod, főleg ha hallgatod is közben. Ha viszont úgy is nyomatod hogy nem vagy otthon, akkor létezik bejárató lemez is, ilyen célra.
Új erősítővel nincs tapasztalatom csak olyan használtakkal amik egy ideig nem voltak befogva. Volt amelyiknél nagyon meghallatszott a pozitív változás már kétnapi járatás után is, volt amelyiknél meg alig észrevehető volt.De akkor hadd legyünk mi is kíváncsiak, melyik erősítőt vetted?
(#82452) emvy
Nem, az ezüstről nem nagyon volt még ilyen vélemény, csak az ezüstözöttről; ezért ne vedd ballonkabát alól a fuxot.
(#82453) bkercso
"Az ezüstöt nem az erősítő kimenetére kell kötni?"
Oda az a nyakbavaló kevés lenne, úgyhogy inkább elé kösse. Aztán gyűjthet a kimenetre
(#82458) migabi24.
"Köszi, akkor a többiek szívtak valamit😂"
Nem, csak nekik nem annyira fontos ez a zenehallgatás dolog. - Szerintem -
bkercso
nagyúr
Az ezüstöt nem az erősítő kimenetére kell kötni? Legalábbis eddig arról volt szó...
Viccen kívül: egyébként jogos a kérdés. Főleg az elektrolit- és fóliakondenzátoroknak van szükségük járódásra a tapasztalatok szerint. Használni kell széles spektrumú zenável, ennyi elég. Az első 20 óra számít a legtöbbet, 100-200 óra után már lassan változik a legtöbb készülék. Több hetes/hónapos állás után újra "nyers" lehet a hangja.
-
fehér_ember
addikt
Amúgy elég esélyes hogy ezüstözöttről akart szó lenni, nem gondolnám hogy a doboza többszöröséért akarna hangfalkábelt venni. Személy szerint azt viszont nem erőltetném.
Ha valaki esetleg szánna ennyit készülék összekötőre, valószínű megérné. (szorító hiánya talán nem akkora gond).
Sőt ha valakinek több darab ic kellene vagy esetleg nem egyedül venné akkor ezen a HT-n is érdemes lehet elgondolkodni. Pár db. zseniális kábel kijön abból a hosszból. -
Eugene Roe
őstag
Ennél már csak az fájóbb, amikor emberek leírják, hogy teszteltek ugyan, többen, több mindent, de aztán hiába fektettek bele sok időt és pénzt, mégsem örökítettek meg semmiz se belőle. Se egy blog, se egy logout cikk, semmi. Megmaradt 3-10 ember emlékezetében, ami bizony nagy kár. Mintha nem készült volna fénykép és videófelvétel a holdraszállásról
Lehet erre is egy #Patreon kellene
-
Ear001
addikt
-
Ear001
addikt
Azt nagyjából tudod, hogy milyen körülményeket kell biztosítanod közben, hogy tényleg csak az USB kábelek saját hangja közötti kérdésre kapj választ?
A teszt alatt állandó értékeken tartott tápellátás, hőmérséklet az elektronikákban, tranzisztoroknál, órajelgenerátornál, és a szobában. Páratartalom. Zajszint. A kontroll személyek fiziológiai adatainak figyelése. Aztán hogy véded ki azt, hogy az emberi hallás hamarabb "kifárad", vagyis veszti el a stresszhelyzet utáni koncentrációs képességét, minthogy ebből statisztikailag eredményes teszt lehetne. -
bajnokpityu
félisten
tudod hány ilyenen túl vagyunk? mindig jöttek a világmegváltó usb kábelek, kb fél évente menetrendszerűen.
Aztán a legtöbb persze mégse volt olyan világmegváltó, de ez mindegy.Még kőkemény szkeptikust is fogadtunk egy ilyen alkalommal több évvel ezelőtt. Azért voltam hajlandó leszervezni egy ilyet, mert maximálisan korrektül állt a dologhoz, több hifista hülyének nézett, h minek pazalom az időmet.
És elismerte, hogy bizony, megfelelő láncban jól hallható olyan kábel hatása, amire igazán egzakt mérnöki magyarázatot nem tudott mondani ő se, más se.
Magam részéről 3 gyerekkel inkább annak örülök, ha van egy kis időm zenét hallgatni, nemhogy újabb szkeptikusoknak tartsunk bemelegítőt. Valamint a nagy láncomban nincs USB, és nem is lesz, pl.
Szóval örülök, hogy érdeklődsz a sötét oldal felé, de nem én leszek az, pedig nekem is megvan a nyitottságom a mérnöki dolgok felé. Csakhát no, hány olyan ház van, aminek mérnöki szemmel rég össze kellett volna dőlnie, ő meg röhög rajtunk, statikusokon. Erre van egy mondásunk: a szerkezet mindig jobban tudja a fizikát, mint mi, mérnökök. Naná, hiszen mi leegyszerűsítünk, hogy napi munkával vége is legyen 1-1 tervnek, nem kutatunk..
-
Polllen
félisten
Engem érdekelne. Viszont több forrás eszközt is érdemes lenne bevonni különböző kategóriákból, mert az a tapasztalatom az usb kábeleknél, hogy minél igényesebb egy eszköz, annál kevésbé van jelentősége a kábelnek. (pl. denon da-300 vs m-dac tapasztalataim)
-vitya- fórumtárs ingyen elvihető cuccot linkelt, szerintem ezzel nem sértett fórumszabályzatot.
-
törölt tag
Itt most igazából a kevés pénzből megfelelő a cél.
Kizárt hogy pénzt, ráadásul olyan sokat állványra költsek.
Akkor már elblattyogok egy fűrésztelepre és veszek keményfát. Tudom azt sem mérték ki de nekem nem ér meg 50 ezret egy pár perces mérés.
Ebben nagyobb az élvezet. Speciel nekem a 80as évekből pont a szarból várat hiányzik. Abban nincs semmi kihívás hogy elblattyogsz veszel 2milláért egy cuccot és zsírkirályság talán csak a két milla megszerzése lehetne a macera. -
Dorian
félisten
A jó minőségű ezüst kábelnek nem "csillogó" a hangja, hanem pontos, kis torzítású, részletező. Mint ahogy a jó minőségű ezüstözöttnek is. Viszont utóbbiból van rengeteg szar minőségű, ami szintén nem csillogó, hanem rengeteg magasfrekis torzítással terhelt, amit a tapasztalatlan fül valóban csillogóként írhat le.
-
fehér_ember
addikt
Á dehogy, inkább szar kábelekkel egész életen át cserélgesse a komponenseit, és elégedetlenül halljon meg
Amúgy a Vandamme hangszórókábel is méregdrága, nem is szabadna ajánlgatniEzüstből is csak monokristályosat
(#82187) emvy
Tévedtem. Mióta jobb erősítőim vannak (fúúúú ... házimozisak) . Azóta az Alu magassugárzók is jobbak, kevésbé "élesek".Amúgy meg sosem az ezüstről hanem az ezüstözöttről voltam rossz véleménnyel.
-
AMDFan
addikt
-
bkercso
nagyúr
Az USB-s adatfolyamra gondoltam, amiből majd az SPDIF lesz. Tudtommal az USB-vevőkben zajló újraórázás csak elnyomja a jittert, nem szünteti meg teljesen. Ezért is kapni "audiofil" USB-kártyákat, amikben kisebb zajú óra van.
Az én XMOS-vevőmben is 3 oszcillátor van, mégis hallom, ha elé teszem az ADUM4160-at.
-
bajnokpityu
félisten
Úgy látom, h még a sokmilliós streamerekben sem egyedi procikat használnak, hanem a billiószámra előállított procikat programozzák be úgy, hogy a streamer feladatot a lehető legjobban ellássa. Tehát abból kell építkezni, ami van, gondolom még az évi 100db eladott sokmilliós streamer haszna se fedezi a chip fejlesztési, gyártási költségeit. Ezért tiltogatják.
és az is érdekes, hogy ezekben a drága streamerekben óriási puffer van, de még igy is figyelni kell a kimenet egyenletességére.
Szerintem a jobb kéz munkájánál már van szerepe az időzitésnek. Itt ugye nem file transzfer történik, tehát a netről letöltés nem jó analógia.
-
bajnokpityu
félisten
köszi a választ!
oké, értem, tehát a prefech, többszálúság, meg egyéb modern dolgok bonyolítják a dolgot. De, a streameléshez ennek mi köze? tehát upnp-n jön adat, és pl spdif kimegy. ennyi a dolga a 2 pc-s lejátszásnál a 2. gépnek, ill. a streamernek. ott ami fontos, az a minél egyenletesebb sebességgel történő adatfeldolgozás, és a maximális adatfeldolgozási sebesség / teljesitmény a legkevéssé fontos.
Tehát alig van programozási probléma, kb annyi a dolga a lejátszónak, h bal kézben jön adat, meggyúrja, és átrakja a jobb kézbe. viszont ezt összehangoltan kell csinálnia. Tehát értem én, a mai "túl"bonyolított PCk esetén, mivel kb másképp nem megy, ezért magas szintű programozás történik. De a balkézből átrakni a meggyúrt anyagot a jobba, ez nem bonyolult. Tehát lehet általában igazad, de zene szempontjából a primitiv dolognak kéne jól működni. szerintem.
egy beágyazott procinál olyan dolgokon múlik (állítólag) a hangminőség a streameren belül, hogy le van-e tiltva az összes fölös megszakiítás, vagy hülye kinai (bocs) csak minden nyolcadik ciklusban dolgoztatja a kimenetet, v okos eu mérnök letiltja 1-7 között, és csak azzal eggyel foglalkozik, amivel kell. Nyilván nem szó szerint, de tényleg le szokták tiltani a fölös megszakitásokat a streamerekben a profik (szintén állítólag). Egyik esetben látszik, jóval szaggatottabb a működés. Mindkettő felismerhető jel lesz a végén, mert prociteljesitmény van bőven, csak az egyik megoldás kicsit analógosabb, folyamatosabb. ez meg nem a hifitopic miatt lett leegyszerűsítve, hanem kb ennyit meséltek nekem a dologról
-
krichd1
addikt
D100-ból az MKII?
(#71277) xxlongikaxx: Szia. Például amit érdemes kipróbálnod, Van Damme Cable 268-006-000, 268-900-055, Belden 8412, 8402, Sommer Albedo, Corona, Stratos. RCA csatlakozókat Amphenol, Neutrik, Hicon, Switchcraft, Audiocrast kínálatából, vagy ami már bevált, nagyon olcsón ott a Rean.
(#71278) Satellite: A Pma-320 olyan 20eFt körül jó vétel inkább, csak az utóbbi időben már annak is felment az ára. 30eFt-ért már simán lehet kapni Pma-720-at, Pma-920-at, ha már Denon.
(#71279) Satellite: Azóta már vannak fejlemények azon a blogon olcsó kábel ügyben. [link]
Megjegyezném, hogy akinek bevált a VDC hifi szériás hangszóró kábel, annak valószínűleg nem előrelépés.(#71281) trufa12: Végül, csak minden héten párszor van onnan linkelve hirdetés.
-
shalafi66
veterán
Csak le kellett hozzá fűrészelni a kanapé lábait...
Egyébként Quadrallal kapcsolatban arra gondolok, hogy a mély- és mélyközép hangszóróik a belépő kategóriában (mert most arról lenne szó) mindig gyengék, pl. mágnesben (is), magas jósági tényezőkkel csinálnak nagynak tűnő basszusokat, csak ezek nem szépek. Az alaphangoknál már nem indul jó esélyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Horgász topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- Reklámblokkolók topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest