- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
BB9360 #70302 üzenetére
Nálunk a családon belül egy no frostos hűtőnek volt hasonló gondja. Teljesen random dolgozott amig sima hálózatra volt bedugva. Ellenben ha szünetmentesre volt kötve semmi baja se volt. A szerelő azt mondta hogy panel hibás, túl drága javítani. Évekig használták még egy kicsi szünetmentessel. Kíváncsi leszek hogy nálad mi oldja meg a problémát.
-
peppe79
senior tag
válasz
BB9360 #56609 üzenetére
Szerintem könnyen megszokható, a nejem se panaszkodott a Xiaomi súlyára. Inkább a - hagyományos porszívóhoz képest - gyengébb szívóerő, és a tartozékok szűk kínálata miatt lehet problémás. Most jöttünk haza autóval egy hétvégi kiruccanásból, ahová a két kutyánkat is magunkkal vittük. A kombi hátsó csomagtere csupa merő egy adta kutyaszőr lett. Gondoltam, adok még egy lehetőséget a Xiaominak. Hááát, ez nagyon nem pálya neki, kínlódás volt vele porszívózni...pedig még a motoros kefét is feltettem, de azzal se haladtam sehová. Kihoztam a Vorwerket, feltettem az EB360-as fejet, az egy pillanat alatt felszedte a filc kárpitba hullott kutyaszőr ~95%-át. A maradékot meg felporszívóztam a "polster boy 411"-el. Sajnos ide a Xiaomi egyszerűen kevés, úgyhogy marad kizárólag a lakásban, mint robotporszívó "kiegészítő", plusz orrszi-porszi.
-
peppe79
senior tag
válasz
BB9360 #56604 üzenetére
Az természetesen teljesen életszerűtlen, hogy kizárólag előre tolja az ember a porszívófejet. De ha megnézed a fej alsó részének kialakítását, láthatod, hogy oldalt és hátul egy plüss csík fut. Ez előre tolva segíti a henger irányába történő "terelést", hátrafelé mozgatva viszont pont hogy akadályozza.
-
BB9360
aktív tag
válasz
BB9360 #55209 üzenetére
Az aksicserét szinte elvetettem, mert:
a) 7k az ikeas aksi + vkinek össze kellene ponthegeszteni/forrasztani, az is 5-8-10k, nem tudom,
b) egy barátomnak is ilyen gépe van vagy 10 éve, de - bár nem használja sokat, semmi baja, még mindig az eredeti aksival működik, (az enyém 4 év után lett használhatatlan, majd újabb 2-3 évet bírt csak),
c) viszont az enyémnek már az első évében, vagy nem sokkal utána már nem égett a töltés visszajelző LED-je. Ennek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget, de akár az is elképzelhető, hogy baj van a töltésvezérlésével? Hiszen egy pont ilyen masina aksija 10 éve jó...Most továbbra is csak azt nem tudom, hogy érdemes a legolcsóbb (link) verziót megvenni, aminek előnye, hogy
- új, lítiumos, megáll magában;
- hátránya, hogy nincs rajta lámpa (nem okoz gondot), gyengébb (?) (12V kontra 10,8V), csak fali tartója van, pedig a mostaninak van állványa, ezért nem kellett a falat fúrni... -
BB9360
aktív tag
válasz
BB9360 #55184 üzenetére
Ma elvittem az ergorapido-t az aksishoz. Hát, ami 4 évvel ezelőtt 10k volt, az most 16k (akksi, cserével együtt).
A legolcsóbb 10.8 voltos, de lítiumos 28k. Ugyan az ikeás Ladda aksi 6870 Ft, de én nem tudom megforrasztani.
Ugyanakkor, ha a lítiumos is gallyra megy 2-3 év alatt, akkor nincs sok értelme újat venni... Gondolom a 14.4 voltos következő sem jobb ebben...Tényleg, a Dysonok aksija meddig bírja? Illetve a xiaomit ebből a szempontból lehetnek jobbak?
-
peppe79
senior tag
válasz
BB9360 #55066 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok. Nálunk mindenhol hidegburkolat van, egyedül a gyerekszobában maradt egy közepes darabszőnyeg, a futószőnyegeket pedig egy ideje már feltekertük, nem használjuk. Szóval nekünk is inkább a V8 absolute lenne a jobb választás, csak hát egy ilyen - a Dyson "berken belül" - elavultabb porszívóért 150 ezret fizetni, ráadásul úgy, hogy nekünk is csak kiegészítőnek lenne...
A Shark "TruePet" (amihez mini motoros fej is jár) porszívóival szemezgettem még, amik árban kedvezőbbek, és a tesztek, visszajelzések alapján viszonylag jó véleménnyel vannak róla. Külön tetszik a duoclean fej fésűs kialakítása, ami megakadályozza a hajszálak felcsavarodását, illetve az, hogy bárhol fixálható, nem kell letámasztani, vagy fali dokkolóra tenni. Ami viszont nagy hátránya, hogy sokkal-sokkal nehezebb a Dyson V8-tól (a flexology változat 1,5x, a get-anywhere 2x nehezebb). Engem nem zavar, mert a munkahelyemen a 25-40 kilós zsákos árut is vígan elpakolászom, , viszont a nejem mindenképpen könnyebb gépet szeretne. Megnéztem néhány olcsóbb porszívót is a MM-ban, de azok egyes elemei igen pelenkának tűnnek. Szóval nem lesz egyszerű dönteni... -
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #55105 üzenetére
Ha nagyon ki vagy tömve, akkor V11 Absolute. Mert kiváltja a hagyományos porszívót, óriási akku ideje van, mutatja a hátralévő időt, erős, ha kell takarékos. Továbbfejlesztett fejek.
V10 nekem kicsit senki földje. Nem sokkal jobb mint a V8, viszont jóval kevesebbet tud a V11-nél.
V8at kell kifogni akciósan, vagy pár hónapos használtan, de erre várni kell és nézegetni. 120nál többet nem éri meg kiadni a V8 absolute gépért.
Én csak egy miatt várok a V12-re. Hátha többlépcsős szívási teljesítményt kap. A V11-nek 3 van. 28aw, 36aw és 185aw. Túl nagy az ugrás. A 36 és 185 között nagy a szakadék. Szőnyegre is elég lenne a 115aw, bútorra porszíváshoz meg 60-70aw közötti érték. De vagy a mediumom járatom (36aw), vagy maxon.
Remélem, hogy a V12 egy több pontban szabályozható szívást kap. 5-6-nak már örülnék. Ezt tudom negatívumnak felhozni. Ebben jó lenne nagyobb szabadság. -
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #55083 üzenetére
Ezt nektek kell eldönteni. Én az Ergorapidot is szerettem, konyhába, előtérbe. De az tényleg kiegészítő porszívó. A dyson viszont teljes értékű. A vezetékest nem is vennétek nagyon elő.
Amúgy én a családban 3 Ergorapidoban cseréltettem akksit egy ügyes műszerésszel. Nem nagy kaland. Ha nem Li-ion, hanem nikkel kadmium, akkor tölthető Ikea Ladda elemeket kell venni, és egy egyes műszerész 5-10k-ért kicseréli a telepeket. De nehéz akssis elemet forrasztani, ügyes műszerész kell.
-
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #55066 üzenetére
150-ért már nem vennék V8-at. Akcióban, vagy visszaküldöttet ki lehet fogni Absolute gépet100k körül. Türelmesnek kell lenni. De múltkor a jófogáson, 3hónapos, magyar garis V8 Absolute ment 80k-ért. Fél nap alatt vitték el.
Joy napokon a V11 Absolute volt a Premiumshop 24-nél 180k-ért. És az már más kávéház mint a V8. Szóval a V8 150-ért sok... -
Fleto93
tag
válasz
BB9360 #55066 üzenetére
Nekem ma jött meg a V8 motorhead, első blikkre baromira tetszik. Nem hiszem, hogy bárki nehéznek találná, nem érzem nehezebbnek mint a hagyományos porszívó csövével való küzdést.
Ugyanitt keresek mini motorhead-et hozzá, a kanapéhoz és a kocsihoz úgy látom eléggé hiányzik. (ha minden igaz, akkor ez: 967479-01)
-
harry
veterán
válasz
BB9360 #55066 üzenetére
En meguntam a tanakodast s ezt vettem: link
AEG Ergorapido CX7-2-45AN
Per pillanat nincs porszivonk egyaltalan, szoval mindenes lesz (lakas, kocsi, morzsa, kutyaszor).
A review-k eleg jok, videon lattam ott jol teljesitett, en egy ilyenert mar ezt is sokallom (vagy inkabb ugy mondom eleg nagy felara van ezeknek a botoknak, en alapvetoen egy hagyomanyos madzagos, zsakmenteset akartam volna, na mindegy).
Ami igy ranezesre elony, hogy lejjebb van a sulya, es van allvanya (tudom nem funkcionalis szempontok, inkabb praktikum / ergonomia, de ez is fontos). Majd meglatjuk milyen, de mivel sokmindent kell mostansag beszerezni, nem tudok egy termekre 1-2 napnal tobb kutato idot szanni (meg nem is eri meg a szabadidom). -
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #55041 üzenetére
Sajnos nincs hozzá mini motorizált! matractisztító fej. Ez sajnos nem jó hír. Ülőgarnitúrát, autókárpitot, lépcsőszőnyeget, székpárnát, és persze matracot nagyon jól kitakarítja, mert ezt is egy elektromotor hajtja meg.
Nincs hozzá bútorkefe sem, de ez nem akkor gond, pótolható. Viszont. Fluffy és a mini motoros fej hiánya elég indok az Absolute mellett.. -
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #55030 üzenetére
V8 Absolute gépet vedd. Fluffy fej verhetetlen kemény felületen. Láttad a videós összehasonlítást amit készítettem? Nagyon fogtok örülni, hogy végül a Fluffy fejes gépet vettétek. Vagy Motorhead, és mellé használta motoros Fluffy fej. De ezt ne spórold el, brutál jó
Nekem is volt Ergorapido. Nagyon más világ. Pláne, hogy szinte nincs utószűrése. -
válasz
BB9360 #47672 üzenetére
Neff T36BD60N1-et vettük, ediginél most jó ára van. Akkor kattog, hogy maxon ráküldöm egyből, de ha utána elkezdem csökkenteni akkor én nem hallok semmit.
-
Cyrin
addikt
válasz
BB9360 #44160 üzenetére
A legnyagobb asszimmetrikus sarokkádam van tőlük, a ROSA1, és az előző lakásban is az volt. Tökéletes, igaz a gyári tiltással ellentétben én raktam mindekettő alá ytong tégla támaszokat. Nem kis súly megy bele eleve a vízmennyiség, meg én
...Sajna a mostani fényezését az egyik takarító kinyírta domestossal, csak a gyári tisztítót kellett volna használni, vagy eceteset, így már nem csillivilli, de fehér.
Zuhanytálcából pedig csak ilyet vennék, anyámékhoz ezt raktam, örök élet meg egy nap, nem fog huppogni, eltörni.
más:
amikor a kludi csaptelepeket választottam néztem a grohe-t is meg a többit is. nálunk a gépész nagyon pártolja, de nekem nem tetszett, túl könnyen mozgott, míg az összes többinek volt ellenállása. nekem jobban bejött, ha van egy kis kezelési ellenállás, és nem elmozdul már attól, hogy rátüsszentek... -
válasz
BB9360 #44147 üzenetére
Fura amúgy mert a Kludik rohadt drágák, nem biztos, hogy megéri azt a +10-15k-t egy Gröhéhez képest. Most a zuhanyzóba Hansgröhe került, eddig fasza remélem így is marad. Akkor még agyalok kicsit melyik legyen.
peppe: még nem öntöttem, nagyon kiszínezi?
mondjuk amennyi pörköltet mi eszünk...
-
törölt tag
válasz
BB9360 #43782 üzenetére
AeroPro Ergo fogantyú, mini turbo fej, Allergy Plus szűrő, vagy Hygiene filter, bár a videón a Zen is Hygiene filteres, továbbá a szín, az áruk, zajszint, elektromos vagy manuális teljesítményszabályzó, stb.
Első blikkre ennyi, minkettő 8-as széria, a szűrők és a porzsákok csereszabatosak valószínűleg, és akkor egyforma a szűrése teljesen, és 2 napig mindkettő a kuponos akcióban vehető.vendingo
Ez a Gearbest saját márkája, talán a Gearbest topikban hátha ismerik.
Mégse jó a tippem, rákerestem, és úgy néz ki, csak a robot porszívó megy egyelőre. -
törölt tag
válasz
BB9360 #36422 üzenetére
Hali! Ha poratka allergia miatt szükséged van a HEPA-ra, akkor a 13-as, de minél jobb előtte a porzsák, annál később telítődik a szűrő, ahogy azt írtad is. Én nem venné névteleneket, de nem az én pénzem. Amiket belinkelté, azoknál párosával van 12-es és 13-as, értelemszerűen mindig az utóbbi a drágább. A standard szerint a 13-as legalább tízszer jobban szűr, mint a 12-es, azaz maximum tizedannyi számú részecske mehet át rajta.
Az első háromból azért az AEG a legolcsóbb, mert a másik kettő mosható, ez nem. -
BB9360
aktív tag
válasz
BB9360 #36377 üzenetére
Megvettem végül a gégecsövet.
Viszont mind HEPA, mind a HEPA utáni szűrőre (ez egy szürke szivacs, zajszűrésre) szükségem van. Most ilyen porzsákot használunk, bár szerintem nem éri meg a felára, a HEPA szűrése komolyabb, hacsak nem a HEPA "kímélése" szempontjából, azaz, hogy a HEPA később telítődjön.
A porzsákcentrumon nézegetek és a zajszűrő szivacs ott a legolcsóbb. Viszont nem tudom eldönteni, hogy HEPA 12 vagy HEPA 13 legyen, melyik gyártóé (AEG 3100, Electrolux 3500, vagy H13-as 4000, nekem ismeretlen HQ 2000 Huf, mondjuk az nem mosható)? Van értelme a moshatónak? Melyik felét kell mosni? Nekem úgy lenne logikus, hogy a bemeneti oldalt, de a képekből ez nem egyértelmű.Most látom, hogy az Electrolux shopjában is vannak szép számmal Hepa szűrők, pl. ez elég kedvező áron. Mitől van, hogy 1500 Ft és 9400 Ft között mozog ezek ára?
Van vmi különbség a moshatóságon kívül? Melyiket érdemes választani (van porallergiám, de a mostani long lastig bag és a hepa12 + úgyis kell gyógyszer kombinációval okés. Néha tüsszögök és folyik az orrom, de nem hiszem, hogy a porszívó jobb szűrése ezen nagyon változtatna.) Köszönöm!
-
blattida
nagyúr
válasz
BB9360 #35461 üzenetére
Ezt a zavaró a hangjuk dolgot sosem fogom megérteni, legalább is a gyakorlatban, mert bár valóban tudnak halkan kattogni és/vagy zúgni, de az átlagos élettér nem süketszoba, vannak mindenféle zajok, hangok, zörejek, melyek nagy része az indukciós főzőlapok működési zajainál lényegesen hangosabbak. Azok jönnek ezekkel a hülyeségekkel, akik mással nem tudják megindokolni, hogy miért nem vesznek 80 ezres indukciós főzőlapot.
-
ribarszki
őstag
válasz
BB9360 #34442 üzenetére
Na pont ez érdekel engem. A Panasonic tényleg annyival jobb kenyeret süt? Nyilván ezt meg kellene kóstolni, csak erre nincs lehetőség. Pedig kíváncsi vagyok, mert összehasonlítási alapom van. (Amúgy sütök kenyeret kacsasütőben a villanysütőben. Az tényleg kenyér forma, állag. Csak elég melós. Pihentetni, dagasztani, pihentetni, dagasztani. Ehhez muszáj otthon lenni, idő kell hozzá. Sajnos egyre kevesebbszer sütök...)
-
blattida
nagyúr
válasz
BB9360 #34179 üzenetére
Miele-hez minden könnyedén beszerezhető, mivel semmi speciális alkatrész nincs bennük, csak jó minőségűek. A miele szakszerviz persze, hogy "drága", de nem százezerért cserélnének csapágyakat, ha egyáltalán kellene. Gyakorlatilag bármelyik mosógép szerelő meg tudja csinálni és be is tudja szerezni az alkatrészeket.
Magam is írtam már itt sokszor, hogy minőség szempontjából csak az alja vagy a teteje létezik, nincs már minőségre középkategória, de azért van értelme a kétszázas kategóriában, mivel a valóban nagy kapacitású gépek (10kg+) nagyjából a körül csoportosulnak és vannak olyan funkciók, melyeket olcsóbban nem tudsz megvenni (pld sok mosásra elegendő, automatikus mosószer adagolás). -
arcitec
addikt
válasz
BB9360 #34157 üzenetére
Az azért is lehet 100k, mint pl egy kerékcsavar u.a autó márkából lehet 6000eft/db illetve 2000eft/db vagy olcsobb akár, alapáron drága autóba drágábban mérik a közel u.a tudású alkatrészeket is, sajnos ez már csak így működik. Nyilván ha egy mód van rá nem 100k ért kell csapágyat cseréltetni, mint ahogy fentebb írták is ..
-
törölt tag
válasz
BB9360 #34157 üzenetére
Amit a fórumtárs nézett, abban van Turbowash funkció[link]. AEG helyett biztos lehet hasonló tudású eluxot venni 5 évre kiterjesztett garival[link]. Gyors programm szinte minden gépben van, még a WP-kben is, amire itt szintén 4 év garit adnak. A Time Manager valamennyit csökkent a mosási időkből az AEG és társainál, de csak korlátozott mértékben, mi például sose használjuk, hadd mosson nyugodtan a gép.
-
Klara_
őstag
válasz
BB9360 #34157 üzenetére
Latom kinlodsz, LG nalam a folyekony mososzer adagolas miatt esett ki (mert nincs hozza kialakitva a talca), es a mosasi tomegek sem tul fenesek a muszalas programoknal, vegul tobb honap vajudas utan egy Gorenje W98F65I/I lett hazahozva. Nem az a massziv tank mint az elozo 18 eves maig mukodo, Electroluxun. De mar nem akartam rizikozni a regivel, a kora miatt. A halkabb motor, nagyobb mosasi kapacitas, dob vilagitas pedig jol jott. Ennek meg ki lehet torolgetni az ajto tomiteset, nem ugy mint az uj Electroluxoknak. Szomszedomban nyar ota megy egy napi mosassal es meg vannak vele elegedve, ez is a tipus fele lokott, pedig nagyon Electrolux EWF1408WDL2-t szerettem volna de mar nem tudtam beszerezni. Lehet jobb is. Majd par ev mulva megmondom.
AEG/Electrolux alkatreszek elegge horror aron vannak, porszivoba nyaron csereltunk szuroket, kb 15.000,- volt a 3 szuro a 30ezres porszivoba. A padlofejet is eltortem, beakad a fotel lababa, az is 10en ezer forint volt. Azert ez elegge meredek. -
Peterhappy
őstag
válasz
BB9360 #34157 üzenetére
AEG, Electrolux, Zanussi 90%-ban ugyanaz. Fentrol lefele: felso-, kozep-, also kategoria. Mas lehet pl. a dob anyaga vagy a kijelzo stb. vagy pl hutonel ha jol tudom, csak az AEG-bol talalsz inverterest. Foleg anyagminoseg es extrak jelentik a "szintbeli" elterest. Egy Electrolux (huto) es ket AEG gepunk van, meg egyikben sem csalodtam soha. Most a suto es a fozolap tuti Electrolux lesz, a huto meg kerdojeles...
-
-
blattida
nagyúr
válasz
BB9360 #34138 üzenetére
Mármint, minél jársz jobban a bosch-al, az lg-nél vagy a miele-nél? Mondjuk, mindegy, mert az lg megbízhatóbb és javíthatóbb, mint a bosch, a miele meg más kategória.
A miele egyik nagy előnye, hogy mindene javítható és nem is drágán, ráadásul ilyesmire a miele esetében ritkán van szükség.
Az aeg egy cicomásabb electrolux, lényeges felárral, minőségre viszont ugyanaz, mint az electrolux.
Ha mindenképp drágábban akarsz mosógépet, de kétszázezer fölé nem akarsz menni, akkor lg- t vegyél. De látom, hogy nagyon a bosch felé hajolsz, ami még mindig sokkal jobb, mint az aeg-re szitázott electrolux. -
Peterhappy
őstag
válasz
BB9360 #34145 üzenetére
Nekünk AEG elöltöltős mosógépünk van, 2011-ben vettük, nem kíméljük, heti ~10 mosást kap.
Élnénk a gyanúperrel, hogy már rozsdásodik, a nyári fürdőszoba felújítás előtt akarok rá szerelőt hívni, nézzen rá, de amúgy nagyon jó vétel volt, a mai napig szépen mos (egyszer-egyszer tapasztalunk foltosodást, de azt minden bizonnyal a mosószernek köszönhetően), 5 évre kiterjesztett garanciával vettük, soha nem volt rá szükség (koppkoppkopp). A szárítógépünk is AEG, mindkét masinát borzasztóan szeretjük, csak ajánlani tudom. (igaz mi anno alacsonyabb ártartományban keresgéltünk, 99.900,-ért jött haza a mosógép), magasabb kategóriájú és újabb AEG-ről már nem tudnék nyilatkozni. -
blattida
nagyúr
válasz
BB9360 #34135 üzenetére
A serie 8 már nem olyan rossz, de még ott is inkább lg vagy egy kicsi plusszal már ott is vannak miele-k.
A hosszú programokkal nem kell foglalkozni, mert az eco mód hatásai, ha alap pamut programon vagy főleg powerwash programmal mosol, akkor sokkal rövidebbek, pláne az utóbbi egy órája nem mondható hosszúnak. -
Orlin
addikt
válasz
BB9360 #32293 üzenetére
Közben beszéltem a Preciz.hu-val eléggé készségesek voltak.Vasárnap esti levelemre este fél 12 után reagáltak is már.A válasz levélre is válaszoltak 10 percre megint.A reggeli levélre 5 után szintén egy órán belül jött a válasz.
Ez meg is lepett.Azt írták 99%,hogy ide ér ünnepek előtt. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
BB9360 #29986 üzenetére
Nézd az, hogy egy gép használt, nem feltétlen jelenti azt, hogy tönkre is van rakva. Totál olyan mint a használt autóvásárlás csak kisebb a rizikó
.
Fontos viszont, hogyha elmész megnézni mi a kínálat, veszteni nem vesztesz semmit! Ha pedig vagy olyan szerencsés, hogy kifogsz 3-4 éves gépet fél áron, szép állapotban még akár nyert ügy is lehet.
Sajnos a nagy sebességnek azért ára van >!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
BB9360 #29983 üzenetére
Csatlakozva Polnichoz, nem véletlen mondtam az alacsony fordulatot - persze ennek megvan a maga hátránya is! Ha szükséged van telefonszámra átküldöm a szerelőm adatait aki garanciával adja a használt Mieleket. Én mindig csak annyit mondtam, hogy egy ránézést megér (szerintem), hogy az ember ne ugorjon ki a pénztárcájából
-
törölt tag
válasz
BB9360 #29952 üzenetére
A centrizési cikluson belül is különböznek a gépek. Én az enyémet (Miele W2241 WPS, tíz éve használom) tudom: amikor (a pamut programon) kezdődik, akkor olyan 200/perc fordulattal pörög pár másodpercig, ezalatt sok vizet nyomva ki. Ezután, ha kell, kezdi elrendezni a ruhákat, közben (az elrendezés sikerétől függően) egy-két, az előbbinél már kicsit gyorsabb (olyan 3-400/perc) és hosszabb ideig tartó próbával. Ha ez sikeres, akkor innen folytatja, ezen a még viszonylag alacsony fordulaton, majd lépésenként emelve a fordulatszámot csak az utolsó percben ér el az 1400/percig. Az egész centri folyamat az idővisszajelző szerint 8 percig tart. Aztán programtól függetlenül 30 percig x percenként egyet forgatva ide vagy oda, fellazítja a ruhákat.
Nekem nincs meg, milyen mosógéped van.(#29960) zserrbo
A sóadagolást állítsd magasabbra!(#29977) polonic
Hát, ez nem a belépő kategória. -
polonic
félisten
válasz
BB9360 #29968 üzenetére
Akkor ezek szerint szerinted egy Miele nem gyűrné ennyire?
Erről van tapasztalatom. Tényleg nem gyűrődnek a ruhák nálunk. Az ingeimet az ing programon mosva, ahol 900-zal centrifugál, nem is kell vasalni, még a gőzfunkció nelkul sem. Az előző mosógépből 750-es centri után úgy vettem ki, mintha kutya szájában lett volna.
A pamut program 1600-as fordulata után is minimális gyűrődés van a pólókon. Rázok egyet rajtuk, felakasztom szárítani és gyűrődésnek nincs nyoma. -
blattida
nagyúr
válasz
BB9360 #29952 üzenetére
Nem véletlenül nincs már 1800-as centrijű gépük. Azon a fordulaton már mindenképpen jobban gyűr, méhsejtes dob ide, alapos ruha elrendezés oda.
A szárítón is múlik, mennyire lesznek gyűröttek, ott is számít a dob felülete és fontos, hogy egyáltalán ne legyen megtömve, hiszen az erős gyűrődést okoz, illetve, a szárítás végén mielőbb ki kell venni a ruhákat. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
BB9360 #29952 üzenetére
Miele esetén nem véletlen lett az új típusú dob méhselytes, kíméli a ruhát még a magas centrifugálás esetén is.
Nálam a 10 éves gép pár percig balra, jobbra forgatja magától a ruhákat a program végén (ekkor már egyébként kivehetőek a ruhák), a feleségem szerint kevésbé gyűrődik.
Próbáld meg 900-as fordulat körül centrizni, az kevésbé gyűr!
-
idegen lény
addikt
válasz
BB9360 #29886 üzenetére
De van még egyáltalán olyan, hogy tiszta pamut? Ma már mindenbe tesznek műanyagot. A tiszta pamutra az átlagnak nincs pénze. És vajon hányan mosnak így anyagok szerint szétválogatva? Szerintem általában csak a fehéret és a színeset mossák külön, meg a farmert, mást nemigen. Tíz programból a többség legfeljebb csak hármat-négyet használ.
Úgy kell számolni, hogy egy felültöltős 6 kg-os kapacitása kb. egy elöltöltős 6,5 kg-osnak felel meg? Vagy ez így hülyeség?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
BB9360 #29886 üzenetére
Szerintem pontosan emiatt nem éri meg nagy tölteteset venni (ha úgysem rakod bele, mert az 5 kilósban is bőven bőven elfér) - nyilván nem vagyunk egyformák, ezzel kapcsolatban nekem van egy határozott véleményem.
Normál esetben egy 6 kiló fölötti gép már mosodai (ipari) méret, szerintem fölösleges egy átlagos családba..... -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
BB9360 #29859 üzenetére
A 8 kg-os dob 8 kg ruhára van kitalálva elvileg. Tehát a kerületi fordulat és a mosásritmus erre van szabályozva. Nyilván moshatsz 2,5 kiló ruhát is ebben a dobban, de mosás hatékonysága csökken és megfelelő hatásfok 6 kiló igen!
A ruha önmagától és a mosólúgtól nem lesz tiszta, ehhez kell többi ruha nedves tömege és egymásra zuhanása.
Aki okosodni akar a témában - erre találja
Az utolsó öblítés nálam tiszta hideg víz.
-
Gömbike
senior tag
válasz
BB9360 #29761 üzenetére
Nekem már évek óta van különálló gépem, nem tervezek vásárolni. Először normál kondenzációs Miele-vel éltem az életem, most hőszipókás Elux dolgozik a kiccsaládnak.
Csak tanácsot szerettem volna adni Ferencnek, hogy ha módja és lehetősége van rá, külön gépeket vegyen, ne bánja meg már az első héten, hogy milyen felesleges dolgot vásárolt.
-
Bence01
tag
válasz
BB9360 #29651 üzenetére
Találtam egy másik értékelést [link] ezek szerint nem csak a tied az ami nem melegszik fel jól. Minden második hozzászólás erről szól.
A vízfolyás az nagyon bosszantó tud lenni, a mostanimban is van egy jelzés, hogy max még el sem éri, de már folyik ki elől a víz és persze 10 perc mire a deszka megszárad és lehet használni. -
Bence01
tag
válasz
BB9360 #29647 üzenetére
Éredekes amit mondasz, közben elolvastam a használati utasítását és ott is azt írta, hogy nyomkodjam 5mp-ként a gőzt az optimális teljesítményért. Hát mondom ezzel akkor nem nyerek semmit, nem kel állítanom, csak folyton nyomni egy gombot, hogy elég meleg legyen. Mert gondolom akkor alapból meg hiába tolom egész nap, ha nem elég meleg gyűrött marad a ruha.
Most amúgy egy kb 8 éves kerámia talpas van, de már eléggé szét ment. -
idegen lény
addikt
válasz
BB9360 #29647 üzenetére
Én az Intersparban megvettem a legolcsóbb gőzölős Philipset pár ezerért leakciózva, és azóta is tökéletes. Előtte sajnos nem Philipset vettem, de rá kellett jönnöm, hogy a vasalónál a legfontosabb, hogy könnyű legyen, és a Philipsek nagyon könnyűek. A többségnek azért bejön ez a drága is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest