- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
whatnot #100203 üzenetére
Amióta a denon van, nálam is tök gagyik lettek a játék hangok
Geniuson szólt szépen a játék, de denonnal nagyon vérszegény az összes. Semmi térhatás és semmi állítási módot nem találtam rá.Fps játékoknál nagyon sokat számított, mert tudtam, hogy honnan próbálnak legyilkolni, most meg csak rángatom az egeret, mert azt se tudom ki kivel van.
-
vendingo
veterán
válasz
whatnot #100175 üzenetére
Remélem meg is állok rajta
Jelenleg úgy vagyok, hogy többet nem tudok rá költeni, nem is szeretnék, ezzel most elleszek egy darabig.Most elkezdtem kikukázni az MP3 számaimat, mert bántják a fülemet, viszont FLAC-ban Ray Charles brutális a Cav hangfalakkal. Ha nem lennének bejáratósak már átjött volna a szomszéd
A mély se hiányzik, most jelenleg így ebben a formában nagyon jó. Majd talán nyár végén beszerzek egy low budge subot, addig élvezkedek az új hangokkal
Remélem neked is mihamarabb kész lesz az erősítőd, mert Genius után ég és föld a Cav.
-
vendingo
veterán
válasz
whatnot #100009 üzenetére
Én már azzal is boldogabb vagyok, hogy az X2000 hajtja a fos geniusokat, sokkal szebben szólnak.
A Cav hangfalak elvileg a napokban jönnek meg, kíváncsi leszek azzal milyen lesz. Sub még nincs, nem is lesz nyárig, illetve a genius sub se alternatíva, mert arra már megvan a vevő. -
sakal83
addikt
válasz
whatnot #99232 üzenetére
Nem mai darab azért, és németeknél sokszor van ilyen vétel, mert megunja és vesz helyette egy újabbat.
Múltkor egy Energy stereo hangfalat vettem 87 euroért, ami egy csoda. Már csak ereklyeként megtartom, mert pénzt nem is adnának érte Magyarországon. Nem is ismerik nagyon Európában, ezért fillérekért adják.
Sikerült beszereznem egy Energy Take Classic 5.1-es bögreszerű rendszert is tesztelés céljából (testvérem einstandolta is
). Az általam használt Pio LX01-et, illetve Bose rendszert kenterbe veri, piszok durva különbség van közöttük. Ár érték arányban verhetetlen a cucc. Egy lakásban tökéletes kis cucc.
-
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #98833 üzenetére
Amikor vettem a homokot az állványba, kemény 80 Ft-ot fizettem érte. Húha! Aki ennyi sajnál rá, az ne házimozizzon, hanem etessen csirkéket... Az a probléma, hogy mindig minden arról szól, hogy jaj, nem adok ki 20.000 Ft-ot egy állványra, mert tudok szarabbat is venni 8.000 Ft-ért... Pedig egy jó állvány, tüske és hasonló dolgok nem egy rendszerhez vannak általában, hanem többet ki tudnak szolgálni egymás után.
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #98488 üzenetére
Hm, ez már bizony annak tűnik.
Pioneer parts.
Árult cucc. -
BBéci
legenda
válasz
whatnot #98449 üzenetére
Pontosítsunk!
Ami egyszerűbb és megoldható manuálisan, az a távolságok és hangosságszintek beállítása.
Ám a komolyabb erősítők szobaakusztikai korrekciót, frekvenciamenet kiegyenlítést is végeznek, amihez a saját mikrofonjuk kell, vagy legaláb egy - esetedben - másik Pioneer erősítőé, de nem belépő kategóriásé, mert vannak köztük különbségek. -
válasz
whatnot #98343 üzenetére
A közel 20 éves Denon erősítőmnek is megvan a távirányítója. Sosem volt fóliázva, de mégis úgy néz ki, mintha új lenne. Mellesleg megvan a Denon CD lejátszómé is, pedig sosem volt használva a távirányító, mert az erősítőén rajta van minden, ami kell hozzá. Mégsem "kallódott" el. Persze utólag könnyű okoskodni, bocs.
Mindenesetre szomorú, hogy pont az avx-en történt ilyesmi (mondjuk tényleg gyorsan kizárták). Rontja a fórum igen jó hírét, ahol eddig csak olyan eladókkal találkoztam, akik végtelenül korrektek. Már átestem pár eseten, azért volt olyan, hogy leesett az állam, milyen rendkívül becsületes társaság a többség.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
whatnot #98331 üzenetére
Nem hibáztatlak, mert sokan belesetek volna ebbe a hibába!
Használt és lejárt garanciájú készülékek esetén mindig nagy a rizikó (még akkor is, ha az előző gazdája nagy becsben tartotta)
Elég régóta vásárolok használt cuccokat a netről, ez az eddigi két erősítővel sem volt másképp.
Inkább csak jó tanácsok és iránymutatás: Valljuk be őszintén a legtöbb Hm vagy hifis ember az igényesebb fajtából való. Ha egy készüléknek nincsenek meg a kiegészítői (bemérőmikrofon, távirányító..stb) vagy nagyon gányolt inkább hanyagoljuk. Én azt mondom, hogy egy igényes ember még a dobozokat is elrakja. Amikor megjött az erősítőm rögtön az volt az első, hogy tüzetesen átnéztem. Nem vagyok műszerész, de az átvizsgálás során még a laikusnak feltűnhetnek bizonyos dolgok.
Hátsó panel: pl nincsenek kitörve az optikai bementek takarói...stb, tessék levenni a borítást (nézd meg mennyire vannak elkopva a csavarok festése) és tüzetesen átvizsgálni belülről a gépet (egyrészt gyönyörködhetsz), itt rögtön szembetűnő lesz ha valamilyen szakszerűtlen gányolás történt valamikor, szagolgasd meg (nem vicc) ha valaminek égett panelszaga van, esetleg felpúposodott a kondi irány vissza.
whatnot neked több tényező volt ami negatívan befolyásolta a vásárlást!
1. eleve az erősítő kora megnöveli a rizikót (ez nem feltétlen baj)
2. se doboz, se távirányító, (bemérő mikrofon?) ez tovább növelhette volna a gyanút!
3. fogadjunk, hogy nem szetted le a borítást a gépről és néztél bele, hogy mégis mit vettél?végszó: ha sikerül valóban 20 környékén megjavítani, akkor még ne bánkódj, nem jártál vele rosszul!
-
-
válasz
whatnot #98170 üzenetére
Valószínűleg ha bemelegszik, akkor jön elő a hiba...
Azt vedd figyelembe ez egy fórum, itt mindenki javasol valamit, de nem feltétlen kell azt megfogadni...
Veled értek egyet, hogy javasoltak valamit itt és befürödtél vele...én is mérges lennék.
Nehezen tudod megoldani a szállítást is.
Gondolom ez neked nem kevés pénz volt, értékben.
Én is jártam már úgy, hogy használt dologgal átvertek...
Használt készüléknek egy nagy előnye van, hogy kevesebbért jut hozzá az ember egy jobb készülékhez.Én is főleg használt cuccokból építkezek, de próbálok körül tekintő lenni.
Most már ne morogj
fogadd el, hogy ez van...
Juttasd el valahogy szervizbe, nem hinném, hogy drága lenne a javítása...Csabroncka:
Milyen hiba jött elő a Pionál? -
Csabroncka
addikt
válasz
whatnot #98155 üzenetére
Nem megbántásnak szánom, de nem értem miért kell telesírni a fórumot! Többen többféle megoldási lehetőséget felkínáltak, a legegyszerűbb ha szakember átnézi!
A hiba jellegéből adódóan szinte 100%-ék, hogy ésszerű keretek között és áron javítható.
Nekem is volt hiba 1 év után a LX-60-nal, 3000 ft-ért javították - nem feltételezem, hogy az eladó akart kiszúrni velem....
-
gorbep
senior tag
válasz
whatnot #98145 üzenetére
az egyszerű tápszűrő hiba is lehet vagy az analóg multiplexer is..... kérj ajánlatot a javítására....szerintem nem lesz vészes...
De mielőtt szervizbe viszed.... rádióval akkor is csinálja, ha mindent lecsatlakoztatsz és csak a hangdobozok vannak rajta és a rádió szól? Mert a zavar érkezhet a csatlakozóról,és teljesen más belső zavart is okozhat.... ezt még próbáld ki, meg hogy a fejhallgató csatlakozón is jelentkezik e....
ha szűrő hiba, akkor pl kis hangerőn nem is jelentkezik, csak bizonyos terhelés felett
-
Norbi 72
veterán
-
Spuri2000
senior tag
válasz
whatnot #98140 üzenetére
Nekem a zsír új HK erősítőm szart be pár hónap után! Beadtam a szervízbe, akik 30 napig ültek rajta, majd visszakaptam, de egy újabb hiba jelentkezett, így a kézhezvétel után már másnap vissza is vittem!
Újabb 30 nap és most kutya baja!
Van ez így! Elég bosszús voltam én is, bár az szerencse hogy garis volt és még ez idő alatt jött ki a hiba! -
gorbep
senior tag
válasz
whatnot #98136 üzenetére
igen lehet... ha SPDIF koax az átvitel......ez pont olyan, mintha elveszítené néha a szinkront..... próbáld meg optikával összekötni....( ha nem azzal van...) De a PC is csinálhat ilyet optikával, ez sajna az SPDIF átvitel gyengesége, mert itt most nincs külső ütemeződ (world clock)... Nekem is csinálta néha a a PC-- UMC-1 kapcsolatom optikával, ha a PC-t beterhelte valami nagyon...... azt hittem kiesik a sugárzó.... áttértem HDMI-re, azóta semmi gond
szóval én arra tippelek, széthullik a szinkron.... ezt sok minden okozhatja, akár földhurok is.... CD-lejátszóról is ilyen?
Nyugi...próbálunk segíteni..... sajna a PC tápügyileg nem szerencsés, mert az elektronika 0-ja rajta van a hálózati védőföldön
emiatt sokat lehet vele szívni.... ezért próbálj meg valami más forrást....
De lehet erősítő fokozati , vagy DAC hiba is..... az érdekes, hogy Mute-ra megjavul....lehet hogy ójra szinkronizál......attól függ a DAC chip csinálja e a mute-ot..... vagy az interface némít vagy a végfok.....
-
lemmy9
őstag
válasz
whatnot #98136 üzenetére
Gondolom felnőtt ember vagy, és tudod a rizikóját a használt dolgoknak. Murphy nem alszik. Aki ajánlotta az tisztában van ezekkel. Ne keljen már kézenfogva kísérgetni, és helyetted dönteni.
Ha újat vettél volna, és az szarna be, akkor is mi lennénk a hibásak?
Amúgy kevesen vagyunk akik szűz lányt vettünk el -
Norbi 72
veterán
válasz
whatnot #98136 üzenetére
Ezt utólag mondja csak, amikor is nyugodtan bemondhat bármit.
Mi után?Te elhoztad,meghallgattad,minden rendben volt.Egy hét után valami baja lett...sajnos használt vasnál ez előfordul,de szerintem valami apró alkatrész ment ki,a videóból erre következtetek.Kondikat ellenőrizted?
-
lemmy9
őstag
válasz
whatnot #98118 üzenetére
A használt cucc rizikós, de itt sokan beválalják, hogy feljebb tudjanak lépni, és olyan gépük legyen, amire csak csöpögtettek újkorában.
Akinek ez a hobbija, az ezt az utat választja nagytöbbségben.
Új eszközt venni úri huncutság, de kell, hogy később mi lecsapjunk rá töredék áron. Szvsz.
Persze megértem a dühödet, de ez ilyen. Senki nem tartott fegyvert a fejedhez, hogy így dönts. -
Tamoo
nagyúr
válasz
whatnot #98110 üzenetére
Ez ilyen... az ilyen korú mozierősítőkben már igencsak benne van a kockázat. Részben ezért veheted meg "fillérekért".
Eladó meg nem feltétlenül tudta, hogy másfél hét múlva besz@rik. Már az is korrekt, hogy egyáltalán 3 nap garanciát vállalt rá.
Gondold el amikor megveszed külföldről a több százezres cuccot használtan ... -
Spuri2000
senior tag
válasz
whatnot #98110 üzenetére
Nem tudom mit vártál??? Ez egy használt eszköz!!! Még ha nem is volt baja amikor megvetted, lehettél olyan szerencsétlen, hogy nálad romlott el!
Ha én adnék el ilyen eszközt legfeljebb kapugaranciát adnék, mivel utána már nem tudom nyomon követni, hogy a vevő mit csinált vele. A 3 nap nagyon nagyvonalú volt! -
v!ct0y
veterán
válasz
whatnot #98118 üzenetére
Miért kéne vállalni érte a felelősséget ? Hazavitted és működött gondolom. Adott rá 3 nap garit. Ilyet sztem nem sokan csinálnak. De ugye az se hivatalos...Ezért nem veszek soha használt cuccot. Amin van gyári gari azon elgondolkozom. Inkább veszek szarabbat újonnan. Vagy gyűjtök még. Lehet, hogy ez később változni fog de most ez a helyzet.
-
Csabroncka
addikt
válasz
whatnot #98110 üzenetére
Sajnos nagy kockázat van a régi erősítőkben, most feltételezzük azt, hogy az eladó valóban jó indulatú volt!
Nem jártál vele rosszul! Jellemzően, ha ilyen hibák jönnek elő, akkor olcsón orvosolhatók!
Vidd el ide, nagyon korrekt társaság és olcsón dolgoznak!
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #97821 üzenetére
Látom, izgalmas téma közben tettem fel kérdésemet, azért remélem, nem tűnik el nyomtalanul és válaszol rá valaki
Még egy kérdés, bár offtopic: van egy 2W-os csöves gitárerősítőm, amit el szeretnék adni. Kipróbálni viszont már gitárládán nem fogják tudni, mert azt már eladtam. Kérdés: rá lehet-e kötni egy házimozi erősítőre valahogyan, hogy a hangfalakon menjen a játék, vagy ez a 2W neki túl sok?
KisTücsök: jelenleg ott tartok, hogy az eladó elviszi majd egy ismerős szakijához, akinek van megfelelő felszerelése az erősítő megvizsgálásához és esetleges javításához. De ugye most karácsony van, úh. a két ünnep közöttig várni kell. Aztán meglátjuk.
-
whatnot
őstag
válasz
whatnot #97161 üzenetére
No, végre elkészült a feltöltés. Itt a videó az AX3 zajáról. Javaslom lejjebb venni a hangerőt.
-
taknyí
senior tag
válasz
whatnot #96417 üzenetére
Ez az, hogy nincs. Amikor megkérdezte a szaktanácsadó -abban a bizonyos üzletben-, hogy miben segíthet, frankón megmondtam hogy ez a kiállított cucc érdekel, kp-m nincs, de 10 hó kamatmentesre elvinném. Erre elment egyeztetni az osztályvezetőjével, majd miután visszajött közölte ok. Hétfőn nyitásra kell odamennem. Kíváncsi vagyok tartják-e a szavukat, illetve addig asszonyt meg kell győznöm, vagy bukta...
-
Csabroncka
addikt
válasz
whatnot #96049 üzenetére
Nem kell mindenben egyetértenünk és a kábelezés egy olyan téma amiben nem is fogunk soha 100%-osan dűlőre jutni!
Az én véleményem világos, Tamoo egyébként nagyon jó irányba terelt, az első ami alapján kiválasztjuk a potenciális áldozatokat az az ár.
Amíg nincsen meg az új rendszer addig felejtsd el a kábelvásárlást!
-
Norbi 72
veterán
válasz
whatnot #96037 üzenetére
A kábelekkel úgy terveztem, hogy majd jönnek a rendes hangsugárzók
Honnan tudod,hogy a következő szetted gyengébb lesz magasban,egyáltalán semmilyen próba nélkül veszel egy kábelt?Vidd haza,próbáld ki.Kácsánál is lehet próbára elvinni kábelt,de ilyet még nem hallottam,hogy előre megveszem a kábelt a következő rendszerhez.Bár én magasabb kategóriában játszom,de meghallgatás nélkül semmilyen kábelt nem vennék,jelen pillanatban is megy a kölcsönkábel.
Vendingo: máskülönben nem nagy előrelépés a 140-es szett, mert azok csak szolgáltatások miatt kerülnek többe
Félreértettél,nemcsak a szolgáltatások miatt,a hangminőség is jelentősen javulna.Az olcsóbb szetthez viszont sub is kell. -
gyurczy
őstag
válasz
whatnot #96024 üzenetére
Az megvan, hogy hetente téma, miért is nem házimozi a PC-s 5.1-es hangfalszett? A hasonlatodra hasonlattal válaszolnék, a PC-s 5.1 a lábbal hajtós játékautó, a belépő kategória a Suzuki Swift, a Bentley-nek meg mondjuk az MBL-t dobnám be.
El vagyunk szállva? Azért ne legyen már megszólva senki, mert tudja, hogy milyen hangot mennyiért mérnek, minek mi az ára, és mit nyújt cserébe, és még meg is engedheti magának. Más kérdés, hogy van akit kielégít az, ha 5 pontból hang jön, de az nem ez a topic.
-
BBéci
legenda
válasz
whatnot #96017 üzenetére
Igazából annál a Geniusnál bármi jobban szól, de pici előrelépésnek nincs értelme.
Valamint azt vedd figyelembe, hogy önmagában csak egy belépő kategóriás házimozi erősítő kb. 60000 Ft.
1 millió forintos házimozi rendszer nem Bentley, csupán Opel Astra, közepes motorral. Ami most nálam szól, annak az új ára kb. 4 M és bőven lehetne fejleszteni rajta. Nagy része tesztkészülék, nem saját tulajdonaim. -
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #96024 üzenetére
Nyilván nem 1 millió forint a legjobb példa, de helyén kell kezelni a dolgokat, főleg egy Genius szett kapcsán. Sajnos, sokan nem értik meg, hogy miért, de nem is kell. Elég meghallgatni egy tisztességesebb rendszert és a Genius szettet, hogy mi a különbség. Nem egy liga a kettő az fix. Azt viszont kijelenthetjük, hogy a valós mozizás nem a Geniusnál (és hasonló márkáknál, eszközöknél) kezdődik.
(#96027) whatnot
Itt 21.000 Ft-ért egy darab kábelt szoktak venni. Értsd jól, mindenféle fellengzés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hegesztés topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hardcore café
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged