Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Van olyan drive mely x sikertelen próbálkozás után végleg zárolja magát. Hogy ezt hogyan lehet feloldani, maximum a kollégám tudja. Meg ezt a mostani helyzetedet.
A 9 órára annyit írnék viszont, hogy a SMART órája csak akkor kezd el ketyegni, ha egyszer a SMART-hoz hozzányúltak. Vagyis BIOS-ban kitiltás mellett akár éveket is mehet egy drive, és nem számol.
-
liksoft
nagyúr
Értem. Most nézzük a másik oldalról.
Van noti, mely alapból titkosítja a drive-ot, ha a tulaj nem is kéri. Lopás elleni védelemként szolgál.
1. Jóhiszemű változat: eladó nem is tud a titkosításról.
2. Rosszhiszemű: lopott a drive, vagy nem is jó.Megoldás:
1. Az eladóval lehet rendezni, mert a noti lehet a kulcs.
2. Az eladó nem fog segíteni, talán nem véletlenül.2.1 Ha lopott, akkor lehet, valakinek azok az adatok nagyon kellenek. Akár 10-12 év családi képei videói, akár céges adatok, mely szélsőséges esetben akár több család megélhetése is lehet.
2.2 Nem akarja, hogy kiderüljön, mást is be fog csapni!A fentiek alapján végiggondolva adatmentéses cégnek két ok miatt is drágán éri csak meg. A technológiát valamiből fedezni kell (fejlesztés). Ha saját winyó, akkor az adat fontosabb mint a drive ára, így kifizetik, ha viszont nem saját drive hanem lopott, akkor annyit nem ér meg. Így az eredeti tulajnak is megmarad némi esélye, hogy idővel visszakaphatja ellopott adatait.
Ugye nagyon nem egyszerű?
-
nemeth.jani
csendes tag
Aloha... én is hasonló problémával küszködök se formázás, se partíció létrehozása, se a lemez ujrainicializálása. a hdd 100/100 -as 20napot ment
amikkel próbáltam: win7 /xp telepítő, Acronis Disk Director 11 Home, Active KillDisk Professional, AcronisAlignmentTool. és semmi eredmény.
Én sem kérem ingyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Formula-1 humoros
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest