- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
-cobra- #53099 üzenetére
Nem higénikus, kicsi a szívóereje, ami folyamatosan gyengül. Kb akkor lenne egyenértékű a porzsákossal, hogy ha minden tartály ürítéskor cserélnéd a belső henger alakú hepa filtert is.
A porzsáknélküli nekem olyan, mintha egy porzsákos porszívónak a porzsákjából mindig kiszednéd kézzel a nagyobb darabokat és úgy használnád tovább a gépet évekig. De porzsák cserével konkrétan mindig megújul a géped.
-
Dyson vegyed, de a rászánt összeget szorozd meg kettővel vagy hárommal.
Vagy porzsákosat veszel.
De ha van kidobni való pénzed, akkor bármelyik porzsák nélkülit megveheted.
Porzsákos porszívókat általában Elektroluxnak vagy Mile-nek hívják.
Porzsák nélkülieket pedig Dysonnak.
Philips nem porszívó!
Ez nem sznobizmus, ez tény.
Mile C3 vagy C2 vagy Electrolux Ultrasilencer. -
Salak
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni porszívó választás tekintetében.
Porzsák nélkülit szeretnénk. Fő szempont a jó szívóerő lenne. Lehet vezetékes vagy vezeték nélküli (de egy viszonylag nagy lakást bírjon végig takarítani), álló vagy hagományos. Jó lenne, ha lenne benne HEPA szűrő. Főleg parkettán, járólapon (konyha-fütrdő) lenne használva és néhány szőnyegen.
Olyan 40-60 ezer környékét lőttük be elsőre.Nagyon köszi előre is a segítségeteket!
-
fant0mi
őstag
válasz
z123456789 #53093 üzenetére
Esetleg a legtisztitos topik sem esik tavol. [link]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Láttam, hogy van céltopik, de elég inaktív. Hátha itt előbb akad válasz.
Köszönöm. -
Fr3eWar
őstag
válasz
peppe79 #53091 üzenetére
A fehér tányér 25cm-es, van 28cm-es nagyobb tányérunk, ahhoz a középső fiókot legfelső állásba kell tenni, nálunk 3 állású a középső fiók, úgy több hely van mint 30 centi.
A kolos műanyag IKEA-s cuccok néha nálunk is megfordulnak, ha több van belőlük akkor amit korábban írtam evőeszköz fiók szépébe rakok belőlük, egyébként meg próbálom lesúlyozni, vagy ahogy írtad a pohártartó alá rakni, a korábbi képen is látszik hogy van rajta üvegtálka meg habkanál vagy épp ami akad.
Amit nem tudok mire vélni, hogy adtak borospohár tartó állványt, csak alulra fér be ha mindent felemelek, elvesz irdatlan mennyiségű helyet, és csak 4 pohár fér bele. Összeülünk akár csak testvérekkel egy péntek szombat esti borozásra, és 2-3 adagban moshatnám el azzal a csodával. SMZ5300 vagy valami ilyesmi.
-
peppe79
senior tag
válasz
Fr3eWar #53082 üzenetére
Köszi! Méretben ugyanekkora az én Bosch mosogatóm belső tere is. Nem tudom, hogy mekkorák a fehér porcelán tányéraid, de nálunk például a 30cm-es pizzás tányérok, műanyag tálcák, lábas fedők felső élének már nekiütközik a szórókar.
Feljebb meg nem tudom emelni a felső kosarat, az enyém csak kétállású.
A másik: látom, hogy ugyanolyan műanyag tálkáid vannak, mint amilyet mi használunk (pontosabban, a gyerekünk). Nálad nem szokott a fenekére átborulni? Nálunk olyan erősen tolja a vízsugarat, hogy az ilyen könnyű műanyag vackok mosogatás közben átfordulnak. Jobb híján, a csészetartó etazser alá szoktam bepakolni őket, hogy az felülről megtámassza, így nem tud felborulni.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
JHONNY 79 #53085 üzenetére
SMV88TX36E
Származásra visszatérve:
Nálunk sütő + kompakt sütő-mikró + főzőlap + mosogató gépből vettünk Bosch-t a konyhába. Ezek közül a főzőlap kivételével mind Made in Germany, a főzőlap pedig spanyol pedig az is serie 8, és megkérték az árát.
Samsung RS68N8221S9 (korea) hűtő Made in Poland
A páraelszívónk Elica Stripe Lux 90 (Elvileg olasz márka) Made in PolandA mosó+szárító gépet hoztuk előző lakásból AEG L87695NWD (elvileg német? vagy aztán már Svéd elux csoportos) Made in Italy - gondolom a zanussi gyárba tolják
Ez az előző lakásban a mosdókagyló mellett volt a fürdőben, így sokszor kapott a gyerekek kézmosásából, azon az oldalon a mosószer adagoló fiók is kezd rozsdásodni, meg a bal alsó elülső sarka is már vöröslik a lemezek hajlításának illesztésének tövében. 16 novemberben vettük szóval 3,5 éves, de már 1,5 éve ott a folt. -
Ispy
nagyúr
markabolt.hu-n láttam, hogy most az electrolux mosogépek/szárítógépek/szettek május végéig 3 év gyári garival mennek, hátha érdekel valakit.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fr3eWar #53081 üzenetére
(#53052) Scale
Előlap nélkül nem maradt nyitva a mienk sem, de előlappal ha 30°-nál jobban nyitod minden pozícióban ott marad nem csukódik se be se le. Nem a tálca tartja a helyén alul.Kinyitás után az evőeszköz fiók:
A gép tetején van sok szórófej ami spricceli az evőeszközöket.
Ez AUTO programban ment (mindig azt használjuk) 45-65 között állítja a hőfokot magának a szennyeződés függvényében. Az extra száraz gombot be szoktam nyomni mellé, most is be volt.
Az alsó két fiók:
A kis üveg csészékben 3 napos tiramisu száradás volt (nem voltunk itthon hétvégén)
Az alsó fiók nagy üveg edényben pedig bacon-os spárga volt sütve, szóval állt a zsír az aljába és odasült sajt darabkák voltak benne.
(#53034) peppe79
Ez a gép belső tere 60cm magas, 54cm széles, és a kosár elejétől a hátfalig 53cm mély. -
crue
őstag
Sziasztok!
Még mindig ez az ajánlott olcsó porszívó vagy van ennél jobb ajánlat: [link]?
-
pjen
félisten
válasz
Zirowe #53077 üzenetére
A mosogató tablettán van egy táblázat és szerintem a géphez is adtak tájékoztatót.A 3 az egyben tablettákhoz ha nem keményebb a víz mint ami a tablettán le van írva nem kell só.Én kelet Pesten lakom itt a 3/1 tablettáhot nem kell semmi,nem is teszek.lassan 25 éve.Elöször Finis aztán Somat most Jar Platinumot használok és semmi mást.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tavaly augusztus óta van egy Candy CDI 3DS52D mosogatógépem, első használat óta csak tablettával használom (finish quantum és jar platinum), a gépen ki van választva az all in 1 gomb a talbettához, heti 3-4 alkalommal használom a gépet.
A képes a só hiány jelzésére, de amióta első használat előtt feltöltöttem, azóta nem jelzett hiányt.
Tegnap megnéztem hogy áll a só és utántöltöttem, jó sok ment bele.
Beleolvastam a használatijába és ott írja, hogy az all in 1 gomb kikapcsolja a só hiány jelzést.
Remek.A kérdésem az, hogy van-e értelme az all in 1 gomb használatnak, lehet-e baja, ha nem töltök bele sót rendszeresen, illetve milyen gyakran érdemes rakni bele sót?
-
Vangelis
félisten
Üdv Srácok.
Erről van valakinek véleménye?[link]
?
Vajon porzsákot lehet kapni hozzá? -
JHONNY 79
aktív tag
Bosch mosogatógépben a Variodrawer plus fiókban is rendesen éri a víz az evőeszközöket, mit az evőeszköz kosárban? Szépen mosogat a fiókban is?
-
flegga92
senior tag
válasz
andrás47 #53064 üzenetére
Vasalás egy olyan dolog, hogy ki hogy szereti. Én sose vasalok, kivéve ingeket, de anyukám a zoknitól az ágyneműig mindent kivasal. Míg nem volt szárítógép rendesen kirázva, kicsit nyújtva teregettem ki, így a pólók nem maradtak gyűröttek. Egy titka van, hogy a mosógépből azonnal a szárítóba kell rakni, majd ha az is végzett egyből terítem ki, akasztom válfára és megy a szekrénybe. Ha 1-2 gyűrődés van is rajta, az kb 10 perc hordás után eltűnik.
Bosch-nál teljesen jók a piktogrammok. Mi 2 funkciót használunk a beletett ruha mennyiségétől függően. Néha télen ha sok törülközőt mosunk akkor azt külön program van rá, de annak is egy törülköző a piktogramja, de ha a szokásos programok valamelyikére tennénk be akkor is ugyan úgy megszáradna. Mivel szerintem már az összes gépben van nedvesség érzékelő ezért berakhatsz 5 pólót a 3 órás szárításra, az kb 45 perc múlva úgyis kikapcsol.
-
macilaci78
nagyúr
Tűzhelyből indukciósat szerintem. Volt kerámia főzőlapos tűzhelyem: felforrt a kakaó, elzártam és még egy percig futott kifelé... Ha mindenképp marad a kerámia főzőlapos technika, Mora termékeivel nagyon elégedett voltam. Az Indesittel sem volt semmi baj, csak nem szerettem.
Mosógépből most léptünk 5,5 kg-ról 8 kg-ra. Nincs több szennyes, de könnyebben befér a 2 személyes ágynemű, illetve a nagy paplan, derékalj egyáltalán befér, mert a kicsibe nem ment. Mi is ketten vagyunk. Szárító funkció is van benne, persze a közvélemény szerint a kombinált gép szárításra nem jó, de nem fér el két külön gép nálunk, másrészt nincs minden szárítva, csak a kabát a vízlepergető mosószerével, zoknik (van annyi, hogy 3 hetente elég ezt mosni), meg ha valami sürgősen kell. -
-
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Hűtőre, mosógépre, villanytűzhelyre lenne szükségem egy két hónapon belül.
Tudnátok segíteni, hogy amiket kinéztem, azoknál van e jobb meglátásotok szerint ár érték arányban?
Mosógépre nem szántam még annyi időt mint másik kettőre. Ketten vagyunk rá, szóval lehet fölöslegesen nagy gép.
Szerintetek? Árakban ennél nem igen mennék feljebb. Arany középutat gondoltuk belőni, hogy legyen benne egy kis funky, ne a legfapadosabb legyen.
-
Razor1
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg porzsákos porszívót használunk, felmerült, hogy le kellene cserélni egy akkus álló porszívóra, mert a gyerek miatt gyakrabban kellene használni. Szerintetek egy ilyen teljes mértékben ki tudja váltani a porzsákost egy 73nm-es lakásban (nagyrész járólap és laminált padló, pár hosszú szőrű szőnyeg)? Bizonytalan vagyok, mert ha kiváltja, akkor vennék egy drágább modellt 80-90ezer környékén, viszont ha csak söprögetésre jó meg morzsaporszívónak, akkor nem költenék rá ennyit.
-
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #34168 üzenetére
Nemi tapasztalat a Gorenjevel, igy 2 ev utan. Tul vagyunk 2db javitason. Kb fel evesen, sztrajkba fogott az elektronika. Fel fenyerovel vilagitott a kijelzo, semmit nem lehetett allitani rajta, egy program mukodott amirol fogalmam sincs melyik volt. Igy is mosott a becsuletere legyen mondva. Szerviz resetelte, azota megy. Ez ev elejen elvandorlot a helyerol kb 40cm-t, kovetkezo mosasnal mar figyeltem ra, jelentos hanghatasok mellett, tancolva razkododott a gep. Lengescsillapitok csereje, kb 2 evesen, egy honap alkatreszere varakozas utan. Egyebkent szeretem, mar amikor jo. Remelem igy mar kinotte a gyerekbetegsegeit. Lehet az Electroluxal jobban jartam volna.
-
andrás47
senior tag
válasz
BB9000 #53033 üzenetére
Üdv ! Köszönöm a részletes leírást, nem vettem, mert nyár jön és nem sürgős ,meg az AEG-et néztem ki, és írták itt szokott rá lenni nem csak egy év garancia, hanem 4 év is, lehet csak ősszel lesz ilyen, de ki tudom várni .
Ahogy közben nézelődtem, árban nincs már olyan nagy különbség a két fő típus között, hosszabb távon mindenképpen kedvezőbbnek tűnik a hőszivattyús , meg hogy alacsonyabb hőfokon a ruhák is kímélve vannak .
Írják mindkét típusnál többen is , hogy alig vagy keveset kell csak vasalni, ez nem tudom mennyire helytálló, illetve melyik szegmensre vonatkozik ,vagy általánosságban a legtöbb ruhára ? A másik kérdés még inverteresben érdemes-e gondolkodni , tudom azok drágábbak valamennyivel . Valamint mire kell odafigyelni a vásárlásnál, hogy feltétlenül tudja a gép, de nem mindegyikbe van benne, még ha azonos is az árkategória , gondolok itt tudjon feltétlen egy programot .
Mennyire fontos , hogy magyar nyelvű legyen a program, az angolon is könnyű eligazodni a piktogramok alapján ? Esetleg konkrét típusokat tudtok ajánlani olyan 150k-ig .Köszönöm mindenki segítségét . -
NSG
csendes tag
Sziasztok
Sikeresen kilyukasztottam a mélyhűtő lemezét belül. Sajnos a felső fiók teljesen befagyott és egy kicsit erősebben sikerült "megpiszkálni" a nagy mennyiségű jeget.
Jó tanulópénz, hogy többet ne piszkáljam inkább csavarhúzóval, nagykéssel...
Elment az összes gáz, ami még nem nagy gond, R600A-t kell bele tölteni, ami egy szerelőnek gondolom nem nagy kunszt, viszont nem tudom, hogy elég ezt a lyukat befoltozni/hegeszteni vagy ott a bordákban mennek valami vékony csövek, amiben van a gáz és lehet azt sikerült eltalálnom? Vagy a bordák csak a jobb hőelvezetés miatt vannak bent?Szerelő egyelőre telefonban nem tudott látatlanban mit mondani, majd megnézi, csak gondoltam hátha valaki tud mondani valamit, hogy mégis mire számíthatok. Kezdjek-e el nézegetni új hűtőt vagy van esély a javításra.
Köszi,
NSG -
Danex
addikt
Csövi, tudnátok ajánlani valami jobb féle 3 az 1ben sütőt, a gofris, melegszendvicses történetet.
árban ez a 15, nagyonmax 20e -ben gonolkoznánk.
előre is köszönöm -
Viszlát
addikt
Nem bocsájtkoznék találgatásokba az okát illetően. Szüleimnek vettem Series 4 mosogatógépet (SMS46KI01E), használtam is jópárszor hazalátogatásaim során az elmúlt három évben, de a műanyagokat leszámítva még sosem maradt vizes semmi. Illetve van egy grillserpenyőm, aminek a bordái között (a saját Series 6 mosogatógépemmel) valamiért megállnak a vízcseppek, hiába fejtetőn kerül a gépbe, de gyanítom, hogy a felhasznált teflon lehet a ludas, mert semelyik másik bevonatos serpenyőnél nem tapasztalom ezt.
-
Scale
őstag
Amugy visszaterve az eredeti vonalra, ezt neztuk ki a mediaban multkor: [link]
Viszont most olvastam hozzaszolasok, velemenyek kozott, hogy mosogatas utan vizesek maradnak az edenyek, ami viszont nem tul jo tulajdonsag.. az itteni mosogatogep az alberletben ami tobb mint 10 eves is teljesen szaraz edenyeket hagy vegezetul, egyedul a muanyag tarolodobozok, meg a poharak aljan(megforditva ugye), talpan szokott lenni allo viz.
Ez nem tudom mennyire helytallo velemeny, illetve nem user error-e.
Lehet hogy az ennyire beleposzintu bosch mosogatogepeknel van jobb valasztas is mas markak kozott? -
matepe
csendes tag
Sziasztok! Vezetéknélküli álló porszívó kapcsán kérnék tanácsot. Xiaomi példányokkal szemezek. A legfontosabb: ki tudja szedni a hosszú hajszálakat a szőnyegből. Van e ilyen amit nyugodt szívvel ajánlanátok? És ha igen, annak milyen hengerfejjel kell rendelkeznie? Köszi!
-
Scale
őstag
válasz
Fr3eWar #53031 üzenetére
Koszi a valaszokat!
mondjuk amit kineztunk bosch mosogatogep annak nincs ennyi pirosan megjelolt resze, gondolom ez ami neked van az nem belepokategorias gepben van.Mas kerdes: neztuk, hogy ezeknek a mosogatogepeknek az ajtaja alig akar lent maradni nyitva. Azt gondoltuk, hogy ha teljesen lenyitnank akkor az ajto ugy mond kiakad es lent marad, es ugy mond nem az also talca kihuzasaval kell az ajtot lent tartani. Ez nalatok is igy van, ez termeszetes tulajdonsaguk?
-
farkas-j
őstag
Az általad linkelt Beko-t nem ismerem, viszont nekünk most lesz 4 éves a Beko WMY 81483 LMB2 mosógépünk. Maximálisan elégedettek vagyunk vele! Mondjuk a mienk inverteres motorral szerelt típus ezért rendkívül halk és 5 év gyári garis. Van most is a piacon 5 év garis inverteres Beko.
Bocs, ezt Yuing-nak szántam! -
BB9000
senior tag
A kondenzációs és hőszivattyús szárítógépek árában az árukereső szerint nincs akkora különbség, mint írtad. Nekem 20-25 K jött ki, ami távol áll a 70 K -tól.
Legolcsóbb gépeknél :
Kondenzációs Candy 80 000 Ft-tól kapható, hőszivattyús Candy 100 000 Ft tól.
Közepes árkategória :
Kondenzációs Electrolux 110 000 Ft-tól kapható, hőszivattyús Electrolux 135 000 Ft tól.
Drágább kategória összehasonlítása értelmetlen, mivel a kondenzációs gépek között nincs olyan, ami a drágább hőszivattyúsakkal azonos szolgáltatásokat lenne képes biztosítani. -
MNBT
tag
válasz
polonic #53029 üzenetére
Hmm érdekes.
Nálam 1-re van állítva és -15 fok. Nem nyitogatjuk sűrűn mert ketten lakunk a lakásban, és azt sem mondanám hogy tele van. A hűtő nyilások amik fújják a hideg levegőt, azok sincsenek eltorlaszolva.
Azt vettem észre, hogy télen-nyáron kb ugyan ezt produkálja, VISZONT múltkor hogy ki volt húzva takarítás miatt 1 órára, akkor 10 percet ment, és 20 percet állt. Eltelt 1-2 nap és visszaállt arra a működési folyamatra amit említettem. -
pjen
félisten
Szevasztok.Akus álló porszívót keresek 30K körüli áron,van valami ajánlott,vagy ennyi pénzért feletsem el?
-
fant0mi
őstag
Akkumulatoros rudporszivomat (Aldis) visszahivta a bolt, igy kene helyette masik. Az arkategoria kb 25e Ft.
Az Auchanban lesz Orion OVC-1921 tipusu. [link]
A leirasok egeszen szegenyesek, video semmi, de tisztaban vagyok, hogy az Orion markanevet dzsunka gyartok licenszelik. Ennek ellenere en az Aldissal egeszen meg voltam elegedve, hasonlo teljesitmenyt varok csak el, a lenyeg, legyen forgokefes, szetszedheto morzsaporszira, a keret kb ennyi, nem tudok meg hozzatenni csak 20 ezret es akkor mar... Tehat ez a max 25-30e arkategoriaban keresek akkumulatoros, forgokefes, 2in1 tehat autot is tudjak vele takaritani.
Mit szoltok? -
Met
nagyúr
válasz
BB9000 #53033 üzenetére
Nekünk hőszivattyús van és ruha ami összemegy.
Feleségem egyik blúza kb. 3 méretet.
Farmer is, a farmer programon meg nedves marad a derekánál.
Pólóim pár alkalommal, utána megállnak a "csökkenésben"Nézegettem a programtáblázatot. Van olyan program amin mindhárom hőfok jelölés ott van de én nem tudok választani hőfokot.
Ezt így leírtam az Elux-nak hogy akkor ez hogy van. Annyit válaszoltak hogy a programban előre beállított hőfokon megy a szárítás
Egy program van amin lehet kímélő módot (alacsonyabb hőfok) bekapcsolni, de azon meg nem száradnak meg a ruhák. -
hodostamas
addikt
mosógép átlag 2kW, kondenzációs legyen átlag 2kW. de legyen mindkettő 1500W csak mikor éppen maxon fűt, már közel a határ. És akkor legyen régebbi ház, lakás stb. Ez nem mindenkire igaz csak javaslat hogy nézze meg.
ui.: első kör sima hosszabítóval ment, és még a minőségi is melegedett mikor a mosógép épp fűtő fázisban volt. De mindenkire rá van bízva
-
Grande Ale
őstag
válasz
hodostamas #53036 üzenetére
Nálunk dupla konnektorban van együtt a mosógép és a kondenzációs szárítógép...
-
pjen
félisten
válasz
Egy szabvány konnektor 16A t tud,ennyivel terhelhető az durván 3700W-Nem hiszem,hogy a két gép ennyit fogyaszt.Mosógép átlag 2000W
-
flegga92
senior tag
válasz
BB9000 #53033 üzenetére
Osztom a véleményed, ha jól emlékszem egyszerre vettük ugyan azt a mall.hu-n levő akciós Bosch-t. Havonta egyszer ránézek a lenti szűrőre legtöbb esetben semmi szösz nincs rajta. A kondenzátoron kb fél év után egy nagyon-nagyon vékony szösz réteg van, de az sem mélyen, kefés végű porszívófejjel megtakarítom.
Ruha összemenés nálunk addig nem volt, míg használtuk az alacsonyabb hőfok funkciót. 1-2x kimaradt akkor pár műszálas póló összébbment. Viszont már olyanokat is bedobunk ami nem engedi a szárítógépet, de az anyaga érzetre olyan, hogy belemehet, eddig gond nem volt.
A linkelt videó erősen túlzás, USA-ban a legtöbben nagy ívben letojják, hogy tisztítani kell.Egyik youtuber akit szoktam nézni az egyik videójában energiamegtakarítási tippeket mutatott be és kitakarította a kondenzációs szárítógépét. A fenti 2 "szűrőkosárban" annyi gané volt, hogy az legalább 2 havi adag volt, lent konkrétan 3 zokni volt és a szűrő vastagon tömve szösszel. Azt mondta, hogy még itt sosem takarította, látszólag jó pár éves gép lehetett. El tudom képzelni, hogy nagy átlagban ott ugyan így cselekszenek az emberek. Es ez egy sima kondenzációs volt, amire havonta max 10 percet kéne szánni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Ez is lehet egy szempont, én nem a hőszívattyús ellen vagyok, csak a kevesebb fogyasztás jobb egyszerűen nem igaz. Ha ugyanannyi lenne az ára a két technólogiának, akkor persze már más lenne a helyzet, de jelenleg sokkal drágább.
-
Ispy
nagyúr
válasz
BB9000 #53033 üzenetére
Én viszonylag egyszerűen számoltam:
ugyanabban a kategóriában a hőszívattyús 235 kwH/év fogyasztással bír, a kondenzációs 560-al, ami évi 8k többletköltség fogyasztásban. A két gép között a difi 70k. Ez azt jelenti, hogy a takarítástól függetlenül is necces, hogy a gép élettartama alatt megtérül a bekerülési költség többlet. Ha meg mégis kell takarítani, akkor meg...a kondenzációsból csak kiakapom, lemosom, visszarakom.
-
peppe79
senior tag
válasz
Fr3eWar #53031 üzenetére
Kinek mi. Nálunk egyszerre több lábas, fazék, kelesztőtál stb. összegyűlik, gyakran kell a felső kosárba is nagyobb vackokat pakolni. A miénk nem evőeszköz tartó fiókos, de még így is néha ki kell centizni, hogy mi hová fér. Ha legközelebb MM, Euronics közelében járok, lemérem majd néhány mosogatógép belső terének magasságát. Szerintem a régi Electrolux gépünk egy pár centivel nagyobb volt, mint a mostani Bosch.
-
BB9000
senior tag
válasz
andrás47 #52946 üzenetére
Hőszivattyús vagy Kondenzációs szárítógép?
Ha még nem vettél szárítógépet, akkor hallgasd meg a másik oldal véleményét is. Szerintem a hőszivattyús jobb választás. Nekem is az van.
A (#52945) hsz-ben linkelt videón bemutatott géptisztítás alanya szerintem kb 10 éves elhanyagolt gép. A valóság: gondos használat mellett nem kell 10 évnél gyakrabban teljes szétszereléssel kitakarítani a gépet. Az én gépem 2 és fél éves. 2022-ben jár le az 5 év gari róla. A kondenzátora olyan tiszta, mint újkorában. Ezt onnan tudom, hogy 1. : ránézek és nem látok rajta koszt. 2. műszerrel mérem a fogyasztását és mérhető fogyasztásemelkedést nem tapasztaltam az újkori fogyasztási értékkel összehasonlítva. Amikor megy a gép, egyenletes 540-550 W-os fogyasztást mérek. A program hossza függ a beletett ruhák mennyiségétől, anyagától, hőmérsékletétől, víztartalmától stb. A kondenzátor elkoszolódásával a fogyasztás növekszik az évek alatt, mivel a hatékonyság csökken.
A jelentős hátrányként említett rendszeres kondenzátor-takarítási igény tehát a valóságban nem jelentkezik olyan nagy hátrányként. (10+ évet nem is minden gép bír ki.)
A hőszivattyús gépek előnyei:
1. Alacsonyabb szárítási hőfok
Kb 10-15 fokkal alacsonyabb hőfokon szárít egy hőszivattyús gép a kondenzációsnál. A szárítási hőfoknak a ruhák összemenésében van szerepe. Alacsonyabb hőfokon szárításkor sokkal kevésbé mennek benne össze a ruhák. Itt a fórumon erről, számomra hihetetlen általános vélemény alakult ki mi szerint a ruhák másoknál egyáltalán nem mennek össze a szárítógépben. Nálam sok ruha összement. Úgy, hogy csak olyat teszek a gépbe, ami a címke szerint szárítható!!! Eltérő mértékben mentek össze. Van ami egyből nagyon és vagy ami apránként. Azokon csak 4-5 szárítás után vettem észre a méretváltozást. Természetesen sok olyan ruhadarab is van, ami egyáltalán nem ment össze.
2. Alacsonyabb fogyasztás
Itt nagyon nagy a különbség, ami zsebre megy! Az EU-ban nem minden szabályozás értelmetlen és nem véletlenül vezetik ki az energiapazarló technológiákat. A "kondenzációs" kategóriában kapható -hőszivattyú nélkül üzemelő- szárítógépek 2-3 szoros energiafelhasználással működnek a "hőszivattyús" kategóriába sorolt társaikhoz képest. Azok is a kondenzáció elvén működnek, csak van bennük hőszivattyú is!
A szárítógép üzemeltetési költség szempontból hasonlít az autóra. Az összköltség három tényezőből adódik össze: bekerülési költség (vételár) + üzemanyag (benzin vagy áram) + szervízköltségek (javítások). Autónál még rájön az adó és a biztosítások folyamatos költsége is. Az alacsonyabb fogyasztás a használat gyakoriságától függően 10 év távlatában nézve a gép vételárát megközelítő vagy meghaladó összegű árammegtakarítást jelent ! Aki szárítógépet vásárol, az azért teszi ezt, mert használni fogja. Ki többet, ki kevesebbet. Én pl csak ősszel, télen és tavasszal, vagy olyan napokon amikor nyáron esik az eső és kültérben nem száradnának meg a ruhák. Aki a legkevesebbet használja : heti ~1-et, vagyis évente 50-et. Az átlag heti ~3 szárítás vagyis évente 150. Az intenzív felhasználás során -pl a nagycsaládosoknál- akár heti ~6-8 szárítást is lefut, ami évente 300-400 darab!!! A számolás további részét mindenki végezze el maga. -
Fr3eWar
őstag
Szia mi is szeretjük, nekünk Serie 8 Bosch gép van, abban az evőeszköztartó is kapott piros gombos extra funkciót (nálunk minden mozgatható dönthető állítható dolognak piros jele van), a két szélét le lehet billenteni, és akkor oda elférnek nagyobb dolgok is, merőkanál, gyerekek IKEA-s színes KALAS műanyag kis tálkája, kicsi csészék stb..
-
atee_13
őstag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy olaj nélküli fritőz kaliberű gépek mennyire hasznosak a mindennapokban?
Pl húsokat mennyire süt jól? Esetleg lángos tésztát megsüti e normálisan vagy inkább valami speciális termékekre ideális csak?
-
polonic
félisten
Itt LG GBB72PZEFN hűtő van tavaly augusztus óta. Annyira nem figyeltem, hogy működik. Pont tegnap figyeltem, amikor mellette ültem a konyhában.
35-38 perc működésre 15-17 perc kikapcsolt állapot esik. A hűtő rész 3 fokra (1 a min, 7 a max), fagyasztó -18 (-23 a min, - 15 a max) fokra van állíva.
Inverteres kompresszor van benne. Gondolom a külső hőmérséklettől is függ, ajtónyitogatástól, egyszerre belerakott cuccoktól, hogy mennyit megy és mennyit kapcsol ki. -
MNBT
tag
válasz
polonic #53015 üzenetére
haha semmi titkos, csak érdekelne, hogy no-frost hűtőnek hűtési időt tekintve mi az optimális üzemideje, ugyanis ahol lakom jelenleg feltűnt, hogy többet megy szerintem a kelleténél.
általában ilyen metódussal dolgozik: 10 perc hűtés, 15 perc belső keringtetés(vagy leolvasztás?), 6-8 percre kikapcsol, és ismét kezdi elölről, amit nem tudok eldönteni, hogy ez normális vagy sem.
8 éves LG hűtőről van szó, a termosztát minimumra van letekerve, fagyasztó -15 fokra van állítva, és a vakáció módot próbáltam be és kikapcsolni de nem láttam relevánsabb különbséget működésben (vagy a villanyórát nem tekeri úgy meg? -
pjen
félisten
Szevasztok.Tud valaki Philips álló porszívohoz kupont
-
Viszlát
addikt
Nekem nagyon bejön, de én ki nem állhattam a kosaras megoldást. Semmivel sem lassabb számomra, bár ez biztosan függ a felhasználói szokásoktól is. Én ahogy termelődnek a piszkos edények és evőeszközök folyamatosan töltöm is a gépet, így nem úgy néz ki a történet, hogy egyszerre kell 23 kést, 30 villát és 45 kanalat időre elhelyezni. A tálca kialakítása praktikus, adja magát az elhelyezés, nem kell igazgatni, pár feltöltés alatt simán ráérez az ember és szinte oda sem kell nézni. Cserébe nem foglalja a helyet az alsó két tálcán, ami szvsz óriási előny. Ja és a nagyobb eszközöknek is mindig jut hely (spatula, szervírozó kanál, stb).
-
Scale
őstag
válasz
Viszlát #52978 üzenetére
Pont kerdezoskodni akartam, hogy ez az uj tipusu evoeszkoz talca milyen, mennyire pratikus? Nem sokara koltozunk, es igy mi is mosogatogep vasarlasa elott allunk es olyan gepet neztunk mi is aminel ilyen az evoeszkoz tarolo, nem a regi kis kosaras. Elsore azt gondolom errol, hogy sokkal idoigenyesebb bepakolni az evoeszkozoket, mig a regi fajtanal be lehetett siman “dobalni” oket.
-
törölt tag
válasz
kemperlama #53010 üzenetére
Én Lidibe vettem Parkside PNTS 1300 E4-et....volt vagy 10 ezer és eszméletlen!
Bitang - már már ipari - erős, lehet zsákkal, az nélkül, vizet szívatni, a tartálya teljesen kimosható, stb. 2 éve nyúzzuk, autó takarításra is - nem tudok rá hibát mondani! -
Zeki
nagyúr
Egyszer vettem 8 kilós Beko mosógépet tavaly ősz elején, 2 hét után beszart. 3 hétbe került mire sikerült kikönyörögnöm egy csereutalványt. addig a mosodában egy halom pénzt hagytam, lévén 5 fős család vagyunk. Az Auchanban ahol vettem, az utalvényt kp-ra váltottam és vettem némileg többért egy 10 kilós Eluxot.
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Van itt a fórumban olyan akinek no-frost hűtője van?
Ha van kérem keressen privátba mert lenne egy két kérdésem -
válasz
Ennyiért tuti nem eluxot vennék.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Interlock-nak hívja szerintem a gyártó azt hogy a cső és az elemek egymáshoz reteszesen csatlakoznak, tehát a kis gombot be kell nyomni hogy szétszedd, fejet cserélj stb. (régebben és az egyszerűbb modelleknél csak a súrlódás tartotta egybe, kúpos volt az egyik fele összenyomtad és vagy összegyógyult úgy hogy vért izzadva tudtad szétcsavargatni, vagy annyira gagyi volt hogy 3 oda vissza húzás után magától leesett a cső végéről a padlófej.
Az utolsó PRO fantázianevű ránézésre abban különbözik, hogy a kezelőszervek rákerültek a fogantyúra, így nem a porszívón kell lábbal ügyeskedni, hanem a karon gombokkal.
-
kemperlama
csendes tag
Sziasztok,
Meg mindig a porszivo
Probalom az Electrolux iranyt is felterkepezni, talaltam nehany jeloltet, viszont ugy latom a kulonbseg abban van, hogy milyen cso, illetve milyen fej van.
Porszivonal mit takar az interlockos csatlakozas? Ertem en, hogy jol hangzik, de mitol jo az Electrolux-nal az "Aero Pro"?
Ezek az Electrolux jeloltek egyebkent, a kulonbsegeket lehet kulon nezni.
https://www.electrolux.hu/compare/?c=131964&query=853695&query=853697&query=853699&query=853700
Koszi elore is!
udv,
kemperlama
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Szerintetek ez a Bosch jó mosógép lehet?
Kifutó modell. Csak 2 év gari. + emag. -
zohan echte
tag
Sziasztok.
Az eddigi AEG mosógépemnek a program választó kapcsolóját, szépen gördülékenyen lehetett tekerni. Az új electrolux gépnél már nem ezt tapasztalom, lötyög egy kicsit a kapcsoló és körbe tekeréskor nem olyan egyenletes és néha úgy érződik, hogy beleér valamibe. Nálatok mi a tapasztalat az Electrolux mosógép kapcsolónál? Ennyivel jobb minőség az AEG? -
Lehiñito
senior tag
válasz
lordcoyote #52995 üzenetére
Bosch hűtőnk van 5éve. Mikor megvettük felhívtam a területi szervizest, hogy fordítsa meg az ajtó nyitás irányát. Akkor mondta, hogy ezt a vásárlást követően 2 hónapig ingyenesen elvégzik, nem kell semmit fizetni. Úgy is lett. Érdemes elötte futni egy kört, hátha más gyártónál is ingyen kijönnek megfordítani.
-
törölt tag
válasz
Fr3eWar #52965 üzenetére
Persze, sőt a hivatalos szerviztől kijöttek, mert bejelentettük hibának, de nem tudott mit mondani a szaki rá...annyit, hogy ez ilyen!
Ő is egyből a csavarokat nézte, hátha voltam olyan hüle, hogy benne hagyom, majd vízi mértékezett...de patent volt, nem tudott bele kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest