Új hozzászólás Aktív témák
-
szalasz87
csendes tag
válasz
liksoft #25319 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor tegyük azt egy formázás vagy valamilyen sentinel művelet után még használható lesz? Még később csinált olyat hogy hallgattam róla zenét (torrentet direkt nem is futtattam), majd elkezdett akadni a zene, a vinyó fel-le pörgette magát párszor és eltűnt...
-
válasz
liksoft #25244 üzenetére
Telepítőlemezről futtatott parancssorból, a megfeleő HDD-re kiadott CLEAN parancs a "titok". Ez alaphelyzetbe hozza meghajtót, azaz OS alatt, első csatlakoztatás után a lemezkezelőben újra kell inicializálni a meghajtót, létrehozva az MBR avagy GPT partícióstílust. Ha valaki így jár el, ott nem fordulhat elő az, amit felvetettél. persze számtekben az elmélet, meg a gyakorlat, az túl nagy számban üti egymást...
Ha ez nem járható út valamiért, akkor marad a W7 reinstall chipset/INF/USB driverek telepítése nélkül.
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #25137 üzenetére
Akkor a táp adhat túláramot nekik és az nyírja ki? Giga superb460 as volt. A hőmérsékleteik viszonylag türhetőek voltak a seagate max 42 körül lehetett legnagyobb hőségbe se ment följebb 42 nél. A maxtor hddt mikor adtam még direkt adtam haveromnak egy kis ventit is mellé és azt mondta amíg ment a gép a maxtor 40 fok alatt volt bőven.
-
fagylalt
senior tag
válasz
liksoft #25138 üzenetére
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 1235 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében. -
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25110 üzenetére
Köszi! Az a gond, hogy XP-n sem megy készenlétibe. Írtad, hogy sok drivenál lehet módosítani a készenléti üzemmódba állás idejét. A WD Elements ilyen? Valamit csinálni kell, mert még meg is emeltem, hogy alulról is szellőzzön, (ugye ezt nem lehet oldalra fordítani?) de így is 48C°-os üresjáratban.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25065 üzenetére
"de okozhatja az USB hídchip is" mi is ez a hibalehetőség?
Azt vettem észre, hogy XP-n megy a leállítás, de Win7-en nem. Olyan is volt, hogy leállítottam a gépet, a vinyó is leállt, majd újraindult.Feltettem a Gigabyte-tól a legfrissebb chipset drive-ot, de a régit jelzi, ha a vinyót eltávolítom, a tálcáról, sajátgépből eltűnik, de nem áll le, jelzi is a hibát.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25093 üzenetére
Köszi! Csak az a furcsa, hogy azon a rendszeren sem megy készenléti üzemmódba, ahol nincs HD Senitel, ráadásul idáig nem volt gond, pedig fent volt a program.
Egyébként ez garanciális probléma? Idáig gond nélkül készenléti üzemmódba váltott, most meg sehol sem sikerül. Egyébként a vinyónak mi a jobb, ha folyamatosan megy 40-45C°-on vagy időnként azért kikapcsol?
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #25026 üzenetére
Nos a bal oldali lett megfejelve. Megnéztem 2 A a kimenő teljesítménye a külső tápnak. Megy is tökéletesen. Most 42-44 között van a hője nagy használat közben.
Volt egy döglött Saphire kártyám annak a hűtését tettem rá. Belül a fém tokozásra nem hőszigetelő ragasztóval feltettem a bordát, majd a tokozás elektronikájához hozzá forrasztottam a venti tápkábelét. A borda tetejét vissza kellett tenni mert így fúj keresztül rajta a venti.
Jobbról a régebbi Fujitsu van az már egy éve kapott egy bordát. -
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #25065 üzenetére
Köszi! A drive beállítását, hogy lehetne megnézni? Megnéztem különböző rendszer alól, más gépről, XP-n, Win7-en, de nem megy készenléti üzemmódba. A WD programjával egy kis időre leáll, de azután újra aktiválja magát. Ha leállítom, a "kiadás" vagy a gyári programmal, nem áll le, csak a hőmérséklet kijelzés tűnik el. Arra gondoltam, hogy a HD Senitel piszkálja, (igaz ez korábban is fent volt, de nem okozott problémát), de amelyik rendszeren nem volt, ott sem működött a készenlét. A külső merevlemez is akkor megy készenléti üzemmódba, ahogy az "Energiagazdálkodási lehetőségek"-nél van beállítva?
-
Alex123
senior tag
válasz
liksoft #25071 üzenetére
Na, most elbizonytalanítottál....
Mivel nem ír ki a program konkrét hibakódot "csak" azt, hogy olvasási hiba, szerinted bepróbálkozzam a garival vagy 0-24-ben járassam a vinyót pl. hdd öntesztekkel, stb. és várjam, hogy hátha lesz valami "kézzelfoghatóbb" hibajelenség is?
-
Alex123
senior tag
válasz
liksoft #25068 üzenetére
Ezt a programot szedtem le: Link
A gyors teszt le sem futott, mert olvasási hibát írt ki, a részletes teszt kb. 1 óra után kiírta, hogy error code: 08- és nem írtta pontosan ki, mert az is olvasási hibát jelzett...
Esetleg más programmal nézzem vagy ne win7 alól hanem próbáljam DOs-ból bebootolva?
(eddig 200 nap az üzemórája és csak mostanában jöttek elõ a hibák, hûtéssel nincs gond, sosem melegedett fel, minõségi a táp és van szünetmentes is rajta, meg a gépet is fanatikusan takaritom, mert tech. mániás vagyok..., szerintem sajnos csak ennyit bírt...)
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #25026 üzenetére
Most vagyok félig kész.
Van egy döglött Saphire-om és leszedtem a bordát rólla, elvágtam a tömböt hogy ne legyen kinyúló rész, kivágtam a tetőt. Most kezdek tápot forrasztani, meg összeszerelni.
Külső tápos a kis aranyos.
Egyébként a régebbi Fujitsu külsőn már régen van egy PII borda. Igaz azon nincs venti de neki az is elég.
Thrawnad -
drahotab
tag
válasz
liksoft #24963 üzenetére
Az a baj, h akitől vettem itt HardverAprón, amióta megvettem, nem válaszol a leveleimre, és nem veszi fel a mobilját...
Lehet, h át****ott :/Bár az elején még semmi baja nem volt.
Tőle vettem használtan, gari nélkül, nem tudom, ő honnan vette.
Ezt ki tudom valahogy deríteni?
Vagy esélyem sincs, adjam el ócskavasnak?
-
-
Veron
addikt
válasz
liksoft #24778 üzenetére
Hi!
Kösz a választ!
Magas labda volt, elismerem.
Szóval nem fogalmaztam jól, nem az a kérdés, hogy mit kell tennem, hogy az adataim ne vesszenek el. -> biztonsági másolat, persze.
Inkább az a kérdés, mit tehetek, hogy ez a vinyó ne menjen tönkre. Vagy legalábbis kihúzzuk az élettartamát. Egyáltalán arról van szó, hogy döglődik? Hogyan lehet ezt kideríteni a Sentinelen kívül?Kösz!
-
eXtase
tag
válasz
liksoft #24797 üzenetére
Szia!
Nem a tönkrement helyén, mert az legalább 4 éve volt már. Egyébként azok után a Hitachi HDD-k után volt WD és samsung is, hiba nélkül mentek.
Ez másik gép amiben 3,5 -ös HDD van most, de az adataimat hordozhatóvá akarom tenni és ezt a 2,5 -ös HDD -t erre használnám fel. A gyorsabb másolás miatt egyenlőre az alaplapi SATA csatlakozást használom, később egy új külső rackbe kerülne.
Bár van itthon egy külső rack-em, kivettem belőle a HDD-t beleraktam ezt a hitachit most, de ugyanezt produkálja... egyébként természetesen a másik HDD hiba mentesen működik a külső házban.Gyanítom, hogy a HDD-vel lehet valami de nem biztos, lehet ennek ilyennek kell lennie?
Bár az írás/olvasás után lehet parkolgat a fej, de annak is más a hangja és időbe telik. Ez a kattogás egymást követi kb 1-2mp -enként 2x -3x.Tegnap csináltam egy felület tesztet, egyrészt ugye a teszt miatt, másrészt, hogy folyamatos üzemben legyen a HDD. Bekapcsoláskor mostmár csak 2x kattan egy nagyot, üzem közbn pedig néha 1x de nem sorozatban mint legelső alkalommal...
(A tönkre ment hitachi hdd-k közül az első eleinte egész jól működött, majd a win merevlemez problépmára hivatkozott... majd egy nap bekapcsoláskor nem kattant a fej ahogy szokott, reset-eltem utánna pedig folyamatos kattogásba kezdett.... a másik amire kicserélték valamiért iszonyatosan melegedett... fél év sem telt bele Bad szektoros lett. Garanciába visszavittem ezt is és kértem, hogy ne hitachit adjanak, hanem mást. Ráfizetéssel adtak egy Samsungot, + ismerősömtől vettem egy 250-es WD -t.)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liksoft #24780 üzenetére
Szia! Köszi!
EaseUs-al csináltam egy partíció ellenőrzést, már be tudok lépni az XP-be, a fájl mérete nulla. BadCopy Pro jelezte, hogy sikeres a fájl visszaállítás, de még mindig 0 a mérete. Egyébként ez mitől lehet? Ha lejátszás közben áramszünet van, úgy megsérülhet, hogy "láthatatlanná" válik?
Esetleg van még valami ötleted, vagy erről mondjak le, és vegyek egy szünetmentes tápegységet. -
Rico45
őstag
válasz
liksoft #24774 üzenetére
Köszi!
Most is működik,és olyan mintha hibátlan lenne!
Amit másolok rá azt kezeli szépen.
Csak egyedül a sentinel írja hogy 0% a kondi.:-(
Mit tegyek akkor pontosan,hogy még egy ideig működjön szerencsével?
Nem vagyok jártas a témában.Ja csatlakozók rendben vannak! Egy rendes PH-s kolléga lepett meg vele.Ő azt mondta hogy jó!:-((
-
tzimash
őstag
válasz
liksoft #24752 üzenetére
Azt hiszem olyat nem használ, max molex-sata tápátalakítót használt a régi táphoz. Az újhoz tuti nem kell ilyesmi. Azon gondolkozom még, hogy lehet-e rosszul összedugdosni a moduláris táp kábeleit? De nem hiszem, (vagy csak nekem túl evidens, hogy mit hova kell csatlakoztatni) A régi táp egy (vagy több, ki tudja...) kondijából folyt ki a folyadék pár hete, de csak most sikerült újat szereznie.
A másik, hogy kipróbált egy nem használt üres vinyót is, azt látta a lapja néhány újraindítás erejéig, de utána már azt sem. (Nagy kérdés, hogy a nagy csere-bere közepette épp melyik táp volt beüzemelve a próbánál)
Bár ez már nem HDD-s kérdés, de azért megkérdezném. Az, hogy az ODD-t látja a bios, akármelyik sata csatlakozóba van is dugva, kizárja azt, hogy a lapot is lerendezte a táp vagy a srác? -
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24735 üzenetére
Kecskeméten nőttem fel és 31 vagyok
Ha gyerekem lesz, és végképp elmúlik a "mozduljunk ki" korszak, akkor fog ez változni.
@#24737: az Aquában nem nagyon lehet így próbálgatni, hogy megy-e. Rendes tápellátással megy, erre a céges gép a bizonyíték, 90% hogy jó lesz aktív hubbal. Valószínűleg így is jó lenne, ha nem húzogatok USB-ket ki-be, de nem kockáztatok. Ma még rápróbálok, ha bármi gond lesz, megveszem. Ha nem, nem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24723 üzenetére
Budapesti vagyok, igen. Bár nem tartom élhetetlen helynek (feltételezem a véleményem 5-10 év múlva változni fog), de itt tényleg nem megoldható.
Persze, lehetne trükközni azzal, hogy megrendelem ingyenes kiszállítással valahonnan, majd ha nem jó visszaküldöm, de akkor meg lehet a leves lenne drága az olcsó hús mellé.
Lefoglaltam egy szimpatikus példányt [link] aztán meglátjuk, mi lesz
Ha nem jön be, maximum eladom kicsit olcsóbban.
-
Crus
őstag
válasz
liksoft #24720 üzenetére
Amikor elkezdtem piszkálni a HDD-t a megvásárlása napján este, a HDD Sentinel szerint ment összesen 9 órát. Gondolod, hogy valakinek így is a személyes adatai lehetnek rajta? Szerintem nem. De, hogy őszinte legyek nem is érdekel! Nyilván csak a saját károm lebeg most szemem előtt :-( Az eladó elérhetetlen... persze a címe megvan, de közben megnéztem az nekem az ország másik vége! 482 km! Ha üzemanyagot + matricát összeadom, kijön egy olyan összeg, amit eddig ráköltöttem erre a sz@rra, ráadásul annyiért már vehetek egy másikat.
Amennyire csak tőlem telt én mindent kipróbáltam, ami neten fellelhető volt, egyik sem vált be... viszont láttam egy kis eszközt kemény 6 dollárba kerül, amivel tudom piszkálni a vinyót. Ez azért nem az a technológiai igény, amiért a HDD árát vagy annak a többszörösét el kellene kérni, főleg, hogy az adatok törölhetők.Igen értem... a 6 dolláros eszköz mellé 15-20 év tapasztalata sem árt, amit meg kell fizetni. Ezt meg is tenném, ha érdekelne mi van rajta. Engem csak a vas érdekel, meg persze a károm :-/
-
Crus
őstag
válasz
liksoft #24717 üzenetére
Gondolkodtam rendőrségi feljelentésen, de a francnak sincs kedve bejárni egy rohadék miatt a rendőrségre. Amúgy engem nem érdekel volt-e rajta adat vagy sem, csak szeretném már végre használni, mert a notimba nagyon haldoklik a gyári HDD már :-( Tehát értelemszerűen nem éri meg egyszerűen, most megint 20-30-40-50 vagy ki tudja, hány ezerért.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #24702 üzenetére
Én már csináltam olyat hogy a Tescoban vettem egy eszközt és 2 napon belül visszavittem a másikat akkor nem cicóztak adták a zsét azonnal.
Szóval ha mondjuk veszel egy külső HDD-t és nyom nélkül kicseréled a lemezt benne, mivel sulyra egyezik HDD van benne, azonnal visszaadják az árát.
Más kérdés nem etikus magatartás.
Thrawnad -
szabi__memo
nagyúr
válasz
liksoft #24699 üzenetére
Nem teljesen értem. Ha egy panelcsere megoldja, ugye ez nem kizárt, még ha az esélye nem is olyan nagy, akkor az nem javítás? Vagy mi a különbség?
Persze, tudom, hogy ez nem garis eset, csak nem tudom a hivatalos szervizben, mennyire nézik át, észrevehetik-e vagy sem. :-D
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24679 üzenetére
Egy kapcsolódó kérdés: van egy hordozható HDD-m (Samsung M2, 320 GB, 2,5") ami egyszer kb. 1,7 m magasságból parkettára vagy szőnyegre érkezett. Természetesen nem volt akkor bekapcsolva, a polcon pihent.
Azóta már egyszer tele is lett írva bitre, hiba nélkül, a felület teszt sem mutat semmilyen hibajelenséget.
Elképzelhető, és ha igen, a fentiek ismeretében milyen valószínűséggel, hogy büntetés nélkül megúszta a csattanást?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24646 üzenetére
Szerintem a PCI-ról jó lesz. Azzal áthidaljuk az áramkorlátot, és lesz elég kraft. Ha az nem, akkor beruházok egy aktív HUB-ra.
Csak érdekesség képpen kérdezem, mert ennyire nem értek hozzá, így nem is nyúlnék bele: hogy hozom ki a tápegység milyen 5V-ját a hátlapi USB-re?
Thrawnad: ja, hogy az alaplapi tűs USB csatolóra gondoltok, ami alapesetben az előlapi kivezetésre megy?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24632 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen. Ezeket végigpróbálgatom.
For the record, hátha még valakinek hasznos lesz:
Az alaplapos topicban még annyit mondtak, hogy az USB bekapcsolt "wake on USB" mellett a készenléti 5V-os körről megy. Javasolták, hogy ezt a BIOS-ban kapcsoljam ki, így a lap az "alap" 5V-os forrást adja az USB-re, ami stabilabb lehet a készenlétinél. Ez lehet az oka annak, hogy régebbi lapban jobban megy, mert ott alapból a natúr 5V-ot kapja.
Az első a távoli USB trükk lesz, a második a fenti, a harmadik a PCI kártya és a negyedik a külön tápos HUB. Valamelyik csak bejön
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
(egyébként hihetetlen, hogy itt mennyire stabilan megy, a céges gépen. Telepakoltam 320 GB-nyi 4,2 GB-os zip fileval, megmozgattam rajta összesen ~400 GB adatot, és meg sem nyilkkan, teszi a dolgát 26-28 Mb/s sebességgel. Otthon 16 GB mozgatása 5 lefagyással volt csak elérhető).
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24625 üzenetére
6 kivezetés van. Megpróbálom a két legtávolabbival. Átlósan a két "sarkába" dugjam, és a párjában ne legyen semmi, ugye?
A kábellel különösen nagy gond szerintem nem lehet, mert a céges gépen vígan működik.
Sajnos nem bízok a fenti legtávolabbi módszerben sem igazán. Ha nem jön be, akkor mit tudok tenni, milyen megoldás létezik még? Szeretném használni a merevlemezem, de jelenleg többet ártok a gépnek a merevlemeznek és az adatoknak, mint ha nem is lenne.
Amit még el tudok képzelni, az az, hogy van egy belső, PCI-os USB kártyám pár USB porttal. Elképzelhető, hogy az nagyobb vagy stabilabb energiaellátást biztosítson, mint az alaplapi forrasztott?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
liksoft #24617 üzenetére
Szia liksoft!
Nekem is hordozható HDD-vel van problémám, de ilyennel még nem találkoztam. Nagyon kiváncsi lennék a véleményedre.
Van egy külső HDD-m, aminek az otthoni gépen mindig is volt valami baja. Eleinte csak az alvó módból nem volt hajlandó felébredni, majd Y USB kábel beszerzése után ez stabilizálódott, de az általános működés bizonytalan.
Gépre dugva sokszor játssza azt, hogy kattog-kattog de nem pörög fel, ha fel is pörög, másolást indítva egy idő után megáll a folyamatjelző, és csak percenként egy .jpg kép sebességgel léptet, esetleg azt játssza, hogy lecsatlakozik a gépről, majd vissza. Ez utolsó esetben sokszor kapom azt az üzenetet, hogy a lemezt formázni kell. Úgy gondolom táp, vagy motor baja lehet.
Sentinel 100/100as értéket ír ki.
Ellenben: ma az irodai (HP Compaq) gépre dugva vígan működik, másol, tömörít, mindent bír, 20 perce nyúzom, és semmi baja.
Elképzelhető (tudom, hogy minden elképzelhető, úgy értem, van-e rá komoly esély) az az eset, hogy az alaplapom (AsRock M3A785GM-LE/128M) 2 db hátsó csatlakozóról sem tud annyi energiát adni a merevlemeznek, hogy rendben működjön? Létezik, hogy egy alaplap két USB-ről sem üti meg a szabványt? A HDD egy Samsung M2 320 GB-os példány.
-
Blacki
tag
válasz
liksoft #24617 üzenetére
Ma csinálok egy ilyet.
Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása! Megnézem mi lesz a teszt vége, majd esetleg belinkelem az eredményt tanulságnak. Nem tudom mi lesz a vége ,de most már érdekel. Ha más nem kizárja a rossz szektorokat.
Köszi ma sokat tanultam! -
Blacki
tag
válasz
liksoft #24615 üzenetére
Már attól sérülhetett ha bedugtam 2x 3x az előlapiba de nem ismerte fel a windows 7?
Semmilyen adatot nem írtam rá. Tesztek utána majd okosabb , leszek.
Csak is forrasztott hátlapiba működött normálisan oda is van bedugva, ott formáztam meg de letesztelem délután mindenre.
Lehet akkor majd többet és okosabbat látok. Azért köszi. -
pocokxx
Közösségépítő
-
válasz
liksoft #24593 üzenetére
AF - Advanced Format / HDD hardveres szektorbeosztás 4 KByte /.Leginkább amiatt kérdeztem mivel USB csatolás esetére nem találtam útmutatót hogy itt az AF kever-e valamit, itt is célszerű-e az NTFS fomatkor a 4 KByteos logikai szektorméretet választani? Valamint az XP mennyire tolerálja a 4K/szektorméretet, mert ha az alapértelmezett 512K- nak veszi akkor az direkt-lemezkezelés esetén azonnali halál az adatoknak.Nemlétező pálya/szektor megcímzése pedig vinyóhalált is okozhat.
-
Thrawnad
senior tag
válasz
liksoft #24582 üzenetére
Anno 95 környékén műtöttük a winyókat. Haver szervizében volt egy plexi kockája két kesztyű beaplikálva és egy régi rakéta porszívó szívta ki folyamatosan a levegőt hogy "tiszta" környezet legyen.
Tiszta HiTech cucc volt
A paneleket is forrasztotta változó sikerrel. Valahol még megvan a 120 megás winyóm amit életre keltett nekem
Thrawnad -
válasz
liksoft #24564 üzenetére
A 939- es gépemben / AsusA8V / 160- as IDE HDD- t használok FAT32- vel. Patchelt W98 fdisk+formattal hoztam létre egyben a partíciót, utána endegtem rá az XP telepítőt, annak már nem engedtem átformázni NTFS- re.Evvel a módszerrel még nagyobb diszkeket is lehet FAT32- re formázni.FAT32- vel gyorsabb a rendszerdiszk.Adatnak már NTFS- t használok, a fileméret korlát miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest