- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl@tty
tag
válasz
psl2003 #53146 üzenetére
Ilyesmiről én is olvastam, mielőtt itt is megkérdeztem a dolgot, de az úgy emlékszem másik gyártó volt és egy szintén régebbi típus. Viszont elég kevés értékelhető találat volt a témában, így inkább rákérdeztem, hátha valaki hallotta már. Minden esetre megnyugtató, hogy nagy eséllyel legalább ez 'normális' jelenség.
A fékezéses ötlet se lenne rossz, de szerintem meg lehetne azt oldani halkan is, ha már másoknál megy...Nomeg mivel fémes hang, gondolom 2 fém felület ér össze, ami nyilván idővel kopáshoz vezet. Na ezt nem kívánom megvárni, akármelyik részén is van az eszköznek...
Viszont köszönöm a beszámolót. -
ZephX
senior tag
válasz
psl2003 #53140 üzenetére
Hát akkor valószínűleg használni fogom és kész. Egyénként új a HDD, decemberben vettem, de sajnos csak most jutott eszembe belerakni a laptopba és így bőven kifutottam a 14 napból. Vagy lehet tényleg veszek egy újat és ezt meg használom biztonsági mentésre, ott ugye nincs naponta indítás. Azért is lenne fontos hogy jól működjön, mert ez minden napos használati gép.
-
Bl@tty
tag
válasz
psl2003 #53141 üzenetére
Neked is köszönöm a választ, de valószínűleg nem fogok erre időt szánni. Még élhetek a 14 napos elállással (fogok is), nem kockáztatom meg, hogy hosszú távon esetleg baj legyen belőle, még ha a teszt nem is jelezne problémát. A WD saját tesztje (Data Lifeguard Diagnostics) egyébként nem mutatott hibát.
Már csak egy értelmes alternatívát kell találnom, ami nem kerül másfélszer ennyibe...
Bár, ár/érték arányban a WD My Book Ess. 8TB eléggé vonz és azzal le lenne a gond egy időre, csak hát 2 év gari...
Még egyszer köszönök minden választ. -
-
ZephX
senior tag
válasz
psl2003 #53107 üzenetére
Megnéztem ezt a lemezt egy külső HDD caseben (Adata XPG) és ott semmi hangja nem volt. Sem újrindításkor sem pedig leválasztáskor. Nyilván másképpen látja a lemezt ilyenkor a gép. A laptopba beleraktam a régi lemezt (ami ugye Sentinel szerint menthetetlen) és annak nem volt semmi hangja újra indításkor.
-
ZephX
senior tag
válasz
psl2003 #53102 üzenetére
Szia!
A keret egy Delock caddy ([link]).
Most néztem a fotóm a két HDD-ről. A régin eggyel kevesebb csatlakozó van, mint az újon. Ez jelenthet valamit? Nem is figyeltem eddig, hogy HDD-ken van egy harmadik csatlakozási port is.
Új [kép]
Régi [kép]Ha ez nem baj, akkor a SMART alapján engedjem el és használjam? Tényleg csak akkor jön elő, ha újra indítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- 512 Gb-os NVME-k
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest