- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
axwel18
senior tag
Ha másnak tetszik akkor áldásom rá.
Nekem a Zensor 5 magas tartománya nem tetszik szerintem sok zenénél magasba húz ami nem mindig előnyös. De általánosságban szerintem annyira nem rosszak a Wharfedale hangfalak kategóriájukban szerintem jók. Persze meg kell hallgatni és eldönteni de az Obsidian szerintem az árát nagyon megéri. De az Amberről ugyanezt eltudom mondani. Az új Diamondot nem hallottam de szívesen meghallgatnám.
-
axwel18
senior tag
Azt a hszt és a tesztet csak azért linkeltem hogy nem csak én mondom azt hogy a Wharfedale sokszor van olyan mint a Dali. Persze vannak olcsóbb dobozai is a Wharfedalenek amik tényleg gyengék de ettől nem kell leszólni egy márkát meg személyeskedni. Nekem a Zensor 5-ös nem tetszett és mégsem az összes Dali hangfalra mondom azt hogy sz@r sőt a Zensor 5-öst sem sz@r-ozom hanem elmondom hogy nem tetszik lehet hogy másnak tetszene.
bajnokpityu: Így van a kábelezés sem mindegy. Nekem most a tápkábelem Yarbo GY-7000PW magamnak csináltam de Fapaci T3-asnak is ez az alapanyaga. Nagyon sokat dobott nálam a hangon.
-
bajnokpityu
félisten
Ákosnál azért nem hallottam ilyen dologról, Fapacinál sem. Power-Rnek meg sosem volt célja sem egyformát csinálni
és Peak: nem tudom okát,csak tippjeim vannak, miért van olyan,hogy kábelek között hallható különbség. Viszont,mivel többen tapasztaltuk a kábelek fontosságát, és bizonyos szinten már többet hoz a kábel,mint az aktiv eszköz csseréje,ezért az a minimum, h szakmai fórumban szó esik erről. miért ne lehetne tény?
A'la Stealth a sziszegős hangú kábel
-
Oldfighter
senior tag
Az lenne az igazi, ha a tapasztalat és a szakmaiság együtt járna. Akkor nem lennének ilyen vitáink.
Ezt ássa alá a marketing. Már ha a szakmaiaságot a gyártók, forgalmazók oldaláról nézzük. A tudatos vásárló a tapasztalatára hagyatkozik és minimális szinten az egyéb információkra. Mondom ezt, mint közgazdaságot és marketinget is tanult emberként.
És én se dőlök be a "hivatalos" cikkeknek, legfeljebb némi kiinduló alapot adhatnak, de a következő lépésben már a fórumtársak és a saját tapasztalataim döntenek a végső választáshoz. -
Peak
addikt
Az ilyen eszmecserék miatt tisztelem Cekkk kollegát. Tud objektivan érvelni, ellenérvelni, és türelmesebb, mint én.
Csak gondoljatok bele, manapság, amikor a fény terjedését letudják filmezni, 1-10-100millió képkocka / mp sebességgel, akkor ne tudnának késziteni a szakemberek olyan eszközt, amivel lehetne tesztelni egy kábel hangátviteli karakterisztikáját, vagy a 44kHz-es CD jelet analizálni analog kimeneten?Vagy ne tudnának objektiv mérési összehasonlitást késziteni két zenei eszköz hangja között?
Én végtelenül boldog vagyok az én szaros HM erősítőmmel is zenére, számomra és a kis családom számára is olyan tisztán szólnak a nagyfelbontású zenék, hogy a 4 hónapos kisfiam kikerekedett szemmel figyel rá, hogy honnan szól a "néni".
-
bajnokpityu
félisten
De bácsi, mit értesz az alatt, hogy pl kábelek mérése? vagy hogyan méred ki, mitől szól jól egy állvány, vagy alátét? Annyira nem tudok hinni abban, hogy majd méréssel okos mérnökök megmondják, hogy mi az,amit nekem jónak kéne hallanom
Mondom úgy,hogy mérnök is vagyok, és gyári kábelekből nekem a Siltech egyik kedvenc márkám, és ők(Cristal copper a feleségének a cége) interjúkon, doksikban mindenféle mérésről hadoválnak.
Úgy vettem észre, h kamuznak a gyárak.
Lessloss original és signature hivatalos adat szerint annyiban különbözik, hogy a 6mm2 ér mellé beraktak egy 4mm2-eset, a fázishoz. hát hogyne, hangja meg ettől ég-és-föld... Akkor ott a Cables diyer. méreget, meg nagyitóval nézeget, mégsincs két egyforma kábele, és ahogy elnézem tök random, mi hogyan sikerül, ráadásul az újabb nem azonos a jobbal...
És sorolni lehetne a hasonló dolgokat. Vagy B verzió, kipróbálod, h mi jó a láncodban,és örülsz neki, ha találsz valami jót,ami mellett már nem keresel semmi újabbat.
-
Ed Parker
nagyúr
Figyu, sztem addig ameddig nem rendelkezel semmilyen referenciával, értsd ezalatt hogy elmész olyanokhoz, akik komolyabb rendszerekkel rendelkeznek mint te, addig nincs miről beszélni.
Most olyan mintha az asszonnyal vitatkoznánk, aki ugyanúgy nem vágja a témát.
Amit felvetettél hogy pszichológia, valóban működik, hogy drága, több esélyt jósolok neki,de mi van olyankor, ha mint Pityu mondja, cserélj amit akarsz a láncba, megmondja hogy történt változás, mert hallja?
Ez már azon túlmutat.
Én értem mit akarsz sugallni, de ezen túl kellene lépni, nem minden eszköz éri az árát, mert a javulás kisebb vagy rosszabb, de ez minden téren kimutatható az életben. -
Sefter
veterán
Kittosz jóvoltából kipróbáltam egy diy tápkábelt...(mikor elhoztam direkt nem kérdeztem árat)
Lejátszóhoz csatlakoztatva egyből az jött le, hogy a suprám fasorban sincs, még az én belépő rendszeremen is kijött a különbség. Bosszantott is, mert nem gondoltam volna, hogy az áruk is ennyire eltér (a diy kábel a supra 5x-ébe került). Így is tudnál tesztelni, árak nélkül, az is lehet Neked az olcsó jobban bejön vakteszten...Akiket meg én elítélek az a olyan fizetett szaksajtó ahol elsődleges cél a pénz szerzés és nem a hiteles közvetítés. Legyen ez bármilyen témában.
Egyet értek
Sajnos a 98% ilyen fizetett cikk...(nem csak ebben a témában) -
bajnokpityu
félisten
Bácsi, én majd fél évig egy erősítőt építgettem.kapcsoláson variáltam,alkatrészeket kombináltam. Ez annyira tapasztalatot, és fülmemóriát adott, meglepődnél,mennyire emlékszem a régi alkatrészeim hangjára,mi hogyan,merre vitte a hangzást.(Nem arra amlékszik ugyanis az ember, hogy a cin hány másodperc alatt cseng le, hanem az érzésre, mit váltott ki benned az alkatrész cseréje. Hangszineket pl nem lehet memorizálni, csak azt, hogy mintha az énekesnek magasabb lett volna régen a hangja) Tök ugyanilyen a kábel is. Elvileg nem nagyon kéne difinek lennie, hiszen elko-elko, de kipróbálhatjuk, h kiveszel egy kábelemet a láncomból, beraksz valami mást, hogy észreveszem-e...
Anno felajánlottam usb-koax, aztán usb kábelek között is,vagy akár programok között is a vaktesztelésemet, h nem levegőbe beszélek. Sztem a helyieknek is van olyan lánca,mint nekem, sztem mehetsz máshoz is,aki közelebb van. Hidd el, normális láncban a kábelek pontosan olyan fontos alkatrészek,mint az aktiv elemek, nem véletlenül szokott a normális láncok csiszolgatása végén az kijönni, hogy a kábelek ára nagyjából annyi,mint az aktiv elemeké...
És hidd el, kérlek, hogy amikor AB tesztelés van(munka a szórakozás előtt), bőven beleszámolom az idegállapotot is, fáradtságot is, és inkább átteszem a folytatást máskorra.
Tamoo: zavar, h megint előjött a téma? most épp engem nem,mert pont egy darab drót okozott nekem nagy örömet tegnap este. (nem,nem a vibrátor kábele)
-
TCr
veterán
"Ha nem tetszik neked az írásom akkor kérlek hagyjál figyelmen kívül."
Ha ezt általánosságban írtad volna és nem személyre szólóan, itt most mindenki ignorálna, nem csak én.
Ismét szemben mész az autópályán, de ne zavarjon, csináld csak.
___"Senkit nem inzultáltam, de ha nem lehet szakmai topikban ilyenekről beszélni az sajnálatos dolog."
Látod pont ez a baj, a mondat első részét (ami egy jó tanács lenne) leszarod, a többi, ami vita lehet, az a buli számodra, azt kell kiragadnod.
___Jut eszembe, ha nem tetszenek a válaszaim, akkor kérlek hagyd azokat figyelmen kívül.
-
TCr
veterán
Már a 75740-es hsz-ednél tudtam, hogy ez lesz a vége, eddig sikerült is megállnom szó nélkül, de...
"Mert én eddig kb csak az ellenkezőjét olvastam..."
Hallgatóznod kellene, nem olvasnod.
Megint azoknak mész neki 0 tapasztalattal, fikázod őket a hülyeségeiddel, akik hallottak egy'smást, de te még mindig a régi nótát fújod, hogy ezt meg azt olvastad, hivatalos forrás kell neked, blablabla...
Mi számít neked hivatalod forrásnak? A pápának kellene megerősítenie, vagy az amerikai elnöknek?
Ha valami Einstein-növendék írná le, hogy mit hallott, akkor azt elfogadnád?
Esetleg mondják be egy esti ertéelklub híradóban?Egyetlen igazán hivatalos forrásod lehetne, saját magad, de ahelyett, hogy elkezdenél személyes tapasztalatot gyűjteni, itt inzultálod azokat, akik úgymond (átvitt értelemben) letettek már ezt-azt az asztalra.
Te is csak hiszel, de veled ellentétben a (nagyjából a te szavaiddal) "hifi-hívők" már számtalanszor tapasztalták is azt, amiben hisznek.
-
Ed Parker
nagyúr
Sztem ebben a témában egyedül maradsz.
Ha arra keresel ön igazolást hogy a kábelek nem befolyásolják a hangzást,(mert te nem vagy hajlandó ezért fizetni) akkor a te szinteden valóban nem.De hogy nyíltan kimondjam, ha egyszer el mehetsz Ricsihez, konkrétan lefosod a bokád a harman kardon után es meghallod, van e különbség kábel és kábel között.
Azt mondhat akármit egy egyetemi tanár. -
bajnokpityu
félisten
Ezt a sz@rt...
ahelyett, hogy a hitelességért versenyeznének.cekkk:higyj amit akarsz kábelekről,de ne terjeszd már a hülyeséget.
Kábelek hangjára majdnem jobban emlékszik az ember,mint a készülékekére. Érzékeny lánc esetén nem nagyon kell AB tesztelni kábeleket, és ami kábellel együtt éltl darabig, megismered egy tök idegen láncban is.
Tegnap este két siltech kábel között pl párom elsőre határozott véleménnyel bírt. A 256odjára hallott albumra azt mondta, hogy maradjon, mert ez most nagyon tetszik neki, egyébként meg károm messziről,h már megint ...
-
törölt tag
Mostanában azon mosolygok, hogy képesek kábelek garmadát kipróbálni, cserélni, hülyeségeket bemagyarázni maguknak olyan akusztikailag nemtörődöm helyiségekben, ahova disznóólat nem telepítenék, nemhogy házimozit. Ha utóbbival negyedannyit törődne, vagy feleannyit költene rá, akár 5x annyit javíthatna a hangon, mint kábelezéssel. Mindig az akusztikával kéne kezdeni (rendbe rakni), utána a kábelekkel és egyéb javítókkal.
-
BBéci
legenda
Az itthoni Canton (Denon, DALI, stb.) árakat a lengyel Horn főnökség szabja meg.
(#43810) Bici
10 éve nem találkoztam olyan házimozi erősítővel, amelyiknek erősített szubkimenete lett volna. Azzal adnának a szarnak egy pofont. Nem véletlenül aktívak a mélyládák.
A dekódolást inkább az erősítő végezze! -
Patice
nagyúr
Oda van írva, hogy "Stückpreis" azaz ahogy írtad is az darabár, vagyis 888 Euró/pár (kb. 257.000 magyar pénz)
Hornéknál ha jól látom a feltüntetett ár darabár!
Csak abból indulok ki, hogy Stream-éknél párra vannak megadva most az árak Canton Ventokra. Össze-vissza vannak a képek ugyan, de ha a Horn árát megszorzom kettővel, akkor kb. ott van, mint Stream-éknél.
Itt van még egy ár, ami darabár.
-
-
nuke7
veterán
-
-
gorbep
senior tag
De az erősítődnek van anyagköltsége, szállítási, reklám és egyéb költsége, ami volumen függő.... vám Áfa stb....
Itt meg 2 mókus készíti a SW-t, nem becsülöm le a munkájukat, de szerintem ez tisztességtelen extraprofit.... Bár tőlük még nem vettem semmit, de általában ilyen "cégek"-től én még sosem kaptam számlát, sosem fizettek kishazámban ÁFA-t stb...... A lifetime support, meg ki tudja meddig tart, van olyan jogtiszta SW-em, amin a lifetime support sosem érte el a Win7 működőképes állapotot...
Pedig nálam is van egy-két x*1000$-os értékű licence....... de az nem hobby, hanem munka.
Ha lehet hinni a fórumuknak több 10 000-es ügyfélkörük van, számoljunk már!!!!!! És hidd el, nem savanyú a szőlő, csak ezek az tisztességtelen extraprofitok miatt szív a világ 95%-a pár éve.... mi sem keveset! (hát ez nem a Fair Trade)
-
gyurczy
őstag
Dehogy garis. Használtan szereztem, csak kicsit több hibája volt, mint az eladó mondta. A Totel elhajtott, hogy nem javítható, hát beadtam a srácokhoz. 5 hónap múlva hívtak, hogy hát izé, kész lenne, hangot már ad, meg a kijelzőnek is van fénye, de a sokcsatornás jelet nem kezeli, csak sztereó jelnél van hangja.
Elhoztam, tök faszán működik sok-sok csatornán is. Az meg, hogy a 25 karc mellett lett rajta még 5 nem zavar.
Persze, ha egy patika gépet vittem volna tuti lángolna a csarnok.
Így viszont pozitív az élmény.
-
bajnokpityu
félisten
Ne aggódj,az is lesz
Megvárom ismerősöket,hogy gyűjtsenek tapasztalatot a témában, aztán kijárt ösvényen csinálok még jobbatTápot 50féle képpen tudsz csinálni, ebből 30féle lineáris szabályozású táp kapcsolás biztosan van, nem én akarom mindet kipróbálni.
gorbep: vegyem kihívásnak?
oké, labda itt. win7nek i7es gépemen 90-140közötti latency-je volt,ami néha megugrott 250re. ubuntu studionak 10-35között volt alaphangon egy i3as laptopon,pendrive-ről bootolva. win8at nem tudom mérni. NEmtom, h ezzel függ-e össze, egyébként,de netes cikkekben ezzel hozzák összefüggésbe. Sztem ez oprendszer előnye, de ott van még a lejátszóproggié, az asio,wasapi,alsa,jack átviteli felületeknek is. Nem igazán értem,h mi történik, fülemre hagyatkozok.
-
ProdyG
őstag
én is erre gondoltam, hogy a hangfalaknak hangminőségben kell fejlődniük. több helyen olvastam, hogy a BX az előző szériás silver, az RS hangszórókészletét örökölte egy az egyben.
A mostani RX pedig a korábbi gold-ét. Szóval ott hangban volt egy előrelépés minden esetben, ha ezek az állítások igazak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged