- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
andorra #37620 üzenetére
Hogy mi van az első helyen erősen hangulatfüggő, de Hifi-t nem vennék anélkül, hogy klasszikus zenét ne hallgatnék meg rajta. (én ha zenekart csinálnék viszont, biztos valami Rock-os hangzású lenne főkép (énekes, gitárosok min 3, dob, billentyű, háttérénekesnők 3 min)
Amúgy meg van nem élő zene is !? -
törölt tag
válasz
andorra #37617 üzenetére
"Ezért írtam Kammerernek, hogy a tanácsadásait próbálja meg jobban személyre szabni." Láttam én, hogy Dragon kolléga kitartóan nem hajlandó elfogadni-elismerni, hogy a hifi szemlélet és hozzáállás nem pénzkérdés, de én is kitartó vagyok, így aztán elmantráztuk néhányszor a mondandónkat, látszólag egymásnak.
-
Dragon27
senior tag
válasz
andorra #37587 üzenetére
Egyáltalán nem vitázunk kammerer csak más elképzelésem van a zenehallgatás terén .. nekem már az minőségbeli előrelepés ha kazettás magnóról áttérek 1 olcsóbb erősítőre .... ami mások számára 1 darab sz@rt se ér
És jól látod minőségbeli különbségek vannak ... egyáltalán nem törekszek a tökéletes hangzásra úgyse tudnám megvenni ..
Én csak azt vártam hogy abban a kategóriában amit linkeltem melyik a jobb ,hibák ,hangzás ,dinamika ,.....,.,
és ehhez hasonlók ...
Csak mostanra elsodródtunk az eredeti kérdéstől ..... -
törölt tag
válasz
andorra #37558 üzenetére
Én aztán sose sugalmaznám senkinek semmilyen hangszínszabályzó használatát. Mint ahogy Blattidával szemben én szobaakusztika korrekciójára se használnék ilyet. Szobaakusztikát én szobaakusztikával korrigálnék. Hogy magamat idézem, ha én lennék a diktátor, én eleve betiltanám a hangszínszabályzók használatát és gyártását is. Sajnos nem én vagyok a diktátor.
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #37558 üzenetére
Miért ne lehetne azt sugalmazni, ha igaz a kapott hangra gyakorolt pozitív hatása, márpedig igaz.
Sok esetben hangszínszabályzóval megszüntethetőek a szoba akusztikai problémái.
Mindent a helyén kell kezelni, senki sem írta azt, hogy hangszínszabályzóra mindig szükség van vagy azt, hogy mindegyik típus ugyanolyan alkalmas lenne a feladatára.
Az állításod olyan, mintha azt mondanád, hogy a dinamikus hangszórók nem jók, nem érdemes használni őket, mert a telefonokban található típusok borzasztóan szólnak.
Szerintem elvi okoknak semmi keresnivalója egy ilyen topikban. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #37504 üzenetére
Szerintem maga a hasonlat nem jó (a poén igen).
Ha már autós vonal, akkor a példádnál maradva, porsche 911-et vennél és szép, színes spoilereket rakatnál az autó tetejére és a kipufogókra, mondván, Te nem vagy akkora autóbuzi, hogy a porschét önmagában használd.
Ez nem olyan vicces, de teljesen analóg példa. -
törölt tag
válasz
andorra #37434 üzenetére
Tudományos gondolkodásmód?! Haha, röhögnöm kell, ez a megnevezés csak azt a világméretű történelmi összeesküvést takarja, amellyel a tudósoknak nevezett szabadkőművesek az egész világon elnyomják a hozzám hasonló tisztánlátókat és médiumokat!
Kam Mária vagyok, audiofil látnok vagyok, okleveles placebómágus vagyok, high-end energiával gyógyítok, távirányítással távgyógyítok és hifi rontáslevétellel foglalkozom, fő eszközöm a Tarot és az angyalkártya valamint különböző ingák és életkristályok, közel áll hozzám az angyalmágia és az antal hiszi... akarom mondani atlantiszi mágia is, közvetítem az angyalok válaszait. Írja meg a CD-játszója keresztnevét és születési évét, én pedig őszinte és hiteles tisztánlátó és kozmikus szeretetsugárzó képességeim révén megtalálok és leveszek az Ön hifi készülékeiről bármilyen rontást és elűzöm a diszharmonikus torzító szellemeket és kitágítom a zeneszobáját körülvevő ji-tereket, az angyalok segítségével szellemi kézrátétel útján a távolból is meggyógyítom a hifi készülékeinek hibáit, akár a tápcsakrájukban, akár a végkarmájukban találhatóak a rontások. Karmikus és számmisztikai szellemerőmmel fél évre előre megjósolom hifikészülék-eladási és vásárlási szándékainak sikerét, anyagi hatásait az Ön pénztárcájára vonatkozólag. A szívcsakraasztrológia segítségével megmondom, hogy melyik hónapban melyik hangdobozt érdemes megvásárolnia, és melyik hatna ártólag az Ön lakásában keresztüláramló kozmikus-mágikus-szellemi-akusztikus-atlantiszi-antananarivói erővonalakra. Szerelmi mágia és atlantiszi mágia illetve rúnakártya segítségével megjavítom az Ön kapcsolatát akár az interkonnektjéhez, akár a hangszórókábeléhez, de még a tápkábelekkel szembeni csalódásait is jóra fordítom, az elhidegült párkapcsolat visszafordításához használom és közvetítem elhunyt szerettei üzeneteit. Olyan asztrológia képlettel dolgozom, ami a kérdés időpontjára van beállítva! Megmutatom és őszintén-hitelesen kielemzem az erősítője aktuális auráját, ehhez az aurafényképezést a tévéképernyőn keresztüli távinfrafrekvenciaközvetítéssel végzem el, és spiritiszta médiumként őszinte-hiteles távgyógyenergiafrekvenciaküldéssel segítek az erősítője aurájának meggyógyításában, tisztításában, feltámasztásában, felszentelésében. Mindehhez az általam tíz éven át a legnagyobb-legőszintébb-leghitelesebb keleti mesterek valamint Kyra Wicca Főpapnő révén tanult Pszichotronikát is igénybeveszem. ami Jézusi és sok más több ezer éves gyógyítási módszereken alapszik. Az audiofília minden területén számíthat reinkarnációs reiki erőmre, atlantiszi okkultizmusomra. Az úgynevezett "Channeling"-el, csatornázással is foglalkozom, ami tulajdonképp médium tevékenység, és abból áll, hogy a rontásoktól és átkoktól, mindenféle negatív energiáktól megtisztítom az erősítője és a CD-játszója tápcsatornáit.
Hát csoda, hogy félnek az igazság erejétől a beszűkült agyú, magukat holmi tudósoknak nevező lobbidiktátor judeoplutokraták?
(#37436) Peti66 Az elméleti sík,illetve amit megmondtak apáink-nagyapáink-ősapáink, hogy annak így kell lennie, azt így kell csinálni, mert már az ő apjuk-nagyapjuk-ősapjuk is így csinálta...
-
-
törölt tag
válasz
andorra #37370 üzenetére
Mivel nem vagyok szakértő, ezért ritkán szólok hozzá ehhez a topichoz, de olvasni olvasom hűségesen. Sokszor látom azt a hibát, hogy "személyre húzzák" a hozzá szólást, pedig egyszerű köntösbe bújtatott, érthető segítség nyújtás a cél:
Ha nincs tapasztalatod, menj és szerezz, mert ha haza vitted a banánt, akkor addig azt a banánt fogod enni, amíg le nem cseréled narancsra, ha lecseréled narancsra, akkor azt fogod mindig enni, holott lehet, hogy a narancs megízlelése pillanatában (vagy akár pár nap múlva) már tudni fogod, hogy a banán JOBB, de az már nincs ott.
Míg más "gyümölcs evőkhöz" eljárva pár hét alatt megkóstolhatod a kivit, mangót, de akár a kökényt is, aztán dönthetsz, hogy veszel banánt és azt eszed tíz, vagy több évig, mire más gyümölcsre vágynál.
Szóval nekem érthető volt, hogy hallgatózás a legfontosabb, az itteni tanácsok csak irány mutatók, hogy mit próbálj meghallgatni, aztán ha tetszik, amit hallasz, vedd meg, s az is világos volt, hogy az Afterdark módszerével történt vásárlás hibájára hívod fel a figyelmet, s nem sértegetés a szándékod.
Afterdark: Grat a szerzeményekhez, s kívánom, hogy sokáig szeresd a megszerzett "gyümölcsöket"! -
törölt tag
válasz
andorra #37370 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani, hogy holmi FLAC-huszárok hozzámszólásaira rá se nézek...
(Az jutott eszembe, hogy meg kéne hekkelni az iskolai történelemkönyveket. Olyan szívesen olvasnék olyasmit, hogy: "...és akkor a Hadik András vezette FLAC huszárok a jobbszárnyon Esze Tamás MP3 talpasai elé vágva streameltek az anatóliai APE janicsárok hibajavító kódjainak algoritmusai felé..., ...a tábori lelkész "Ogg vorbiscum" felkiáltással áldotta meg a csatatéren heverő halottakat.." ) -
Afterdark
csendes tag
válasz
andorra #37358 üzenetére
Nem a mondanivalóval volt baj, hanem a modorral, ami, bár te is hivatkoztál a kultúrált keretekre, szerintem nem fért bele! Ettől függetlenül részemről béke van.
Kammerer: Én a következő logika mentén vásárolok. Kérdezek - Vásárolok - Használok - Tapasztalok.
Ha az eredmény nem tetszik, akkor eladok majd ismét indul a folyamat.
Ha mondjuk keszeges verseny matchbotot szeretnék venni, a kérdezés kimarad az elejéről, tekintve hogy 25 éve horgászom. Itt viszont nulla a tapasztalat, így a fenti folyamat zajlik.
Emiatt vagyok hálás az infókért, még ha az a ti véleményeteket tükrözi is. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #37345 üzenetére
Ha tudná, hogy mit keres, akkor lenne kialakult ízlése és nem kérdezne ilyeneket, szerintem.
Értem az álláspontod és van is benne igazság, de nem megfelelő időpontban teszel ilyen erős kinyilatkoztatásokat, amik ráadásul, ebben a formában, inkább csak destruktívak.KisTücsök
Nem egy súlycsoport a kettő, ettől függetlenül együtt nem szólnának rosszul. -
Toobee
veterán
válasz
andorra #37138 üzenetére
Konkrétan egy 6001-es Marantz-cal szemezgettem annak idején, mikor elromlott a Sony DB840-es erõsítõm. Már ezen is hozott egy MKIII-as, de végül nem ezt vettem. Egy Rotel RB-956AX végfok és RSP-976 párost választottam. Mondanom se kell, hogy ezen is hozott, bár nem olyan sokat, mint az elõbb említett erõsítõn. Aztán szerettem volna dac-ot cserélni. Sikerült kipróbálni egy Emotiva XDA-1-et. Ez megint legalább egy kategória ugrás volt. Denon 2308 + Lupus páros is kategóriányi ugrás, Nebuló Yamaháján is sokat hozott, ennek most nem tudom a típusát. Aztán itt van Tamoo is, az Õ véleményét is olvashattad.
Szerk.: koax + Dune Duo. Emotiva UMC-1 vs. XDA-1 is volt. Ott mentünk Duoról HDMI vs koax, koax vs koax, illetve ugyanez a felállás, csak HTPC forrással.
Remélem, hogy sikerült kielégíteni a kíváncsiságodat!
-
törölt tag
válasz
andorra #36864 üzenetére
Az igaz, hogy én is azt mondom, és itt is mondtam már, hogy a különféle hanglemezeken eddig kiadásra került hangfelvételek hangminősége között sajnos olyan mértékű különbségek vannak, amiket készülékárban kifejezve százezrekkel mérhetünk. Ahogy Bajnokpityu is mondja, előveszi azt az 5 lemezét, ami jól szól. Innentől kezdve a hifista csak kínlódhat, mert a hangmérnökök-lemezgyárak már eleve kihúzták a lába alól a talajt. Még szerencse, hogy a hangberendezésem úgymond nem a hibákat hangsúlyozó típus - kivéve a fejhallgatóm.
Volt valaki már az új BMC-ben? Esetleg a megnyitón?
-
törölt tag
válasz
andorra #36855 üzenetére
Dedikált FLAC lejátszóval esetleg hagynám, hogy megalkudj, de akkor is csak praktikus okokból ("olcsó" és könnyen beszerezhető hanganyag). De inkább nem hagynám, és továbbra is csesztetnélek: CD/SACD és analóg lemezjátszóra visszaszokni! "Eredeti" hanghordozókra, amik legalább azután nem estek át manipulációkon, hogy kiadták.
(#36856) lezso6 Ennek fényében én is azt mondanám, hogy ne vacakolj mással, vegyél szerelt Klotz-ot, az ebben a kategóriában megbízhatóan tartós, és a hangminősége is kiszámíthatóan tisztességes az áráért (semmi varázslat, de korrekt a hangminőség terén, főleg az ilyen típusú készülékekhez). Mivel az adott esetben úgysem szimmetrikus az átvitel, én valószínűleg nem bajlódnék azzal, hogy az egyik vége XLR legyen, maradnék a "mezei" jack-jack megoldásnál.
-
törölt tag
válasz
andorra #36851 üzenetére
Nem mire, hanem kire. Rám. (És itt nem a Rám szakadékra gondolok!)
(#36852) lezso6 Mennyi az a nem túl drága? Miért nem forrasztod meg a jelenlegit? Végül is konstrukcióra kérsz javaslatot, vagy vagy adott áron belül jó hangminőségre? "Én arra gondoltam, hogy mezei mono jack-jack kábelt kéne venni, a legjobb eredményért..." Ezt nem értem - mármint mi az hogy mezei, és mi jelenti számodra a legjobb eredményt?. Milyen DAC? Milyen hangdoboz? Hol? Mi célból?...
-
törölt tag
válasz
andorra #36846 üzenetére
Köszi a választ ( bár nem volt válasz a vásárolni kívánt erősítők tekintetében).Itt Ausztriában lényegesen minőségibb a rádióadók köre.Antennáról is sikerült egy jó silány választ kapnom én erre gondoltam:
Innentől már téptem is elfelé innen,további segítséget.választ nem igényelek
További jó offolást kívánok harkály odú építésének a tematikájában -
eclipse006
őstag
válasz
andorra #36815 üzenetére
Azt te is láthatod, hogy a hifi területén milyen sokan gondolják tévesen, hogy minden az anyagiakon múlik.
Ezzel egyetértek, számos olyan esettel találkoztam már, amikor hiába volt mindenféle drága komponensekből összeállítva a rendszer, nem nyújtott olyan élményt, mint amit vártam.
Tamoo: Egy próbát megér amit írsz, hátha csökken a zaj. Én ha most átváltanék PC-re, mindenképp úgy tervezném meg a gépet, hogy teljesen passzív hűtésű legyen, illetve SDD-t használnék HDD helyett. ( Nem egy atomerőművet kell elképzelni, olyan konfigot, amit egy méretesebb borda képes lenne kordában tartani.)
-
-
törölt tag
válasz
andorra #36790 üzenetére
"Amikor a nyolcvanas évek közepén, egy barátom elhozta az első Marantz CD játszóját, és meghallgattam, már biztos voltam benne, hogy amint lehet, átállok a CD-re." Amit sose bocsájtok meg neked. A következő megbocsájthatatlan lépés meg ugyebár a Meridian 506 helyett a FLAC huszárkodás volt. Brrrrrrr. Nem is értem, miért állok szóba ilyen emberekkel. Egy szerencséd van, hogy a Magnepan mindent ellensúlyoz, mindent kijavít. Ha a Magnepan nem lenne... - na meg az a szép ződ gyep...
-
blattida
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #36608 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Sőt,még ha ismered is a másik láncát, sem biztos,h a saját láncban ugyanúgy fog viselkedni. Próba nélkül, csak olyan áron veszek már én is cuccokat, amin garantáltan tovább lehet passzolni, ha ide nem illene. Egészen pontosan nem veszek semmit, inkább zenét hallgatok.
Pont a kábelezés egy rögös ösvény,pláne százezrekért. Írtam nemrég, hogy ha csak haver láncában hallom az alac tápkábelt, akkor simán kedvem lett volna hozzá, itt meg nem nyert. Sima AB teszttel ott a sajátja győzött volna, itt meg a sajátom. És nem nüanszok, apróságok keresése volt,hanem több ortónyi
Van az úgy,hogy egy lánc több kiváló láncszem esetén sem hozza a papirformát, aztán apró difivel mégis összeáll. ez a láncépítés...
-
törölt tag
válasz
andorra #36533 üzenetére
FLAC huszárokkal nem állok szóba...
Egyszer a FLAC huszár papagáj ott fenn a legfelső ágon, ahonnan riogatni szokta a jónépet, felvette a nyakszuszpenzorát és a szárnypáncéljait, de azok meg olyan nehezek voltak, hogy a papagáj azonmód páncélostul-nyakszuszpenzorostul úgy lebucskázott a talajba, úgy beleszorult a feje a sziklába, hogy aztán állatmeséből növénymesévé változott:
Hívta Bogárka a tarka macskát.
Macska húzta Bogárkát,
Bogárka húzta unokát,
unoka húzta anyókát,
anyóka húzta apókát,
apóka húzta a papagájrépát -
húzták-húzták, ráncigálták, de hiába – nem mozdult a papagájrépa.
raszkaz - Janukovics L. Fontainev(#36537) KisTücsök Mi lesz, imádkozó sáska?
(Adok kölcsön néhányezer hozzászólást, úgyis zavar ez a PH! addikt titulus, szivesebben lennék őstag.)
-
törölt tag
válasz
andorra #36527 üzenetére
Tudom, tudom, természetesen elvileg nálam sem hifi kategória, de azért az a magnó van annyira komoly eszköz (persze csak ahogy én is írtam: a maga műfajában), hogy arról én nem mondanék le egykönnyen.
Nekem ugyebár anyagi okokból hosszú időn át volt valamilyen kazettás magnóm, kazettára vettem fel azokat a zenéket, amiket nem volt pénzem-lehetőségem megvenni lemezen vagy CD-n. Az MP3 éra beköszöntével most már csak egy Sony walkman-em maradt a kazettás korszakból, de mivel azt tapasztalom, hogy a walkman-emről, a pocsék kompakt kazettás technológiáról sokkal hallgathatóbban szól a zene, mint a legjobb iAudio MP3/MP4 lejátszóról, még ma sem parentálom el eleve a kazettás magnót, mindenféle korlátai és ostobaságai ellenére sem. (És persze van rengeteg olyan zeném kazettán, amihez fene tudja, hogy hozzájutok-e valaha más formában.) Szóval én megjavíttatnám azt a JVC-t, ha nem túl drága a javítás. -
válasz
andorra #36517 üzenetére
Igen az erősítő a gyenge láncszem az egész cuccban. A hangszórók is elég jónak tűnnek, a JVC Deck és a Pana(technics) LP meg elég jónak számítottak annak idején. Azaz igazság, hogy szalagokat szerettünk volna digizni vele, majd utána felkerült volna a piacra.
De így sajna... erősítő nélkül nem tudjuk letesztelni a rendszer többi alkotóelemét sem. -
törölt tag
válasz
andorra #36505 üzenetére
Éltek az erdőben az állatok nagy boldogságban. Minden héten egyszer összegyűltek megtanácskozni ügyes-bajos dolgaikat (ezt ők úgy mondták, hogy fórumot tartottak, egyszerűbben mondva fórumoztak), és mindig türelmesen, illedelmesen, csendben várták az első hozzászólást, amelynek joga természetesen a bölcs baglyot illette meg. Egyszer azonban, hogy-hogy nem, érkezett az állatsereglethez egy rikító zöld tollazatú, sárgacsőrű, páváskodó papagáj, aki a legfelső ágon illegette magát, és folyton gúnyosan közbeszólogatott, ha a bagoly egy kicsit kivárt az első hozzászólással, mert alaposan meg akarta fontolni, hogyan tálalja a hallgatóságnak a nagy horderejű problémákat. Na ennek az izgága papagájnak rövid úton kitekerték a nyakát, hogy azóta is csak lifeg a feje jobbra-balra, ha fújja a szél. Azóta boldogan élnek, míg meg nem hallnak - egy újabb papagájt (vagy parlamenti papagájkommandót).
-
r4z
nagyúr
válasz
andorra #36385 üzenetére
Akár szívesen, akár nem, köszönöm mindenkinek. Most már nem akarom a polcsugárzókat a polcra rakni, és valamennyire kezdem kapizsgálni a dolgok hátterét is
kammerer: Én? Sansztalan
Ez a másfeledik rendszerem, csak a hulladék Sony RX80-nal tudnám összehasonlítani, és vele nagyon nem egy ligában focizik ez az összeállítás. Valamint zenében laikus vagyok abszolút, amennyit le tudok írni az élményből, az az, hogy ha becsukom a szemem, azt érzem, hogy 1 méterre előttem helyezkedik el az adott együttes énekese, a hangszeren játszó tagok pedig körülvesznek. Az esetleges hangbéli gyengeségeket is csak később fogom tudni felfedezni (ha egyáltalán sikerül), amikor már nem kanyarodik egy furcsa vigyorra a szám, amikor bekapcsolom az erősítőt.
-
törölt tag
válasz
andorra #36191 üzenetére
Megnéztem a videókat, sajnos azt nem ígérhetem, hogy az első hozzászólás ennyire összeszedett és logikus szerkezetű lesz, mint a notepadpluszplusz bemutató, vagy hogy olyan törmör és velős, mint a vécés kisjátékfilm. Illetve ígérni végül is ígérhetem, amikor egy év múlva majd kész lesz az első hozzászólás, ki emlékszik majd arra, hogy mit ígértem egy évvel azelőtt. Oszt jó napot.
Mindazonáltal a fogalmazványod szövegében ab ovo immanensen manifesztálódik egy antagonisztikus inkoherencia, miszerint: "...az első hozzászólás közérthetőbb megfogalmazását..." Ez így értelmetlen, ennek így nincs értelme. Benne van a NENYI-ben és az Alaptörvényben is, hogy kammereré "A" közérthető megfogalmazás.
-
eclipse006
őstag
válasz
andorra #36191 üzenetére
Kiégett az agyam. Egyébként szerintem ez a legjobb videó tőle.
-
törölt tag
válasz
andorra #36088 üzenetére
Hibás interpretáció!
20 év múlva az európai fórumok hozzászólásainak élvonalát, de legalábbis az átlagát éri utol!(#36089) kavics325 Pedig most is hazudsz, de nem on-ban kéne koholt pszichologizálást folytatni egy hifi fórumon (koholtat persze sehol sem kéne).
(Csak egy apró adalék: én éppenséggel nem kötöttem bele a meleg szóba, de amit eclipse-nek írtam, sajnos fényesen bebizonyosodott.) -
eclipse006
őstag
válasz
andorra #36057 üzenetére
Köszi szépen, én is örülök, hogy végre csatlakozhattam hozzád.
kammerer: Neked is köszönöm! Megmarad mind két forrás az tuti, most egyelőre félre van rakva a Philips. Ismerkedek a Marantz-al. Pont most hallgattam meg Dido-nak az új albumát, ami egy kicsit egyhangú, de van pár szám ami megfogott. Azt ki merem jelenteni, hogy idáig talán a legjobban masterelt album tőle. Visszatérve még a Marantz-ra, komoly dinamikája van, rögtön feltűnt. Ezt hiányoltam a legjobban idáig.
Az a legjobb az egészben, hogy ismét egy szinttel komolyabb hangzást kaptam, pedig már azt hittem, ebből a rendszerből amim van, kihoztam a lehető legjobbat. -
dudika10
veterán
válasz
andorra #35962 üzenetére
Szerencsére vannak akik nem csak a levegőbe beszélnek.
[link]
"1. csoport: hallható különbség 28, nem hallható különbség 4 (2 bizonytalan). Van érték különbség 0, nincs érték különbség 30."(#35963) kammerer: mintha az analóg felvétel veszteségmentes volna...
Tipikus indexes cikk, "brit tudósok" stílusban. Csak az a baj vele, hogy többnyire baromság.Balra el, függöny mögül élvezi a cirkuszt.
-
törölt tag
válasz
andorra #35966 üzenetére
"A CD formátum, tehát egy kompromisszum, viszont ezt majdnem szükségszerű, ésszerű el is fogadni, (...) A CD-nek sajnos sem az LP, sem az SACD nem teljeskörű alternatívája." Sajnos ez a nagy helyzet, emiatt én szomorú panda vagyok - mindamellett, hogy most már a CD is kihalófélben van a méginkább kompromisszumokkal szemben, ami miatt még szomorúbb panda vagyok, és a vége az lesz, hogy mehetek a Kiégett Kabalák Szigetére.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
andorra #35919 üzenetére
"mert nem volt más lehetőség" true
Lehetoseg nincs nagyon, nincs nagyon ismerosom akit erdekelne a tema. De idovel majd alakul a dolog.Egyelore abszolut elegedett vagyok a hangszoroval, szerintem nagyon megerte ennyi penzert. Egy jo mellyel kiegeszitve mar abszolut meg leszek elegedve a hangzassal, csak meg kene talalni a penztarcamnak es az igenyeimnek megfelelot
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
andorra #35742 üzenetére
Nem, A+B vannak bekötve és egyszerre üzemelnek.
761 papír magasai, főleg jazz-dob seprűket iszonyatosan jól kezelik, viszont nincs elég mélye.
762i viszont a nekem megfelelő mélyre tud menni. Kettő együtt képez számomra megfelelő dinamikát és szép hangokat. Mintha 2-vel nagyobb (értsd, minőségben) falam lenne.
Szépen barátságban ülnek a hangfal állványon, kicsi a nagyon, megfelelő Pritt Multifix elválasztással.Azóta annyi változott, hogy egy FiiO L11 iPhone dokk
[link]
beköltözött, hogy ne érje szó a ház elejét és kihagyjuk a belső DAC-ot. Így line-out kimenet keletkezett.Én igazán nem veszek húú de nagy különbséget észre, de leírások és fórumok alapján ez így a helyes út.
Igaz nem DAC-ba megy innen (mer' nincs is, hanem ugyanúgy jack-RCA kábellel a NAD3020-ba.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #35880 üzenetére
Mondjuk egy olyan mondat, hogy a legjobb hangfalak torzítási adata tud 1 konkrét frekin mért 1% alá menni, akkor nem sok értelme van hadakozni erősítőn belül a 0.1% érték helyett 0.01%osat keresgélni. (csövesek néhány százalékos torzításáról nem is beszélve). Nekem mondjuk totál mindegy, hogy ki mi alapján választ.
Egyébként szoktuk mondani, hogy milyen tónusú egy eszköz. Az is torzítás. Lineáris, de ettől még torzítás. Azért hamarabb észrevenni, hogy picit más a hangszine egy nadnak,mint egy CAnak, miközben papiron mindkettő torzítása alacsony.
Kábelek detto. Bizonyos kábelekre jellemző, hogy meghúznak, vagy elfednek tartományokat. Mérve gondolom szinte nulla a torzításuk, mégis az észlelt frekvenciamenet különbséget decibeles nagyságrendnek érezzük.
Amikor frekimenet, damping, torzítás alapján javasolnak eszközöket (elég gyakori kezdőktől), de amikor zenét hallgatunk, nem 1k-es sinusos jeleket hallgatunk, amikkel a méréseket végezték egy agyoncsalt környezetben. Hanem frekik elég nagy halmazát, amik egymásra hatnak, és ezekből alakul ki a zene.
Hivox írta publikusan: De vannak olyan mérési módszerek, amikkel ki lehet mutatni torzításbeli különbségeket, igaz, elég alacsony szinten, de a fül a különféle úgynevezett kombinációs torzításokra nagyon érzékeny a 500hz-10000Hz sávban, mert az roppant természetellenes.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
andorra #35859 üzenetére
Ha majd egyszer úgy adódnak az anyagiak, hogy újraépíthetem a hifi cuccot, akkor a "Te stratégiádat" próbálom követni, mert alapvetően egyetértek vele. Viszont tapasztalat híján "falusi kezdőként" ez elég nehezen kivitelezhető lett volna elsőre. Persze nem lehetetlen, ahogy mondani szokás csak akarni kell.
Ha tőlem kérnél tanácsot kábel ügyben, az már elég nagy probléma lenne.
valószínűleg nem fogjuk megérni.
-
t-bali3
senior tag
válasz
andorra #35850 üzenetére
Talán kicsit leegyszerűsítve, túl célirányosan képzeltem el ezt a kábelezést, de pontosítok. Kb 8000 Ft/m árig tudtok ajánlani egy-kettő kábelt, amit érdemes lehet kipróbálni?
Kácsában néztem Audioquestet meg Furutechet egyelőre. A rendszeren nem tudok és nem akarok módosítani jó ideig. A kábel ára pedig jelenleg szerintem nem segítene jobb komponensekhez, tehát nincs értelme feljebb lépnem.Illetve abban tudtok segíteni, hogy általában hány óra használat után lehet azt mondani egy kábelre, hogy bejáratódott?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #35853 üzenetére
csak olyan árkategórián belül érdemes, ami nem lépi túl azt a szintet, amivel már egyes rendszerelemeinket is magasabb szintre lennénk képesek emelni.
Ezzel egyetértek, de ettől még azt hittem, abban a kategóriában mozogsz, ahol már többet hoz a drót,mint az azonos árú aktiv eszköz drágábbra cserélése. Ezért kérdeztem vissza,hogy biztos? Vagy nem jó drótokkal próbálkoztál.
-
törölt tag
válasz
andorra #35784 üzenetére
Na várjál csak, hogy mit kapsz ezért... Hogy mit fogok én rólad írni az első hozzászólásban! Csupa kisbetűvel fogom írni, hogy nemecs... azazhogy andorra, de azt csupa nagybetűvel, hogy SCHNITTKEELLENES! Jön még kutyára dér...
(#35785) freelanced Gondolom blattida is jóváhagyná, főleg annyiért. Mindazonáltal úgy látom, az eladója árverést akar, ajánlatokat vár priviben érte, nyilván az a 13 és fél ezer csak kikiáltási ár.
-
törölt tag
válasz
andorra #35779 üzenetére
Lövöldözni az öcsém szokott - az erkélyre folyton beköltöző galambokra. Na az még egy zenei élmény, ahogy ezek álló nap burukkolnak... (Én szeretem a repetitív zenéket.) Jó öblös a hangjuk, mert az erkély visszhangzik, hosszú a lecsengési ideje, valami csillapítóanyagokkal ki kellene tapétáznom - az erkélyajtóval egyetemben.
-
vati182
aktív tag
válasz
andorra #35770 üzenetére
Nem akkor azt modntam volna, hogy nekem nem kell "jó " hangzás ilyen egyszerű, tényleg nem voltam azzal megelégedve egy jó ideje azért is vittem visza ki kb 1éve a családhoz, mert olyan üres volt aztán most csak megint rám jött ez a dolog, főleg h idekaptam ezta sal- cuccot és ez ezerszer öblösebb volt mint az gondoltam elkezdek utána érdeklődni.
Hátha megmondják hogy az elképzelésem szerint merrefele tapogatózzak, de azért én nagyon meghallgatnám, azt az edifiert is meg egyéb társait, kár hogy Pécsett ilyen emberek nincsenek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest