- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #15323 üzenetére
Pont most néztem meg Battleshipet eredeti nyelven. Tényleg jó volt a sok zúzda, de könyörgöm ha ennyi pénzt elb*sznak CGI-ra és normális hangra, akkor miért nem lehet normális sztorit összerakni hozzá.
Engem érdekelt volna, hogy miért támadtak az idegenek, a bolygójuk hogy néz ki. Hogy-hogy nem ők fedeztek fel minket előbb... Szóval az idegenekről több infó és klisés szarokból kevesebb.
Így az egész csak egy élvezhető, agyatlan, hülye amerikai egyszer megnézős film lett...
10/6,5Tegnap néztem meg a The Hunger Gamest. Mivel a könyvet nem olvastam, ezért nem tudom szerepel-e benne, de én nagyon hiányoltam ott is egy kis háttértörténetet. Pontosan hogyan és miért alakult ki egy olyan világ?
10/6 -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #15156 üzenetére
Részletességről a klasszikus, filmszalagos mozikban nem beszélhetünk, mert nincs pixelben kifejezhető felbontás. Ideális nézési távolságot a vászon mérete határozza meg és a THX ajánlásban tól-ig szög, vagy fok szerepel.
Általában a terem mértani közepe a legjobb hely, oda állítják a hangzást is, méghozzá mérőmikrofonnal. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #14896 üzenetére
Nekem az elrendezésed láttán eszembe jutott az az "elvetemült" ötlet, hogy mi lenne, ha 180 fokkal elfordítanád az egész házimozi + kanapé elrendezést?
Azaz a kanapé a TV helyére kerülne, a TV meg a szemközti falra.
A kanapét nem kéne a falra tolni, mögé pár keskenyebb polc, szekrények, "diffúzorok" elférnének.
Így elforgatva a rendszeredet a hátsóknak esetleg több hely jutna, a frontokat szélesebben is el tudnád helyezni, nem kéne annyira a falra tolni + a mélynyomóval is többet tudnál a másik oldalon játszani elhelyezés miatt.
Ha a kanapé előrébb lenne, akkor az sem lenne gáz, ha belógna a közeli ajtó elé, mert akkor ki tudod kerülni. Az egyik hátsó pl. lehetne a szóban forgó ajtó másik oldalán egy állványon vagy polcon, vagy konzolon a falra szerelve.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #14887 üzenetére
Az 5 méteres hosszúság egyáltalán nem kevés, nálam ez 5,2 és a hátsó faltól 50 centire van a kanapé háttámlája. Illetve bő 2 éve a könyvespolc elvett ebből huszonhármat. A tévé nézési távolsága így is 3,8 m, ami azt jelenti, hogy 55 coloson sem látom a full HD felbontás részleteit.
Tehát ne félj a kanapé előbbre húzásától, még hangulat, közérzet szempontjából is kellemesebb, mint falra tolva.
A falak csupaszságát ne vitassuk, ami a képen látható, az hangzás szempontjából drámai, de egyébként is kopár hatású. A visszhangot tapsolással ellenőrizheted.
Olvasd el ezt és a második részét is! -
Deadzone41
őstag
válasz
spiky03 #14860 üzenetére
habszivacs, vagy kőzetgyapot elemekkel lehetne javítani rajt esetedben. de nem csak az a gond, hogy üres a fal, hanem az is hogy túl közel van a kanapé hozzá. a visszhangosságot elég egyszerű tesztelni, tapsolj egyet és hallgasd milyen gyorsan halkul el a hang. ha lassan, és még csörgés szerűen torz is a visszhang, akkor rossz a helyzet. az erősen alul csillapított szobákban tartózkodni is kényelmetlen, hát még beszélni vagy zenét hallgatni.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #14868 üzenetére
Ne haragudj, de meglehetősen furcsa ízlése van az asszonyodnak. Feleségem ugyanúgy utálta a csupasz bükkfa parkettet és a falakat, mint én. Egyformán örültünk a hatalmas (2,5x3,5m), vastag gyapjúszőnyegnek, amikor bő fél évvel a beköltözés után sikerült megvenni, aztán tapsikolt örömében amikor elkészült a plafonig érő, U alakú könyvespolc. Kopár padló és falak között nem tudnám jól érezni magam, azt barátságtalan, rideg, végeredményben élhetetlen környezetnek tartom.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #14860 üzenetére
Nálam mielőtt átforgattam volna a szobát, csupasz festett fal volt mögöttem. Akkor eszméltem rá, hogy milyen durván visszhangzanak a kopár, sík felületek, mikor bemérőmikrofonnal beültem középre és bemérettem vele a rendszer. A centert ugyanolyan hangosan hallottam magam mögül, mint előről, csak késve.
Most már nincs olyan visszhangom. Még kell vegyek egy vastag sötétítő függönyt középre és a mostani két kisebbet elrakom a 2 szélső ablakra. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #14839 üzenetére
A hátsó és a jobboldali fal teljesen kopár, ami a hangzást úgy ahogy van, tönkrevágja. Tehetnél a mostani helyre [Focal Diablo Utopiákat azok sem szólnának jól.
Onnan tudom, hogy egy időben a nappalim hátsó fala szintén hasonlóan üres volt, oldalt azért 160 centis magas könyvespolcok csillapítottak valamicskét. Sztereó zenére még csak-csak, de házimozira teljesen gáz.(#14858) Ed Parker
Ahogy tetszik mondani!(#14857) KisApám
Egyrészt használtat vegyél, másrészt az 1.4 HDMI teljesen felesleges. A Primare SPA22-nek sincs, mégis az egyik legjobb házimozi erősítő, ami valaha nálam járt. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #14653 üzenetére
"Elvileg minden BD lejátszóba van dekóder nem?"
HD dekóder nincs mindegyikben, talán DD és DTS igen a Core-hoz.
De azon se csodálkoznék, hogy a legolcsóbb modellekből a sima DTS dekódert kihagynák.
Bár ez már nagyon spórolós lenne. De amúgy tudtommal a DTS dekóder nem feltétel.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #14653 üzenetére
Nincs mindegikben, van olyan amelyikbe csak Passtrough mehet.
Nem releváns az összehasonlitás mert pl, Denon 3310-el, Yamaha 1800-al vagy Pioneer VSX 1020-al kelene öszehasonlitani. Ennyi erővel akár az Onkyo 308-as tehetnék a Pioneer Ax10 mellé. Persze hogy jobbak hisz nem egy kategória az 509 a 3806-al. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #14650 üzenetére
Attól függ milyen nagyvasat hasonlítasz össze mostani HD képes erősítővel.
HD-képesek már a belépő HM-erősítők is.
Elméletileg jobb lehet a HDMI-n átvitt PCM hang, a szinkron átvitel miatt. Csak tényleg tudja ezt a régi nagyvas.
Meg kell az egész mókához egy olyan BD-lejátszó, amiben van dekóder.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #14633 üzenetére
Lurdy duplán hulladék. 2 km hosszú a terem amiben voltam, soronként csak 1 lépcsőnyi szintkülönbség, brutálisan szar hang. Harry Potter és a halál ereklyéi 1. részt láttuk ott. Soha többet nem megyünk oda.
Westendben, Mom parkban, Imaxben nem csalódtam eddig.
Duna plázában csak egyszer voltam még 3-4 éve a mozifanatikusok éjszakáján. Akkor több teremben is voltunk, összességében nem volt rossz, de nem is voltam tőle elájulva.Arénába lehet menni olimpiát nézni 3D-ben féláron.
Egyszer haverokkal pár sörrel lehet beülünk kipróbálni.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
spiky03 #14628 üzenetére
Arénaban voltam, angolul néztem, magyar felirattal. 14-es teremben volt. Kerüljétek el azt a termet. Fakó a kép és nagyon el van b*szva a hang (hangos, de szarul szól). Viszont jól kivehető volt, hogy ez csakis a terem hibája. Nagyon kíváncsi leszek itthon mit produkál majd a BD kiadás.
Ma vettem polcot a hátsó hangdobozoknak, holnap vagy vasárnap felszerelem. Végre jó helyre kerülnek a C1-ek.
-
törölt tag
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #12624 üzenetére
Nincs meg véletlen annak a szobának a linkje, amiben volt egy fa panel. Keretbe voltak fogva különböző hosszúságú lécek. Nagyon vagányul nézett ki, lehet csináltatnék egy olyat is a papámmal, de egy képet kéne neki mutatnom róla. Emlékszem, hogy Te linkelted, már vagy fél éve.
(#12631) Tamoo: Pár ilyet rakjál mellé.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #11739 üzenetére
Pár évvel ezelőtt egyik havernak terveztem a lakásába hangrendszert. A fürdőszobájába, úgy emlékszem, KEF dobozokat tettünk.
Amiket kültéri használatra terveztek és kínálnak, azok bírják a párát és az esőt is. KEFLegjobbnak a multiroom rendszereket tartom, mindegyik helyiségben 2-4 plafonba süllyesztett hangszóróval. Ilyen a NuVo, több installációról írtam már, amiben ezek működtek.
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #11739 üzenetére
Esetleg ez? Ha akarnád még jól is mutatna, ha nem, akkor meg nem is látszana.
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #11456 üzenetére
Egyszer én is szívesen látlak, ha érdekel a szettem. Bár ezekből a cuccokból már nem mindent kapni, de ha jól emlékszem C6 szett felé érdeklődsz. Én meg 5-kor nyitok
Más: fél3-ra beszéltem meg a villanyszerelővel, hogy eljön felmérni a terepet. Kíváncsi vagyok mi lesz a végítélet. Aztán Júliusban indulhat a "nagy házalakítás"
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #11444 üzenetére
Nem vagyok én itt senki, nem azért írtam, hogy innentől kezdve csöndben kell lenni. Ez egy fórum, azért van, hogy kérdezzenek. De még mindig a hallgatózás a legjobb út, ahogy te is írtad. Kiinduló pontnak meg kaptál egy rakat erősítőt, amit érdemes lenne meghallgatnod. Már csak bele kéne vetni magad a nagyvilágba. Utána fel tudnál rakni fogós kérdéseket, de addig homály fed mindent. Hiába mondják majd itt neked, hogy ez az erősítő jó, ha neked nem is fog tetszeni. Lehet, hogy olyan után vágyakozol, ami nem is a te ízlésed. Viszont, ha meghallgattál volna párat, akkor konkrét élmények is társulnának az álmaidhoz. Az előző hozzászólásommal se szerettelek volna megbántani, ahogy ezzel sem.
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #11435 üzenetére
Szerintem nem azért kapod az oltásokat, mert kérdezel. Hanem azért, mert mindenki tudja, hogy ameddig meg nem lesz a pénzed, az új erősítőre, addig minden nap/héten ide fogod írni, hogy neked ez meg ez tetszik, meg ez már le van foglalva, de inkább amaz lesz, viszont tulajdonképpen majd kiderül, mert az egyik csak 8 ohmos, a másik meg nem, de aztán meg ki tudja, mert mindenki változik. Tehát semmilyen határozott elképzelés sincs, de ettől függetlenül minden héten megkapjuk, hogy ez meg az lesz, ilyen meg olyan párti vagyok, ide meg oda húz a szívem
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
spiky03 #11409 üzenetére
Lehet, hogy akkor nekem is Onkyo lesz a következő erősítőm a Yamaha után?
Mert nálam is ezek a főbb szempontok.
Egy 806-os van/lesz kilátásban majd 120 környékén, persze csak jövőre. a tulaj akkor tervezi majd eladni proci vásárlás miatt.
Persze nem biztos, hogy pont én letudok rá csapni, de lehet.
Meg itt mondták, hogy azért az már elég nagy vasJól érzem hogy Te mindig olyan erősítőt szeretnél,amiről pont beszélnek?
-
Thuglife
senior tag
válasz
spiky03 #11353 üzenetére
806 már elég pöpec vas! De mivel nem akarok fél milliós hangdobozokra költeni, és nem is 30-40 m2-es a nappalim ahol az jól érezné magát, így a 6-os kategóriánál maradok.
Már évek óta a topic tagja vagyok, és látom, hogy itt a legtöbben Denon pártiak, de még szerencse, hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik!
Bajban lennénk a lányoknál is! -
Thuglife
senior tag
válasz
spiky03 #10990 üzenetére
Svéd oldalakon nagyon dícsérik a Dynavoice szettet, főleg ugye ár/érték arányban van a topon! Csak nem tudom, hogy előrelépés lenne a Mission után. Lehet olcsóbban megúsznám ha kapna az MV-8 egy HiVox tuningot.
Tv-ben egyáltalán nem vonz a 3D, ezért nézegettem a G30-at, de 220 környékén lehet kapni GT30-at is. Eddig viszont Sony LCD-m volt, és kicsit tartok a plazmáktól...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged