- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #62473 üzenetére
Kipróbáltam (épp LeAnn Rimes-t hallgatok)
Levettem 40 Hz-re: hmm, nem igazán jó, hiányoznak az alsó frekvenciák. Kipróbáltam 80 Hz-re téve - így nagyon kiütközik a sub, ez sem jó. Marad a 60 Hz, ez a legjobb köztes állapot. -
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #62363 üzenetére
Egyébként nyilván nem árulja el mi van a belsejében, de a külső méretek alapján is 4308-4810, illetve 3808-4310-11 felel meg egymásnak.
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #62366 üzenetére
Tudom mert az is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #62331 üzenetére
Én csak örülök ha igazad/igazatok van (mivel jelenleg csak HDMI-t használok).
Amikor még lehetőségem volt nem AB-ztem ezzel kapcsolatban mondván úgyis a HDMI jobb, most meg már végképp nincs kedvem ezzel foglalkozni.kimi02: Gratula a vashoz. Hátragurulva a székkel úgy néz ki mint az enyém.
(ezüst - Denon) Gotham helyett eddig csak AQ kábelt próbáltál? Nem jött be?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #62327 üzenetére
Nem vontam le különösebb következtetést. Mondhatni hozzáértő tag mérte, szóval fene tudja. Én csak azt mondtam, hogy nem olyan egyszerű hogy egyből rávágja az ember. Főleg aki még valószínűleg nem is AB-zte semmilyen formában.
Én már nem merem ajánlani senkinek egyiket vagy másikat. Fogalmam sincs melyik nyújt jobb hangminőséget.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #62216 üzenetére
Nekem is az van, és van hatása....de elméletileg 2 dl-es kellene...... Az túlzás, hogy vadászok rá, de ha boltban vásárolok, megnézem nincs -e...... de én is mindenhol 0.5, 0.7l-eseket látok......
Próbáltunk 2 dl-es üveg lombikot, de vékony a fala, és csengett-bongott......
, szóval nem jött be
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra.....
(#62230) nubreed: biztos nincs meg az online pénztárgépük....
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #62216 üzenetére
Nagyon egyre gondoltunk mostanában!
Minap volt téma az unikumos üveg, de még egy példányt sem sikerült beszerezni, bár ígéret szinten már kellene lenni 6 - 8 db.-nak. Na de: "türelem, unikumos üveget terem"! -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #62049 üzenetére
Én egy rossz szót nem szóltam a Denon-ra, ezt csak te hiszed és mindig ki is emeled, mintha bármi valóságalapja lenne.
(#62062) Thom!: UMC-1 nem hiszem, hogy előrelépés lenne a 4310-hez képest.
Én azért javaslom neki a végfok megvételét, mert írta, hogy egyre inkább fontosabb neki a zene. Szinte biztos, hogy minőségi ugrás lenne.
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #62049 üzenetére
excalibur tápkábel, excalibur hsz kábel, kácsa kco sub, KCS-HH1 HDMI
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #61697 üzenetére
Annak idején ez általános vélemény volt, nem csak egy lapé. Bécit kérdezd amúgy, az ő véleménye is ez volt a megjelenés után, itt is írta. -
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #61687 üzenetére
ls 88ra gondolsz? Arra hasonlít kinézetre, bár a 188 is ugyan olyan kb ahogy nézem.
Nem igazán találtam a családról infot...Majd ha rakatok rá banánt talán meg tudják nézni.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #61663 üzenetére
melyik tetszett jobban?
Mindkettő boka-lefosós gondolom, a rendszeredbe -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #61595 üzenetére
Sokszor van ilyen, hogy a kamera nem tudja követni a gyors mozgást, és olyan, mintha hullámozna a membrán. Az csak optikai.
Béci: Én az SVS Ultrára utaltam és linkeltem videót, aminek a tesztje még nem olvasható, mivel még nem készítetted el, csak most kaptad a subot tesztelésre. Ezek szerint a másik favorit T-12 is hajlamos rakoncátlankodni, ahogy Te is és Pityu is írta.
robi-k: Ez jó hír, mert ez az árkategória még elérhető ellenben az ultrával. Gondolom az is segít, hogy nem olyan erős és a membrán is kisebb.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #61499 üzenetére
furu alpha van itthon kezdésnek (a lila) annyira nem rossz
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #61448 üzenetére
nekem ezért nem lett olcsó, 1979-es bejegyzésű hifi shop-ból rendeltem, audio-markt-ról.
a quoka előre utalva necces lehet.
de sajnos itthon pangás van egy szint felett és sokszor alatta is -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #61448 üzenetére
"kinti hifi vásárlással vigyázzatok, csomó helyen futottam csalóba elmúlt hónapban."
Itt egy lehetséges példa: [link]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61418 üzenetére
Ez mind réz volt.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61418 üzenetére
Castle Rock is volt, vagy azt lehet be se kötöttük annyira gyengén muzsikált? Meg nem emlékszem, hogy az AgPt-t hallgattuk külön, meg egy másik alkalommal az Aura digit koaxot és ic-t?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61412 üzenetére
Passz,
Hallgattam nordost heimdall-al,nordost tyr-rel,transparent reference-el, VdH,acoustic zen.
Nem tudnám egyértelműen hogy az erősítő vagy a kábelezés nem passzolt hozzá. -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61412 üzenetére
+1, így történt, ott voltam én is
. Áll-leejtős volt a kábelcsere után a hang (számomra).
-
válasz
bajnokpityu #61396 üzenetére
és MasterMark.
Köszönöm!
Ha légteret kell számolni, akkor miért mindig négyzetméter adatok vannak megadva? Hiszen akkor számít a belmagasság is, meg (ahogy nálam is van) a hangfal mögötti rész légtere is. Akkor nem relevánsabb légköbméter adatokat megadni? -
válasz
bajnokpityu #61391 üzenetére
"Sztem csak meg lettek cserélve az egyik képen a dobozok."
Ezt írtam én is. Ugyanarról a hangszóróról van szó, csak a dobozok a fotózásnál fordultak egyet, ez a szoba berendezésén is látszik.
"de,hogy a gyárban ilyet használtak volna 4ből 1 hangszóróhoz?"
Hát ez az! Gyanús.....
"Az a 22 nm,akkor mekkora is? 40?"
Az a baj, nem tudom, hogy hogy számítsam. A nappali rész 22, a hangfalak mögött van az étkező és konyha, egy légtér a nappalival, de a dobozok mögött van. Akkor az beleszámít vagy nem?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61391 üzenetére
Ja, már nem akartam beleszólni. De szerintem is nagyon érdekesek azok a képek.
Ha csak egy képen látszódna... de nem.
Számomra ismeretlen ember szava sajnos már nem sokat ér.Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
válasz
bajnokpityu #61311 üzenetére
Köszi!
"A 8008 egy kicsit jobb hangú volt,mint a concept 8."
Mondjuk az nem rossz, mert nálam a Concept is benne van a kalapban.
"Nekem azért nem szimpatikus, mert ezt illene kiemelni a hirdetésben, és felveti a kérdést, hogy mi egyéb baja van."
Jogos, rá is kérdeztem most privátban, hogy mi volt vele.
(#61326) cecil : "Nem lehet, hogy csak a vaku okozza a képen?...minden képen más hangszoró "eltérő színű"."
Szerintem ugyanaz a hangszóró, csak egyik képen a jobb, más képen meg a bal oldalon van a kérdéses doboz, valószínűleg meg lettek fordítva fotózás közben.
-
válasz
bajnokpityu #61308 üzenetére
Hoppá-hoppá.... A szakavatott szem! Nekem fel sem tűnt. Akkor az cserélve volt. Ez nagy gáz?
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #61242 üzenetére
Nálam a D130-as mélyközéphez akkor a 8" Tannoy zárt subom is túlzás....
Különben néha nem értem a sub túltengéseket.....8"-al a zárt subom ki tudja bontani az ajtókereteket.....aki azt szereti, ha robbanáskor reng alatta a kanapé, azt ne sub-bal csinálja, hanem építsen sugárzót a kanapéba.... szerintem.... -
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #61233 üzenetére
de zenére pure audio=2.0 stereo nálam elég
5.1 koncert felvételt nem hallgatokmilyen elacod van?
BBéci:11m2 használom a Velo-t oda elég, de azért egyszer kétszer megnéztem mit tud a rendszer Denon AVR 3808-al megemelve a hangerőt, na azért tud ez rombolni ha kell... olyan 20-25m2 kifutja magát,
nekem kicsit nagyobb az ingerküszöbön a filmeknél mint az átlag -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #61245 üzenetére
Én 60 Hz-re állítottam a vágást a Denon-ban (bár a Denon a frontokat Large-re állította, én áttettem small-ra), LFE+Main beállításnál.
A sub-on a vágást feltekertem max-ra (azaz kb 180 Hz-re, hogy nem avatkozzon be egyáltalán).
Zenénél is szépen besegít a sub. -
válasz
bajnokpityu #61235 üzenetére
Zárt subnak mennyiben eltérő a hangja a nyitotthoz képest? Hagyjam a Proson R12-t egy 30 nm-es szobába, vagy kezdjek kacsintgatni az akciós T12 felé? Mozira lenne leginkább használva, de vannak zenei BD25-ök is a 16 TB-on...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
"alapszabály,hogy ne legyen nagy különbség a sub tányér átmérője és a front mélye között,mert nem lehet majd tisztességgel illeszteni"
Ebben valószínűleg nagy igazság lehet.
(zenéhez... még mielőtt mindenki 20-as szubért rohan)
-
BBéci
legenda
válasz
Van valami abban, amit mondasz, de azért szerinted sem volt rossz hangja nálam a Velodyne SPL1200 Ultrának.
-
greike
tag
válasz
bajnokpityu #61218 üzenetére
Ez az a Heco ami a tied volt.
-
mp54
senior tag
válasz
bajnokpityu #61197 üzenetére
kőzetgyapottal burkolta, majd lefestette.
Mire kente a festéket? -
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #61192 üzenetére
A kőzetgyapottal sok meló lenne... A parafát meg, akár a most falat borító tapétára is fel tudnám ragasztani... Gondolom én...
Idén elmaradt a lakásfelújítás és festés. Gondoltam, nyárelőig még experimentálhatok, legfeljebb, majd eltüntetem festéskor. (vagy én tűnök el, ha felmérgelem a zasszonyt)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61172 üzenetére
Kíváncsi lennék egy összehasonlításra. T12 kissé nehezebb. Bár tudom ez nem jelent semmit.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #61163 üzenetére
Ebből egyébként nincs 10"-os verzió? Az lenne ide a megfelelőbb. Gondolj bele mekkora különbség a tér nagyságában Nálad és nálam.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #61163 üzenetére
robik-nak van, én még nem döntöttem el, hogy melyik sub legyen. Legszívesebben az eggyel nagyobbat venném, ki kéne fogni egy használtat féláron.
Egyébként én is kíváncsi lennék egy összehasonlításra.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #61157 üzenetére
Nem, a pontosság teljesen más jelenség. Természetesen nem olyan pontos a Heco. A teljesítmény azért "sok" mert 40%-os hangerőn -10-11dB-re állítja a bemérés és nem is kell több. De igazából, mivel így le lehet szabályozni, működés közben nem sok, csak ezt úgy értem, hogy leendő sub-cserénél bőven engedhetek a teljesítményből a pontosság javára. Egy darabig próbálkozom, hátha, aztán ha nem jön össze -ismerve magam- veszek vmit 150-ből.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61128 üzenetére
Este feketébb igaz?
Ez nálam is igy van -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #61128 üzenetére
A trafó közelsége számít bármit is a dróton közlekedő villany minőségében?
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #61111 üzenetére
Ha nem lesz jobb a 2805-nél, akkor megy és pont.
Gyurczy: Egyenlőre a frontok elé marad a HEED Obelisk Pro, a hátterekhez meg feltúrom a padlást, vagy veszek valami occó D osztályút.....
Hosszú távú terv a frontok elé egy XPR-2, a hátterek elé meg valami occo végfok, pl UPA-200....
Mi erről a véleményetek?Tobee: Ne parázz a trafó miatt.... Hogy leveri e a kismegszakítót az a bekapcsolás pillanatától függ ( ha ügyes vagy feszültség nullátmenetkor be fogod tudni elsőre is)... meg egy két impulzus után már a kondik is töltődnek, kis szerencsével 3-4 próbálkozás után sikerülni fog bekapcsolni.... azután meg nem kell lekapcsolni..... terheletlenül nem fogyaszt sokat... A para inkább náluk van, mert 110V ról az áramlökés dupla akkora.... Úgy kell nekik...
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #61109 üzenetére
bajnokpityu: Az általad (joggal) lefikázott UPA-500 végfokon kívül hallottad mással is azt az UMC-t?
gorbep: UPA-7-el azért már szépen muzsikált a cuccos. Nem mindegy mit kötsz utána.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #61101 üzenetére
Na majd figyelj az XMC-1 -re......
Csak az a baj, hogy annyira magasra tették a lécet, hogy most alig bírják átugorni, már nagyon régóta reszelgetik, mindenkit csak hitegetnek...... legalábbis amióta én figyelem az EMO háza táját.....
Most szólsz
pont most váltom a 2805-öt egy UMC-1 re.... lehet visszatartom amíg az UMC átúszik (nem tudom mikor indul konténer) .... háta mégis a Denon marad....
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61104 üzenetére
Mivel az egy UMC-1 szimmetrikus kimenetekkel, így nyilván azt tudja hangban. 90.000 Ft-ért adja a gyártó, úgy 115.000 Ft-ból van a kezedben, bontatlanul. Én nem hinném, hogy ez sok érte, ennyit megér a hangja, ahogy az UMC is megér ennyit. Nem is tudnék mondani HD képes procit ilyen áron.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #61104 üzenetére
bajnokpityu:Az UMC-1 szintjét a PT7020 hozta (nem saját tapasztalat, XPA-5 gen2-vel), amit 400$-ért akcióztak kifutóban. A 7030 700$. UMC-200 500$, állítólag nem zenél úgy, mint UMC-1. Ezekből melyik van túlárazva?
Toobee: Mert nincs is. XMC-1 is 2000$ lesz. Ha végre megjelenik. Évek óta csak ígérgetés...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61097 üzenetére
Ez a CA dolog nem újdonság részemről, szóval maradok Emo tulaj még egy darabig, meg igazából nagyon meg kéne hallgatni valahol egy XPR-2-t, az kimondottan érdekelne.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #61095 üzenetére
Kizárt dolog! Mozit nem tervezek a közeljövőben, de ha építenék, akkor sem Denon lenne
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #61087 üzenetére
Szépen alakul.
ma ment egész nap, de még sok van hátra.
Mindenesetre a zártság előnyeit már most is érezni. -
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61066 üzenetére
Hol írtam én azt, hogy mindegy?
Kurvára nem mindegy. De ha A = B, akkor mindegy.
Vagyis AMC1H = DM-A409.Tényleg ne folytassuk.
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61034 üzenetére
Azért akármilyen mikrofon nem jó. Ismert átviteli görbéjű mikrofon kell.
Mivel az adott AVR-ekbe fixen van bedrótozva az Audyssey mikrofon átviteli görbéjének a korrekciója, ezért csak annyi a dolga a mikrofont előállító cégnek (ha jól tudom, akkor az Audio Technica), hogy képes legyen igény szerint több tízezer hasonló mikrofont előállítani - egy adott tűréssel a specifikációhoz képest.
Az mikrofon átvitelének elvileg nem kell lineárisnak lennie, annyi a feladat, hogy ismert legyen a karakterisztika és az egyes példányok átvitele bizonyos tűréssel egyforma legyen. Ez fontos az átvitel korrekció kialakítása miatt, amit minden audyssey mikrofont használó egységbe bele kell építeni. Ez a megközelítés lehetővé teszi azt, hogy a sorozatgyártás során annyit kell "csak" csinálni, hogy sok-sok, nagyjából egyforma, de nem feltétlenül egyenes átvitelű mikrofont kelljen gyártani. Vagyis lehet az az átvitel mélybe vagy magasba húzó, vagy olyan mint a hullámvasút, a lényeg, hogy tűrésen belül legyenek.
Vannak olyan Audyssey mikrofonok, amelyek nem felcserélhetők, ez is azt jelzi, hogy a típusok átvitele között eltérés van, és az adott mikrofon típusra vonatkozó korrekció be van építve azokba az erősítőkbe, amikhez ezeket a mikrofonokat szánták.
Azt kell észrevenni, hogy mostanra elérték azt, hogy az Onkyo, Denon, Marantz és egyéb olyan gyártók, akik Audysseyt használnak, gyakorlatilag mind ugyanazt a mikrofont használják, emiatt az valószínűleg olyan nagy számban készül, hogy egészen olcsón lehet mellékelni a készülékhez, ez meg előnyös az AVR gyártóknak.Szerintem elég valószínű, hogy hasonló beépített korrekció van a Pio meg Yamaha meg H/K készülékekben is az általuk használt mikrofonok miatt.
Egyedileg is lehetne kalibrálni a mikrofonokat, de ez időigényes, emiatt nyilván drágább lenne, valamint meg kellene teremteni annak a lehetőségét, hogy a korrekciós adatokat valamiképpen meg lehessen etetni az AVR-rel. Ez sem lehetetlen, de mindenképpen drágítaná és bonyolultabbá tenné a készülék előállítását, kezelését, valamint a sérült vagy elveszett mikrofonok pótlását. Nem szabad lebecsülni a support problémákat sem ilyen esetben.
A dolog lényege, hogy a vásárló a lehető legegyszerűbben tudja használni a készüléket.
Sokan még így sem veszik a fáradságot, hogy az automata bemérést egyáltalán elindítsák, ha mégis, akkor meg gyakran elképesztően rosszul fognak neki a dolognak. Az AVR gyártók meg nem törik magukat részletesen elmagyarázni a mit-hogyant, mert talán attól tartanak, hogy ha túl hosszú, akkor el se olvassák a leírást. Szrencsére azért ha valaki keres, akkor talál jó leírásokat.Az egyedileg kalibrált mikrofon eléggé megdobná az olcsóbb készülékek árát, de a csúcskategóriánál akár bele is férhetne a vételárba. Valamiért az Audysseyt licenszelő cégek ezt nem tartják fontosnak.
Amennyiben a mérést és a kalkulációt számítógépes alapra helyezik - mint az Anthem ARC-je, vagy az Audyssey Pro, vagy akár a REW, vagy bármilyen egyéb mérő program - akkor már jóval egyszerűbben megoldható az egyedi mikrofon kalibráció használata, hiszen a mikrofonhoz mellékelt vagy megfelelő helyen előállított kalibrációs file-t kell csak betölteni a szoftverbe mérés előtt, és minden a lehető legpontosabb lesz a mikrofon átvitele szempontjából.
Úgy látszik, hogy az Audyssey a mikrofon gyártási pontosságára számít, és inkább olcsóságra és a mérés terén szerintük vállalható kompromisszumra törekszik, míg azok, akik egyedileg kalibrált mikrofont adnak, a nagyobb pontosságot és az ezzel sajnos együtt járó nagyobb költségeket részesítik előnyben.
A műanyag-, fémházas logikát nem értem. Le van írva, hogy mi mivel helyettesíthető a gyártó szerint. Ha történetesen az egyik fémházas, a másik meg nem, de a gyártó szerint ekvivalensek, akkor miért ne? Fogalmam sincs, hogy a felsorolt Audyssey mikrofonok közül melyik fémházas, az enyém (DM-A409) fekete műanyag, ha ez számít valamit is.
-
Norbi 72
veterán
válasz
bajnokpityu #61043 üzenetére
Köszi.
Egy másik topikban azt írják,hogy a jó sinusos tápok 1000 VA-tól indulnak,de azok már nagyon drágák..
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #61034 üzenetére
Anthem erősítő bemérés előtt ellenőrzi a mikrofon és a kábele sorozatszámát, ha valamelyik nem stimmel, errort jelez és nem megy tovább. Valamint legkevesebb 5 pontban kell mérni. Nem véletlenül a legjobb bemérő rendszer, amivel eddig házimozi erősítőben találkoztam. Synthesis azért komolyabb a maga 7 db mikrofonjával és egyebeivel.
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61015 üzenetére
Konkrétan az AMC-1H és a DM-A409-es mikrofonok felcserélhetők egymással. A régebbi típusok nem.
Note for Denon units:
The ACM1H mic is interchangeable with the DM-A409 mic used with Denon AVR-XX09/X89 through AVR-XX12 models. Older Denon models use the following mic types, neither of which is compatible with each other or the newer DM-A409/ACM1H mics:
XX06: DM-S205 (hockey puck style)
XX08/X88: DM-A405 (tower style)
4308/5308/AVP: DM-A505Z
5308/AVP (w/3D upgrade): DM-A409With the introduction of the new Denon AVR-XX13 models, Denon is now including the new "ACM1HB" black mic which Audyssey has confirmed is interchangeable with the DM-A409 (Denon) and ACM1H (Onkyo, Marantz) mics.
(Thanks to AVS Member jdsmoothie for Denon mic information)
-
nobeige
tag
válasz
bajnokpityu #61015 üzenetére
Biztosan tévedsz.
Az Audisseynél tudják mit beszélnek, az info tőlük származik. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60846 üzenetére
Most nyilván ha nem érdekel a műfaj,akkor mondhatok én bármit.
Forma69:csak nyugodtan,ne villany mellett nézd
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60781 üzenetére
A gyari focal videón láttam hogy cs122 meg magnum hybridet forrasztott a csávó a mélyhez.
Annak azért 55€/m nem az a hoki 1,5-2mm-es vezeték.Tbali3: sztem kb azt fogod hallani amit Dorina írt, nem az igazi, vannak dolgok amiben jó, de van amiben sokkal rosszabb, nem igazán szól vele jól a muzsika.
Persze zenefüggő, de hangszeres zenének eléggé döglött hangja van. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #60680 üzenetére
"nekem futóműnek tetszik igazán" - mióta van benne futómű ????
"addigra tápot kap". - miért, addig táp nélkül megy ????
...kicsit zizi vagy ma
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60680 üzenetére
igen,azért írtam,hogy az az ár.
tartós tesztre kaptad? -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #60677 üzenetére
Saját vagy upgrade tápos?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60677 üzenetére
Ez a linn-nel van egy árban.
Hangban is? -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #60671 üzenetére
Persze.....
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60671 üzenetére
Nálam egy Lumia
Ez az enyém
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #60289 üzenetére
Így van, az Atmost váltaná, de majnem fele akkora vastagságú.
Ok,töröl.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60200 üzenetére
Ja, hogy ebben 40W-os erőlködő van? Na akkor lapozok is.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60195 üzenetére
Valóban az a valószínűbb, hogy nem találok. (Vagy 30-as zárt, vagy 25-ös reflexes jöhet szóba) Az esélyt megadom, de ha nem, akkor marad a jelenlegi, mert igazából elvagyok vele, és nem akarok több pénzt ölni a rendszerbe. Sub esetén max a 80-90 ezer.
Ezt nézegetem, bár van egy érdekes előtörténete, meg elég furi, hogy elől vannak az aljzatok. -
válasz
bajnokpityu #60195 üzenetére
nekem 2311 jött a 1910 után hangban minimális volt az eltérés, de a 2311 után a 4310 ég és föld viszont.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60192 üzenetére
Én is azt a 1911-et ajánlottam volna neki. (Ha közben nem vesztem volna bele a használt subok nézegetésébe, meg a privátokba) Kell neki a 3D, 2309 nem tudja.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #60152 üzenetére
Srácok, a PC és operációs rendszer téma még akkor is off itt, ha házimozi erősítőhöz csatlakoztatjátok a gépet.
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #60127 üzenetére
Nem kell hozzá nagy bátorság, ott a csomagban a visszaállító script is.
Egyébként letilt egy rakat service-t, featuret és drivert illetve átállítja a power managementet. Érdekes lenne végignyálazni egyesével. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #60149 üzenetére
Ha ugyan ott vannak a beállítások mint a 8.1 vagy 8ban akkor működhet, vagy egyesével ki kell keresni és csinálni ilyet.
Ki kell próbálni, hogy lefut-e a szerveren ez. Egyébként 8-on kipróbáltad, hoz valamit?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #60147 üzenetére
Ilyen mélyen nem vagyok benne az oprendszerekben(már mint kernel szinten), de ahogy engedi az időm elolvasom és pórbálom értelmezni, aztán majd kiderül, hogy jól vagy nem jó.
Belenéztem a egyik scripte.
Egy csomó beállítást csinál. Sokról én sem tudom, hogy mi, ezt mind gugliban kéne kikeresni.
Viszont jó nagy tudás lehet emögött, mert nem két módosítás van benne -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #60127 üzenetére
Köszi a linket majd átolvasom őket!
-
válasz
bajnokpityu #60133 üzenetére
Akkor nem leszek bator
(#60135) Tamoo Azthiszem megvan a megoldas
rca val osszekotom a tv-t erositot.. igy az ejjel nem lesz gond az erositovel es akkor tuti tudok tvn is hallgatozni estenkent.
(#60137) Tamoo Elirtam koax lesz
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60112 üzenetére
Erre nem is emlékeztem, hogy van érintetlen is, csak az Audi flat és Audi-ra.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60110 üzenetére
Így van, Rebell kérdésében is a dobozok közti kiegyenlítés szerepel.
De ha már linearitás: Mikrofonos mérés után lehet látni, hogy Audyssey milyen ekvalizást alkalmaz az egyes dobozok esetén. Viszont ezeket a kiemeléseket nem az egyenes frekimenethez képest teszi rá, hanem egy eleve ekvalizált elméleti görbéhez képest a különböző Audyssey módoknak megfelelően. Honnét lehet tudni ebből, hogy a 0-hoz képest mi a helyzet? Ha mondjuk a dobozaink valós görbéire vagyunk kíváncsiak az adott helyiségben. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #60107 üzenetére
De hogy jön a linearitás a hangfalakra adott +- dB-ekhez ami a kiindulás volt?
-
válasz
bajnokpityu #60107 üzenetére
"...másik frontokkal..."
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60104 üzenetére
Hát de ilyen a mesékben sincs szerintem, hogy minden dobozra 0dB korrekció.
Ott valami nem stimmelt.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #60104 üzenetére
Csabito
Ugy emlekszem azert rendesen belenyult az Emo. Talan meg az egyik front fazisat is megforditotta, vagy valami ilyesmi volt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #60085 üzenetére
Köszi,tényleg jobb lett a kép ( holtig tanul az ember ) Az audio "Reclock" dolgokat még nem piszkáltam,de lehet kipróbálom azt is.
(#60086) regger Köszi neked is
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #60081 üzenetére
Köszi kipróbálom. " The 64-bit version is incompatible with madVR and will not function at all."
Ez fedi a valóságot? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #60077 üzenetére
Én kép és az audió minőségre is értettem.Nálam az égvilágon semmi baj sincs a színátmenetekkel ( LG 55LA6608 ) Őt vagy MPC-HC-t használok.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #59882 üzenetére
honnan a tökből tudják meg az emberek,hogy mit akarnak venni,ha nem tudja előtte rendes körülmények között meghallgatni?
Szerintem az amit te mondasz, az eladások döntő többségénél úgy sem történik hallgatózás, aztán neki úgy is jó lesz az, mert mást nem hallott még. Meg nincs az embereknek pénzük erre sajnos.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59882 üzenetére
Na de akkor vissza is kanyarodtunk az alapvető problémához,hogy ott meghallgatják és máshol meg megveszik olcsóbban vagy féláron,mert ugye új áron ki szeret vásárolni?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #59878 üzenetére
Sajnos itthon nem így működik. (félre értések elkerülése miatt, nekem még mindig nincs bajom egyik bolttal sem, és a boltosokkal sem).
Én úgy látom, hogy akik fórumoznak azok nagyjából tudják mit akarnak, vannak akik nem értenek hozzá azoknak a torkán vagy lenyomják , aztán meg azok akiknek a lakberendező beteszi a hangfalat oda mert az néz ki jól ott(hallottam ilyenről is), meg ismerek olyat aki mással hallgattatja meg a kábeleket, mert ő nem hallja a különbségeket és ha jónak ítélik meg akkor megveszi, de minek.Ha tényleg létezne egy olyan bolt ahol minden termék, vagy legalább az itthon kapható termékek többsége meghallgatható lenne, azon a helyen én is fizetnék a hallgatózásért, mert olyan tapasztalatot kapnék amit máshol nem.
Egyébként nekem a nagy akciók amik még hiányoznak itthonról. Ezeknek nem tudom az okát, hogy miért nincs.Egyébként simán lehet, hogy a drivere nem jó neki a server alatt.
Nem kellene egy win server és zenehallgatós topikot csinálni, hogy ne itt vesszenek el azok a hozzászólások? -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59878 üzenetére
Nálunk is publikusak
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #59779 üzenetére
Képjavítókat driverben kilőtted? Azok képesek az általad leírtakra, amivel server és xbmc kapcsolatnál sem találkoztam. Ugyan semmi értelme mutatnom, mert mást látsz, mint amit én - összehasonlítás miatt, teszt céljából készültek - de itt egy link mi jön ki a mozigépből, nagyjából a vetített képen is ez látszik XBMC esetén, szóval mák, folt és egyebektől mentes a kép.
-
válasz
bajnokpityu #59779 üzenetére
igaz nekem Win7 64bit pro alatt fut az XBMC de egyáltalán nem mákos vagy zsizsis. Amúgy ez filmfüggő is lehet simán, van olyan film, ahol még az alkotók külön ráraknak egy lapáttal, hogy ilyen legyen.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #59751 üzenetére
Igaz Rudi tápjai közül csak egyet próbáltam, de amikor mutattam Rudinak milyen a Fapaci T3-hoz hasonlítva, nem kellett egy szót sem szólnom, ő mondta, hogy "...hát akkor ezt hazaviszem".
Tápkábel ügyben talán innen lehet okosságokat olvasni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59745 üzenetére
Elhiszem,ami könnyű,az már nem is annyira érdekes
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59735 üzenetére
Mediajátszónak, USB azon is van es nem kell rá hackintost mókolni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59725 üzenetére
De miért nem veszel egy Mac minit?
Hangtalan pici gép.
Azt minden meg is van, nem kell gányolni.
Van az is már olcsón. -
XtremLor
őstag
válasz
bajnokpityu #59729 üzenetére
Elorelepes mar ez is, van 2-3 gyarto aki elkezdte hatha csatalkozik a tobbi is.
-
válasz
bajnokpityu #59723 üzenetére
Hja, csak nem AMD-s lapon.
Sniper van Intelesből is gondolom.
-
válasz
bajnokpityu #59679 üzenetére
Csak egy rövidebb szénszálas Hivox kanócom lenne elfekvőben...
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #59609 üzenetére
Na, már a Pioneer BDP-450/LX55 modellekre is van YAMJ hasonló filmkatalógus készítő FW, csak a kínai barátok zárt körbe terjesztik a katalógus készítő progit és a hozzá tartozó FW-t, így még nem sikerült azokat megszerezni (aki megszerzi, az beléphet a klubba
):
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59609 üzenetére
"The two internal conductors are constructed of 7 strands made of a very high grade Matched Crystal (MC) OFC, densely coated with a thick layer of very pure silver and on the outside an extra layer of real 24 carat Gold. At the MC - GOLD’s first introduction in 1985, our company was the world’s first with a 24 carat golden conductor."
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59607 üzenetére
Nekem ez az mc gold hybrid van.
Határozottan tetszik és ez sem az a horror kategória.
A nørdost tyr mellett ezt választottam,pedig az is elég jó hangú drót,5x annyiért -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #59601 üzenetére
Nekem tetszenek a VdH "drágább" drótjai.
Tkp most ebből áll a lánc.
Koax,Ic,hf kábel,jó a szinergia.Pedig az olcsobb drótjait nem nagyon szerettem.
Pl a magnum hybrid már egész jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest