Hirdetés
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major Lion
senior tag
Én nem tudom neki mivel egyenlő, ezért is mondtam: szerintem arra gondolt
Nem tudom mikor volt az a régen, már nem követem ezeket, de a Telenor konkrétan két éve tett ki mindenkit a korlátlan csomagjábólLátom azóta megint bevezette, persze drágábban.
Flotta nem mindenkinek elérhető, és még ha elérhető is, nem biztos hogy akarna csatlakozni, de nyilván ez is egy opció. -
Stanlee
őstag
delock-bol ketfelet probaltam, https://www.delock.de/produkt/12564/merkmale.html 30 euro plusz szallitas es biztos tudja amit iger.
A kabeljet persze rogton selejteztem, amire rajottem, hogy ez is olyan, mint az eloregyartott halozati kabel, egy ideig jo, de aztan az ember inkabb maga szabja akkorara es abbol, ami epp kell.
-
Stanlee
őstag
Egymagaban es volgyben szerintem szamolhat olyan 0.02 HNT/nappal.
Az egyik minerem egy hegyen lako vette meg, kb. 15 km-re levo hotspotokat lat, neki ez pont jo es bejon.
En most frissitettem az egyik gepen az antennat (3 dBi-s korsugarzora), nagyon nem vagom, hogy hogy a fenebe van az, hogy a kozelemben levo hotspotok nem valaszolnak (meg discovery modban sem), egy 30 km-re levo meg igen.
-
Stanlee
őstag
-
Stanlee
őstag
A tapasztalat a rendelesrol a kovetkezo:
Egyszerre 2 geprol jelentkeztem be a sorszamoszto rendszerbe, mobilnet es sima internet. Kb. 1. perc volt a kulonbseg a bejelentkezesek kozott, a sorban az egyik kb.700 embert irt elottem, a masik gep meg 1400-at.
Kb. 40 perc varakozas utan engedett fel az oldalra, hogy megvegyem a kuponokat es kifizessem a HNT-t. Kb. ugyanannyi ideig tartott a HNT megerkezese a sensecap-hez, mint tegnap amikor kiutaltam binance-rol a wallet-be.
Innen jott a szenvedes resz, tiszta LongAP. A seeedsense oldala nem birta a megnott forgalmat, tisztara, mint a LongAP-nal. Egyszer csak betettek valami cloudfare-es waiting room-ot, delutan 2 korul sikerult leadnom a megrendelest, addigra beengedett az oldaluk. Atomlassu volt. Paypal-on fizetes gyors volt, legalabb szar arfolyamon.
Szallitas DHL-lel, remelem ideer idoben es jo sok vamot is fizethetek majd ra.
3-at rendeltem, majd meglatjuk mi lesz.
-
Stanlee
őstag
Nem egyszeru, de
- binance-on van fiokom, igy mindegy, hogy most HNT-t valtok, vagy valami mast, legalabb kiprobalom a blockchaint is, hogy mennyire gyors/lassu, konnyu-egyszeru a hasznalata
- HNT Wallet igyis-ugyis kell, legalabb nem az elso hasznalatkor tokoreszik az ember vele
- Paypal-os fizetes is ok, igaz ha nem sikerul, akkor a kuponra kiadott penz elveszAmugy ez az egesz az elejen kiszor mar sokmindenkit, legalabb nem az lesz mint a LongAP-nal.
Na megyek, mindjart kezdodik
-
pachito
őstag
Szóval a hotspotok amiket hónapokkal ezelőtt rendeltem és még ide sem értek elveszítik egy lényegi funkciójukat mire üzemképesek lesznek, jól értem? Tehát aki light hotspotot rendel heteken belül nem csupán kevesebbet fizet érte de hamarabb hozzá is jut, ráadásul ugyanazokkal a funkciókkal?
Jó buli lenne ez a helium de 1-2 hónap csúszás és mire te is belekezdenél a korai beszállók már vittek mindent. -
Stanlee
őstag
Nagyjabol olyan a helyzet, mint 10 eve volt a BTC eseten a butterfly labs-es pre orderekkel. azok se tudtak szallitani, ezek se tudnak. Mas piaci szereplok meg beelozik oket.
Nem tudom melyik gyarto mar honapok ota vergodik, hogy legyen FCC meg EC tanusitasa, a seeedstudio hetek alatt megkapta a HNT minerhez a tanusitast.
En most mar nem nagyon rendelnek minert, inkabb light hotspot, meg ha lesznek joarasitott PoC-re alkalmas minerek, akkor azokbol 1-2, esetleg.
Errol a vonatrol lemaradtam, majd talan lesz egy kovetkezo, amire idoben fogok felszallni.
-
Major Lion
senior tag
Szerencsére már megkaptam egy pár hete, error_code-m még nem volt, leszámítva a hálózatról érkezőket. Ami érdekes hogy nem látok egy másik hotspot-ot sem a környezetemben, ami azt illeti a városban van vagy 10 és egyiknek sincs kapcsolata, kiváncsi lennék milyen miner-ek, lehet mind Nebra?
-
Foxmulder89
senior tag
A Bobcat discordon közölte, hogy aki így járt annak visszafizetik a duplán fizetett áfát. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmoKS524v0kFYb2NHUQbqNEwfFkxKWK6YnOOWtFuMwIUZS_Q/viewform
-
Stanlee
őstag
Koszonom. Valami hasonlora gondoltam a gyari 3 dBi-s antenna eseten. Ugye ennek a sugarzasi kepe inkabb hasonlit egy gombhoz, mig a 6 vagy afeletti antennak eseten elnyulik, tehat messzebre sugaroz, cserebe ha magasra rakom lehetseges, hogy nem fogja egy alacsonyabban levo kisebb korsugarzo jelet venni.
Magyarorszagon nem tudom mi a helyzet, de itt Nemetorszagban 20 dBi lehet a maximalis antenna nyereseg. Amugy lehet, hogy egy szektor antennaval is jol jarhatok, mivel a szerencsetlen elhelyezkedese miatt a lakasnak a korsugarzonak sok ertelme nem lenne. Mogottunk egy nagyobbacska domb van, szoval a masik oldalra biztos nem jut at a korsugarzo jele, mig tolunk balra nincs lakott terulet - elso haz legalabb 600-800 m.
Nem tunik tul jonak a poziciom...
-
Stanlee
őstag
Mo-rol korlatozas nelkul tudsz beutazni Nemetorszagba. Ha Mo-ra visszatersz, ervenyes oltasi igazolvannyal nem kell mar karantenba vonulnod.
Nezegetem a bp-i minereket, nagyon harmatos a napi reward.
Mit gondolsz, mennyire befolyasolja a kornyezo epuletek magassaga, hogy milyen teruletet tud lefedni a gyari antennaval vagy egy max. 6 dBi-s antennaval a miner, ha csak az erkelyemre (kb. 5 m a felszintol) tudom kitenni a keszuleket? Az erkelyrol kinezve van egy kb. 20 m-es resz, aminek a ket oldalan nincsenek epuletek, de a bal oldalon egy magasabb epulet van, a jobb oldalon meg egy velunk nagyjabol azonos magassagu lakohaz.
-
Stanlee
őstag
Koszonom a gyors visszajelzest. Van valami info, hogy mikorra varhatoak a LongAP-k?
Syncrobit? Mi a velemenyed?
Budapesten telepitened oket?
Amugy nagyon gyerekcipoben van meg ez az egesz halozat. Itt Bajororszagban Munchen, Nurnberg jol lefedve. En legvonalban kb. 30 km-re lakom Munchentol, a ket varos kozott pontosan egy hotspot van feluton, de ahhoz se kapcsolodnak. A kovetkezo nagyvaros Nurnberg kb. 150 km, egyetlen hotspot nincs kozben.
40-50 ezres varosokban sincs semmi itt a nemeteknel, Magyarorszagon sincs tul nagy halozat, Budapest nez ki egesz jol, aztan semmi.
Ettol fuggetlenul nagyon izgalmas!
-
Stanlee
őstag
Szerintem sokan a magas reward miatt indultak neki az egesz heliumnak, es csak kissebbik reszuk azert, mert a LoRa mint szolgaltatas erdekli oket. Amivel nincs is gond, csak amilyen gyorsan felkelti valakinek az erdeklodeset, ha naponta semmi munkaval tud keresni x dollart, aztan meg ha szinte semmit nem tud vele keresni, ugyanolyan gyorsan el is vesziti az erdeklodeset es kikapcsolja a gateway-t.
Hasonlo a helyzet most a chia eseteben is, ebayen egyre tobb alig hasznalt, vagy akar bontatlan csomagolasu 8-14 Tb-os merevlemez jelent meg, gondolom mivel egyre tavolabb kerul a lehetoseg, hogy keressenek valamit es azok, akik a gyors penzre nyomulnak, mennek mashova.
En most egy picit pihentetem a helium networkot, kivarom, hogy mi lesz a fejlodes a Light hotspotok teren, ill kivarom, hogy mi tortenik a csomo gateway kiszallitasa utan ill. a felezest kovetoen.
-
cof
veterán
Csak egy dologra reagálnék, a többit majd az idő eldönti, bár számomra nem kétséges, hogy a HNT mint coin elértéktelenedik hosszútávon, ha már nem lesz funkciója, bár most sincs, csak adják-veszik.
A kriptó telet nem úgy kell elképzelni mint a 2008-as válságot, hanem mint a 2018-2020-as időszakot, szépen lassan csorog le majd megint minden ha elfogy a friss hús a piacról, az új belépő.
-
cof
veterán
A technológiát nem vitatom, hogy ez a jövő, de ahogy Stanlee is fogalmazott. Egy eszköz sem ér annyit amennyiért most lehet venni őket, rablás kategória jelenleg. Nem ez volt az első kriptós projekt IoT alapokon hanem az IOTA tudtommal még 2017-ben, az is szépen bedőlt, elmúlt a kezdeti hype. Most csak azért van piaca mert irgalmatlan sokat lehet vele keresni ha lehetne kapni ugye... Majd ha kapják meg az emberek sorban úgy fog egyre több coin áramlani a tőzsdékre. És ha beköszönt a kriptó tél, akkor bizony egyre értéktelenebb lesz ez a coin is mint minden más.
De ahogy te is leírtad, a coinnak nincs semmi funkciója a jutalmazáson kívül, és nem is lesz a hálózaton betöltött hosszútávú szerepe. Majd idővel szépen elértéktelenedik.
Meg ami még zavar ebben az egészben, hogy miért nem építhetsz te is hozzá hardvert, és a Helium meg adná a szoftvert. Ez számomra olyan mint ha csak a Microsoft-tól lehetne venni Windows-os PC-ket.
-
Ferdzsoo
addikt
Hát mondjuk ez szerint az indornak már áprilisban ki kellett volna mennie, amit tudjuk hogy nem történt meg. Szóval kétlem hogy az outdoort kiküldenék a héten, főleg hogy ott van hogy majd updatelnek. És mivel a batch 1 ment egy hónap csúszással, így szerintem jó ha a kettőnek tudják a határidejét tartani ergó június legvége...De persze fasza lenne ha nem így lenne.
-
Danex
addikt
Hogy aki felvasarolja ilyen áron az valószínűleg nem Béla, Kicsifaluka 2szám alá veszi meg, aki pedig ki tudja tenni őket szinte tökéletes pozícióba az pedig közel 2 hónapos RoI-val számolhat, erre pedig már lehet szórni a pénzt. Hiszen még mindig jobban jár mint, ha 3-4 hónapot kéne várnia hogy talán kapjon és addigra talán nem szemetelik tele a környékét.
-
Stanlee
őstag
Hüle azert nem vagyok.
Mivel engem ez a technologia hosszutavon erdekel es nem meggazdagodni akarok belole marol holnapra, ill. nem vagyok FOMO, kivarom a sorom.
Nezem az ebayen hogy tobb ezer euroert veszik a preorder-t az emberek. Iszonyat gaz, hogy ennyire eszetlenek. Ezek azok, akik a youtube-on lattak, hogy mennyi ezer eurot lehet keresni azzal, hogy bedugod a majnert a konnektorba es kiteszed az ablakba. Atyavilag.
Engem a technologia erdekel, a felhasznalasi lehetosegek. Inkabb csatlakozom a thethingsnetwork.org-hoz es itt a varosban inditok egy halozatot, mert jo erzes szerelni, beallitani a gateway-t, etc.
-
E.Kaufmann
veterán
Na akkor pölö ez a mondat a hélium.com-on mi a tosz?
Mining HNT with Hotspots is done via radio technology, not expensive or wasteful GPUs.
Hogy lehet rádióhullámokkal számolni?
Vagy ha a hélium.com nem jó, melyik oldalon írják le rendesen, hogyha már nem akarsz, esetleg nem is tudsz pár lényeges kérdésre egy mondatos válaszokat írni? -
Ferdzsoo
addikt
Azért azt lássuk be hogy pesten kívül (még ott sem annyira) jellemzőek az amcsi vagy bármilyen nagyvárosi viszonyok amiről te beszélsz. Az átlag magyar a 4 emeletes 2. emeletén bekapcsolja oszt viszlát. Vagy a családiházának a felső szintjén, totál suburban környezetben. Nem lesz vele szemben egy Burj Kalifa. Értem hogy a panel is lefogja majd, de sosem lesz olyan mint pl chicago belvárosában.
Emiatt szerintem a domborzati viszonyok lesznek inkább nálunk mérvadóak, amire a térkép elég jó támpontal tud szolgálni. -
QV222
tag
Már évek óta kapcsolatba vagyok a Distrelec nevű Bécsi céggel céges szinten, vásároltunk már tőlük más márkájú alkatrészeket, és a Nebra termékeit is tartják raktáron több félét is, de természetesen ezt a Nebra HNT Hotspot-ot Ők is csak előrendeléssel tudják. Ezért hívtam fel őket, és kérdeztem rá, gondolom nem akarnak átverni, hiszen nagyon segítőkészek, már pár éves kapcsolati tapasztalat alapján.
Azért beillesztem ide a mai állapotot a Térképen, legyen ez itt egy emlék, majd Júliusba vissza nézzük az akkori állapothoz képest mi lesz a változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Nagyon jó minőségű usb c-c kábel adat és töltőkábel 1 méter
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Apple TV eladó
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest