Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz vinatt74 #20608 üzenetére

    Az ismertebb hdd infó/teszter progiba van ilyen lehetőség, (pl HD Sentinel), de akár particionáló progikban is megtalálható ez a funkció, felületi teszt (surface test) néven.
    Az alapos ellenőrzéshez írás és olvasás tesztet kellene futtatni, azonban ez igen időigényes feladat, a lemez kapacitásától függően, akár 4-5 órát is igénybe vehet.
    Ennek az az előnye, hogy vizuálisan megtekinthetővé válik, hogy hol helyezkednek el a bad sectorok, és ha véletlenül azok egy jól behatárolt területen/sávban találhatóak, akkor egy újraparticionálással kivitelezhető, hogy az a rész kimaradjon. Ha viszont az derül ki, hogy teljesen szabálytalanul helyezkednek el a rossz szektorok, akkor meg úgyis lassú formattal célszerű megformázni a teljes vinyót, ami megint csak idő igényes feladat, de hát sajnos ez van. Ha ezt követően is egyre több lesz a rossz szektorok száma, akkor az ahdd már nem hdd. (Mindez persze csak akkor igaz, ha pl nem táp/energiaellátási gondok miatt bad-esedik, azaz nem alapértelembe vett, fizikailag valóban hibás szektorok képződnek)

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák