- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
BBéci #106485 üzenetére
(#106485) BBéci
Na, ezért kérdezek. Értem már.(#106486) lemmy9
Nekem is nagyon tetszik, pedig nem is gondolkodtam nyitottban. A színén még én is gondolkozom, mert fekete mániás vagyok.
Jó tippet kaptam. -
Bal85
csendes tag
válasz
BBéci #106454 üzenetére
Először is köszi, hogy válaszoltál.
Sajnálom, hogy a kérdésemben nem tisztáztam, hogy én nem egy 500ezer Ft-os rendszer megvételét tervezem.Lehet ez az erősítők és hangfalszettek között a leggyengébb, de még szerintem mindig jobb, mint mondjuk egy LG vagy samsung kompakt házimozi.Ha erre lesz igényem, tudom majd fejleszteni.Egy kezdő házimozis vagyok, ehhez kértem volna segítséget és nem fikázást, hogy milyen szarokat választottam.Úgy látom majd ha egyszer ott járok, hogy közép vagy felsőkategóriás rendszert kívánok vásárolni, akkor ide kell jönnöm tanácsért.Na mindegy, akkor próbálkozom más fórumon.Egyébként nem hiszem, hogy egy H/K szett egy kukába való szar lenne...azért köszi a válaszokat.Üdv
-
válasz
BBéci #106433 üzenetére
"Egyetértek abban, hogy valóban egyre kevésbé érdemes látogatni ezt a topikot."
Valóban, egyre kevésbé érdemes, de azt tudatosítanám benned, hogy ez nem csak a "kételkedők" miatt van így. (Akik mellesleg nagyon fontos tényezők, mert ellenpontot képviselnek a borzasztóan túlzó, valódi tesztelések nélküli tapasztalatokkal, vagy rábeszélésekkel szemben.)
-
válasz
BBéci #106396 üzenetére
Mi a nem tisztességes a magas vörösréztartalmú OFC kábelben, és mi a tisztességes egy márkás, állítólagos jó minőségű kábelben? Ezt most komolyan kérdezem, mert érdekel, igazán jó kábel hol kezdődik? Szerintem ez is szubjektív és ha már 2-300 ezernél tartunk, akkor meg inkább elektronikát cserélek először, mint kábelt.
-
-
z123456789
addikt
válasz
BBéci #106366 üzenetére
(#106366) BBéci
Ejj ráérünk arra még.
(B)(#106371) BBéci(/B)
Egy vastagabb, minőségibb bútorlap is kevésnek bizonyulhat?
Mindenképp a tömör fa ajánlott? (Gondolom fenyőt, és egyéb puha fákat hanyagoljam, egyértelmű.)(#106367) Norbi 72
úristen! mi az a sok "szar" ?
Na ennyire azért nem...(#106368) liszi70
Nem vagyok hál isten dizájn függő, inkább mindig a használhatóságot helyezem szem elé. A feketéből nem engedek, de amúgy bármit.(#106375) dunkel
Tudnál lőni egy képet az állványodról? Vagy egy hasonlót linkelni esetleg? Milyen anyagot választottál ha szabad megkérdeznem? A centerem ezen fog nyugodni, szóval nálam is számít majd biztos. -
-
törölt tag
-
Patice
nagyúr
válasz
BBéci #106335 üzenetére
Én is azt vártam, hogy olcsóbbak legyenek a nagy vinyók. De belátható időn belül nem lesznek azok. Ezért építettem inkább egy több lemezest, mert 2-3 TB-os vinyóim már megvoltak.
HDD árakat meg most a dollár árfolyam húzza felfelé, nem a gyártók. De na lassan lesz guba NAS-ra, akkor lehet indulni meglévő lemezekkel is, aztán a többit rákötöd USB-n és az megosztja belső hálón.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BBéci #106312 üzenetére
Na igen...az a 10 db 4TB-os HDD kb 1300-1400 eurómba fájt...
Ezért az összegért elég jó HM vasat tudtam volna venni.
Plusz a nas ára ami megint 1160 euró volt.Nincs ezzel gond mert nálam az elsődleges a pc aztán a mozi.
PC-t már nem kell fejlesztenem és adattárral is megvagyok - most már.
Következő lépés lesz a HM fejlesztése...
Center-t találtam 180 euróért újat ( Dali Ikon Vokal 1 )
Subot még nem igazán nézegettem.
Erősítő pedig ...nos az körvonalazódik.2 éve vagyok Németországban és ez idő alatt többet tudtam műszaki cikkekre fordítani mint otthon az előző 20 évben. Azért ez elég beszédes.....
Mod : 10 HDD amiből 2 db a védelmet szolgálja...azaz 8 db a hasznos tárhely.
-
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #106309 üzenetére
Egy-két komolyabb hangfal.
A 7. hsz.-ben épített mélynyomó a padló alá nem semmi..
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
BBéci #106295 üzenetére
BBéci , Sanci38 , Csabroncka
Fiúk azért ne harapjátok le a fejemet.
Írtam is és tudom is , hogy egy jobb erősítőt érdemelnének az Ikon-ok !Jelenleg nincs rá geld mert most vettem egy Synology 2415+ nas-t a filmek , doksik tárolására.
Ez szolgálja ki a PC-t és megy a filmnézésAz erősítő csere is meglesz idővel.
Mindenképpen szeretnék haladni a korral és emiatt 4K-s, Dolby Atmos-os erősítőt fogok nézni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #106265 üzenetére
ha ugyanarról a láncról beszélünk, ott tök más stilusú és kategóriájú kábel van a center és a frontok között.
ehhez képest a legjobb mozilánc,amit valaha hallottam, és mások is hasonlóan nyilatkoztak róla.akkor most igénytelen a tulaja?
nekem a denon mögött visszacsatolatlan A osztály szolgálta egy jó darabig a frontokat, és XPA (visszacsatolt AB osztály. elsőhöz ezüst kábelek mentemk, a centerhez meg réz. és akárkit kérdeztem, egységesnek hallotta. XPA előtt meg denon hajtotta a centert közvetlenül, és a háttereket is, talán kevéssé, de nagyjából azért egységes volt.
nem követendő példa, de simán összejöhet. én ettől még boldogan vállalom az igénytelen, és rossz fülű jelzőket, nekem jó így.
és nem cseréltem volna el a frontok hajtását denon végfokra se. semmi se garantálja, hogy egységesebb lesz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #106265 üzenetére
Akkor vállalom, hogy nekem sem kifinomult a hallásom. Bár nagyon úgy fest, hogy ettől függetlenül nekem is igényem lenne a jóra.
"Én bátorkodtam ajánlani a Denon sztereót (nem végfokot, hanem végfoknak), mert talán közelebb lesz a hangja a kombájnéhoz, mintha más gyártóéval szólaltatnánk meg a frontokat."
Nincs ezzel semmi baj. Jogos a feltételezés. De nagyobb különbség van a 4308 - PMA hangja közt mint amit egy kábel különbség okozhat. Ha már egységesség.
Én elsősorban a "kapcsolós megoldás" miatt próbálkoztam/próbálkozom a PMA-val. Kényelmes így használni. -
gabo01
őstag
válasz
BBéci #106251 üzenetére
Ezt én is tudom de a jelenlegi rendszeremben sem ugyanabból a márkából van a center és a frontok ennek ellenére nem bántja a hang a fülemet!
Az Infinity-hez tartozó centerről sok jót nem olvastam! Más számomra elérhető frontokat nem tudok ami zenén is megfelelne számomra!
Mi ilyenkor a jó megoldás?? -
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #106241 üzenetére
A Samsung és az Apple is folyton ezt hangoztatja, aztán mindig kiderül a turpisság, hogy egymástól lopkodják az ötleteket.
(#106242) Borisz76
"DE személyes véleményem szerint nem éri meg semmilyen Media Player-t venni ha van egy jobb pc-d."
Ez szerintem nem teljesen igaz. Van aki nem hajlamos a programok "reszelésére" és állítgatására."MP esetében korlátozva vagy...
- Nem minden fájltípust játszik le
- Feliratokkal baja LEHET"Eddig ami probléma volt az mind DivX és/vagy AVI fájlokkal fordult elő. Felirattal még nekem egyszer sem volt problémám egyik lejátszóval sem.
"Azon felül egy Pc univerzálisabb is.
Tehát nem csak filmezésre , zenélésre tudod használni hanem netezésre, játékra.
Sőt ha esetleg a családi fotókat/videókat szerkeszteni kell akkor az csak pc-n tudod megtenni."Most a PC-t mutatod be?
Maradjunk inkább annál, hogy HTPC, elviekben arról lenne ildomos beszélni.
"Amit viszont fentebb leírtam a MP vs. PC tekintetében mindenképpen érdemes átgondolni, hogy beruházol e egy MP-re."
Több mindent kell itt mérlegelni és lehetőség szerint kipróbálni mind a kettőt.
-
echterion
nagyúr
válasz
BBéci #106185 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Ez a 11 hónapos lehetőség erősen húz efelé a szett felé sajnos. Még találtam "bögreszettet", ami megfelelhetne az igényeknek, legalábbis ami a csatlakozókat illeti, de azt inkább be se linkelem ide, ha meg tudom hallgatni az eladónál, akkor megnézem és összehasonlítom valami komolyabbal. Tudsz olyan üzletet mondani, ahol egy ilyen komolyabb (de még ezen a szinten belépőnek számító) szettet meg lehet hallgatni élőben, esetleg saját anyaggal?
Illetve hasonló árkategóriában tudnál egy ajánlott hangfalszettet mondani? Az erősítőt megtaláltam, amire gondoltál szerintem (520-as Pio), de azt már nem nagyon árulják sehol. -
echterion
nagyúr
válasz
BBéci #106172 üzenetére
Igen, nincsenek túlzó igényeim. Jelenleg, de ki tudja, ezért is akarom körbejárni alaposan a témát. Most jöttem meg az Auchan-ból, ott épp egy ilyen Pioneer erősítőre volt kötve egy ilyen, szintén Pioneer szett, valamint egy nem tudom, milyen, de szintén Pioneer mélynyomó. Tetszett, robosztusnak tűnt a hangja. Ez előrelépés lenne? A teljes pakk cirka 180ezer lenne ott, amit el tudnék ebben a hónapban osztani 11 részletre, kamat nélkül, és így esetleg beleférne. Viszont lehet, hogy ez a jelenlegi (még 1-2 évig itt tervezünk lenni) lakásba túl nagy lenne: 18 nm-es nappaliról van szó egy panelházban.
-
sixer66
senior tag
válasz
BBéci #106157 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a centerhez is azt a kábelt vettem, mint a frontokhoz, tehát 4x4mm és gondoltam akkor kárba ne menjen.
Viszont valami nem jó, mert csak halkan szól a magas sugárzó a fronton és semmi más.
Így néz ki a bekötés....
1 kábel -> Front R + -> hangfal +
1 kábel -> Amp Assign + -> hangfal +
1 kábel -> Front R- -> hangfal -
1 kábel -> Amp Assign - -> hangfal -Ugyan így a másik oldalon. Gondolom a jumper lemezkéket ki kell venni. Erősítőn beállítva, hogy Bi Amp.
-
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #105913 üzenetére
Hagyjuk! Az egész onnan indult, hogy hol lehet ES80-ashoz jutni. erre bedobtam két linket segítségképpen (Egyik ES-90-es volt) Erre a válasz, hogy elég nehéz makulátlan dolgokat szerezni, meg hogy csak az intakt a jó. Erre mondtam, hogy ha van asszony pajti meg néhány kiskorú kártékony, akkor a makulátlan dolgok nem hosszú életűek ergo felesleges pénz/idő kidobás(én eredetileg úgy értettem, hogy kisebb sérülések, itt nem gondolva a szívlapáttal szétvert cuccokra). Erre jön itt az igényességről szóló szóvirág, meg a sűrű egyetértésed. Mivel úgy emlékeztem, hogy ámbár a sok évtizedes tapasztalatod a Hi-fi terén megkérdőjelezhetetlen, azonban gyerekek terén nem vagy túldimenzionálva (de biztos nem voltam benne, meg még most sem vagyok) ezért tettem fel a kérdést, hogy milyen idősek. Mivel ha van, tudod miről beszélek, ha meg nincs, akkor mondhatnám azt is, hogy a tapasztalatot nem lehet felcserélni fórumok olvasásával. Erre ezt elkerültük. De ez részemről nem gond, mert pl nekem meg fingom sincs, hogyan néz ki egy hatmilliós projektor képe, egy máfélmilliós HDMI kábelen. Ez a része az életnek meg számomra ismeretlen terület. Ennyi.
Az utolsó mondatoddal nem tudok mit kezdeni. "Bármi (bárki) mástól lehet egy készülék ramaty állapotban és nem csak kívül, hanem belül is."
Igaz, bár nem is állítottam az ellenkezőjét. Mint ahogyan lehet egy cucc karcos is, mégis szólhat szépen, lehet tökéletes műszaki állapotban. Mint ahogyan lehet makulátlan kívülről, belülről meg már kikókadt benne pár panel, mint ahogyan adtak már el itt is ilyen cuccot, tán nem is olyan régen -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #105907 üzenetére
Gondoltam, hogy a gyerekes kérdést megkerüljük, mivel akinek van, azért az esetek többségében tudja, hogy vannak nehézségek ezen a téren. De keletkezhet a sérülés felnőttől is.
Én a magam részéről meg úgy vagyok, hogy megalkuszom a használt terén. Ha kicsit karcos az az FMJ-600, vagy a porvédő meg van kopva a felső sarkában a Mission 705-nek hát egye fenyő. Hallgatom úgy. A használt cucc, az használt. Ha vigyáztak rá, és makulátlan az jó, de ha jóval olcsóbb, a karc sem zavar, és belátom, hogy lehet, hogy a következő napban a gyerekem csinál rajta egy sérülést. Mit csináljak? Végezzem ki? Legyen jó a cucc, és működjön hibátlanul. Jöhet a kövezés. -
blakey
titán
válasz
BBéci #105899 üzenetére
Általában sikerrel járok, sok használt cuccot vettem és venni fogok, de ettől még előfordul olyan eset, hogy valami hibátlannak van hírdetve aztán mikor látom, nem hiszem el, hogy ilyen a hibátlan. Olyan érzésem van, hogy a fogalmakkal vannak gondok. Pl. egy TV, erősítő stb. nem sérül ha nem körülötte "kardozunk", dobjuk a labdát, stb, ebben az esetben csak törölgetni kell és kész, évek múlva is hibátlan. A cuccaim mind ilyenek, persze gyári hiba is létezik, ez előfordul és nem mindig zavar. Baleset mindent érhet, ebben az esetben úgy is kell hírdetni, szerintem.
-
blakey
titán
válasz
BBéci #105809 üzenetére
Nem vagyok elégedetlen, csak…
Amúgy E, nem ES és ami igaz, hogy ES-nek hátul van a reflexcsőve uh. lassan tényleg marad ill. mást nézek ha már… . Jó a tere, a méretéhez képest, szóval lehet, hogy csak a cserekényszer van bennem, mert 3 éve nem cseréltem hangfalakat ill. erősítőt, minden mást már többször.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Steam Deck
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest