- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Fail3D! #31238 üzenetére
kezdj gyári resettel...ha nincs hozzá mikrofon: először állitsd be a távolságot, utána tölts le okostelefonra hangnyomásmérő programot állitsd a jobb oldalt mondjuk 0-ra aztán lődd be a hangerőszabályzóval 75 dB-re,utána a többi szintjét állitsd hozzá.
Más is lehet szük keresztmetszet, pl vezetékek, lejátszóbeállitás (minden raw v. bitstream legyen). de lehet a hangszórók is a maxot adják. telórol egyelőre ennyit.tudok irni.
31251: ez nem igaz: mindent lekever annyira ahány hangszóró engdélyezve ill. bekötve van.ha nem használod a 6.1 6. át néma marad. -
törölt tag
-
törölt tag
-
Oldfighter
senior tag
-
Peak
addikt
válasz
Fail3D! #31110 üzenetére
ha érdekel a téma és kicsit bele akarod ásni magad, akkor érdemes elkezdened akuszikával kapcsolatos oldalakat nézegetni, hangtan, stb.
értsd: egy hangszernek mikor megszólal, pl. egy hegedű a normal zenei A hangon, akkor nem csak a 440Hz-es frekvencián szól, hanem a 880on, 1760on, stbstb. ezek az úgynevezett felharmonikusok. aztán van még a hegedűnek teste is, amely nem csak a felharmonikusokat zengeti, de van saját rezgése is.
tehát ha egy 0 - 22.000 Hz közti tartományt egy rakat hangszer megrenget, és te MP3mal lecsonkolod 18kHz-en, akkor kb. elvesztetted a felső 15-20% hanginformációt, elünnek onnan a felharmonikusok és rezgések, tehát a zene kevesebbé válik.
sok ember nem is hall még 16kHz fölött sem, de a digitalizálás és a digitális jelrekonstrukció miatt a hallható tartományban lévő hang is módosul, egy hangszer karakterisztikája változik.ne úgy képzeld el, hogy fejbebasz a hallható különbség
) icipici difik lesznek, de szinte mindenhol.
akkor hallod meg, ha kifejezetten a hallásra koncentrálsz, nem pedig a "zeneiműélvezetre"és ez még csak a jéghegy csúcsa!
))) sok sok sok info van még a neten.
-
Peak
addikt
válasz
Fail3D! #31104 üzenetére
Egy 44.1 kHz WAV/FLAC (mert mint tudjuk a WAV és a FLAC technikailag EGY és UGYAN AZ, bitről bitre ugyan azt a hanganyagot tárolja, csupán FÁJL SZINTEN van különbség!) állományt ha átkódolsz pl. Lame Encoderrel 320kbps Ultra Qualityvel, akkor szinte alig fogsz hallani különbséget, inkább érzetre fogod a difit felismerni, mivel 18kHz feletti hangtartományt az MP3 szépen elvesziti, szinte csonkolja.
Tehát ezt a difit hallhatod pl. úgy egy komoly rendszeren, hogy pl. "nem olyan nyílt" vagy "kevesebb" amit hallasz.
De megnyugtatlak, gagyi bögreszetten, vagy "fadobozos" géniusz kettőpontegyen sem fogod kihallani ezt. -
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #31087 üzenetére
Bizonyára érdekes az írásod, legalábbis az első 4 sorból arra következtetek. De ott be is fejeztem az olvasást, mert se nagybetűket, se ékezeteket, se vesszőket, se egyéb írásjeleket ne használsz, csak szmájlikat, de tömkelegével.
Ha nem vagy hajlandó megtisztelni minket normális írásmóddal, akkor ne várj tanácsokat! -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Fail3D! #31087 üzenetére
De ha sokat jár ide a mezei user, a végén mindig többet akar...ahogy Én is.
Nyáron vettem egy H/K-t, most egy Onkyo-t...árban nincs sok különbség, tudásban annál több.
És itt jön a fordulat...mit tudhat jobb hangkeltőkkel?
Nyilván ki fogom próbálni...pedig mezei user vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
Fail3D! #31074 üzenetére
Már mondtuk, hogy a drágábbnak jobb a hangja, ezt nem lehet, illetve nem érdemes ragozni. Ha elolvastad az első hozzászólást, akkor bizonyára tudod, hogy egy erősítő hangminőségének teljes kiaknázásához egy nála kétszer drágább 5.0 szett szükséges. Tehát 50000 forintos erősítőhöz 100000 forintos szett, 200000 forintoshoz 400000-es, és így tovább. Ezek csak irányadó számok, amiktől kismértékben el lehet térni, de kiindulásnak jók.
Azt se hagyjuk ki a számításból - lásd első hozzászólás - hogy a készülékek árának 15-20 százalékát kell kábelekre költeni!
Azt pedig jobb nem említeni, hogy milyen díjat nyert a Yamaha erősítő, mert annak semmi köze a hangminőséghez!(#31075) Oldfighter
-
nuke7
veterán
válasz
Fail3D! #31029 üzenetére
azt nem érted szerintem, hogy nagyon magasan van a kategória teteje és ezért a középkategória sem 100k-nál kezdődik.
a 606 filmre neked már nagyon jó lenne - nyilván ha még nem hallottál jobbat.erősítőben tuti olyan néznék a helyedben amin nincs hdmi - és olyan 50-60 körül. (nyilván régebbieket)
azok már egész tudnak szólni szerintem. -
Pepszi
tag
válasz
Fail3D! #31029 üzenetére
Használt cuccokból 100-150 -ért simán lehet olyat összerakni, ami átlag felhasználó igényeit kielégíti.
Én mostanáig vidáman használtam mozizásra onkyo tx-ds484 erősítőt jbl és videoton hangfalakkal és nem zavart (csak a zenei része). Az egész cucc nem ér 100 ezret sem.Viszont van összesen 4 bicajom ennek sokszorosáért, pedig a 20 ezer forintos teszkósnak is két kereke van és gurul, dehát mindenkinek megvan a saját baja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- VR topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- Yamaha RX 485RDS
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest