- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
polonic #80404 üzenetére
Fenéket!
Van egy értékrendem, elsősorban annak akarok megfelelni. Abba nem fér bele a vasalatlan ruha és a poros cipő. Elindulás előtt megállok a tükör előtt és alaposan megvizsgálom a látványt. Szükség esetén változtatok rajta. Például a cipőm és a derékszíjam színének kötelező egymáshoz passzolnia. Nem veszek fel két azonos színű, de más árnyalatú ruhadarabot.
Amikor feleségemmel megyünk el itthonról, megkérdezi: jó vagyok így? Ha valamit nem tartok megfelelőnak, annak hangot adok, ő változtat rajta és vice versa.
Inkább felvágnám az ereimet, mintsem letojjam, hogy mit gondolnak rólam. Ismétlem, engem így neveltek és nem bánom. -
amargo
addikt
válasz
polonic #80270 üzenetére
Nincs, csak kettő. Feleségem "tisztaság mániás", de a fő terhelést az adja, hogy a nagyobbik gyerkőc 1-2 hónappal ezelőttig heti 6x bepisilt éjjel. Ugye akkor pedig egy teljes mosás.
De 2 naponta egy mosás az alap, az is havi 15 azaz évi inkább 200. Ennél kevesebbet csak úgy tudok elképzelni, hogy rengeteg ruhája van a családnak, legalább 2 -3 heti mindenből. Nálunk a fehérneműből sincs ennyi, max 2 hét, de a gyerekek jelenleg ezt 1 hét alatt elérik.
A heti egy mosás az kb kizárt önmagában 3-4 felét mosunk hetente, fehérnemű, pólók, koszos (nadrág, kilépő, stb), ágynemű, sport cuccok.Az évi 200x mosás szerintem is extrém, de a 200 is?
-
margithid
veterán
válasz
polonic #80270 üzenetére
A havi 50 sok, de azért nagyon összevárni a ruhákat se jó szerintem.
Nálam pl ez lehetett a gond ezzel az Electrolux-szal.
6 kg-ot bír és volt hogy jól megpakoltam, akár törölközőkkel is ami jól beszivja a vizet és jó nehéz lesz.
Mondjuk 6-7 éves, lehet ezeket ennyi időre gyártják.
Mindenesetre egy dobcsillag 30k körül van, plusz ugye a szerelés, szóval ezt nem fogom megcsináltatni.
Amíg bírja addig használom, aztán veszek egy újat majd.Következő mosógép vásárláskor már minimum 8 kg terhelhetőségüt veszek.
LGben most 140k-ba kerül egy ilyen gép. -
ribarszki
őstag
válasz
polonic #78925 üzenetére
Bár a kérdés nem arra irányult, hogy minek a rizsfőző, de szívesen leírom
Mert baromi kényelmes és egyszerű. Reggel elmész, belerakod a vizet, rizst, sót, opcionálisan zöldségeket. Időkapcsolóval, okosaljazattal elindítod az ebédszünetre való hazaérkezésed előtt, és mire belépsz az ajtón, friss kész rizs fogad, nem pedig hűtőből mikrózott köret. De ez csak egy a kényelmi funkciók között.
Mikor 5-6 emberre főzöl, elképesztően sokat segít és nagyon ügyes szerkezet, hogy nem foglal le a köret készítése. Csinálhatod a levest, főételt, rizs pedig kiválóan elkészül. Amikor kész, utána melegen tartja az ebédig.
Gyakorlatilag csak előnye van. Max valaki még nem próbálta és emiatt nem igazán érti, hogy miért jó. -
Dorian
félisten
-
ribarszki
őstag
válasz
polonic #74618 üzenetére
Nem kell megijedni a Boschtól. A családban 3db Mum 4 is szolgál. Az egyik 20éves!!
Nekünk 2ébig napi intenzitással dagasztott a Bosch mum4 500w. Brutál, hogy mit kapott.
Szétszedtem, a fogaskerekek új állapotban voltak. A ház viszont elrepedt, azt javítottam. De annyi munkát kapott mint egy kis pélségben.
Semmi baj a műanyag fogaskerékkel, hajtással. Soha nem fog elkopni.. -
arcsin
senior tag
válasz
polonic #73844 üzenetére
KA gépekhez is van, csak idehaza nem divat, viszint német és osztrék mediamarktban lehet kapni indenféle kieget. A MM keresője nem müködik nálam, de pld kedvéért itt van a szeletelő. , de van tlsztavágó kieg is. Plusz kint olcsobbak a Ka gépek még a remek eur-ft árfolyam mellett is kb +1 kattal jobbat tudsz venni ugyanannyiért, de ezt IS már sokszor leírtam, leírtuk az áttéteket meg mdent.
-
ribarszki
őstag
válasz
polonic #73838 üzenetére
Ehhh, a KA videót kitöröltem... Sajnos nem tudom megmutatni, hogy mennyire szenvedett a motor
2020 decemberben ezt írtam róla itt a fórumon, visszakereshető:
Kérdés mire kell, de ha dagasztásra, kenyértésztára, pizza tésztára akkor KitcheAid-ből az erősebb, legalább 350W-os modellt kell venni.
Én elhoztam a feleségemnek karácsonyra Sparból egy 275W-os Kitchenaidet. Ennek az alapára 199k, most 125k-ért tudtam megvenni. Hála Istennek, amikor a feleségem nem volt itthon én dagasztottam vele a kenyeret.
Szóval iszonyat masszív a gép. 12kg, nagyon-nagyon minőségi és gyönyörű. Viszont ez a modell egyszerűen gyenge.. Dagasztáshoz mindenképpen. Rossz volt nézni és hallgatni ahogy erőlködik 600gramm liszttel. A dagasztókar majdnem megállt annyira lelassult, majd megint felpörgött és megint majdnem megállt. Gyorsan összepakoltam és visszavittem.Itt a videó az Ankarsrumról. A videóban 1kg liszt van a tálban, de összesen 5kg tésztával bír el. Van egy dagasztó horog is hozzá, ez a dagasztó henger. A henger kicsit hidrósabb tésztához van, a horog kicsit keményebbhez. Pizza és kenyértészthhoz a henger a jó. Ez most pizza tészta. Ajánlom figyelmedben, hogy amúgy a KA és a többi spirilási dagasztógép csak dobálja a tésztát, addig az Ankarsrum mennyi levegőt visz be és szinte laminálja, rétegenként pakolja egymásra a tészta. Ahogyan a nagyszülők is dagasztottak. Döbbenetesen jó gép. Arról nem beszélve, hogy szinte örök élet..
-
ribarszki
őstag
válasz
polonic #73832 üzenetére
Kitchenaidből Artisan a minimum!!! A Classic nem bír el 1kgvtésztával. Vittem vissza a sparba. Küldjek videöt?
Ha örök életre akarsz dagasztót, ami ténylef dagaszt mint a nagymamánk, akkor vegyél egy Ankarsrumot. Semmi sem fogható hozzá. Egy álom az a gép! Nah erről is van videóm, ez milyen technikával dagaszt...
-
contaxg
veterán
válasz
polonic #73832 üzenetére
Sőt most van egy 20%-os kupon akciós is amit talán el tudsz csípni. Én 135eFt-ért vettem pár hete amikor 10%-os kupon akció volt. De talán a legjobb vétel ez volt de most nincs raktáron.
-
balojazz
aktív tag
válasz
polonic #73782 üzenetére
Csak példák voltak, kinek mi a fontos. A fémszegéllyel megvan a kontraszt a sötét pultnál, plusz nem verem neki a pult felől a tárgyakat (pohár, edény), hanem rácsúszik. A mosogatógépnél a világítás bepakolásnál magától értetődik, a végén meg látod a pici cseppeket. Én pont kevés fokozatot akartam, mert csak 5 fokozatot használok max, de fölül van a 9-es és még a boost is, lefelé meg az 1-3, hátha kellenek. Nekem még ez a 10 is sok, pedig az analóg végtelen fokozatú gázról jöttem indukciósra. De kinek mi a fontos. A döntéshez bármely tulajdonságok elvezetnek 2-3 lépésben.
-
válasz
polonic #71780 üzenetére
Banyek, többször átnéztem a szerelésit, de nem találtam. Javaslatodra, ismét átnéztem és megtaláltam. Alulra a lábakat takaró bútorlapra kell felszerelni, ha nem egy síkban van az ajtó és a lábakat takaró bútorlap.
Köszönöm, úgy látszik reggel jobban felfogom a szerelési útmutatót.
-
válasz
polonic #71777 üzenetére
Azt a műanyagot már beazonosítottam, de a fenti képen látható cuccot még nem.
Volt hozzá még pár segédanyag, azoknak megtaláltam a helyét. Elvileg az alábbi képen látható cuccok kellenek alulra, meg felülre. A zöld, hangszigetelésnek talán a lábak elé. Az átlátszó cucc pedig, a munkalap aljára a gőz ellen.Még van egy fényvisszaverő csík is, de hová kellhet az előző hozzászólásomban említett átlátszó, oldalról T alakú, ragasztócsíkkal ellátott plexidarab?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
polonic #71729 üzenetére
Komolyabb kivitel alatt arra gondolok, hogy ne akarjon szétesni a kosár amikor kihúzom, ne lötyögjön az ajtó. Nem kell prémium csak ne ez a Beko kategória legyen. Bár már csalódtam kellemesen abban is.
Igen, ezek még Made in Germany cuccok. Lehet, hogy török vendégmunkás rakta össze tajvani cuccból, de jó minőségűek. Elemntem a Mégiába és elvesztem a sok gép között.
-
válasz
polonic #71195 üzenetére
Köszi az infót
.
Ó bakker, ez remek.
Az egyik oldalán kb. 40%-ban van takarva (konyhapult magasságig teljesen, aztán kb. 70 cm nincs takarás, utána a többi részen kb. félig takarva), a másik oldalán pedig teljes magasságban kb. 1/3 mélységig a faltól takarva van. Felette kb. 20 cm légrés van.Pedig már majdnem eldöntöttem, hogy Samsung, erre agyalhatok tovább
.
-
-
pjen
félisten
-
ribarszki
őstag
válasz
polonic #63170 üzenetére
Ahhoz túl sok opció van, hogy képként be tudjam tenni. Elérhető az összes mosási program, összes extra. Tudom indítani időzítéssel, hogy hány óra múlva induljon, vagy pontosan mikorra legyen kész. Ez utóbbi nagyon jó nem kell számolnom az órákat, megadom ,hogy 6.30ra mosson ki, és akkor fog végezni.
Látom real time a felhasznált energia és vízmennyiséget, a Twindos szintjét, stb.
Ami még nagyon jó, hogy küld értesítést ha vége a mosásnak.
Sokszor használom. Ránézek hol tart a mosás, mennyi van hátra, mennyi vizet használ.
-
pjen
félisten
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
polonic #62010 üzenetére
A szappan/öblítő/mosószer maradékot a trisó oldja fel, a vízkövet a citromsav. Alapvetően nem feltétlen kell többször ismételni elég évente 1x, de a trisó-val ahogyan írva vagyon, simán mehet egy 3+ órás áztatós főzőmosás (>90°C) a hőmérséklet és az idő a kulcs, nem a folyamat ismétlés, vízkőoldásra 60 foknál nem szabad több, mert a szerves savak lebomlanak, nem lesz elég hatékony!
-
stickermajom
addikt
válasz
polonic #61295 üzenetére
Az online elérhetőben benne volt, hogy csak LG szerviz csinálhatja, a hozzá kapott papír alapúban nem találom.
#61296 Donki Hóte Csak a beállítás 3 fokos, a hűtőben gondolom hasonlóan alakulnak a hőmérsékletek, mint nálad. Nem mértem még.
-
st6969
őstag
válasz
polonic #60489 üzenetére
+ Donki Hóte
Köszönöm
Érdekes, mert eléggé vízkövesednek a dolgok...(lehet, máshol még jobban)#60490 pjen
Pont a 3 az egyben tablettát akarom leváltani por + öblítőre. Kipróbálom a DM-es cuccokat. Ha nem jönne be, megy vissza a tabletta.#60492 Csabroncka
"Gondolkozz néha, és előbb kérdezz itt - hamarabb és pontosabb választ kapsz, szakemberektől"
De hát pont ezt csináltam -
pjen
félisten
-
törölt tag
válasz
polonic #59398 üzenetére
Szerintem csak simán logikátlan, hogy olyan berendezésekből csúcskategóriát vegyünk, ami önállóan teszi a dolgát, kevés emberi interakcióval.
Itt kb mindenki tisztában van azzal, hogy a jobb brand nem végez jobb munkát*, de adott esetben jobb, kellemesebb lehet vele dolgozni, mint a belépő katos brandokkal.
*Értem ezalatt, hogy két frissen mosott póló esetén nem fogod megmondani, melyiket mosták Mielében, melyiket pedig CandybanNálunk a hűtő-, mosó-, szárítógép, de a mosogatógép is belépő Indesit, vagy Beko.
Porszívó, gáztűzhely, konyhai edények, segédeszközök meg AEG, Dyson, Tefal, Ninja Kitchen ... stb.
Napi szinten használjuk, fel sem merül a kérdés, hogy olcsót vegyünk. De a mosókonyhába száműzött berendezésekkel annyi a dolgunk, hogy betesszük a ruhát, majd később kivesszük. Feleslegesnek tartottuk a felsőbb kategóriákat.Szárítóból most ezt vettük, 4-én érkezik. Olcsó hőszipkás, nagyon kiváncsi vagyok. Az első új gép lesz, amire nem kötünk insurancet, a korábbi tapasztalataink alapján, erre eddig egyetlen gép esetében sem volt szükség. (kivéve telefon)
Mosógépnek egy kombi gépünk van, Indesit, 4 éves múlt, ha jól számolom. Ha még egy évet bír, és erre jó esély van, akkor már megérte. Szintén 400 font alatt vettük, de változtak a preferenciák, már nem vennék ilyet.
De mondhatnám a mikrónkat is. 17 literes Russel Hobbs, 800W, abból a célból, hogy a hűtőből kivett főtt ételt felmelegítsük. Ezen felül semmi másra nem használjuk, csakis ételmelegítésre. Egyetlen szempont volt, hogy piros legyen.
Ezért tök felesleges lett volna pl egy inverteres Pana, ami most nagy divat, mert kihasználatlanok maradtak volna az előnyei, lévén minden van a konyhában, amit egy ilyen gép tud. No meg nincs is pirosban (Asszony heppje volt, de hálisten kezd leszokni róla)Nálam ezek a szempontok háztartási gép vásárlása esetén, de kinek mi.
-
válasz
polonic #59386 üzenetére
Mindenre van példa és mindennek az ellenkezőjére is van példa
Nekem kb. 20 éve van egy Candy Alisé610-es kombi mosó-szárító gépem (20 éve az emberek többsége nem is nagyon hallott olyan mosógépről, ami szárít is
), a mai napig tökéletesen működik, bár mai szemmel nézve már kicsit magas hőfokon működik a szárítórésze.
Tökéletesen bevált, szerelő ez alatt a 20 év alatt nem látta, a rendszer is tetszik, így ma sem jutna eszembe nem kombi mosó-szárító gépet venni (az idén egy Samsung WD90-es kombi gépet vettünk, ez is tökéletesen működik).
Az más kérdés, hogy ma a Candy már nem ugyanaz, mint 20 éve volt, valószínű, hogy egy ma vásárolt Candy gép nem húzná ki ennyi ideig.
Lehet, hogy ma a Miele olyan, mint a 20 évvel ezelőtti Candy volt, és bizony az is lehet, hogy 20 év múlva a Miele is a Candy sorsára jut.
-
Vaze
őstag
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
polonic #58923 üzenetére
Az veszettül sok: napi 250l víz, pont egy teletöltött kád...
Nemrég mértem: folyóvízzel mosogatva max. 3.5-4l/perc az az átfolyás, ami nálunk kényelmes (még nem fröcsköl) - vagyis ez itt több, mint egy órányi mosogatást jelentene 250 literhez (márpedig 10-15 percnél nem megy el rá több naponta)
Valszeg lehet ott más tényező is, vagy kisüzemi étkezde jellegű felhasználás (de akkor a mosogatógépet sem elég egyszer indítani) -
BBéci
legenda
válasz
polonic #58436 üzenetére
Akkor passz!
Szerencsére nekem sosem jutott eszembe olyan kabátot venni, inkább a GEOX-okkal szemezgetek. 98 %-ban autóval közlekedem, sem a nagyon meleg, sem a nagyon vízálló nem követelmény. Utóbbi akkor lehet érdekes, amikor viharos szél fúj és nem lehet esernyőt használni. -
BBéci
legenda
válasz
polonic #58411 üzenetére
Wellensteynekről eddig csak jókat hallottam, ezért megdöbbentő, amit írtál. Vagy hamisított, vagy kivételes, selejtes darabról lehet szó.
A vízlepergetés gyengülése normális, annak megőrzéséhez speciális mosószer és impregnáló spray használata szükséges, bármilyen gyártmányú ruháról legyen szó. -
ribarszki
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
polonic #58355 üzenetére
Apropó, társasház emelet, nem ugrál vészesen az új mosógép, szerintem picit kevésbé is rezeg be 1400-on, mint a régi ezres, de mennyire érdemes alá valami rezgéscsillapítót venni, és egyáltalán mit érdemes?
Van olyan esetleg, ami elvezeti a nedvességet is, ha valami a gép alá csorogna, hogy ne fülledjen és rohadjon alulról a gép? Esetleg érdemesebb az összes lábát hosszabbra venni? -
balazs1956
senior tag
válasz
polonic #58227 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Közben addig-addig kerestem míg megtaláltam.
Mos is 15690 Ft.
Sajnos egyéb kedvezményem nincsen, de így is jó ár.
A Miele saját webáruházában 19990 Ft, ahogyan Te is linkelted.
Közvetlenül tőlük vettem a porszívót is, és hozzá egy adag porzsákot (4899 Ft)
Ha ebből négyet veszek (4x4899=19558), még olcsóbb is mintha az XXL-es csomagot vettem volna.
A Szeteinél az egy dózis ára 4890 Ft.
Tehát legolcsóbban a szeteis megapakkal jár az ember, ha négy évre előre be akar spájzolni 4300 Ft árelőnyért... -
Batib
őstag
-
Morris
veterán
válasz
polonic #58133 üzenetére
Megnéztem. Semi konkrét ajánlás.
Nekem ez a Sencor SVC 682VT is szimpatikus. Jókat írnak róla.A drága és szarnak viszont van metszéspontja. Sajnos egyre több esetben.
-
EQMontoya
veterán
válasz
polonic #58118 üzenetére
Ott szintén a matek nem adja ki.
Mármint 1nm alapterület egy új építésűben, BP-n olyan 900k-nál keződik jelenleg. Ha erre szánsz 0.5nm alapterületet, az gyors fejszámolással 450k. Szóval ezért gondolkodom kombi gépben.Kevéssé viccesen: van egy bő 1nm-es háztartási helység a lakásban, aminek a felső felét fel tudom polcolni a gép fölött, és akkor van egy tisztességes spajzom, ha két gépem van, akkor ez bukta.
-
EQMontoya
veterán
válasz
polonic #58106 üzenetére
Köszi!
polonic: 800k-ért találtam a legolcsóbb Mielet. Abból veszek 4-5 középkategóriás gépet.
Azt mondom, hogy mondjuk 400-ért megvenném simán, de így az a baj, hogy ha a középkategóriás gépek átlagban csak 3 evet bírnak ki, akkor is 15 évig mindig új gépem van az árából. -
peppe79
senior tag
válasz
polonic #57748 üzenetére
"De így legalább a műanyagok is szinte teljesen szárazok. Csak a peremeknél marad víz."
Megelőztél, pont ezt akartam említeni. Lehet vitázni az automata ajtónyitás előnyein/hátrányain, az viszont kész tény, hogy a műanyagok peremeiben, meg a süllyesztésekben (a legtöbb műanyag cucc alja ilyen) így is, úgy is megáll a víz. Innentől kezdve, ha a műanyag eszközök szárítása a fő szempont, tök mindegy, hogy kinyílik az ajtó, vagy sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest