- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz
supercow #1285 üzenetére
Na fel is tettem a hirdetést, hátha érdekel valakit egyben az egész pakk.
Bobcat + antenna + kábel -
Bec
tag
válasz
supercow #1281 üzenetére
Miért kuka, alig eszik valamit és IOT termel,(rá se néztem hónapokig) telefon csere után felraktam a helium wallett app.-ot majd meglepődtem hogy teljesen más lett, HNT,IOT,SOL van benne. Jelenleg 29$-nyi IOT hozott a bobcat, tudom nem sok max. egy két hamburger kijön belőle...
-
Attix82
addikt
válasz
supercow #1229 üzenetére
Nem tudom te mennyire vagy benn a bányászatba, de egy bányász akkor realizál amikor eladja a coint......a nem bányászoktól vagy kezdőktől olvasni ilyen hozzászólásokat.
Egyébként 3 db 1 készülékemet 3 hó alatt hoz ki ilyen árfolyamon, olcsón vettem mert tudtam mi az ábra. elvannak magukba, semmi féle karbantartás nem kell.
-
Freerules
újonc
-
madpapa
senior tag
válasz
supercow #1115 üzenetére
Mondhatta volna szebben is kislovag.
Igazából nem értem az indulatoskodásod? Meleged van, vagy rosszul ébredtél?
Lazíts egy kicsit!
Nyilván nem értesz hozzá, ez a kommentedből is lejött. Ugyanis ha értenél hozzá, szakmai választ adtál volna. De nem.
Én szakmai választ szeretnék. A fizikáját. Nem látom azt, hogy ha nyitva van az antenna kimenet, és nincsen egy 50 ohmos impedanciával lezárva, miért kellene "kiégnie" ? Létrejön a lezáratlanság miatt egy reflexió. Ennyi. Kérdés az, hogy ez a reflexió mit okoz az RF áramkör kimenetén?
Érted? Ja, nem. Akkor inkább hallgass!
Tönkreteheted valóban a kimenetet, de ha pl. rövidrezárod. Egy nyitott RF kimenetnek miért kellene "kiégnie" ezt nem látom át. De hátha egy ehhez értő is fog majd válaszolni. -
anarchic
tag
válasz
supercow #1062 üzenetére
Nekem egesz ejszaka friss es zold mint a covek megsem jon semmi.
Azt beszeljuk discen h bobcat es senscapek halottak.
szomszed bobal gyujtott en semmit.
LightBrick mint regen a TPlink es LinkSys routerekMzoleee:
Ez lenne a normalis, csak kitudja h tudjak e mi a baj
Ejfelkor szepen el koszontek es hagytak a 400as limiten az egeszet. -
Frozen
addikt
-
Danex
addikt
válasz
supercow #982 üzenetére
köszi, én is úgy gondolom, hogy földelve lennének az erkélyek és direkt hit nem érné az antennát közvetlenül, bár azt is olvastam, hogy ezek a levezetők ugye nem is a direkt hit ellen védenek, hanem hogy ha a közelbe csap be akkor a feltöltődést vezeti le, erre reményeimbe a korlát elég lehet a rögzítési ponton keresztül
-
Beni2331
csendes tag
válasz
supercow #709 üzenetére
De márciusi szállítással néztem ezt. https://euca-iot.co.za/products/sensecap-m1-gateway-868mhz?_pos=4&_fid=de710d6d3&_ss=c
-
boogie84
veterán
válasz
supercow #699 üzenetére
Szerintem földrajzi hely csak addig lesz lényeges, míg el nem terjed jobban a hálózat. Utána már az sem lesz kritikus.
#700 traderpali
Antenna választás,antenna rögzítés ( ! ), megfelelő kábel, kábelhossz és ezeknek a kivitelezése! Úgy értem szarul összeszerelt jó alkatrészek sem fognak rendesen működni. -
coppola
tag
válasz
supercow #602 üzenetére
Mégis, ez a poc11 kompatibilis app, sok hotspot áll most, talán pont azok, akik frissítettek. Helium azt írja, hogy a hálózati célok, és hasznosulás miatt csavar le, nem annyira a szabályok érdeklik, egyszerűen felesleges messzire lőni. Azt szeretném tudni leginkább, hogy ha visszatesszük a kisebb antennákat, hogy legalább a szórási kép jó legyen, hamár a gain szabályozva lesz, akkor visszakapjuk-e az eredeti gaint, ha már egyszer leszabályozták a nagyobb antennához. Kicsit kacifántos,de remélem érthető a dilemma.
-
szb75
csendes újonc
válasz
supercow #593 üzenetére
Ugyanezt csinálták amerikában is nemrég. Akkor bezuhant a piac, most is be fog (ha ezt tényleg megszavazzák). Aztán majd talpra áll és beindul a találgatás, hogy mindezt hogyan lehet megvalósítani. Lényeg, hogy az államok is ki akarják venni a részüket a haszonból adók formájában. Ehhez meg kell a pontos nyilvántartás. :-)
-
szb75
csendes újonc
válasz
supercow #580 üzenetére
Szia ! Sensecap típus. Minden csatlakozó meghúzva, szigetelve. A cserénél kikapcsoltam a hotspotot. Mivel működés közben (nem beavatkozás után) változott a normális működés, ezért gyanakszom valami másra. Az antennától pár méterre van egy DIGI Mobile bázisállomás, így arra is gyanakszom, hogy az "sütötte ki" a rádiót. Szerintetek hogyan lehetne beméretni?
Köszi! -
Attix82
addikt
válasz
supercow #576 üzenetére
Ez a hivatalos? Bobcat Miner 300 | Helium HNT | Los Angeles, CA, USA
Mert már rengeteg hasonló oldal van
-
losslessonly
csendes tag
válasz
supercow #534 üzenetére
Rendben, ha nincs kapcsolat a készülék árak és a kifizetések között, akkor a Dragino pl. miért negyed annyiba kerül, mint az ugy nevezett "approved" státuszú gateway-ek? Hiszen ugyan úgy becsatolható a hálózatba, tud adatot továbbítani (amiről ez az egész szólna), csak a witness-ért nem kap HNT-t az üzemeltetője.
Az approved státuszú gateway-ek eladásából bejövő pénzből szerinted nem kap részesedést a Helium hálózat alapítója/cég?
Sehogy sem értem, miért kerül 4x annyiba az egyik gateway, mint a másik, ha mindkettő hardverileg képes lenne a feladatokra, csak az egyiknél nem engedélyezik a teljes kifizetést a részvételért. Ha a gyors hálózat építés lenne a cél, akkor szerintem nem lenne ilyen megkülönböztetés. -
airpocok
friss újonc
válasz
supercow #517 üzenetére
Találomra ránéztem Zsámbékra. Ott 3 hexagonban 4 eszköz van. 15,42 12.61 és 9,75 HNT-vel ez így most ~38HNT. Ha jól értelmeztem akkor 1 HNT most 20$ akkor ez a 3 eszköz havi ~230.000Ft-ot hozott?
Én olyan területre mennék, ahol (most még) a közelben sincs semmi a térkép alapján (vidék). De szkeptikus vagyok, hogy mondjuk beleteszek 1 milliót és ez termelni fog nekem ennyit. -
Stanlee
őstag
válasz
supercow #503 üzenetére
Jol mukodik amugy az az alis antenna? En nem vennek alirol antennat, vagy ha igen, akkor valami antenna szakival megmeretnem, hogy ez egyaltalan a 868MHz-en sugaroz-e. Nem Heliumos, de LoRaWAN-os forumokat olvasgatvanem egyik masik alis antennarol derult ki,hogy a reklamozott 868 MHz-hez kepest sehol se volt...
Tetszik ez a ghetto setup, az az arboc nagyon kornyezetkimelonek latszik
Az en egyik hasznalaton kivul levo antennamat mar benotte baratnom futo novenyzete az erkelyen. Mar nem is lehet latni, hogy ott egy antenna van.
-
Stanlee
őstag
válasz
supercow #496 üzenetére
1 adat csomag az nem sok valami. Helium consolra ha bejelentkezel, kapsz 10000 adatcsomagot ingyen.
Lehet, hogy eros kifejezes, hogy nem hasznalja a halozatot senki, de azert nem egy combos mennyiseg, ami adatcsomagkent atmegy a helium networkon.
A lakhelyemen mappeltem par hete, azota se volt akkora adatforgalom a varosban...
-
Stanlee
őstag
válasz
supercow #481 üzenetére
A HEXeknek van kulonbozo szintu felbontasa, a reward scale az nem R8-on van megallapitva, hanem alacsonyabb felbontason, ha jol emlekszem res3-on. Ezert is van az, hogy mondjuk egy HEX-ben res8-on van 3 hotspot, ha csak ezt neznenk, akkor mindegyiknek rossz reward scale.je lenne, de mivel res3-on nezzi a blockchain a hotspotok elrendezeset, igy lehet a hex-ben mindegyiknek 1-es a reward scale-je. Mig mondjuk egy masik HEX-ben van ugyanennyi hotspot, de res3-on meg egymashoz kozel vannak, akkor mindegyiknek leesik a reward scale-je.
Azert van az, hogy most meg sokan hasznaljak az arrebb rakom 50 meterrel a hotspot helyet, mert azon a szinten ott a hex jobb reward scale-t ad ki. De a PoCv11-nek pont az az ertelme, hogy probal arra ravenni, hogy a hotspot telepitesi helyenek add meg a tenyleges helyet, meg akkor is, ha nincs jo reward scale, mert a FSPL alapjan a witness ervenytelen lesz.
Az, hogy az exlorer-en a res8-as HEX kozepere teszi a hotspotot a terkepen, az egy dolog, ettol a rendszer a megadott cimet tudja.
-
Pull
csendes tag
-
Pull
csendes tag
válasz
supercow #460 üzenetére
A mostani 11-es upgrade visszaveszi a nagy nyereségű antennák teljesítményét.
Mivel ezeknek a szórási képe eleve más (szűkebb) még annyi hotspotot sem fogsz látni veleSzóval a legjobb megoldás a gyári antenna jó helyre kirakva.
Nekem is így van. Eszköz és az antenna is kint van az erkélyen. Eszköz kis dobozkában, hogy ne érje semmilyen külső hatás, antenna a korláton -
-
-
Kobe
veterán
válasz
supercow #333 üzenetére
Mikrotik et idehaza sok boltban arulnak, be-va-tol conradon at sok boltban
Nemet marka meg a DeLock. Ez van amazonon, van sajat shopja is es vannak distributorok is, pl a reichelt
Pl. a 3dbi-os kulteri 32cmes antenna (varosba tokeletes), 32 eur darabja +2-3 euro a poznafogat. Van 8 dbios variansa is, az kicsit huzosabb, 50 eur kozt mozog.
Ezek garantaltan azok ami ra is van irva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged