Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz harry #11608 üzenetére

    Bootproblémák elhárításának legbiztosabb módja, hogy például XP-re vonatkoztatva, az új vinyóra/partícióra gyorsan feltelepítünk (nem én, mert kicsit láma módszer) egy friss oprendszert, legalább az első újraindulásig, vagy teljesen.

    Utána egyszerűen kicseréljük (törlés, másolás) a könyvtárakat:

    Documents and Settings\
    Program Files\
    WINDOWS\

    Miközben az indítófájlokat nem bántjuk:

    boot.ini
    Bootfont.bin
    NTDETECT.COM
    ntldr

    (A System Volume Information mappa tartalma, visszaállítási pontok meg ilyesmik, engem soha nem érdekelt, kihagyom, tiltom, törlöm.)

    De igazság szerint, ha egy frissen formázott partícióra először a gyökérfájlokat másolom fel, utána a könyvtárakat, így is szokott működni. Kritikus lépcsőfok itt, hogy a bootszektor-kód megtalálja az ntldr-t, de utóbbi SP-k során a boot-kód fejlesztve lett, megbízhatóbb ilyen szempontból. Ehhez persze nem mindegy, mivel lett formázva a partíció. Arról nem beszélve, hogy a bootfolyamat során hibaüzenetek is szoktak megjelenni, ami elárulja, hol akadt el. "Hiányzó Ntldr" stb.

    A MountedDevices alatt tárolt azonosítók nem egyezése esetén később akad el a folyamat, a login képernyőnél, vagy pillanatra beugrik az asztal, de rögtön kijelentkezik, vagy csak egy kék képernyő látható szaladgáló csíkkal, vagy aktiválási hibát ki, de csak azért, mert nem tudja beazonosítani eleve a C: meghajtót sem.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák