- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
-
skoos
őstag
Igen, ez mind igaz, ez jogos. Ez az áramingadozás ma kora reggel történt, még ágyban voltunk mindketten. Összesen 3 számítógép volt bekapcsolva, egy ősrégi ami a maga 4 vinyójával bőven túl van terhelve (Pentium3-1ghz), az enyém (ami az aláírásomban is látszik) és Kedvesemé (a legfrissebb, gyári beállításokon). Az összesen 3 gép, nagyjából 3,5 terabájtnyi vinyóval. Mind megvan, mind működik, a Samu elballagott. Egy év után. Ennyi.
Kérdés:
A jövőben hasonlókat megelőzendő, RAID-et használva másolatot szeretnék csinálni a fontos adatokat rejtő vinyóról. Ehhez ugyanolyan és pont ugyanolyan vinyókat kell használjak, vagy elég, ha a mentendő adat ráfér a másik háttértárra? Az, hogy nem egyforma SATA sebességű a két vinyó az baj?
Köszi!!
-
skoos
őstag
Valami cégen belüli informatikus guru vette magához a lemezt végül, de sokra nem jutott vele. Most valami labor tisztaszobájában van (talán Kürt?), de sok jóval nem kecsegtettek eddig. Kiderült, hogy a vinyó egy 400as Samu, volt is már náluk ilyen, nem túl sok sikerrel. Azt mondták ez egy igencsak rossz vinyó típusa a Samunak. Valami fejet cserélnek benne talán, de csak részletinfókat tudok. Ez lehet, hogy k*rva nagy szopacs lesz, mert erről a vinyóról mentés nem készült, hiszen alig egy éves darabról van szó és eleddig semmi baja nem volt.
Bármi reménysugár? Van még esély?
(többet Samu-t, soha!)
-
chungee
addikt
Megvolt! Utána bementem Xp-be-lemezkezelésbe hogy finomícsak a dolgokon (meghajtó betűjel, címkézni, logikai meghajtó meghatározás, aktuálissá tenni, lassú formázni stb...) és uaz a szituáció. Lefagy a lemezkezelés akár milyen feladatot akartam végrehajtani. Asszem szerdán visszaviszem.
-
Ősember
őstag
ez a wd progi látja rendesen - katt.viszont az a furcsa, hogy nem az IDE Host Controller-nél vannak ezek a raptorok, mint a másik vinyom, hanem ennél a Mass Storage Controller-nél.
engedi "formázni" a lemezeket, bár szerintem marhára nem csinál semmit, mert amint megnyomom, hogy kezdjen valamit, már nyomhatom is, hogy végeztemna meg a vinyok meg sem nyekkentek, amikor elméletileg dolgozniuk kellett volna.
cd-s verziot egyelöre nem találtam. -
CSorBA
őstag
de, Acronis nem is látta. azaz kiírta az elején, h. nem támogatja, és ezért nem csinált vele semmitsem, meg sem jelenítette...
szerk.: Jah és én 4 gépben megnéztem, volt ahol már el sem inult miatta az xp, sőt volt ahol az alaplapi smart rögtön hibát jelzett.
jah és megnéztem a wd bootolos drive tooljával, ott nem is engedte letesztelni az írta h. "The drive is locked"
-
CSorBA
őstag
-
szente
addikt
az "i"-n van 60gb,azt most próbálom átrakni az "f"-re elvileg nem fér rá de majd még szanálok.az "e"-n a "h"-n semmi fontos nincs.az "e" kemény 8mb-ra van partícionálva(véletlen volt),a "h"-n meg csak egy régi windows van meg a rendszer file-ok.az 15gb-os.
tehát 2 meg hajtó kellene nekem.a "c" ami most a helyén van,egy "d" ami most az "f",meg egy "e", ami az "e" "h" "i" osze olvasztásából lenne.mi az a lemez kezelő?esküszöm nem esik le... -
szente
addikt
hát a "c" és az "f" meghajtó egy merevlemez,az "e" a "h" és az "i" pedig egy másik.tehát kettö van a gépben.az "f"-et át kellene nevezni "d"-re,az "e","h","i"-t pedig egybe kellene "olvasztani".meg a dvd írót is valahogy a sor végére kellene rakni.remélem érthető...
ezeket meg lehet csinálni azzal a progival amit ajánlottál?az a baj hogy az "i"-n vagy 60gb adat ami nem fér rá az "f"-re és ez a 60gb ami nagyon fontos. -
liksoft
nagyúr
NE!!!!!!! Ha nincs SP2-es telepítő, akkor csak 128GB alatti rendszerpartíciót csináljon. Sőt, lehetőleg ennél kisebb legyen a boot winyó. Hiba esetén így a többi drive lehúzása után újra telepíthető. Ha viszont nagy drive-ra küldi a telepítőről a helyrerakást, az meg is fogja tenni Neki.
Onnan meg nem lesz visszaút.
-
Adrian Mole
senior tag
Nebaaa.
Ez most úgy hiányzott, mint léggömbárúsnak a nyílzápor. Semmi humorom nem lenne komplett gépet cserélni (csak alaplapot nem nagyon vállalnám be, pláne, hogy S939-eset vszleg csak nF4U-ban kapnék újonnan).
Persze azért köszi
Szóval az idézett értékek hdd szemponból tulajdonképpen jók? -
petyuska74
tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, én is így gondoltam. Jelenleg van egy 160GB-os vinyóm is, aminek a 70%-a foglalt, úgyhogy kénytelen leszek egy kis helyet csinálni rajta.
Itt látható maga a vinyó.
A három állítás közül, melyek a WD oldalán szerepelnek - Cool, Quiet, Reliable - egyik sem igaz teljes mértékben...Mondjuk a harmadik, miszerint megbízható, egészen idáig igaz is volt. Nem volt vele különösebb gondom már majdnem 4 éve.
Itt láthatók a hozzávaló szoftverek (WD Caviar) - ezek közül a "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" segíthetne a vinyó problémáinak kiderítésében? -
Sk8erPeter
nagyúr
A merevlemez típusa: Western Digital WD800BB-00DKA0.
Most már akkor is igen érdekes hangokat ad, amikor beindítom a gépet, ezért inkább nem is merem tovább üzemeltetni, mert attól tartok, végleg tönkre fog vágódni a vinyó. Vannak rajta fontos adatok, valami óvatos megoldásra lenne szükségem az adatmentéshez, mert van egy olyan érzésem, hogy lassan meghal a vinyó. -
audi100td
nagyúr
Igazából a vinyó végülis gari szempontból mellékes, mert nem történt akkora károsodás (remélem), meg nem is valószinű hogy maga a vinyó a hibás, az érdekelne hogy az alaplap okozhatja-e a problémát, mert másra már nem tudok tippelni, egyébként a lapom egy Gigabyte GA-P35-DS3.
-
A_ScHuLcZ
addikt
A gyári tesztprogramot természetesen le akartuk rajta futtatni, indításánál 2 részt lehetett választani, egy Utility-t és egy SHDiag-ot. A gépben 3 winyó volt az enyémmel együtt, az Utility pedig kilistázta a winyókat, és megkérte hogy válasszunk 1-et, de az csak samsung lehet! A lista: 1. Maxtor, 2. None, 3. None, 4. None (samsung gyári tesztprogram...)
Rendben, akkor kipróbáltuk a 2.-at, az SHDiag-ot, az látta a winyót, viszont azt írta rá, hogy nem támogatott modell! Szóval ennyit a samu gyári tesztprogramjairól... -
ThePoweR
senior tag
Na ezt szintén elég bonyorultan oldottam meg! Van egy LG laptopunk amihez adtak ugye egy SP2-es windowst! Azt berakom megpartícionálom aztán kilépek és úgy rakom fel a nem eredeti nem sp2-es windowst! Vagyis eddig így ment de most egyikről sem boot-ol be! De majd aktív memóriakiszedegetésre hagyatkozom !
-
lacka1111
tag
rávan dugva rendesen a adatkábel, próbáltam 2 félével is. a tápkábel is bevan dugva. több portba is próbáltam, de egyikbe se ment. ha bevan dugva mind a 2 vinyó, akko írtó lassú a gép, és sokat és egyfolytában a piros led, de ha lehúzom a tápkábelt a seagateről, akko megint gyors lex
-
wakh
csendes tag
pedig western digital és sata2 és nemrég lett vásárolva,azóta 1helyben pihen
a tápom is új, chieftec. namind1
mit tudok tenni szerinted? mivel menthetem a dolgokat,ami tenni is képes valamit?
vagy keressek adatmentős céget? az rengeteg pénzembe kerülne,nem?
köszi a segitséget! -
Hitman
aktív tag
Sikerült megoldani a problémát, optikai meghajtó telepítésekor kérte a vista a gyártótól kapott lemezt, ebben csak az volt a probléma, hogy hiába tettem be bármilyen lemezt a dvd olvasóba nem látta a win magát az eszközt, így ha még lett volna vmi illesztőprogim, akkor se lett volna esélyem telepíteni...
Vistának megadtam az illesztőprogram helyét (mármint ahol keressen) a telepített win mappát, és így sikerült is telepíteni minden eszközt, csak azt nem értem a vista miért keres máshol drivereket pl: liveupdate, amikor a saját rendszermappáiban megvannak ezek az illesztők.
Köszi a segítséget Thrawn -
Hitman
aktív tag
Na sikerült némi eredményt elérni, márha lehet ezt eredménynek nevezni:
most már látja a maxtort a vista, de a dvd írót sikerült láthatatlanná tenni.Az eszközkezelőben úgy néz ki a dolog, hogy a 2 sata vinyó (hitachi, WD) illesztőprogramja megvan, minden ok, a maxtor illesztőprogija 2001-es digitális aláírás nyista (igaz ettől működnie kell) a dvd olvasó meg látszólag ottvan, de intézőben már semmi nyoma, illetve eszközillesztő szintén nyista.
JMicron drivert újratettem, ahogy javasoltad, BIOSban a Jmicron vezérlőt IDE, ACHI módba lehet tenni, előbbin hagytam.ui: Köszönöm a segítséget
-
Hitman
aktív tag
Ha jól értem most telepítsem újra a vistát? nincs valami egyszerűbb megoldás, leszámítva, hogy dobom a maxtort kifele ebből a gépből (a másikba).
A legjobb megoldás az lenne, ha az ide-sata adapterrel menne a dolog. Megnéztem XP alatt felismeri mindkét módszerrel, ha átalakítóval sta-ra van kötve, illetve, ha az ide csatolón csüng az optikai meghajtó mellett.
De szeretem amikor ilyen problémák jönnek elő....szerk:
Ha a külső ide vezérlőre van kötve az optikai, és a maxtor, miért írja azt a feladatkezelő, hogy scsi eszközök ? (amikor IDE, vagy P-ATA vagy mi...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged