-
Mobilarena
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz
Yodamest #56426 üzenetére
Standard a "hivatalos" mód, itt vannak a versenyek, ennek a balanceával foglalkoznak. Wild kb le van... oda csak ömelenek a kártyák megállás nélkül és igy valószinüleg egyre betegebb dolgok lesznek ott.
(#56430) K1nG HuNp: karazhan előtti normál midhunter +barnes, semmi extra, most nem tudok listet adni, max ha hazaérek. Mondjuk annyira nem ajánlanám, nem jó most szerintem, csak hunter questem volt.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz
Yodamest #56426 üzenetére
A Collectionödben ki lehet választani, hogy melyik setet mutassa csak, és el van választva a Wild és a Standard. Jelenleg a Naxxramas és a Goblins vs Gnomes vannak Wildban. Ha csak a kettő közül valamelyiket kiválasztod, és ott dustolod ami nem kell az nem jó esetleg?
-
h3lios
addikt
válasz
Yodamest #43734 üzenetére
Dr. 6 a becses neve.
Egyébként OP a lap, ha nem tudod körbe játszani a secreteket. De 1 kis idő után már nem okoz problémát (megy persze szerencse is és BGH is kell hozzá).
Alapvetően a lényeg, hogy turn 6-ra ne legyen board controlja, mert akkor esélytelen a dolog. Ha magában 6. körben kirakja nagyon gyenge.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Yodamest #34966 üzenetére
A facehunter nem boardcontrol deck mint mondjuk a zoo lock, 1-2 hp-s charges lények egyből meghalnak így nem kell mást megoldani. 6/3-at meg nem nehéz megoldani egyik hősnek sem, gyakorlatilag már minden hősnél van olyan spell, ami 3-at sebez 2 manáért.
A midrange hunter némileg más, de először azt kell tisztázni, hogy mennyire is számít a boardcontrol/tempó stb.
A lényeg ami a lényeg, hogy ez egy lassú lap, mert 6/3 6 manáért, és ha a 6. körben rakod ki még csak nem is csinált semmit sem abban a körben, úgyhogy jobbára csak control deckekbe ajánlott. (Midrange paladinba azért lehet jó, mert a midrange paladin deck inkább a control irányába hajaz, ráadásul van token szinergia már, a midrange hunter viszont inkább a tempó deckek irányába húz, ahol a tempó veszteség könnyebben visszaüthet).
-
Zedz
addikt
válasz
Yodamest #34962 üzenetére
Pappal gyakorlatilag alig lehet lényt veszteni körönként 4 manáért, mert ezzel mindent ki fogsz healelni. Az armort meg nem kell magyarázni, stackeled ezzel + lapokkal a végtelenségig. Többit kifejtette DaveNo1 kolléga.
Amibe még esetleg el tudom képzelni, de csak esetleg, az még a handlock. Mert mondjuk a laphúzás így nem fog életet szívni, valamelyest tovább lehet bírni az arcba ütést. Csak mondjuk nem tudom megéri-e feláldozni ezért a 6. körünk. A Pap - Warri szerintem majdnem tuti.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Yodamest #34962 üzenetére
Miért jobb a hunter mint a warrior vagy a priest? Hunter --> 2-ből lesz 3 sebzés, warrior/priest 2-ből 4 armor/heal, az én matekomban a 4>3.
Ráadásul mechanizmus alapján is jobb az armor/heal up. Az armor up gyakorlatilg a control warrior lényege, ez tovább erősödik, a priestnél pedig új lehetőségek nyílnak meg, például minionokra jobban épülő deckek, mivel a 4 heallel gyakorlatilag max hp-ra vissza tudsz tolni bármilyen midrange miniont. Mondjuk erről Mike jobban tud nyilatkozni, ő a pap játékos.
Hunterbe viszont nagyon rossz ez a lap, mivel:
Facehunter arról szól, hogy minden körben minél hatékonyabban minél több az arcba: ha ezt lerakod 6. körben mi történik? Buksz akár 7-8 sebzést, ami utána 7-8 kör alatt tudsz visszahozni, mert csak +1 sebzést kap a hero powered. Ennyi idő alatt már rég elvesztetted a meccset. Ez a lap 0 facehunterben.
Midrange hunterbe? Soha. Túl gyenge a mostani midrange deckbe a 6/3 és csak az arcba lövést erősíti, gyakorlatilag akkora tempó hátrányba fog rakni, hogy onnan nem fogsz visszajönni többé. Midrange hunterben 6. körbe Savannah 7. körben Dr. Boom 8. körben meg Ragnaros az ajánlott, persze ha ezek a lapok fel is jönnek. Ha nem, akkor is jobb opció egy jó 4-5 drop/beastek + hero power használata, mint ez a lap. Az a +1 sebzés arcba nem fogja visszanyerni egyszerűen a tempóhátrányt amit elszenvedhetsz a gyenge statjai miatt.
Tyler Durden: Csak az alap hero powert cseréli ki, shadowform 2 sebzéséből nem lesz 4 sebzés!
-
-
h3lios
addikt
válasz
Yodamest #34907 üzenetére
Hogyne lehetne mit tenni ellene. Handlocknak jó matchup a patron, persze kérdés az RNG és hogy milyen szinten játszanak. Múltkor Zalae úgy lett Top 1 Lenged az NA szerveren, hogy egy 2 moltenes tanuntos handlockot ütött le magas HP-ról. Persze kell hozzá a mák is. De legend alatt 15-5 környékén még nem lesznek profik, ők simán belehibáznak a játékba. És ez az a deck, ahol egy korán elkövetett hiba - elveszett berserker a játék végét is jelentheti.
A kombó paklik jellegzetesssége pedig mindig is az OTK damage volt, ami ellen nem lehet mit tenni. Maly Lock ugyan ez. Ha korán be tudta vinni a megfelelő damage-t és megmaradtak a burst lapjai. Akkor lehetsz te 25 -ben is úgy, hogy neki nincs kint semmi, vidáman rád fogja dobni a 2 dark bombot és a soulfire-t.
-
DaveNo1
veterán
válasz
Yodamest #34878 üzenetére
Nem, ez egy borzasztó lap, 4 manáért 1/3-as fegyver? Vicc. Borzasztó tempó hátrányba kerülsz. Ráadásul utána ha buffolni akarod fixen minden körben tolnod kell a 1 vagy 2 manás hero powert amit aztán nem is tudsz használni, viszont még nagyobb tempó hátrányba kerülsz, mert nem tudsz mit kijátszani.
Ez a lap akkor lenne jó ha 1 mana lenne...
Zoley: szerintem heteken belül jöhet, ha jövőhéten már van az előrendelős cucc. Amúgy ez azt is jelenti, hogy decemberben fixen lesz még egy kiegészítő.
(amit Blizzconon jelentenek majd be, mint tavaly GvG-t)
-
saelin
veterán
válasz
Yodamest #34881 üzenetére
Múltkor engem is megszivatott a deathlord... tempo mage leszedte, majd felhúzta neki ragnarost. 3 körbe telt mire le tudtam szedni. El is ment rajta a meccs.
Ellenben hunter, sámán, warlock, rouge ellen hatalmas vaule, mert nem mindig tudják leszedni, ha meg igen, akkor ritkán tesz ki olyat, amit ne tudnék kezelni. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34881 üzenetére
ezt most úgy mondod, mintha te lennél az első ember, akinek valaha a kezében ragadt egy chow. de ha meg nem rakod bele, akkor pár class-szal esélyed sincs facehunter ellen megélni a 6. kört, innentől fogva el kell dönteni, hogy bevállalod az 1db halott lapot mid-late game-ben vagy erősen csökkented az esélyeidet, hogy egyáltalán odáig eljuss.
-
-
saelin
veterán
válasz
Yodamest #34872 üzenetére
Szerintem is rossz fegyó... Gondolj bele, hogy 6 manáért egy 2/3-as fegyvert kapsz, míg az assasins blade 5 mana és 3/4.
A tegnapi meccsekből jól látszott, hogy nem éri meg egy teljes kört csak hero powerre eltolni, mert akkor nem lesz boardod. Az olyan kártyák miatt viszont megérheti 2× használni a hero power-t, mint a tegnapi legend, ami random spelleket adott utána. Erre a fegyverre én nem pazarolnék manát, egyszerűen nem éri meg.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34480 üzenetére
ez persze olyan, mint a szokásos RNG alapú feltételezések, vettél egy 10-20 meccses mintát, ami statisztikai értelemben nem is nevezhető annak, ez alapján felesleges feltételezéseket levonni. így ~150-200 demonzoo meccs után szerintem nem kiugró egyik eset előfordulása sem, nem is lövöm el szívesen, ha 3HP-nál több van a minionnak, kivéve juggler kombóban.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Yodamest #34444 üzenetére
Hidd el, hogy nem fogod már feltalálni a spanyolviaszt. Az meg, hogy kicseréled a malylockban a Loathebet egy belcherre, nem teszi saját ötletté a decket. Viszont ez így teljesen rendben van, ahogy a többiek is írtak: az adott deck gerincét összeállítod, a maradék lapokat meg saját szád íze szerint cserélgeted. Én pl. használok Commanding Shoutot patronban, Boomot olajrugóban. Persze amikor valami tök újat próbálsz ki, akkor azért nem árt a már hozzáértők által tökélyre fejlesztettet összerakni. Később mehet a cserebere.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yodamest #34444 üzenetére
Eleinte megpróbáltam komplett deckeket építeni (még Naxx előtt), de aztán rájöttem, hogy ez messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Azóta leginkább netdeckből indulok ki, és 1-2 helyen változtatok rajta ha úgy érzem, hogy szükséges.
Tök új decket egyébként már szinte nem lehet alkotni, mert a legfontosabbakat már más kitalálta.
Metától eltérő deckkel egyébként megéri kísérletezgetni, mert a nem megszokott lapok okozhatnak meglepetéseket.
-
Prof
addikt
válasz
Yodamest #34311 üzenetére
Na kezdtem egy masodikat. van 3 consec + equality, lay on hands, de szar minionok.
Ennek ellenere egy rogue majdnem megvert egy ship cannon + southsea pirate kirakasa nyirta ki a 11/2-es tinkerbuffolt emperorjat lol .
(11 hpm volt es volt egy darkiron skullkerje is a boardon, de a cannon az emperorba lott)+egy druid ugy lerusholt robomaci+mark comboval hogy csak na.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Yodamest #34305 üzenetére
most? még bőven closed beta volt a játék már ismert és erős volt a freeze mage csak akkor turn8 mage-nek hívták a 8 mana Pyro miatt, valamint a nova és a blizzard is olcsóbb volt. Utána jött a sima freeze mage, ami alexstrasza után burstolt le 15 életet. Szóval ez az egyik legrégebbi deck. Ha sok a facehunter meg a warrior eltűnik de mindig jelen lesz.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yodamest #34046 üzenetére
Az ice block miatt nem kell közé sunfury. Alapból valóban a handlock tolt csak gianteket (bár volt próbálkozás druida és pala deckben is velük), de az echo miatt van rá használható mage pakli is, ami lazán nyeri a control meccseket, hacsak nem játsszák körbe, mint ahogy Trump is tette.
-
sztanozs
veterán
válasz
Yodamest #34043 üzenetére
Azt feltételezte, hogy a secret egy Ice Block és hogy a kezében van két Óriás.
Ha elkezdi ütni, akkor 15 HP alatt mind a két óriást kihozza egy kör alatt (10 alatt ingyen), amit vsz nem tud leszedni. Az Ice Block miatt pedig nem tudta volna egy kör alatt lezúzni.
Ezért ment arra, hogy a fatigue vigye 1 HP alá, mert az ellen nem véd az Ice Block.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34033 üzenetére
nekem tegnap reggel és ma is nagyon tehetséges játékosokat dobott be a gép, a tegnapi hunter draftolt 3 abusive-ot, arcane golemet, szerintem elhitte, hogy kijön neki a facehunter, a mai warlock meg olyan epikus játszásokat tolt el, mint a flame imp into void terror (az imp nem ütött), de volt nála egy leeroy is. persze megvan az esély rá, hogy csak über szar pickjeik voltak, de a játékukból nem ez látszott.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34016 üzenetére
meglepődünk, az biztos
létezett olyan pakli, hogy watcher druid, ha utána nézel, biztos találsz bulidet, már a pre-naxx időkben sem volt igazán jó, azóta meg pláne. van annyi jó taunt lény a druidban (+belcher), hogy tök fölösleges, a 2/3 testet meg a zombie chow hozza 1 manáért, ha az kell, a silence pedig sokkal értékesebb mostanában, minthogy a saját lényeidre lövöldözd el.
de tudod mit? neked van igazad, gyártsd le őket, aztán várjuk a képeket, hogy mennyire bevált.
(#34018) Yodamest: 4-6 opció watcher aktiváláshoz? akkor már Mimiron's headet is beletenném, hátha beadja.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Yodamest #34011 üzenetére
És mi van, ha nem jön fel se taunt adó, se bagoly? Ül szépen a kezedben vagy a boardon és szétütik mellette a fejedet. Ha meg taunt kell, ott a belcher vagy a taz'dingo.
Szerintem nem akarunk mindenáron lebeszélni a csodakombóról, használd nyugodtan, de mondjuk nem véletlen nem használja semelyik másik pakli a handlockon kívül.
Szerk.: deadly shotot sem játszik egy épkézláb hunter sem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34011 üzenetére
azért nem véletlen, hogy akkor látni a leggyakrabban, ha shredderből esik, és az egyik leghaszontalanabb 2 drop, amit kaphatsz belőle.
nem érted a lényegi mondanivalót. ha az kell, hogy csináljon valamit, akkor már 4 mana és 2 lap, míg a yeti, ami elvileg a value golden standardja a játékban, 4 mana és 1 lap, tehát több hely marad más célra a paklidban. egy olyan játékban, ahol 30 lap a maximális pakliméret, az a 2 igencsak fontos.
-
tomazin
veterán
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #34008 üzenetére
egy yeti, ami nem tud ütni, azt is tegyük hozzá. tényleg az a baj, hogy két lap, handlockba jó, mert ott amúgy is van két sunfury meg egy argus, illetve shadowflame is, szóval sok mindennel kombó, vészhelyzetben a bagoly is mehet rá, de erre más pakliban egyszerűen nincsenek lapok, csak ott ül, és annyira nem jó, hogy 4 lapot kicserélj rájuk.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Yodamest #34005 üzenetére
oda jutottam hogy ancient watcher és sunfury protector legyártásán gondolkodom
Classic HS szagot érzek, ezek a lapok még Naxx előtt elég több deckben elfértek (pl druida), mára az előbbit max Handlockban látom, és az utóbbi sem fordul elő azon kívül sok deckben.Ha már nem akarsz sok packot nyitni, akkor nyugodtan craftold le őket, csak aztán nehogy nagy csalódás legyen belőle.
-
tretyak
aktív tag
válasz
Yodamest #33993 üzenetére
Malygos+Soulfire/darkbomb, persze előtte jóárasítva emperorral.
Szerk.: amúgy tarzannal pont ez a baj: eddig legalább esélyed volt körbejátszani kombókat(alap példa, druid ellen a 9+ körben a cél 14 fölött maradni), mert tudtad, hogy mi mennyibe kerül - na ez most már nagyon nincs így. -
törölt tag
válasz
Yodamest #33990 üzenetére
(#33991) F-ECT$: nem mondtam, hogy könnyű, de remélem te is látod, hogy nem teljesen normális dolog ami történt. ha nála van a kombó, a kézből OTK, minimum 30 sebzés nem vicces.
ahhoz nem feltétlen kell nagy tudás tudás, hogy valaki észrevegye éppen mennyit tud húzni, ha nála van minden szükséges lap.egyszerűen hányinger a mostani meta. nem áll másból csak kombó és aggro paklikból. az előbb egy warlock végzett ki, megint kézből, megint 20+ sebzés. egyszerűen nem csinált mást csak túlélt, amíg nála volt az a 3-4 lap.
-
h3lios
addikt
válasz
Yodamest #33785 üzenetére
Nyitottam már goldon vásárolt pack-ból legendet. Egy darabig én is azt hittem h a vásárolt packokban mintha több legend lenne.
Pl. 40 GVG pack-ból jött 4 legend. Most viszont az utolsó 2 40 -es adagból 1-1 legend jött, ami rohadtul sz.r arány a nyitás / legend arányt nézve. Ebből ráadásul egy "The Beast" volt, tehát azonnal törtem is. A másik szerencsére a 40. pack-ból jött és Geddon volt, amit azóta is a Control Wariban használok. De én több normál / GvG packot pénzen nem veszek.Ezek a babonák semmire sem jók, csak időhúzás, pont annyi jó lapot nyitsz fél óra sz.rakodás után is, mintha végig kattintgatod a lapokat.
-
F-ECT$
titán
válasz
Yodamest #33783 üzenetére
Értékelhető lapokat egyedül a pénzért vett 60-as pakkból kaptam.
Én kaptam arénából is meg sima goldos vásárlásból is meg watch & learn-ből is. Nem hiszem, hogy különbség lenne, annyira jól ki vannak találva a rare / epic / legend %-os arányok, hogy nem kell ezzel trükközni, így is dől a lé. -
ígyvanferi
addikt
válasz
Yodamest #33718 üzenetére
Ja, minden account upgrade-elődött MoP-ig. De neem, ezek nincsenek ám ingyen, csak én forgatom ügyesen a szavakat.
Biztos beépítették a kenyér árába.
Na de off vége.
Ja, én is azt tapasztaltam az utóbbi időben, hogy azért elég változatos ellenfelek jönnek szembe. Igaz, csak 12-ig jutottam tegnap, elég kicsi a minta, de akkor is volt minden. Én annak nagyon örülök, hogy a mech mage-ek kezdenek kikopni. Legalább is nem találkoztam már ilyennel régóta. Ellenben volt már mech priest és mech lock ellenfelem is. Meg aggro pala. Na az még egy csúnya valami, főleg, amikor már sikerült stabilizálódnom, erre kipattintja Tiriont. Persze nincs pala nélküle, tudom én, de hogy van kemény early game-je, plusz mid-late game befejezője, az már sok volt.
-
pachito
őstag
válasz
Yodamest #33702 üzenetére
Azért az vicces lenne szvsz, ha arena alapján menne a balance
...egyébként nem feltétlen van hatással az egyik a másikra; ha a Far Sight vagy Earth Elemental végre használható lenne, annyira biztosan nem ugrana meg a Shaman win rate hirtelen arenaban, ott sem ingyen dobálják az epicet és ha dobnak is sem biztos, hogy ezeket kapod...
-
pachito
őstag
válasz
Yodamest #33693 üzenetére
Együtt érzek a kezdőkkel (egyébként biztosan fogják majd ilyen-olyan módon segíteni az újoncokat, talán ingyenes Naxx, ilyesmire gondolok), de ettől még valakinek, aki 1,5 éve játszik kicsit lassú a tempó...
Brawl egy jó koncepcióra épülő, dögunalmas mode (tegye szívére a kezét és úgy mondja aki szerint nem), ranked zéró jutalom, patron meg face-hegyek, casual=ranked 2.0, arena még úgy, ahogy élvezhető, az legalább nem repetitív...
Update nuku, ranked reward nuku, buffokról szó sem lehet...nehogymár játszahtó legyen az a Kidnapper vagy Nozdormu, illetve Pagle és Buzzard is teljesen jó túlnerfelt állapotában, probléma letudva, nehogymár a reworkbe feccöljenek melót...
9 class helyett van 7, Priest/Shaman hosszú ideje szánalom kategória, a top3ban a játék bétája óta állandó vendégként szereplő, devek kedvence Warlock nemhogy közelében nem voltak, de a lába nyomát sem csókolhatták soha...
Így lehet élni, havonta kidobok egy sokadik hátlapot, amit egy jobb képességű összedob fél óra alatt, közben dől a lé, pár havonta elég néhány új lap, aminek a fele trash, aztán csók kilincs, rinse and repeat...
-
saelin
veterán
válasz
Yodamest #33666 üzenetére
Nem túl használható a dragon priest a nagy aggro hullám miatt, túlságosan a mid-late gamere koncentrál, és emiatt a gyors (zoo lock, face-mid hunter, mech-tempo mage stb) megeszi mire csinálnál valamit. Nemrég én is próbálgattam a dragon deckkeket, de csak a lassabb játékokban van súlyuk, máskülönben csak szenvedés vele játszani.
giorgio
Az még működik is! Én nemrég raktam össze egy olyat és nagyon jó érzés, amikor megfogja vele a a face only deckkeket... és legalább ennyire rossz, amikor nem...Redcaster
Engem valamiért a trollokra emlékeztet a wc3-ból. Lehet a dárda és az agyar miatt. Fuh, de jó lenne egy troll sámán skin. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #33666 üzenetére
tegnap pont egy ilyen ellen mentem demonzoo-val, T7 lethal volt, úgy, hogy volt nála tw whelp, velen's, technician és sorcerer is, csak sokat nem ért, mert így is letrade-eltem mindent tök nyugodtan.
akkor már inkább a deathlordos verzió, két caballal, shadow madnessel, pyromancerrel.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Yodamest #33365 üzenetére
Pár kép (a legtöbb elég régi, és már egyszer fel is töltöttem ide párat):
Egy
Kettő
három ez a kedvencemEgyik lap sem az én paklimból van ami lenn van. 2 életnél raktam ki a főnököt aztán valamiért kirakott egy 1/7 tauntot cabal ellen, meg egy Yserát MC ellen.
négy
ötAzt el is felejtettem, hogy handlock ellen thoughsteal nélkül semmi esélyed.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Ad +2 lapot a paklidba. Elég nehéz elmagyarázni, ki kell tapasztalni. Nem véletlen használ Zetalot is a legtöbb deckjében thoughtstealt.
-Akármi ellen játszol, sokszor saját magát veri. Control deckkek ellen control lapok kellenek. Warrior ellen átlagban ki fogsz szedni egy nagy legendary-t, vagy egy leszedést amire szükséged lesz. Hunter ellen mikor eljutottál a race fázisig, mikor már nem tradelhetsz simán belehúzhatsz vele a lethalba. Mondod legyen helyette egy mctech, na azzal sokra megyek, még egy szituációs lap ami csak bizonyos classok ellen működik, bizonyos szituációkban máskor ott ül a kezedben
-Priestnek reaktív lapjai vannak, sokszor nem tudsz mit kirakni üres boardra, húzol kettőt, kapsz két spellet, vagy cabalt akármit amivel nem tudsz mit kezdeni. És nem is akarod elpazarolni azt a lapod amire még szükséged lesz.. (megjegyzem, ritkán van laphátrányban a priest)
-control warrior ellen legalább a fele meccs fatigue-gal végződik. Itt az a +2 lap egyszerűen megnyeri a meccset, ezt szerintem meg lehet érteni.
-meglepetés erejehátránya, hogy van hogy használhatatlan lapot szedsz ki. Rogue ellen rossz lap. Warrior ellen néha baj a shieldslam, de akkor armorsmith-et cabalozol és megvan oldva.
Mondom jó lap, az egyik ok ami miatt megszerettem a priestet. Rank 15 felett ne rakjátok bele, mert kapod a goldshire footman-t és sírsz. -
Mister_X
nagyúr
válasz
Ha priest ellen játszik egy deck, akkor részben önmaga ellen is kel játszania. Sosem tudhatod, hogy mit húzott ki a paklidból. Ez lehet egy Equality, egy FoN + SR kombó, egy extra Execute, a finisher lapod, egy extra Loatheb neki, de az is lehet, hogy két 1-drop, ami a pakli végére ragadt. Tud kellemetlen meglepetéseket okozni.
-
h3lios
addikt
válasz
Eleve lop 2 lapot a paklidból, amire nem tudsz számolni. Priest átlagban elég kiszámítható, hogy mikor fog novát, illetve Circle-t tolni board cleart illetően.
Cabalra is fel lehet készülni. Ha viszont hirtelen kapsz arcba 1 grommash-t endgame-ben az elég váratlanul tud érni. (persze nagy szerencse is kell, hogy ne csak szemetet lopjon el). Mondjuk 1 shield slam elég nagy szívás, ha azt lopod el magában. -
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Yodamest #33288 üzenetére
Most elmondom az egyértelműt. Nozdormu arénában egyáltalán nem rossz lap, mert topdeckelésnél mégiscsak egy 8/8 body és ritka a bgh. Én viszonylag sűrűn szedem, mert általában valami használhatatlan gané van mellette. Viszont constructedben egyszerűen elbukod miatta a meccset ha van rá válasz és hátrányban ki se merném rakni.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #33292 üzenetére
jó, hát nem írtam, hogy constructedben gondolkodtam. egy csomó nagy értékű legenddel az a baj, hogy 8-9 manáért a végjátékban gyakran inkább 2-3 másik lapot akar kijátszani az ember, ami potenciálisan meg is nyeri a játékot. erre a lélektani határ 7 mana, 8-ért általában azok a lapok szoktak működni, amik csinálnak valamit a boardon, nem csak ülnek, mert egyébként simán lehet, hogy elviszi őket egy 3-4 manás removal és akkor az érték kinyerés ellentéte történik meg. boom ezért jó, mert egyrészt 7 mana, másrészt boardot csinál és egy kártyából lehetetlen megoldani teljesen.
aréna az merőben más, nekem volt olyan 9-3 sámán draftom, amit a dunemaul shamanok hoztak le szinte végig, pedig constructed-en soha nem jutna eszembe játszani őket. egyébként elég nehéz megtalálni a határokat, hogy mikor éri meg arcra menni, vagy trade-elni, elég sok meccs tud elmenni ezen, pláne az 5+ wines régióban. persze van, amikor egyszerűen olyan a pakli és a húzás, hogy kösszépen (tegnap volt egy sámán, kirakta a zapp-o-maticot, nem tudtam megoldani, neki meg volt egy valag tauntja és 4 kör alatt szétverte vele az arcom).
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Yodamest #33292 üzenetére
Vagy az látszik ebből, hogy ki az, aki képes egynél több szóba jöhető lehetőséget is végiggondolni.
Nem nagyon számít senki Nozdormura még arénában sem, pláne rankeden, így tényleg okozhat fejfájást, ha kikerül a boardra. Ha fenn marad még a következő körökben is, már lehet rá készülni, de amikor hirtelen szembesülsz azzal, hogy 15 seced van 75 helyett, akkor jön a pánik. Főleg, ha épp nem valami triviális köröd lenne.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Yodamest #33288 üzenetére
patron warrior és rugó ellen kimondottan jó lap, ha 8 manába kerülne, talán még használható is lenne. vagy kisebb statokkal 7-be.
(#33290) HuMarc: akkor csinálj belőle abusive-ot
az ugyan nem ad immunitást, de plusz lény a boardon. constructedben ritkán működnek jól a lény buffoló lapok, sokkal inkább az olyan lények, amiknek jó képességei vannak.
-
h3lios
addikt
válasz
Yodamest #33283 üzenetére
Epic-re ne költs dustot, könnyebb kinyitni, ha nyitni fogsz még packokat.
1-2 van ami nekem az istenért sem esett (több mint 500 normál pack-ból), pl. nekem ilyen volt az Iceblock és a shield slam. Giantból is csak 1 arany moltent és 1 sea-t nyitottam. Ennek ellenére nem ajánlom epic lapok craftolását. -
h3lios
addikt
válasz
Yodamest #33280 üzenetére
Boom-ot megéri elsőnek craftolni én is vele kezdtem. Ilidannal az a baj, hogy egy deck-be sem fér be igazán.
Rouge más lapokkal kombózik és azokra kell a mana. ráadásul instant BGH célpont, ezért átlag 1 körnél többet nem él meg. Ráadásul rá még az sem igaz, mint mondjuk Rag-ra, hogy nagy a segge és ha nincs BGH nehéz leszedni. -
salaam
senior tag
válasz
Yodamest #33067 üzenetére
Miért nem írtál rá utána és mondtad meg neki a magadét? Biztos kicserélte volna a legendeket goldshire footmanekre, meg wispekre.
thesound: Alex nélkül nincs freeze mage, mivel megvan a maximális damage, amit ki tud tolni, ami tapasztalatom szerint (Emperor hány körig él+ van-e coin és hány spellt tudsz megtartani Antonidashoz, bloodmaget kellett-e laphúzásra, tradelésre kiraknod - ezek mind bonyolítják a matekot) valahol 13-18 közé átlagolható ebben a rohanó metában, szóval Alex nagyon lényeges, akár a saját magad gyógyítására is.
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
Yodamest #29196 üzenetére
Most 8 , de nincs ami most igazából ösztönözne mert voltam már legend. Én pont 1 éve játszok amit pénzért vettem az Naxx, Brm meg körülbelül 80 pakli . Régen mikor még arénáztam abból is jött a gold rendesen mert 7-10-12 wineket simán lehetett csinálni , ha minden nap gyakta az ember és abból a goldból amit ott kerestem az is paklira ment el.
Szóval aki most kezdi szerény véleményem szerint behozhatatlan hátrányban van és ha így jönnek a kiegek nem is fogják utolérni azokat akik a kezdetek óta játszanak.A befektetett időt itt csak soksok befektetett pénzzel lehet behozni , sajna ez egy ilyen vonat.
2 kieggel az alap után a basic paklik már semmire se jók , de ez valahol természetes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest