- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #120230 üzenetére
A hsz-edből is látszik, hogy "valakitől hallottál valamit", de az életben nem voltál még vállalkozó ..... szerintem hagyjuk, mert ez már nagyon- nagyon rég nem így van.
(#120229) Sefter
Nem a tömegközlekedés minőségére céloztam, hanem az "elvi működésére". De mindegy is, nem ez volt az "eredeti kérdés" ..... nem is értem hogy jutottunk el idáig ....Részemről lezárva, mert ez már baromi off .....
-
kabar
senior tag
válasz
windlord #120139 üzenetére
Gondoltam én is, de ismerve a kínából érkező utángyártot digitizerek minőségét, erősítőbe nem nagyon tenném bele. De hát: próba cseresznye. Ezért mondtam, hogy bátor. Az idegesítő ebben az, ha német vagy, akkor beküldöd, és ingyen javítva visszakapod. Azért az egy kicsit más tészta.
-
gyurczy
őstag
válasz
windlord #119919 üzenetére
A gyakorlati tapasztalatom csekély mértékű, ezért próbálok virtuálisan ismereteket szerezni ilyen-olyan forrásokból
Ezzel csak az a baj, hogy nem tudhatod, hogy ha valaki véleményt formál azt milyen tapasztalattal, tudással, füllel, ízléssel tette. Ilyen virtuális tudással osztják sokan az észt saját tapasztalat híján is, megmondva a tutit. Ne higgy senkinek, csak a saját fülednek. -
válasz
windlord #119903 üzenetére
"Tisztább, finomabb képet kaptam valamelyest, hangban is hozott. Az én botfülem szintjén. Ezeket nem nevezném placebónak."
Hát igen, a placebora sokan azt hiszik, csak mással történhet meg.
Pontosan az ilyen "tisztább, finomabb kép" nem lehetséges HDMI-kábel cserétől, a kis samu LCD-del pláne nem. Nagy összegű fogadásokat kötnék, hogy megcsalt a pszichéd, mint ahogy engem is már nagyon sokszor. Meg még sokakat, akik nem is tudnak róla, és "eszközök hatásairól" irkálnak.
Például AVA elosztótól én ditherzaj-mentesebbnek láttam a plazmám képét. Örültem, mint majom a farkának. Aztán természetesen levakteszteltem azt is, és kiderült az igazság, lóf@szt láttam én, nem dither-csökkenést.De van sok hasonló példám hanggal kapcsolatban is.
Tudom, hogy nagyon kevesen tesztelnek normálisan, a legtöbben simán megelégszenek az első benyomás csalóka örömével. Nekem tök mindegy, mindenki úgy élvez ahogy akar, én csak azt tartom visszásnak, hogy a legtöbben releváns összehasonlítás nélkül lelkendezik bele a topikokba a "tapasztalataikat" és ahogy szoktam mondani, így terjed szépen tovább a hülyeség. (Az is megérne egy misét, hogy a fórumban olvasottak mennyire befolyásolják a későbbi tapasztalatokat.
)
Magam is sokszor leírtam, hogy érdemes minőségi HDMI-t venni, de nem konkrétan a képminőség, hanem a kisebb meghibásodási százalék, igényesebb, szebb kivitel, erősebb, masszívabb felépítés miatt. Hosszú, 10-20 méteres távolság esetén ez hatványozottan igaz.
Tudom, hogy engem elkönyveltetek placebo és vakteszt-mániásnak, vállalom. Lehet, hogy többször belelátom a történésekbe, mint kellene, de szerintem a topik döntő többsége meg jóval kevesebbszer gondol rá, mint az indokolt lenne! Valahol a két megközelítés között kell lennie az igazságnak.
dgyuri "A kábel egyébként, szemre tökéletes állapotú volt."
Attól még simán lehetett hibás, és itt a beszélgetés nem gagyi és hibás HDMI kábelekről szól.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #119905 üzenetére
Ez így igaz. De ....
Az autónak is az a dolga, hogy elvigyen A-ból, B-be, egy TV-nek is, hogy jelenjen meg rajt a kép, egy ágynak is, hogy feküdni tudjál rajta ..... de ebben az esetben, mindenki Trabant-al járna, F-F CRT-TV-t nézne és szalmazsákon aludna, mert a "feladatukat azok is ellátják".
Én korábban a minőségkülönbségről próbáltam írni ..... de látom nem jött le.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
windlord #119898 üzenetére
Azt azért tisztázni kellene, hogy az ezer Ft-os kábel, az nem kábel, csak "drót"!
Itt (és még árban feljebb sem) még nem lehet anyagminőségről vagy technológiáról beszélni, ezeket vagy szorgos Kínai kezek készítik noname -ként vagy a nagyobb (nevesebb) gyártók is csak azért, hogy legyen mit eladni az olcsó kategóriában is.
A "normális" kábelek azért nem itt kezdődnek.
(megjegyezném még: ha valaki egy ezer Ft-os és egy "normális" (itt nem "többszázezres" kategóriára gondolok) kábel között nem sok különbséget tapasztal, ott valószínűleg nem csak a kábel a hibás, a rendszer többi elemével is lehet "némi gond")
-
válasz
windlord #119894 üzenetére
"az en szintemen is latok, hallok kulonbseget!.......... Egy 20-30khuf kabel kepeben, hangjaban kulonbseg van mint egy 40-60khufos kabel kepeben, hangjaban a tapasztalatok szerint?"
Ha láttál különbséget, és az nem placebo volt, akkor az 1k-s kábeled hibás lehetett.
Véleményem szerint képben nem lehet különbség (kérdezd meg erről itt például regger-t vagy yoda-t vagy lehetne sorolni a hozzáértőket, akik VALÓDI teszteket végeznek), hangban viszont megoszlanak a vélemények. -
dualcore
őstag
-
renatto
őstag
válasz
windlord #117301 üzenetére
A gyári - cérna - kábelt. A többi hangfalhoz van VanDamme 2.5.
Az előbbi hangfalkábeles kommentemet annyiba módosítanám, hogy tegnap egy Kontaset elosztó is bekerült a rendszerbe és a mai hallgatózás során arra jutottam, hogy az inkább lehet a "javulás" forrása. LEgalábbia az elosztók cserélgetésével érezhető különbség alakul ki. Sajnos a hangfalkábeleket már nincs kedvem cserélgetni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
windlord #117013 üzenetére
Meghallgatni nem tudom. AVX-en azt írták, hogy a Black sorozat a legkedveltebb, de itt a Ph-n mintha Hi-Fi sorozatot használnának többen.
De ezt a használt Cable Talk Theatre 2 kábelt is ajánlották. Hát ez ránézésre nem olyan bizalomgerjesztő, mint a Van Damme. De gondolkozok rajta, a hossz pont megfelelne.
-
renatto
őstag
válasz
windlord #113834 üzenetére
Nekem a 80-as kecsesebbnek tűnt (picit ormótlannak hatott a 90 a 100-ról nem is beszélve, de ez egyénfüggő), valamint a másik többlet teljesítménye sem volt számottevő, amire szükségem sem lenne, így ES80 lett. ES250PW mélynyomóval, és az általad is bortokolt többi hangfallal. Az erősítővel még várok, de Denon AVR-X2200 lesz.
-
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
windlord #112265 üzenetére
Én központosítanék,hogy a legtöbbet hozzam ki a helyből.
A kábelt megfelelő küszöbbel el lehet vezetni.
Kef cucchoz JBL?Miért?Vannak frankó dipóljai a gyártónak.
De találtam E50-eseket falra.
-
renatto
őstag
válasz
windlord #111566 üzenetére
Mindenképp. CSak tapasztalat, nem vagyok szakértő.
Néha kénytelen vagyok a tv hangszórót használni és - bár csak Xbox fitness programról beszélünk - idegesítően össze mossa a beszédet a környezeti zajokkal, míg térhangzás (házimozi) esetén nagyon szépen kiemelkedik a beszéd hang, gondolom a center csatorna miatt.
-
-
válasz
windlord #92178 üzenetére
Esetleg egy ilyennel, vagy hasonlóval nem kell szétverni a lakást. Persze nem tudom milyen minőségű lehet, meg a leirása szerint van belőle nagyobb keresztmetszetet kiadó darab is, valószínű az jöhet inkább szóba, ha nem olyan nagyon professzionális a rendszered. Aztán lehet, hogy lapos lesz tőle a hang és nem ér semmit, nem tudom
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-27M-Spool-OFC-Flat-Speaker-Cable-Wire-Speaker-Wire-White-2-Copper-Invisible-After/2036138176.html
Bocs, a link nem működik telefonról.
-
Norbi 72
veterán
válasz
windlord #92178 üzenetére
Kábelcsatornás szegélyléc?Persze,ha kivitelezhető nálad.
Lemaradtam..
-
Norbi 72
veterán
válasz
windlord #92160 üzenetére
Nem kell szétverni,állványt kellene venni a hátterekhez,amiket ha nem használsz,betolhatod a sarokba.
De ha polcra elfér,(Méret: 275 x 206 x 153mm)az is megfelelő.
Az MS 904-est is már 10 éve kezdték gyártani,de azért lehet találni hozzá centert,háttereket kis türelemmel.
-
adodaniel
őstag
válasz
windlord #92160 üzenetére
Jelenlegi áráért szerintem nagyon jó hangfalat kapsz az MS904 személyében. Kategóriában a Dali Conceptekkel egy szintre pozicionálnám, azoktól valamennyire csak karakterisztikában tér el (az alapján, amit Doriannál hallottam). Az egy db mélyközép ellenére sztereóban is elegendő méllyel rendelkezik. A társaival 5.0-ba kiegészítve nekem tetszik a mozis produkciója is.
Mindez a saját véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest