Hirdetés
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys
üzenetére
Edigitálnál akciós lett az általam keresett mosógép valami kisebb testvére, ennek "3W" a vége "4W" helyett. Egyébként nem valami nagy akció, a 4W ugyanennyi máshol, szóval már csak rendszerismeret szinten érdekel. Végignéztem a gyártói összehasonlítót, SEMMIBEN se különböznek. Arukereso szerint 2L/ciklusban különböznek. Nem akarom elhinni, hogy ez másik típust kell vonjon maga után. Tudtok segíteni, mit nem látok?
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Éppen kenyérsütőgépben gondolkodunk, amikor megláttam ezt a Lidlis gépet: [link] Érdemes megvenni? Sokkal többet nem szánnék rá.
-
hunderbörd
tag
Sziasztok,
hűtőszekrényt szeretnénk venni a következő feltétlekkel:
-min 95 literes fagyasztó (ha pár literrel kevesebb, de másban kiemelkedő, akkor még jó lehet)
-no frost
-szürke/inox, de nem ez a legfontosabb
-árban 130ezer környékén lenne optimális
Létezik ezekkel a feltételkkel megvehető, értelmes készülék? Vagy valamiből le kell adni/árak feljebb kell vinni?
Köszi,
L -
NTX
tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy az LG F4DV709H1 és az LG F4DV909H2 mosó, szárítógép között mi a különbség pontosan? A termék leírás, felhasználói kézikönyv és az összehasonlító oldal az LG honlapján nem mutat érdemi különbséget! A 709 és a 909 eltérés a típus számban mire utal?
-
Sindare
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék vásárolni egy Gorenje K5341SJ típusú kombinált tűzhelyt viszont a neten fellelhető kézikönyve tele van ellentmondásokkal a Gorenje Magyarország pedig nem válaszol a levelemre. Valakinek esetleg nincs tapasztalta ezzel a tűzhellyel?
- mekkora a sütő áram felvétele? Az online kézikönyve néhol 770-et néhol 1000 W-ot ír (szerintem ez nagyon kevés lenne)
- hány fázisú a sütő? A könyv elején 1,5-es kábelről ír, de aztán 5 eresről is ami 3 fázis esetén használatos. Ha 3 fázisra van szükség akkor nekem ez ki is esett. -
Restart®
tag
válasz
BB9000
üzenetére
Köszi BB9000 és ribarszki! Ha egy fél órával korábban jöttetek volna, akkor elkezdtem volna filozofálni az elemen is (de így nem jutott az eszembe). De most már megrendeltem a fentebbi Kenwood mérleget. Majd kiderül, hogy mennyire lesz nyerő (akár az energiafogyasztás terén). Nagyon köszönöm mindenkinek még egyszer a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz
st6969
üzenetére
Egy hűtőszekrényt 3 napos cseregaranciában vittek el tőlem, a csomagolásából mindent itt hagytak. A második készüléket szintén visszavitték, annak a hulladéka is nálam maradt. A harmadik gépet megtartottam, így három óriás hűtőszekrény kartonja és polisztirolja, valamint a merevítő MDF lécek eltüntetéséről kellett gondoskodnom. A papírt 50x30 centis darabokra vágtam egy vadászkéssel, több hólyag lett az ujjaimon, mire végeztem. A polisztirolt a hulladékudvar emberének kérésére 20 centis darabokra tördeltem és az egyik hűtő óriási nejlonzacskójába gyűjtöttem össze, majd a hátsó ülések ledöntése után tettem be a Skoda Octavia Combiba. A hulladékudvar főnöke nem akarta átvenni, mert azt mondta, ipari mennyiség. Aztán elmagyaráztam neki a kálváriámat és mégis otthagyhattam az irdatlan nagy zsákot.
Szóval ennyit a csomagolóanyagok kötelező megőrzéséről. -
asdf_
veterán
válasz
BB9000
üzenetére
Semennyire. Egy jogszabály mindig felsőbbrendű, mint egy ÁSZF, így az elállast biztosító jogszabályban írtaktól bármilyen negatív irányba történő eltérés automatikusan semmis. De tény ,érthető, hogy csomagolás kéne nekik, nem csak az eladhatóság, hanem a visszaszállítás biztonsága miatt is.
-
BBéci
legenda
-
Igazad van. A jogszabály valóban nem rendelkezik a termék csomagolásáról. Azonban a webáruházak/boltok gyakorlata az, hogy a 14 napos elállásban visszaküldött termékeket is szeretnék valakinek eladni. Csomagolás nélkül pedig a legtöbb termék értékesítése lehetetlen, de legalábbis nehézkes. Ezért bele szokták írni az ASZF-be hogy kérik vissza az eredeti csomagolást is. Hogy ez mennyire jogszerű, mennyire nem az vitatható, de az biztos, hogy a kereskedő részéről indokolható érdek. Az a biztos, ha megvan a csomagolás. Legalább ezzel nem tudnak kibújni a 14 napos elállásból.
-
st6969
őstag
válasz
BB9000
üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor még jó is, hogy így alakult...
Érdekes ez: külön kiemelik, mint vevőcsalogató lehetőség, hogy elszállítják a csomagolóanyagot, hogy ne kelljen bajlódni vele. Egy nagy méretű fagyasztószekrénynél azért ez örvendetes. Azt viszont már nem teszik hozzá, hogy ezzel rögtön le is mondasz a 14 napos elállási jogról (ami azért igen nagy butaság lenne). Ügyes. -
Ispy
nagyúr
válasz
BB9000
üzenetére
Nekünk egy soehnle 66200-as van, nem tudom mióta, de szerintem 2 évente ha cseréltem benne elemet. Szeretem, jól bírja, 7 éves körül lehet.
-
válasz
st6969
üzenetére
Igen. A csomagolóanyagra két esetben lehet szükséged
1. / Ha élni szeretnél a 3 napos visszavitel lehetőségével. Akkor, ha a megvásárolt termék rendeltetésszerű használatát akadályozó hiba lép fel a termékkel 3 naptári napon belül, akkor azt vissza kell szolgáltatnod a csomagolásával együtt és a termék eladója köteles azt visszavenni. Ha nincs meg a csomagolása, akkor ez a lehetőség nem él. Ez mind a boltban vásárolt, mind pedig a házhoz rendelt termékeknél így van.
2./ A második eset csak a távol lévők között köttetett szerződéseknél él. Az a 14 napos visszaküldés. Ott is köteles vagy az eredeti csomagolásával együtt visszaadni a terméket. Ezt megteheted akkor is, ha semmi baja. Ráadásul indokolni sem kell. Ha nincs meg a csomagolása, akkor sajnos ezt buktad.
Ha nem akarsz elállni a vásárlástól, akkor nyugodtan kidobhatod a csomagolást bármikor. Érdemes azonban megvárni amíg kiderül, hogy tényleg olyan-e a készülék, amilyet szerettél volna.
14 napnál tovább már nem kell tárolnod a csomagoló anyagokat, mert egy esetleges szervizbe szállításkor már erre nem lesz szükség. -
st6969
őstag
Vettem egy fagyasztószekrényt. Az eladó honlapján szerepelt külön kiemelve, hogy a házhozszállítási szolgáltatás része, hogy kérésre(!) elviszik a csomagolóanyagot, illetve a futár jelenlétében a vevő megtekintheti a termék sértetlenségét. Én mind a kettőt írásban jeleztem az eladónak, aki udvariasan vissza is igazolta, hogy természetesen rendben, sőt a szemrevételezést külön szokták is kérni a vevőtől.
Na most, ahogy az kell, egyik sem történt meg (nem én voltam otthon, hanem az asszony, akinek említettem én, hogy mi fog történni, de hát ugye gyengébb nem, meg modortalan futárok...). Amikor beszéltünk, közölte, hogy nem csomagolták ki, bevitték, és már mentek is. Közölték, hogy nem viszik el a csomagolóanyagot, mert ha bármi baj van, csak ebben a csomagolásban tudják visszaszállítani.
Nyilván ezt azért jelezni fogom, hogy nem ebben állapodtunk meg, de jelenleg inkább azon aggódom, hogy valóban sérülésmentes legyen, és jól működjön...
De kíváncsiságból kérdezem, tényleg előírás, hogy meg kell tartanom a csomagolóanyagot, máskülönben megtagadhatják a visszaszállítást? (ha egy 30m2-es garzonban lakom, akkor hajtogassam be az ágy alá a hungarocell elemekkel együtt?) -
válasz
Restart®
üzenetére
Mérleg: Soehnle Siena 65840. kb 10 éve használjuk és egyetlen egyszer kellett benne elemet cserélnem. 2032 -es gombelem megy bele.
Előnyei:
Gombos, nem érintős,
Könnyen tisztán tartható,
Pontos, szép, kis helyen elfér
Hátrányai:
Sajnos pont ezt a típust már nem lehet kapni. Helyette: Link
Pár év után levált az üveg a fém lapkáról, de visszaragasztottam úgy, hogy többé ne váljon le.
Azóta semmi baja. -
arcsin
senior tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Nem tudom, de 8 db 2032-es elem 500ft....az ikeaban szintúgy.
-
ribarszki
őstag
válasz
Restart®
üzenetére
Egyre figyelj! Mi vettünk elég drága mérleget, amibe 2db CR2032-es gombelem megy. Mindig kikapcsoljuk, de zabálja az elemet. Évenete 2-3x biztos kellett elemet vennem. 2év alatt ráköltöttem az árát..
Most a legolcsóbb ikeás mérleget vettem amibe 2db AAA elem megy. Kiváló. Gombelemes mérleget én nem vennék. Nem tudom, hogy a Kenwood milyen, nézz utána.
-
sajtee5
csendes tag
Sziasztok!
beépíthető sütő és indukciós főzőlap előtt állunk. Annyira nem sürgős, aug 20 környékére kell, hogy meglegyen, de már elkezdtünk nézelődni, hátha találunk 1-1 BB ajánlatot. Maximum 100-100 ezer forintot tudunk rááldozni.
Mi a véleményetek erről a főzőlapról? https://euronics.hu/termekek/whirlpool-acm-750-ba-beepitheto-indukcios-fozolap/p/203125
A beko elég szimpatikus az 5 éves garancia maitt, azonban milyen a szervízháttere? Erről van valakinek tapasztalata?
Illetve van ebben az árkategóriában olyan termék, amit ajánlanátok?Köszi!
-
arcsin
senior tag
válasz
Restart®
üzenetére
Ahogy nézem üveg a teteje, ilyet nem nyomkodtam még lisztes kézzel
Tisztítani mindenképp jó lehet. Nem tudom, ha mellé megy egy kis liszt, bármi mennyire veszi be utána vagy nyomódik meg a gomb véletlenül ezen. Én ilyenkor megrendelném online, kipróbálom egy egyszerűbb kevert sütemény készítéséhez vagy muffinhoz és 14 napon belül visszaküldöm/visszaviszem ha nem jön be. Vagy rendelsz ilyet is olyat is, gombosat meg nem gombosat is és valami csak jó lesz 
-
Restart®
tag
válasz
arcsin
üzenetére
Ez elég csúnya :/
Szerinted ez mennyire jó? https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_kenwood-ds-401-elektromos-m%C3%A9rleg-1072090.html
-
arcsin
senior tag
válasz
Restart®
üzenetére
Egyben 15-20kg-nyi bármit nem igen mértem. Max a ritka alkalmak egyike amikor pld nagyon nagy lábasban befőz az ember, de akkor is közben jobb ha lenullázod pld a cukor hozzáadása előtt.. Talán a feladott poggyászom volt ilyen egyben nagyobb súly , de azt is inkább szobai mérleggel csináltam, aztán vettem egy halmérleget a későbbiekben

-
Restart®
tag
válasz
arcsin
üzenetére
Köszönöm! Őszintén mondva nem is gondoltam a gombos/nem gombos problémakörre
Máris megérte írni ide! Nemigen szeretnék tálasat, mert én is a mixer edényét vagy mást használnék hozzá. A tisztítás alatt inkább azt értettem, hogy ne legyen rajta ilyen-olyan kidudorodás, kitüremkedés, stb (mert ha leöntöm, nehezebb nekem letörölni). Van értelme szerinted olyat venni, ami nagy súlyt is képes mérni (15-20 kg)? Bár nem tudom, hogy kihasználnám-e. Pontosság: néztem sok típust és nagyrészt már 1 g-től mérnek. -
arcsin
senior tag
válasz
Restart®
üzenetére
Nekem a gombos tipus jobban bejött, mondjuk ha nagyon sütés közben vagyok(könyékig lisztes meg mden) az "érintőset" nem túl higgadtan kellett benyomjam hogy vegye a TARE-t vagy bármit. Aztán ebből fakadóan nem vette be már amúgy sem. Pontosságra mindegy kb. Ami tálas tipus az sem rossz, csak én általában a konyhai robotgép tálját vagy amibe éppen kell a cucc/olvasztani vajat azt szoktam használni. Szerintem felesleges ez a fajta. Tisztítani kb mindegy, van hogy nedves konyhai törlővel, nedves mikroszálassal áttörlöm és kész, ez szerintem bármelyik típusra elmondható. kb mindegyik fajta ugyanannyira pontos általában, azt hiszem az a 2g szokott lenni.
-
Restart®
tag
Sziasztok!
Konyhai (digitális) mérleget szeretnék venni, de egyáltalán nem értek hozzá. Nem kéne nagy problémát csinálnom belőle, de azért mégis rákérdezek erre itt
Van valami fontos, lényeges, ami alapján válasszak? Igen, nyilván az igényeim szerint kellene döntenem (pl.: ne legyen csicsás, könnyen tisztítható legyen). De azért szívesen fogadom a véleményeket! -
válasz
AssAssynn
üzenetére
Gorenje Frostless: Marketinges bullshit, más szóval mókusvakítás.
Azért írják oda, mert így könnyebb eladni a terméket a mókusoknak.
Ez egy "hagyományos" hűtőgép/fagyasztó. Kézi leolvasztással, vagyis nem No Frost-os. Ha tetszik megveheted, de ne várd tőle azt, amit egy NoFrostos tud, mert azt nem tudja. -
arcsin
senior tag
Nekem 4éves lidl-es darálóm van, a 3333 ft os. Eddig 6x ejtettem le a tetejét(kávé elött néha ügyetlenebb vagyok). Mostmár úgy néz ki mint az otthoni ndk-s, ragasztott tetejü, de még mindig megy. Ha bekrepálna én is elmosható, kivehetös tartályost szeretnék. Te vagy pjenné melyiket ajánlod?

-
Ebből a Bosch kávédarálóból három romlott el nálunk. Kettőt gariba cseréltettem. Azóta tiltólistás. Szétszedhetetlen, emiatt javíthatatlan. A csapágyszinering szándékos alultervezésével oldották meg, hogy mindenképp elromoljon. A csapágy berágódik, kb a gariidő lejárta után/előtt 1-2 nappal.
A BSH szervizes mindkét alkalommal úgy fogadott: "biztos cukrot tettek bele. Na azt nem szabad, mert felmelegszik, megolvad és bejut a csapágyba."
Persze hogy tettem bele cukrot, mivel nincs annyiféle darálóm, ahányféle étel/nyersanyag van amiket le kell darálni. A formájában teljesen megegyező, NDK-ban gyártott előző kávédaráló is 30+ évig ment úgy, hogy mindent ledarált, amit kellett neki. Kávét, cukrot, diót, mákot, meg amit csak beletettünk. Abban csak a szénkefét kellett időnként kicserélni. Ebből is látszik, hogy meg lehetne tartósra is csinálni azt a nyomorult csapágyszimeringet, de akkor ki venne új darálót kétévente? -
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Van esetleg tapasztalata valakinek főzőgéppel, érdemes venni ilyet? Konkrétan ezt a Philips Viva Collection Többfunkciós főzőkészüléket néztem ki, nem írnak rosszakat róla, most kuponnal kicsit olcsóbban meg lehetne venni, mint az emagos 29k-s ár.
-
asdf_
veterán
válasz
VIPowER
üzenetére
Én tényleg nem élrtem, hogy ezen mi olyan bonyolult.
- 7e Ft-os termékre a jogzsabályok szerint 24 hónap szavatosság jár, aminek első 6 hónapjában az eladőn a bizonyítási teher (azt kell bizonytaniuk, hogy nem gyári hba, hanem user error, szakszerútlen használat, egyéb behatás a jelzett hiba oka), a fennmaradó 18 hónapban pedig a vevőnek kell bizonyítania ennek ellentettjét.
- 10e feletti, de csak a 151/2003 mellékletében felsorolt cikkre (és ott is csak magánszemélyek részére eladott termékek esetén*) kötelező 1 év jótállást adni (ennek tartama alatt a bolt bizonyít, mint fent, de már egy évben), kötelező jótállási jegyet adni, stb.* ezért nem kapsz cégnévre vásárolt fűkaszára 3 év garis jótállási jegyet a Bauhaus-ban, hanem csak egy blokkot. Szavatosság és viszontlátás''.
Attól, hogy jogszabály szerint nem kötelező semennyi jótállást adni a 7 ezer forintos SSD-dre MÉG ADHATNAK: Önként, meg is tették (akár még cégnek is) . Ez az önkéntes vállalás a megkötött adásvlteli szerződés eleme.
Azon megy a rizsázás, hogy pl. a te termékedre nem JÁR a jótállás, hanem ADHATÓ.
Autóra is csak egy év a kötelező, aztán mégis 3-4-5-7 éveket is adnak egyes gyártók (feltételek mellett persze). -
AssAssynn
addikt
Más: mosogatógépet is nézek, 45cm széleset.
Van, amiben a hagyományos evőeszköz kosár szerepel, más fajtákban pedig legfelül egy harmadik sínre lehet behelyezni.
A kettő közül melyik a jobb megoldás? -
asdf_
veterán
Azt kellene megértened, hogy attól, hogy valamire valaki (10e Ft. alatti cumó esetén egy) két meg három évet ad, attól az még nem feltétlenül jár, tehát jogszabály nem feltétéen írja elő. Ami a jogszabályban előírtaktól pozitív irányba tér el, bátran lehet csináln, a 7e Ft-os gépedre az égy év jótállás is ilyeni, sem most, sem 2021. jan. 1. után nem kell egy év jótállást adni rá, sem jótállási jegyet hozzám ha 10e Ft-nál olcsóbb és nincs benne a 151/2003 mellékletében. Tehát az MM karácsony után visszavásárolhat utalványért bontatlan dupla/nem tetsző ajándékot, az LG cserélhet 3 napon beül pixelhibás monitort, akármelyik barkácsbolt pedig adhat egy 6e Ft-os kisgépre 1 év garit. De ez nem jár, tehát ha valaki elad neked egy fúrógépet 8e Ft-ért, és azt mondja, hogy szavatosság, és 6 hónap után te bizonyítasz, nem ad jótállási jegyet, akkor nem verheted az asztalt, hogy márpedig nekem 1 év jótállás kell és jótállási jegy, mert jogszabály ezt nem írja elő.
-
AssAssynn
addikt
Üdv,
Gorenje márkánál a FrostLess az nincs annyira jó, mint a NoFrost, ugye?
Jelenlegi lakásban egy Gorenje nrk611pw4 üzemel, amivel maximálisan meg vagyunk elégedve, de ez itt marad, és az új helyre is ilyesmit szeretnénk, csak ha lehet nagyobb méretben. De amit találtam nagyobbat, az csak sima FrostLess.
Érdekes továbbá, hogy a említett hűtő fent van még ÁK-n, de a keresőbe nem adja be.
-
asdf_
veterán
Nem, 10e alatt szavatosság van, eddig is ez volt, most is lesz. A szavatosság meg a jótállás az két külön dolog (és a garancia pedig nem létezik, de sajna a köznyelv bátran használja minden helyett, legyen az szavatosság, jótállás, vagy gyártói korlátozott jótállás, aztán meg van nagy koppanás, amikor a 3 év garis Dell notebook a valóságban csak 1+2 éves (1 év teljes + 2 év korlátozott))
A 151/2003. az kizárólag csak a (mellékletében felsorolt) tartós fogyasztási cikkekkel foglalkozik 10e Ft vétálár felett, ezekre kötelezó jogszabályilag min 1 év jótállást adni. Ettől önként a fogyasztó előnyére el lehet térni, így lehet pl. 5 év garit is adni egy 3e Ft-os pendrive-ra. De ettől még nem kötelező, és ez a jogszabály nem is ír elő rá semmit (hanem a PTK a szavatosságot). -
asdf_
veterán
Nem, 100k felett 2 év, 250k felett 3 év (és 10k alatt nem is volt, így ezt nincs miért megemlíteni)
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról az újhoz jobbra kell lapozni. A januártól érvényesen viszont csodálkozom (papír szerint tényleg attól), amikor szó volt róla, hogy változik és még nem jött ki a szöveg, akkor arról volt szó, hogy 2022. májusától érvényesek ezek a feltételek, hogy a gyártóknak/forgalmazóknak legyen idejük felkészülni.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Jelenlegi mosógéppel semmi bajunk, még garis is, azonban nagy lett
(gyerekek kirepültek, a gép nem tud féltöltetet, ha kevés ruhát teszünk bele az gyűrődik) így a cseréjén gondolkodunk.Szempontok: Előltöltős, 1/2 töltet, jó szervizháttér (ahogy olvastam Beko emiatt nem ajánlott), megbízhatóság (Indesit, Candy, Whirlpool kilőve) minél hosszabb garancia idő, minél halkabb működés (tudom LG DD, de egyébként maga a konstrukció javítható vagy ha nincs gari, akkor komolyabb hiba esetén GTK?) és minél nagyobb betöltő nyílás, aquastop vagy hasonló védelmi rendszer megléte.
100k alatt van-e ajánlott típus, valamint (az előző évek tapasztalata alapján) várható-e még idén az Elektrolux és Bosch mellett más márkától 3 év vagy annál hossza idejű garancia akció?

-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Erre tudtok valami ákciót? LG F2J5WN4W Ki tudom fizetni, de na.

-
arcsin
senior tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Vannak, de inkább kerámia lapos felső résszel, az indukciós laposak azok zsebbenyúlósabbak. Mallon is vannak pld. Mindenképp 100+ os költség.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Adva van egy panelház, benne egy alul,felül gázmeghajtású tűzhely.
Létezik-e olyan önálló egység, tehát nem beépíthető, hanem csak egyszerűen a gáztűzhely helyére betolható tűzhely, ami felül indukciós lap, alul villanytűzhely.?A segítségeteket, linkeket előre is köszönöm szépen!
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Más is főz úgy indukcióson, hogy az edény alá betesz konyhai törlőpapírt főzés közben?
-
Akkor kell leolvasztani, amikor a jég már eléri a 2-3 cm vastagságot a hűtőtérben. Nálunk évente egy alkalommal van "leolvasztós nap". Van egy no frostos kombi hűtő (LG) és egy Zanussi fagyasztószekrény. Szerencsére csak a Zanussi leolvasztásával kell foglalkozni, mert az LG megoldja magának. Lefogyasztom a fagyasztott élelmiszerek mennyiségét akkorára, hogy beférjen minden az LG-be. Reggel átpakolok és kikapcsolom a Zanussit. Délutánra leolvad a jég. Kimosom a fiókokat, szárazra törlöm és visszakapcsolom. Nem használok spéci vegyszert erre. Ha valami nagyon durva szennyeződés van, ami nem jön le vízzel, akkor egy kis sima mosogatószer lehozza.
Másnap reggel már lehet is belepakolni az új dolgokat. Így elég egyszerű. A folyamat legnehezebb része az, hogy lefogyjon a fagyasztós készlet.
-
Garold
senior tag
Elgondolkodtató amit írsz, már mintha láttam volna máshol is, hogy a helykihasználása rosszabb ezeknek. Az a gond, hogy ezzel a hűtővel nem csak a kicsi hűtőt, hanem az 1000 éves szocreál korból maradt kis fagyasztóládát is ki szeretném váltani.
Köszönöm a hozzászólásod, megerősítettél benne, hogy megnézzek jó sokat személyesen és a pakolhatóságot is nagyon figyeljem.
-
pjen
félisten
válasz
Garold
üzenetére
Nem praktikus.A középső válaszfal rengeteg helyet elvesz.Egy polcra álltalában csak egy edény fér.Pár hónapja dobtuk ki a Wh-t.Vettünk egy széles felülfagyasztós LG t.Névleg szinte egyformák,az LG sokkal jobban pakolható.Csak nagyobb hely kell neki.Hatalmas ajtaja van.
-
Garold
senior tag
Sziasztok!
Side-by-side hűtő vásárlásán gondolkozom, kinőttük a hűtőnket. Mi a véleményetek erről a gépről: Beko GN163220S? A nagy méret, jégkocka készítő és az 5 év garancia csábító. Szerintem az ára is elviselhető, 243k most az Euronics -ben. -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg kellene valakinek alkatrész siemens főzőlaphoz:
Link -
BBéci
legenda
Pont az a bajom, hogy sokan helytelenül, nem az eredeti jelentése szerint használnak szavakat.
Takarít szó jelentése: [link]
Tisztít szó jelentése: [link]
Nálunk a takarítás és a tisztítás munkamegosztás alapján történik. Porszívózás, felmosás, ablak és redőny pucolás 60-70 %-ban az én reszortom. Hűtőszekrényt is gyakran én tisztogatom, sütőt szinte mindig. Főzés és mosogatás döntően a feleségemre hárul -
pjen
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen,de az egészet mindíg cipelni kell.Mindegy, Asszonynak így kényelmesebb.
-
asdf_
veterán
Ha a zöldség rekesz alatt van víz, akkor hátul a kifolyója el van tömődve ---> nem folyik le a víz --> magas belső oáratatalom --> ez mindig lecsapódik a kondenzátoron --> folyamatosan jár a motor.
Egyébként, ha nem szupermodern géped van, akkor a mélyhűtő rész hőfoka egy centit sem szól bele, hogy mennyit jár a hűtő, azt a hűtőrész termosztátja dönti el, lentre meg ezzel együtt jut hideg. -
pjen
félisten
válasz
arcsin
üzenetére
Ezt a Nejemmel kéne megtárgyalnod.Én álltalában csak beszerzem a dolgokat,esetleg beüzemelem.Ezt a kerekes gőzgépet azért vettük,mert van hozzá gége cső,nem kell az egész gépet folyton cipelni.Persze van egy Solac gőzkacsája is,csak általa ismert takarítási feladatokra.
-
arcsin
senior tag
Csak beleszólok még egyszer én is. a DM_es konyhai tisztító nekem nagyon bejött a hűtő takarítására. A külső inox felületek is nagyon szépek tőle

Online nem, de boltokban szokott lenni szinte mindig. -
pjen
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ez csak gőz kacsa,nagyon kevés víz fér bele.Nekünk az egyel nagyobb van,aminek kerekei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BestBuy topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Goddess of Victory:Nikke
- Küszöbön az androidos PC-k
- Jövedelem
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Fujitsu LifeBook Laptop U749 i5-8365U
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Szürke helyett fehér az ajtaja és a programválasztó tárcsa, ennyi a különbség csak.

(gyerekek kirepültek, a gép nem tud féltöltetet, ha kevés ruhát teszünk bele az gyűrődik) így a cseréjén gondolkodunk.