Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a mélynyomóval szerelt Redmi K90 Pro Max
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zin
őstag
Üdv!
Pár Éves a hűtőnk milyen közönként érdemes leolvasztani a lenti fagyasztó részt?
3-ason van most a beállítás de sokszor megy amikor lemegyek konyhába.
Sztem még nem volt leolvasztva az lehet a gond? -
Nagya21
addikt
válasz
Tsebacsi
#54586
üzenetére
HAli!!
Igen ennyire sokat számít a multiciklon.
Ha megfigyeled a sima ciklonosoknál a hepa szürő mindig a motor előtt van, a multiciklonnál a motor előtt már csak(általában) szivacsszürő van, és a hepa a motor után, ennyivel jobb a porleválasztás.
Na hogy még kiegészítsem az előző hozzászólásomat:
A roventában sztem túl van bonyolítva a porleválasztás, nagyon sok a tömítés, ami idővel gond lehet.
Ha télleg csak keménypadló van, akkor a xiamiau-dyson akkusat vedd, tökéletes lesz, nekem a padlószőnyegre is jó (sürü tömött állószőrü ipari szőnyeg), és évente 1*átmegyek rajta a nagy samuval, majd takarítógéppel.
Nagy álmom majd egy V10-V11 Dyson.
Üdv Nagya -
janika1988
tag
válasz
balazs1956
#54551
üzenetére
https://xiaomi.hu/termek/xiaomi-mi-handheld-vacuum-cleaner-1c-akkumulatoros-kezi-porszivo/
Itt is elérhető, és amit kérdeztél, hogy van-e kupon: xiamiauéknak a Lurdy házban augusztusban lesz szülinapjuk, szokott akció lenni, csak győzd kivárni az 1-2 órás sorbanállást
Viszont pozitívum, hogy nem 1-2 darabbal készülnek, nyitás után még órákkal is vannak az akciós termékekből. Tudom, mert tavaly végigálltam 1 órát, ha jó akció lesz rá, pl -10-15 ezer, akkor megérheti kivárni. Üdv, János -
pjen
félisten
válasz
concret_hp
#54594
üzenetére
A karcher ilyen,meg a LUX is,csak ötször annyiba kerül.
-
concret_hp
addikt
olyan gőztisztítót szeretnék amit lehet használni padlón is, de valahogy le is lehet szedni a "fejét" és összevissza formájú dolgokat is lehet tisztítani vele (pl. fürdőkád?)
tippek, ötletek? akár csak márkára is jöhet
-
mzso
veterán
Helló!
Egy mosógép tud működni akkor amikor nincs normális víznyomás csak csordogál a víz?
-
arcsin
senior tag
Csak nem a híres egyesével magozós gép volt ?
Azzal tényleg lassú
. -
Zeki
nagyúr
Van olyan meggymagozó, amivel gyorsabb meggyet msgozni mint kézzel? Amit anno vettem a Sparban, az nem gép, csak olyan sima kinyomós, uszav és még sokkal lassabb is mint kézzel.
-
-
polonic
félisten
válasz
Tsebacsi
#54586
üzenetére
60 ezer Ft-ért vegyél egy Miele porszívót, tedd az asszony elé, itt van, használd ezt.
Aztán majd ő is rájön pár használat után, hogy jé, ez nem is rossz, de jó, hogy ilyet vettél.
Tetszeni fog, hogy a tartályt nem kell állandóan üríteni és nem száll a por mindenhova. A porzsákot 3 havonta kell cserélni. Csak kiveszed, megy a kukába, az új a helyére, közben minden pormentes marad. 4890 Ft egy porzsák csomag 4 porzsákkal és 1 motor és levegőszűrővel. Egy évre elég. -
do3om
addikt
Az Aldis robotgép milyen?
[link]
Pont van is, mi a vélemény? -
Köszi a válaszokat! Még kicsit ködös nekem hogy miért a multiciklon, ennyire sokat számít szűrés és hatékonyság szempontjából?
-
Nagya21
addikt
válasz
Tsebacsi
#54582
üzenetére
HAli!!
Ha mindenképpen tartályos kell, akkor csakis multiciklonosat vegyél.
[Solac]
[Vax 1200w]
[Vax 800W]
[Rowenta]
[Karcher]
[Vax]
[Dirt devil]
[Xiamiau]
És persze a Dyson (nekem van egy dyson v7, és egy Samu multiciklon)
Ha csak keménypadló van akkor nagyon megfontolnék egy Dyson, vagy Xiamiau akkust.
Dysont csakis V7-től felfelé.
Üdv Nagya -
-
Sziasztok!
Ezt a Rowenta [link] vagy pedig ezt az Elektrolux [link] porszívót szeretnénk megvenni holnap. Minden képpen porzsák nélküli kell, asszony ebből nem enged és nem meggyőzhető. Heti átlag 1 nagy porszívózás van, jelenleg egy Samsungot használunk, és igazából kedveljük, azért maradnánk ezen a vonalon.
Háziállat egy kinti cica van, nem nagyon mászkál bútorra, keménypadló van, nem szőrhullatós fajta, párom haja lepi el inkább a fürdőt
Én a Rowenta felé húzok a több gari miatt is, mégha árban drágább is.
Mit gondoltok, jó választás lehet-e?
Köszi szépen!
-
BigBear
senior tag
válasz
ribarszki
#54579
üzenetére
Bármelyik acéllal foglalkozó cég. Lehetőleg olyan, ahol van plazma-, vagy lézervágó. Akkor nem kell szarakodni vele otthon, leadod a formát és kivágják. Ha brutál drága, akkor is 1000,- / kg alatt kell lennie egy ilyesmi lapnak. Sima nem bonyolult forma, illetve nem sok gyújtás. ( Véletlenül egy acélszerezeteket gyártó cégnél dolgozom és hozzám tartozik a plazma- / lángvágó... Mondanám, hogy kivágom, de ez vidék, posta meg sok. Sztem Bp környékén van ezer ilyen cég.)
-
BigBear
senior tag
válasz
ribarszki
#54575
üzenetére
Most őszintén, ki az a b@*#@&*#, aki ennyi pénzt kiad egy darab fémlemezért? A36 acél az Atyaúristen, meg a t@köm.... Egy sima szerkezeti acél, valahol az S235 és S275 között.
Ha ilyesmi kell, vágatni kell valakivel egy darabot és kézcsók. 180-220 Ft nettó/kg az anyag...
Jesszus, hogy ez eddig nem jutott eszembe, 5,5kg lemez 14000....
-
peppe79
senior tag
válasz
ribarszki
#54573
üzenetére
Az az 1 cm vastag lap azért már elég durva, kb. 10 kg! Meg ennél a vastagságnál már lehet, hogy érdemesebb utánajárni, hogy hol árulnak szénacél lapot kisebb darabokban (is).
Pizza sütésről találsz a youtube-on egy rakás összehasonlító tesztet, például itt, vagy itt, stb-stb. De ugyanúgy vannak fent kenyérsütős tesztek is, acél lapon.
-
peppe79
senior tag
válasz
ribarszki
#54556
üzenetére
A Perfect Home-nak vannak viszonylag olcsó, de kompromisszumos megoldásai, amit grillezéshez is lehet használni. Például egy ilyesmi vas grilltárcsa (feltéve, ha még befér a sütőbe), vagy egy ilyen öntöttvas grill serpenyő. Persze ezek nem olyan vastagok, mint a pizzavas. Utóbbi ára egyébként szerintem még nem olyan vészes, főleg úgy, hogy egyszeri befektetésről van szó. Mások többszörösét költik el évente mobiltelefonra.
Az alumínium még jobb hővezető, de azok árban már húzósabbak: ~20 ezertől indulnak, de van 45 ezerért is. -
#40553216
törölt tag
válasz
peppe79
#54553
üzenetére
Meglehet, igazad, van. De mint írtam, mindegy, mert a kő is bevált. Másrészt a pillanatban, amikor kitaláltam, az Aldiban éppen volt kő, így azt vettem kevés pénzért, ahelyett, hogy akkor nem eszem pizzát, viszont várok pár napot és a többszörösét fizetem egy pizzavasért.
Egy pizzánál nekem nem számít. Ha a fentebb NakonXipan ft. linkelte videót megnézed, ott a srác 17 percig süti a pizzát, én kb. 5 percig. Mi számít inkább: a vasedény, amiben a srác süti (persze, hidegen rakja be) 230°C-on, vagy hogy én a szutyok kő mellett 275°C-on alsó fűtőszál+hőlégbefúvással 5 perc alatt?
De ahogy írtam: ettől még nincs kizárva valamikor.(#54557) BBéci
Ezt el is felejtettem: mélyhűtött.
Kicsit csalódtam, hogy te mint perfekcionista ilyet eszel. De ennél azért klasszisokkal jobb, amit én csinálok, persze kicsit hosszabb idő alatt, de ha már be van előre keverve tészta, abból azalatt összeállítom, míg felfűt a sütő.(#54556) ribarszki
Most megnéztem, a vas tényleg jobb lehet. Csak nem olcsó. Egyébként meg ne félj a maximumot rátolni hőmérsékletnek, csak figyelj oda! Én a mélyhűtöttet is mindig a maxon sütöttem, -
-
ribarszki
őstag
V10-et szvsz nem éri megvenni. A V11 sokkal komolyabb üzemidőt kapott. A V10 kicsit senki földje. Akkor már V8 sokkal olcsóbban. V11-ből is Absolute kiadást nézz, Animal szintén nem éri meg. De rossz hírem van, a sima V11-et kivezették, már csak a raktárkészlet van. Utódja is kint van a V11 Extra. Cserélhető az akksi egy kattintással. Cserébe komoly árcédulát kapott. Hatalmas csökkenésre ne számíts. 2-3 év múlva lehet a V11 150k körül. De az árak jelenleg durván kilőttek.
-
gerii
addikt
Üdv!
Egy Dyson V10-et néztem ki, viszont annyira nem sürgős a dolog. Mi szokott lenni új modell bevezetésnél a régiekkel, marad az előző évi V11, csak olcsóbban, vagy megszűnik a gyártása, és mondjuk csak a V8/V10 lesz kapható?
Az őszi Glamour napok idején, ha a V11-et megkapnám V10 árán, az jó lenne
Illetve még egy kérdés:
Vezetékes, hagyományos porszívók közül, mi az ami ennek a "szintje", ha fontos a kiáramló tiszta levegő, és a hasonló tisztítási képesség? (A szűrési technológia mindegy) -
GyMacs
csendes tag
Sziasztok,
félig integrált mosogatógépet szeretnék venni, sikerült kiválasztani egy AEG FEE63400PM készüléket.
A beépítéssel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni:
- Ha lehetséges, akkor előre megrendelném az előlapot, de nem sikerült tökéletesen kiigazodnom ezen a méretezési ábrán.A konyhaszekrényben a fiókok a munkalap tetejétől 705mm-re vannak.
- Én azt gondolnám, hogy 705-116=589mm magas előlapra lenne szükségem, mivel a kezelőpanel 116 magas, de ábrán lévő "max 144mm" rész megkavar. Azt mit akar jelenteni? (a szélesség legalább egyértelmű, az 446).- Szerintetek mennyire gond, ha a gépet az egyik oldaláról nem tudom a bútorhoz rögzíteni? (felül és a másik oldalt semmi gond).
Köszönöm szépen!
-
Nagya21
addikt
válasz
balazs1956
#54563
üzenetére
https://www.tomtop.com/p-y14671-de.html
Itt van xiamiau. -
BBéci
legenda
válasz
BigBear
#54560
üzenetére
Pizza az, amit és ahogyan Olaszországban készítenek (bár ott sem mindenhol egyformán finom), az összes többi csak pizzához hasonlító valami. Ami persze lehet finom és valóban ízlés dolga, hogy kinek melyik ízlik.
A világ számos táján készítenek gulyásnak nevezett ételt, amiknek semmi köze az eredeti, magyarhoz, csak ahhoz többé, de inkább kevésbé hasonlító löttyök.
Eszpresszónak is csak az nevezhető, ami az eredeti olasz módszerrel, eljárással (létezik pontos megfogalmazás, leírás) készül. -
balazs1956
senior tag
válasz
Nagya21
#54562
üzenetére
Köszi a segítségeteket, de Dysonra nem akarok költeni, mert én szeretem a porcicákat, csak párom kergeti őket változó intenzitással.
Van itthon 3 porkergető is, de amit én kézbevennék, seprű helyett (időnként), az egy ilyen vezetéknélküli jószág, de nem Dyson kategória.
Ha dobnál egy linket a xiaomi multiciklonosról, meg az elérhetőségéről, azt megköszönném. -
Nagya21
addikt
válasz
balazs1956
#54551
üzenetére
Hali!
Ezt ne, csakis olyat ami multiciklonos.
Nekem Dyson v7 van, meg xiamiauban is van multi, csak olyat vegyél
Üdv Nagya -
farkas-j
őstag
válasz
balazs1956
#54551
üzenetére
Ez a Xiaomi porszívó praktikusan használható gyors takarításhoz, de a rendes porszívót szerintem nem váltja ki. Mondom úgy, hogy nekünk is egy Xiaomi Roidmi F8S GL van, csak mi az Eustok-nál vettük régebben ehhez képest majdnem féláron.
-
BigBear
senior tag
Egyetértek. Tök felesleges azon rugózni, hogy milyen a jó pizza, meg leszólni azt, amilyet xy otthon készít, ha neki az megfelel. Ízlések és pofonok. Nekem az eredeti autentikus olasz pizza egy sz@r, készítheti azt akárki akárhol. Ettem itthon, meg Olaszországban eredeti kis pizzasütödéből is, de csak kényszerből, mert a világból ki lehet kergetni vele. Ennyi. Ezerszer többre értékelem az asszony házi jellegű pizzáját, vagy akár a sonkás / hagymás / sajtos / fűszeres töltött sült zsemléit mint egy vékonytésztás undort.
-
asdf_
veterán
Ízlés kérdése is ez szerintem, engem pl. az igazieredeti hajszálvékony tésztás pizzával a világból lehet kikergetni, a digóknál ettem ilyet tavaly, egyik este későn értem a szállásra, rendes kajám sem volt már (utolsó nap), és bementem egy pizzasütőbe, nem a turistakopasztósba, hanem ahonnan a helyiek kajálnak, meg motorral viszik ki, és 2-3-4 percenként vették ki a kemencéből a pizzát, mindegyik kör után kivakarták a vasat, hogy ne maradjon odaégett, egészen eszméletlen tempójú pörgés volt ott sütésileg, és marhára nem tettem le a hajam tőle, annyira jó volt, hogy nem éhesen feksüdtem le, de ennyi. Nyilván hatalmas szentségtörés lesz amit most írok, de pesten pl. a Princess pékséges pizzaszeletek, (ha frissen sültek, és még melegek) mocsokjók szerintem (főleg tésztailag) ugyanakkor meg a Blahán az újságíró székház helyén levő akármi alján van valami pizzás, az meg nem jött be, pedig nagyon olasznak hirdetik magukat).
-
BBéci
legenda
válasz
peppe79
#54555
üzenetére
A gyorsfagyasztott preferálásában az egyszerűség, a kényelem és az ár játszanak szerepet. Éhesen hazaérünk, bekapcsoljuk a sütőt és 15 perc múlva, mire kezet mosunk, átöltözünk, ehetünk. Korábban 449, most 499 forintból ketten megvacsorázunk. Nem számítva az áramot és az esetlegesen rátett kolozsvári szalonnát.
Feleségem igazi konyhatündér, ez is szerepet játszott abban, hogy 29 éve együtt vagyunk. Párszor készített pizzát, ami halványan sem hasonlított azokhoz, amiket az említett éttermekben kapni. Ezért 20 éve nem erőlteti. -
peppe79
senior tag
Ebben részben igazad van. De azért otthoni körülmények között is lehet - ha nem is egy hagyományos, fatüzelésű kemencében sütött pizza szintjét hozni, de azért egy - ízletes pizzát készíteni. Ízlések és pofonok. Nekem például százszor jobban ízlik egy házilag elkészített pizza, mint egy gyorsfagyasztott xy márkájú, amit te preferálsz.
Ha legközelebb készítünk, majd dobok fel én is fotót. Van itthon pizzavasunk, pizzakövünk, meg sima pizzalemezünk is, akár az ezek közti különbséget is tudom szemléltetni. -
BBéci
legenda
válasz
peppe79
#54553
üzenetére
Pontosan azért, mert más a helyzet, ha pizzát akarok enni, akkor elmegyek egy olyan vendéglátóhelyre, aminek az a specialitása.
Itthon ezerféle más étel készíthető olyan szinten, aminek nincs ellenfele, nem csak halvány utánzat lesz belőle.
A jó pizzához fatüzelésű kemence kell és pont. -
peppe79
senior tag
válasz
#40553216
#54532
üzenetére
"Lényegtelen a hőátadás sebessége egy egyenletesen forró sütőtérben."
Ha ez így lenne, akkor miért vettél pizzakövet? Próbáld ki a sütést pizzakő helyett egy papírvékony pizzasütő lemezen, vagy sütőtepsin, és akkor rögtön megtapasztalod, hogy mennyire nem mindegy.
A pizzakő hővezetési tényezője ~2W/mK, míg a szénacélé ~50 W/mK. Ennyivel intenzívebb a sütőlap felőli hőátadás "sebessége".
"A kemencében sincs vaslap, samott tégla van."
...meg mellette irgalmatlan tömeg (hőtároló), és 400-500 fokos hőmérséklet. Ott persze, hogy nem oszt, nem szoroz. De egy kis beépíthető sütőnél egészen más a helyzet.
-
BBéci
legenda
válasz
BB9000
#54542
üzenetére
Hányszor kell még leírnom, hogy mindenki értse?
Reggel 8-kor, 7 óra érintetlenség után, mivel aludtunk, mutatott a hőmérő 9 fokot. Olyankor is előfordult, amikor napközben nem volt itthon senki, hazaértem, kinyitottam és szintén 8-9 fokot láttam a kijelzőn. Máskor meg 1 vagy 2 fokot, de többnyire 5-7 közöttit.
Miért kell mindenben emberi hibát keresni? Miért nem lehet elfogadni, hogy a készülék szar?
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Egy ilyennel szemezgetek, és egyrészt érdekelne a véleményetek, másrészt van-e ötletetek valamilyen kuponra (pl Glamour), vagy ezt nem akciózzák sehol.
A segítséget előre is köszönöm szépen
-
Szerintem a hűtőd kiváló és tényleg minden mai konyha dísze lehet. Én is örülnék egy ilyennek, de az én konyhámba sajnos nem fér be ekkora hűtő. Korábban ezt a típust linkelted: SJ-EX820FBE.
Ez a MM termékadatlapja szerint A++ kategóriás és 370 KWh éves energiafelhasználású.
A Sharp-nak kapható egy másik terméke is a MM-ban: SJFP810VBK
Ez a termékadatlapja szerint A+ kategóriás és 487 KWh éves energiafelhasználású.
A Sharp ausztrál oldalán találtam pár hasonló gépet. Link
Ezek picit nagyobbak, de 530 és 635 KWh éves fogyasztási adatokat adtak meg hozzájuk.
A lényeg az, hogy az EU szigorú energiafelhasználási szabályainak úgy tudott megfelelni a te Sharpod, hogy a hőmérsékleti szélsőértékeket megnövelték benne. Ettől még nem fog megromlani az étel, de nem lesz olyan egyenletes a hőfok benne, mintha kevésbé energiatakarékosra csinálták volna. Ezzel a hőfokingadozással szvsz nem lehet megfogni őket. Legalábbis elég nehéz menetnek tűnik elérni egy esetleges pénzvisszafizetést. Persze jófejségből, vagy üzletpolitikai megfontolásból visszavehetik, de akkor megint ott leszel, hogy mi legyen helyette ami halk is, keveset is fogyaszt, jól is néz ki és egyenletes benne a hőfok. Nehéz ügy ez a hűtőválasztás. -
#40553216
törölt tag
A Da Lellóban volt olyan élmény, mikor egy vasárnap délután mentünk húgommal, hogy a kisebbik teremben komplett olasz család kajált, a filmeken látható stílusban. Egyszer megjelent egy alak, kb. a ’70-es évek Bud Spencer filmjeiből: öltöny trapéz szárú nadrággal, a zakón kívülre hajtok nagy galléros ing, magasított sarkú, hegyes orrú cipő, elől rövidebb, hátul kicsit hosszabb haj. Szóval autentikus olasz élmény volt.
-
Azt írod: "A hőfok ingadozásnak semmi köze az energia osztályhoz."
Sajnos nem egészen így van ez.
Akkor lehetne így, ha az energiamegtakarítást a gyártók minden esetben a szigetelés javításával érnék el. De nem ezt teszik!
A hűtők energiafogyasztását úgy is le tudják csökkenteni, ha ugyanabban a készülékben nagyobb szélsőértékeket engednek meg. Ez azért van, mert minél kisebb tartományban kell tartani a hőfokot, annál többször kell ki/be kapcsolni a kompresszornak. Minél többször kapcsol be a kompresszor, annál kisebb idő van a leolvasztásra. Minél kisebb idő van a leolvasztásra, annál intenzívebb és gyorsabb kell, hogy legyen a leolvasztó fázis, annál nagyobb energia pazarlódik el a kondenzátor felfűtésekor, és visszahűtéskor.
Sok gyártó termékeinél megfigyelhető, hogy ugyanolyan belső és külső méretekkel rendelkező két készülékük energiacimkéje eltér. (és persze az áruk is) Az egyik A+, a másik A++ vagy akár A+++. Ez pont a fent részletezett okok miatt lehetséges. Az A+++ os úgy takarékosabb, hogy közben nagyobb szélsőértékek fordulnak elő a hűtőtérben.
Úgy is lehetne takarékoskodni, hogy jobb hőszigetelő réteget alkalmaznak, de a szélsőértékek megnövelésével olcsóbb. A gyakorlatban pedig mindig az olcsóbb megoldást alkalmazzák, mert az átlag-felhasználók nem mérik rendszeresen a hőmérsékleteket a hűtőben. -
#40553216
törölt tag
Ismerem a Da Lellót, a Győri úton laktam 25 évig.
Ezt magamnak csináltam, nem vagyok profi pizzaszakács, nem is akarok azzá válni. Nem tudom dobálva nyújtani. Kizárólag a tésztakészítés szempontjából mutattam: nem kell gép, bőven jó keverni, megkel, ez látszik a buborékon. Nyilván lehetne órákig keleszteni, de nem szoktam, mert ez nem kovászos tészta. De a nyers tészta bubikról sem csináltam fotót.
A kő miatt az alja is egy egységesen merevre, de a rövid idő miatt nem ropogósan keményre sült lap. Nekem nincs bajom azzal, ha a széle kicsit vastagabb, direkt csináltam ilyenre.
Nem mindig sütöm meg ennyire, csak most rossz ritmusban fotóztam. -
A 9 fok nem tűnik túl jó értéknek, de a következtetések levonásakor a mérés összes körülményét figyelembe kell venni. Pl. előfordulhat, hogy egy frissen behelyezett lehűtetlen élelmiszer fölött /vagy a légáramban utána / volt a hőmérőd és az adott ponton tényleg 9 fok volt, de a többi pontján a hűtőgép tartotta a beállított érték körüli értéket. A te Sharp géped elég komoly készülék. Kifejezetten nagy, de csak két termosztát van benne. Egy a fagyasztóban, egy a normál hűtőben. Azok alapján próbálja tartani a hőmérsékleteket. Simán el tudom képzelni, hogy a termosztát nem érzékelte azt a 9 fokot, amit te mértél, mert ott ahol az van, ott pont teli volt pakolva és nem melegedett fel annyira. Ha ez így történt, akkor azzal sokmindent nem lehet tenni, max azon a környéken szellősebben pakolni. Szerintem engedd el ezt. /Én elengedném/
-
válasz
#40553216
#54537
üzenetére
Ok. A pizzasütésnél egyszer nagyon megjártam. Egy nagyobb társaságot vártunk vasárnapra és szerettem volna pizzával megkínálni őket. Hogy biztosan jó legyen a végeredmény, csináltam egy próbasütést az előző napon. Az tökéletes lett. Vasárnap viszont elkövettem azt a hibát, hogy az előző napon elkészített pizzaszószt használtam, ami a benne lévő bazsalikom /vagy más összetevő/ miatt másnapra keserű lett.

Csak azért írtam le, hogy ti ne járjatok így.
-
BBéci
legenda
válasz
#40553216
#54535
üzenetére
Ha ilyen tesznek elém, levagdosom a széléről a vastag részeket és csak a vékony, 2 millimétereset eszem meg. Az is biztos, higy ott többé nem rendelek pizzát.
Ízlések és pofonok.
Ajánlom az Alkotás-Márvány sarki Da Lello és a budaörsi Aromi és Da Caterina pizzériákat. Echte olasz minőségűt sütnek. -
válasz
farkas-j
#54533
üzenetére
Nem érdemes túl sokat rugózni a hűtők belsejében lezajló hőmérsékleti viszonyokon. Én nem méricskélem. Ha kiveszem az ételt/italt érzem, a hőfokát. Ha nem elég hideg, akkor tekerek a hűtőn egyet. Ha még úgy se lenne jó, akkor kezdenék el foglalkozni vele.
Saját tapasztalatom szerint a NoFrostos hűtők mindig sokkal hidegebbre hűtenek , és sokkal rövidebb idő alatt képesek lehűteni az ételeket/italokat. Hogy éppen 3,7 vagy 4,2 és közben ment e 5,3 fok fölé az egyáltalán nem érdekel, mivel az én hűtőm nem egy biolabor. -
farkas-j
őstag
A lányom távfelügyelt Daewoo totalnofrostos hűtője így hűt. Itt nem lehet fokokra beállítani, csak 5 fokozat van, amiből a középsőn áll. Ilyen hőmérőim és ilyen getway-om van. Sajnos még nem sikerült nagyobb időtávú grafikont kicsikarni a cuccból. A napit, a havit és a 6 havit sem jeleníti meg.


Az látszik hogy rendkívül alacsony a páratartalom, ami egy nofrostos hűtőnél normális dolog.
Ez a hűtő van hogy hetekig nincs nyitogatva. Kíváncsi lennék egy igazi használható grafikonra, hogy hogyan alakul a hőmérséklet. -
#40553216
törölt tag
válasz
peppe79
#54530
üzenetére
Tedd rá te! 275°C-os sütőbe nem nyúlkálok, remélem, elnézed nekem ezt a hibát.
Pár hónapja a sütőből éppen kivett pizza lecsúszni készült a tányérról, próbáltam kompenzálni, de feltéttel lefelé részben a kezemre esett, a tányért pedig elejtettem. Rohadt forró volt a még bugyogó sajt és a csilivel turbózott szósz. Máig ott az égés nyoma a bőrömön.
Lényegtelen a hőátadás sebessége egy egyenletesen forró sütőtérben. A kemencében sincs vaslap, samott tégla van. -
#40553216
törölt tag
válasz
arcsin
#54529
üzenetére
👍
A pizzánál mindenképpen javaslom az elérhető legmagasabb hőmérsékletet, hiszen a rendes pizzát 450-500°C-on sütik egy percig. És valamilyen vastagabb sütőlapot, mert az tartja a hőt, ezért az alja is jól megsül még ilyen rövid idő alatt is.
Én is a vékony tésztát szeretem (a látszat ellenére a képen is az van). -
peppe79
senior tag
válasz
#40553216
#54528
üzenetére
Tedd rá a kezed egy sütőben felhevült kőre, meg egy szénacél lapra. Utóbbi garantáltan harmadfokú...
Sokkal jobb a hőátadása, így gyorsabban, és hatékonyabban átsül a tészta. Pizzasütésnél meg ugye pont az a lényeg, hogy minél rövidebb ideig legyen a sütőben.
A grill lapok nem olyan vészesek árban, 4-5 ezer ft-ba kerülnek. -
arcsin
senior tag
válasz
#40553216
#54526
üzenetére
Szerintem ez egyéni. Én is csak kiindulási alapnak veszek bármilyen receptet, és a mi szájízünknek megfelelően alakítom. Ki vastagabban, ki vékonyabban szereti a pizzát, ki kevés ki sok feltéttel... Mi vékonyan és kevés feltéttel. Általában KÉSZRE sütöm a dolgokat a sütőben, nem pedig percre pontosan....
-
#40553216
törölt tag
válasz
peppe79
#54527
üzenetére
Meglehet, jobban vezeti, de ez csak gyors felmelegítésnél számítana. Mivel mindig a pizza készítése előtt kapcsolom be a sütőt, így mire összeállítom, mindig felmelegszik.
Olvastam már a vas melletti érveket is, csak az rohadt drága lett volna. Tettem egy próbát az aldis kővel. Ha nem jött volna be, akkor vettem volna vasat. De bejött. -
#40553216
törölt tag
válasz
ribarszki
#54520
üzenetére
Kell? A fenéket kell! Több éves pizzatészta és jó pár hónapos kenyérkészítési tapasztalatot nem nagyon ír felül a „kell”.
És nem cáfolod, csak tagadod. Messze nem ugyanaz.
Azért gondolod, hogy kell, mert ez a szokás és mert mást még nem próbáltál. Én is hetente sütök magamnak kenyeret, van úgy, hogy egy héten kétszer is pizzát. De egyszer majd felveszem videóra mindkettőt, ha a neten már megtalálható sok videó nem lenne elég.(#54521) NakonXipan
Az én sütőm csak 275°C-t tud csak, de pizzakövön hőlégbefúvással és alsó fűtőszállal 5 perc sem kell neki. 15 (vagy a videón 17) perc az rengeteg, azalatt kiszárad a tészta. Így nem csoda, ha ropog, de nem azért, mert ropogósra sült. -
-
st6969
őstag
válasz
daver88
#54516
üzenetére
Jogos a megjegyzésed, bár azért a kettőnek csak van köze egymáshoz. Amire én nagyon kíváncsi lennék, hogy egy "nyitogatásmentes" időszakban (mondjuk éjszaka) hogyan alakul a hőmérséklet, mennyire stabilan tudja tartani a hűtő/fagyasztó az adott értéket.
Én egyszer reklamáltam a Siemens hűtőm szerintem rendellenes működése miatt, gyanúsan hamar megromlottak a felvágottak. Elkezdtem mérni,10 fokot is meghaladó értéket is mértem (igaz levegő, nem élelmiszer maghőmérséklet, és gagyi mérővel), de garancián belül jobbnak találtam bejelenteni.
Kijött a koma (hivatalos Siemens szerviz), legalsó polcon mért 6,5 fokot egy kis járatás után úgy, hogy be volt kapcsolva az extra hűtés, és maxra volt tekerve, majd közölte, hogy ez jó (ő is a levegőt mérte). Ezt követően kijelentette (idézet következik) a hűtő akkor nem jó, ha a tejföl megromlik benne a lejárati idő előtt. Vegyek tejfölt, várjam meg a lejárati idő előtti napot, ha aznap megromlott, akkor nem jó a hűtő
Aztán elengedtem a dolgot, mivel a hátulja rendszeresen jegesedik (nem no frost-os), és le is olvad, szóval elvileg rendeltetés szerűen működik. Én úgy gondolkodtam (nem tudom, helyesen-e), hogy ha már jég keletkezik, akkor csak megvan ott a rendes hűtés.
Most nem tudom, hány fok van benne...de nem szokott megromolni a tejföl
-
-
#40553216
törölt tag
Ja, ha valaki még nem látta volna a legutolsó Miele reklámot a mosógépek kíméletes mosási képességeiről.
Ha kisállat barát vagy, mindenképpen Miele mosógépet vegyél!
-
#40553216
törölt tag
válasz
Handball94
#54504
üzenetére
Spatulával kb. három perc bármelyik fajta tészta összekeverése, szerintem teljesen felesleges emiatt sok pénzt kiadni egy sok helyet foglaló gépre.
Pizza:
Kenyér:

-
daver88
aktív tag
Sosem az a mérvadó, hogy hány fok van a hűtőben/fagyasztótérben, hanem az abba belerakodt élelmiszer maghőmérséklete. Azt mérjétek.
-
st6969
őstag
Hát ez így tényleg gáz.
Bár hozzáteszem, hogy ha a hűtődben nagyobb hőmérséklet kilengések lennének, akkor hosszabb távon jó eséllyel ez is kimutatná a rendellenességet.
Esetleg tudsz olyan eszközt, ami ezzel ellentétben tényleg alkalmas hőmérséklet logolásra?
Ali-n körülnézek közben... -
BBéci
legenda
A fagyasztóban korábban soha nem mértem ennyire alacsony hőmérsékletet, kivétel nélkül, minden alkalommal -18 fokot. Fogalmam sincs, hogy ma mitől bolondult meg. Valami nagyon nem stimmelt, mert amikor 14:15-kor elmentem itthonról, a leolvasztás utáni búgást produkálta, ami 70-80 percig szokott tartani. 17:30-kor értem haza, ugyanúgy búgott. Viszont -21 fok volt a fagyasztóban. Azt korábban -16-ról -18-ra állítottam. Talán azért búgott, mert extra hűtést nyomott rá.
-
asdf_
veterán
válasz
st6969
#54512
üzenetére
Ezzel a xiaomi oksootthonos izével. De ilyet ne akarj, ez okosothonos izé, hőmérséklet logolására teljesen alkalmatlan (mint írtam, a hőmérsékletek a kerek óra nula perc nulla másodperckor mért értéket jelzik. Ha a kettő között negyven percre kiviszem a napra 40 fokba, majd visszarakom a hűtőbe, akkor ebből a grafikonon semmi nem látszik, meg exportálni sem lehet az értékeket semmibe, a számértékek lelógnak a grafikonról, amit át méretezni sem lehet, a programja egy 400 megabyte-os, kb. mindenhez engedélyt kérő kíinai csoda, amit a saját telefonomra az életben nem tennék fel, szóval okosotthonra lbiztos hogy jó, én nem arra akartam használni, és kiderült, hogy nem is lehet. Más kérdés persze, hogy ekkora baromságot életemben nem feltételeztem, hogy ha egy hőmérő 0:00-tól 0:10-ig 10 fokban van, 0:10-től 0:50-ig 25 fokban, majd 0:50-től 1:00-ig ismét 10 fokban van, akkor egy totál lapos, kétszer 10 fok értéket mutató grafikont kapok eredményül, amin a 25 fokból semmi nem látszik, ez szerintem sima józan paraszti ész, de kínában nem így gondolták, így erre önmagában használhatatlan ).
-
asdf_
veterán
A jég belül, a párologtató területén. Ez ugye nem no frostos, tehát nem máshol csapódik le, hanem a hűtőtérben.
A fagyasztó -9, az viszont halálbiztosan nem frankó. Jól belenyúltál akkor ebbe is...
Szépnek meg azért szép, mert olyat mutattam. Tudok sajna ilyet is :/Edit: Várj, nem jó, oltári barom vagyok, ez az áramszünetes nap
-
BBéci
legenda
Amiket mutattál, azokon minimális a hőingadozás, boldog lennék olyannal.
Viszont a Sharpomban soha egy gombostűfejnyi jeget sem láttam, makulátlan, tükörfényes (alighanem acél, vagy polírozott alumínium) a hátsó oldala.
Akárhonnan vetted az ötletet, értelmetlen egy pohár víz hőmérsékletét méregetni, pláne azt tekinteni mérvadónak. Semelyik cég nem úgy mér, hanem az általam említett műszerrel, az a hivatalosan elfogadott.
Ha egy hűtőszekrény belső hőmérsékletét 3 fokra állítom, akkor 1 fok eltérés , tehát 2-4 között elfogadható, de 1 és 9 közötti semmiképpen nem. Pláne a fagyasztóban nem frankó a -9. -
asdf_
veterán
Hát, ha hat órával ajtónyitás után 9 fokos a levegő benne, az már erősen gyanús, hogy tényleg nem kerek valami, de tényleg vízben kéne megmérni valahogy, nem a levegőt.
Ez egy 4 fokra beállított hűtő, sajna ez is levegős mérés, de azért elég egyenletes. Mármint annak tűnik, de ugye a hülye xiaomi nem átlagot mutat, hanem azt, hogy pontban 22:00:00-kor (és minden más egész órakor) épp mennyi volt a hőmérséklet, de nagy számok törvénye alapján fogadjuk el, de azért hozzáteszem, hogy láttam rajta azért 3,5 fokos érteket is, de ez most pont nem esett egész órára).
(ennyire amúgy nem jó a helyzet, van, amikor isten tudja miért, 99% lesz a páratartalom benne, és ahelyett, hogy hűtene, jégdarát gyárt, másfél maroknyit siman le tudok kaparni a hűtő hátáról ilyenkor és ilyenkor horror órákat jár a kompresszor is, ilyen 15/24-et simán, emiatt vettem amúgy a hőmérőt., és hónapok óta nem tudom kideríteni, mi a pöcs történik, mi miatt van). -
BBéci
legenda
6-7 óra ajtónyitás után is mértem már 9 fokot és kettőt is. Ha már 9, ma annyi volt a fagyasztóban, amikor a normál térben 1. Feltekertem -16-ról -18-ra, három órával később -21-et mutatott a hőmérő. Nem hiszem el, hogy ez normális. -9 fokon a fagyasztott élelmiszer fogyaszthatósági ideje radikálisan lecsökken.
Nem vízálló a hőmérőm, ezért az ajánlott eljárást kihagyom.
De nincs jelentősége, mert a Sharp, ahogy a többi gyártó csekély hőingadozással reklámozza a termékeit, ami baromira nem teljesül. -
solti
senior tag
válasz
Handball94
#54504
üzenetére
mi ilyet vettünk nemrég, eddig bejön. Nem volt előtte másik, úgyhogy nincs sok összehasonlítási alap, de ~750gr kenyértésztával szépen elboldogul.
-
Handball94
senior tag
Sziasztok!
Szeretnénk venni egy robotgépet, kétfős háztartásba főleg pizza és egyéb tészták dagasztására, fém keverőtállal, ár/érték arányban szerintetek is ez a Bosch MUM4 a legjobb 30 körül, vagy ha nem akkor ajánlanátok mást? -
Ery
tag
Sziasztok,
olvastam, hogy a Sencor svc 8 egy ajánlott porszívó típus. Mikor svc 8-ról van szó akkor erre gondolunk: SENCOR SVC 8VT-EUE2? Csak azért mert találtam több svc 8-al kezdődő típust is, de az előbb leírtat rendeltem meg.
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
-----------------------------------------
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
-----------------------------------------
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Sorozatok
- Filmvilág
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- Horgász topik
- Windows 11
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
a Polti egy olasz márka, más tipusú ( "kicsi pingvinem") nem volt, sem kártyer.

.
Egy C2 pont kijön belőle.

Kicsit csalódtam, hogy te mint perfekcionista ilyet eszel. De ennél azért klasszisokkal jobb, amit én csinálok, persze kicsit hosszabb idő alatt, de ha már be van előre keverve tészta, abból azalatt összeállítom, míg felfűt a sütő.


És nem cáfolod, csak tagadod. Messze nem ugyanaz.




