- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy 60x80as elektromos törölköző szárító, amit 5 éve telepítettek és állítólag soha nem működött.
Ha bedugom a patront a konnektorba, akkor a zöld pöttyök villognak, tudom a pöttyök számát növelni és csökkenteni, de csak villognak, nem melegít.
Neten semmit nem találtam erről a típusról, GFTR1-800W
Szeretném lecserélni a patront, de még nem igazán volt dolgom ilyen eszközzel, első kérdésem az, hogy ha ezt kicsvarozom, akkor ömleni fog a belőle a víz/fűtőközeg vagy mi a ki-beszerelési módja ennek?
A mostani rá 800w van írva, mehet vajon kisebb teljesítményű is a helyére?
Illetve a csavar csatlakozó mérete az mindegyiknél egyforma vagy le kell kérni és az alapján keresni?Itt egy kép a patronról:
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, egy Samsung RB34T600FSA/EF hűtőn szeretném megfordítani az ajtó nyitásirányát.
A kezelési útmutatóban (59. oldal) a legutolsó lépés ez:
Egyrészt nem értem mi szükség erre, másrészt a tömítés az nem ragasztott?
Tehát ha leveszem, ragaszthatom vissza?
Enélkül nem lehet megoldani a fordítást? -
Zirowe
nagyúr
válasz
BB9000 #75049 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Most eléggé elszomorítottál, rövid időn belül ez a második drága lg termékem, ami vásárlás után viszonylag rövid időn belül komoly hibát mutat, a másik egy két éves oled tv.
A pontos típus egyébként GBB60PZGFS, nem mintha számítana.
Lefutott közben az lg saját smart diagnosis programja is, ami semmi hibát nem mutat, szerinte az áramlásérzékelő, a ventilátormotor, a lepárló kiolvasztó és minden más is rendben van, csak sokat nyitom az ajtót (ami amúgy nem is igaz amióta ez a para van, a program szerint írt szám nem felel meg az elmúlt napok tényleges nyitásainak).
Érdemes ezzel az lg-hez fordulni vagy inkább maszek szerelő, esetleg vegyek egy másik hűtőt?
Lg-hez fordulás esetén kell-e az eredeti számla vagy mivel már bolti gari nincs rá csak az ő garijuk, azt látják a gyári számából?Egyébként külső behatás hiányában, ha tényleg hűtőközeg szivárgás történt ilyen "rövid" idő alatt, akkor az alapvetően nem hibás termékre utal?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 4 éve vettem egy lg no frost alulfagyasztós hűtőt.
Pontos típust nem tudom, de a LG GBB61PZJMN típushoz hasonló, csak a beállítás sor nem az ajtó keretben van, hanem belül a hűtött térben, fagyasztó -19-re, hütött tér 3 fokra állítva.Működött rendesen, aztán nyáron arra lettem figyelmes, hogy a fagyasztó legalsó fiókjában nem annyira fagyottak a dolgok, persze a fiókok tömve.
Aztán pár napja arra lettem figyelmes, hogy a hűtött rész se az igazi, pár ételen látszik, hogy nincs rendesen hűtve.Elvileg hátul és oldalt megfelelő távolság van a falak és a gép között, szellőzött rendesen eddig is.
Szétcsavaroztam alul és kitisztítottam a port, vont rendesen belőle, jobb oldalt alul van egy kis három műanyag lapátos ventilátor, az tiszta kosz volt, mindent letisztítottam, a ventilátor és az előtte lévő talán motor alkatrész (ami a ventilátor előtt van közvetlenül a szellőzőrácsnál) között alul volt kis folyadék/víz, amit felitattam.
Mindent visszaraktam, fagyasztóból kivettem dolgokat annyira, hogy mind a három fióknál legyen szabad a befúvó rész meg a fiókok teteje, de nem javult a helyzet.
Most a fagyasztó is a legnagyobbra fokozatra (-23fok talán) és a hűtött tér is a legnagyobbra (1 fok) van állítva, mert különben melegebb lenne belül.
Beraktam hőmérőket, a hűtött tér most 4 és 5 fok között van, a fagyasztó -1 és -2 között mozog.
Fogyasztásmérő is van rajta, 20-30 watt között van a fogyasztása és 6-9 óránként felugyrik kb 20 percre 190-200 wattra.Kérdés, hogy mi lehet a baja?
Illetve garancia már nincs rá, viszont elvileg az lg 10 év kompresszor garanciát vállalt a gépre, bár nem biztos, hogy megvan még a számlája (media markt vásárlás), ennek az érvényesítésének mi lenne a menete?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tavaly augusztus óta van egy Candy CDI 3DS52D mosogatógépem, első használat óta csak tablettával használom (finish quantum és jar platinum), a gépen ki van választva az all in 1 gomb a talbettához, heti 3-4 alkalommal használom a gépet.
A képes a só hiány jelzésére, de amióta első használat előtt feltöltöttem, azóta nem jelzett hiányt.
Tegnap megnéztem hogy áll a só és utántöltöttem, jó sok ment bele.
Beleolvastam a használatijába és ott írja, hogy az all in 1 gomb kikapcsolja a só hiány jelzést.
Remek.A kérdésem az, hogy van-e értelme az all in 1 gomb használatnak, lehet-e baja, ha nem töltök bele sót rendszeresen, illetve milyen gyakran érdemes rakni bele sót?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 2 éves LG GBB60PZGFS hűtőmet szeretném cserélni egy nagyobb side by sidera.
Legalább A++ és 620 liter kapacitás, no frost, 92cm szélesség, max 350k.
Wifi, vízadagoló meg ilyenek nem kellenek.Amiket kinéztem eddig:
LG GSB760PZXZ
Samsung RS66N8101S9/EFAhogy nézem az LG az régebbi, kifutó termék, csak egy helyen lehet kapni, míg a hasonló kapacitású, de A+ GSB760PZXV még kapható sok helyen, a többi LG sbs hűtő kisebb és drágább.
Az LG-vel vannak jó tapasztalataim, tőbb, mint 10 éve ilyen hűtőim vannak és elégedett vagyok, samsungról semmi infóm.
Viszont a samsung frissebb modelnek tűnik, bár a motorról, hogy inverteres vagy sem, semmi infó az oldalon, meg úgy általában elég szűkszavú a leírás.
Samsung van most mm-ben akciósan 283k körül.Ti melyiket ajánljátok, illetve van-e más ilyen paraméterrel rendelkező sbs hűtő?
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, szeretném kihasználni az alzás kuponokat és venni a nyárra egy kompresszoros fagylaltkészítő gépet.
Amiket néztem:
[Guzzanti GZ152]
[Guzzanti GZ151A]Melyik lenne a jobb vétel?
Vagy esetleg valamilyen más ajánlott típus max 55 k-ig? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, nem volt még mosogatógépem, nem nagyon értek hozzájuk.
A cél egy A+++ és 15-16 terítékes gép lenne a lehető legnagyobb garival kb max 130k-ig újonnan.
A fő kiszemelt:
Candy CDI 3DS52D 95k és 5 év gariAmiket még néztem:
CANDY CDPM 3T62PRDFW 126k 2év gari
GORENJE GV 64161 130k 3 év gariÉs kakukktojásként az ikeás, bár az nem A+++, csak A++, de 5 év gari:
SKINANDE 130k 5év gariEzek közül melyik az ajánlott?
-
Zirowe
nagyúr
No, kiderült, hogy az mm akció ezekre az lg mosógépekre nem érvényes.
Végül megrendeltem az LG F12B8ND1-t, ingyenes szállítással 99k.
Több, mint terveztem, de remélem nem bánom meg.
Köszönöm a segítséget.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
blattida #25405 üzenetére
Ingyen szállítással 83k körül van carbotech dobbal, ami remélhetőleg nem rozsdásodik, kérdés megéri-e az lg a 100k-t és a plusz egy évet..
Jól összekavartatok, pedig én az indesitet akartam megvenni!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
blattida #25399 üzenetére
Ok, akkor maradok az lg-nél.
Viszont, hogy bonyolítsam tovább a dolgot.
Ez alapján, ha jól értem, mosógép bolti vásárlás esetén ingyen szállítás és +2 év mm garancia ingyen.
Viszont ugrik az online engedmény.
Mennyire éri meg ez vajon?Így a LG FH0C3ND 90k, a szállítási díjjal együtt 84k helyett és van +2 év, viszont akkor egy árba kerül a LG FH0C3LD-el, melyik a jobb?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Csabroncka #25394 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Viszont sajnos a linked nekem nem jön be, simán az mm teljes mosógép kínálatát mutatja.
A 4 mosógépet összehasonlítva nekem az lg és gorenjére 1000 fordulatot ír, míg az indesit és whirpoolra 1200-öt.Közben ismerős szólt, hogy glamour napi kupon -20%, ezt figyelembe véve, az lg teljes (90k) árához képest, lehet megéri várni, nem?
Illetve, ha már kuponokat szóba hozta, megnéztem a depostoret, amin van két 1400-as gorenje:
Gorenje WAS549 70k (csomagolássérült)
Gorenje W6443/S 80k (kiállítási darab)Nem tudom esetleg ezek mennyivel jobb választások.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, mosogep vasarlasa elott allok, szempont lenne a halk mukodes, kis fogyasztas, hosszu elettartam, heti kb 2-3 mosas, keskeny es eloltoltos, arban max 85k szallitassal egyutt.
Nezegetem a media markt mostni akcioit, ezek lennenek a befutok:
INDESIT IWSNE 61253 C ECO EU 64k
WHIRLPOOL AWO/C 6304 70k
LG FH0C3ND 81k
GORENJE W 6503/S 81kMindegyik A+++, a szallitas pedig 3k.
Nyilvan indesit fele hajlok, mert az a legolcsobb, de melyiket erdemes megvenni?
Illetve mm szallitas araban emeletre felvitel is benne van? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, Budáról (Mammut) Velencefürdőre (kb 48km) melyik céggel tudnék a legolcsóbban szállíttatni egy hűtőszekrényt és kb mennyi lenne?
A méretei: 142*50*58cm (bár ez a csomagolás nélküli) és kb 45kg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- ZIDOO médialejátszók
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Ninebot by Segway F25E II
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest