- iPhone topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenador
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Samsung (5400 rpm, alacsony fogyasztású, bővebb infó: http://www.storagereview.com/samsung_spinpoint_f4eg_review_hd204ui) 2TByte-os HDD-t.
Sharkoon SATA QuickPort XT HDD-dokkolóban használom E-SATA-n kersztül (bővebb infó: http://www.sharkoon.com/?q=en/node/1733).
Elsősorban nagy tárolókapacitása és nem a sebessége miatt vettem, mivel Blu-ray és DVD-k helyett vinyón tárolom az adatokat, elegem lett az optikai háttértárolókból, csomó idő elmegy a lemezek kiírásával és címkézésével, sok helyet foglalnak és elég megbízhatatlanok.
Sajnos a Samsung HD204UI-val bajok vannak. Tudom, hogy sokan szidjátok a Samsungokat, de nekem eddig nem volt problémám velük, hosszú évek óta csak Samsung-okat veszek (ez az 5. Samsung vinyóm). Ráadásul az üzletben, ahol vettem azt mondták, hogy most a Westel Digital Ecogreen 2Tbyte-os vinyóknál vannak most hibás szériák. Ezért is döntöttem a Samsung mellett. Egyébként a mai világban szerintem minden gyártóinak vannak hibás szériái, lehetetlen eldönteni, hogy abszolút értelemben melyik gyártó termékei a megbízhatóbbak.
Az ÍRÁSI ADATÁTVITEL LASSÚ, a Total Commander és a HD Tune Pro 4.6 szerint is. Kezdeti 120 MByte/sec értékről általában 10 MByte/sec-re csökken néhány másodpercen belül, olykor 5 MByte/secre is lecsökken a sebesség. Normál esetben átlagban 60 Mbyte körül kellene lennie. Az olvasási sebesség szerintem rendben van, a kezdeti 120 MByte/sec-ről átlagban 80-90 MByte/sec-re csökken, de onnan már nem szokott sokkal lejjebb menni.
Egy korábbi prohardveres bejegyzésben már olvastam egy hibajelenségről a HD204UI-el kapcsolatban, ott az átlagos elérési időre panaszkodtak. Nálam ezek az értékek rendben vannak: 13 ms körül van a legnagyobb teljesítményű módban, és 15 ms körül van a leghalkabb üzemmódban. Egyébként hiába állítom az AAM-et az írási adatátvitel sebessége számottevően nem változik ettől.
Arról is tudok, hogy Fimrware-t frissíteni kell ennél a típusnál, bár más jellegű problémát orvosol.
Minden IDE/SATA eszközt leválasztottam az alaplapról, csak a HD204UI-t hagytam meg elsődlegesként. USB-ről, DOS-ből frissítettem a firmware-t. Azt írta ki, hogy sikeresen megtörtént a frissítés, utána kikapcsoltam és úgy indítottam újra a gépet, ahogy azt leírták. Win 7 Pro 64 bites oprendszerrel particionáltam és telepítettem is ezt az oprendszert, biztonsági vésztartalékként, ha a gépben használt vinyó elszáll. Az első pár adatmentés során rendben volt a sebesség (a gépben volt, alaplapra kötve). Miután kiszedtem és átraktam a külső dokkolóba, akkor kezdett csökkenni az írási sebesség. Kipróbáltam másik mobildokkolóban, de ugyanolyan típusúban, rákötöttem másik gépre, teszteltem USB 2.0 és E-SATA-n keresztül is, de mindegy hogy mit variáltam az írási sebesség mindig lassú volt.
A SMART értékek rendben vannak.
Más találkozott már ezzel a problémával? Mi lehet a baj? Valami beállítási probléma? A Samsung beállító programjában minek nézzek utána, mit állítsak át, amivel lehet orvosolni a sebesség problémát?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Battlefield 6
- Végleg befellegzett a Vampire: The Masquerade – Bloodhuntnak
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár!
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest