Új hozzászólás Aktív témák
-
eXtase
tag
válasz
liksoft #24797 üzenetére
Szia!
Nem a tönkrement helyén, mert az legalább 4 éve volt már. Egyébként azok után a Hitachi HDD-k után volt WD és samsung is, hiba nélkül mentek.
Ez másik gép amiben 3,5 -ös HDD van most, de az adataimat hordozhatóvá akarom tenni és ezt a 2,5 -ös HDD -t erre használnám fel. A gyorsabb másolás miatt egyenlőre az alaplapi SATA csatlakozást használom, később egy új külső rackbe kerülne.
Bár van itthon egy külső rack-em, kivettem belőle a HDD-t beleraktam ezt a hitachit most, de ugyanezt produkálja... egyébként természetesen a másik HDD hiba mentesen működik a külső házban.Gyanítom, hogy a HDD-vel lehet valami de nem biztos, lehet ennek ilyennek kell lennie?
Bár az írás/olvasás után lehet parkolgat a fej, de annak is más a hangja és időbe telik. Ez a kattogás egymást követi kb 1-2mp -enként 2x -3x.Tegnap csináltam egy felület tesztet, egyrészt ugye a teszt miatt, másrészt, hogy folyamatos üzemben legyen a HDD. Bekapcsoláskor mostmár csak 2x kattan egy nagyot, üzem közbn pedig néha 1x de nem sorozatban mint legelső alkalommal...
(A tönkre ment hitachi hdd-k közül az első eleinte egész jól működött, majd a win merevlemez problépmára hivatkozott... majd egy nap bekapcsoláskor nem kattant a fej ahogy szokott, reset-eltem utánna pedig folyamatos kattogásba kezdett.... a másik amire kicserélték valamiért iszonyatosan melegedett... fél év sem telt bele Bad szektoros lett. Garanciába visszavittem ezt is és kértem, hogy ne hitachit adjanak, hanem mást. Ráfizetéssel adtak egy Samsungot, + ismerősömtől vettem egy 250-es WD -t.)
-
eXtase
tag
Sziasztok!
Most vettem egy vadonat új Hitachi 5k750-500 notebook HDD-t, de van vele egy kis problémám. Az első bekapcsolás óta kattog, úgy hallatszik mintha elejtené a fejet. tudtam particionálni, telepíteni rá win7 -et, de igen hallhatóan kattog a művelet közben is.
Gép bekapcsolásakor 2x -3x , betöltés közben pedig volt hogy egymás után 5x is. Kábelt is cseréltem, a jelenség ugyanaz. Vagy ezeknek ilyennek kell lennie?Volt asztaliba hitachi hdd-m de tönkre ment, majd kicserélték és az is egy fél évet ment, de ilyen kattogást egyiknél sem tapasztaltam.
Van kéz alatt WD, Samsung, Toshiba 2,5" hdd-k, és hasonlót egyiknél sem tapasztaltam.
Előre is köszönöm a segítséget!
eXt.
-
eXtase
tag
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Megköszönöm a segítséget! [link] -
eXtase
tag
Sziasztok!
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha a sata2 -es vinyómat rádugom egy alaplapi sata3 -as csatlakozóra, akkor a hdd miért pörög fel és kezd el kattogni, mintha hibás lenne (samsung hd103sj 2010 -es)?
Ha visszadugom a sata2 csatlakozóra akkor normálisan működik.
Ugyanezen a sata3 -as porton egy kissebb hdd-m probléma nélkül működik, pedig az is sata2-es (samsung hd161hj 2007 -es és egy 2006 -os 250 -es WD is)!Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Robotporszívók
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest