- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sting2 #49147 üzenetére
Háttérnek inkább RX1-et javaslok, mint RX2-t. Az RX2 önálló front doboznak lett kitalálva, nagyobb is benne a mély hangszóró, mint a többiben. Biztosan más kicsit a hangképe is, mint az RX6 v. RX8-aknak. Ráadásul háttér hangsugárzóként még az RX1 se tudja magát igazán megmutatni, nemhogy az RX2.. (nekem RX8-Centre-RX1 5.0-ám van)
-
Peak
addikt
válasz
sting2 #48086 üzenetére
Én az RX6ra szavaznék. (noha A7em van)
Ugyan annak idején egy HK360nal hallgattam meg, de olyan finom tiszta az RX6, hogy ha most cserélnem kéne, csak arra mennék. Lehet, hogy a Denonnal meg mondjuk túl finomkodó lenne, elveszne a dinamikus, karakteres hangzás. Fene tudja... Monitor Audio roxx
-
spiky03
veterán
válasz
sting2 #48005 üzenetére
Hol láttál 75-ért 609-est?
A PH-n 90-ért hirdetnek egyet.
75-ért a Pio-t adják.Mondjuk a Pio így elsőre szimpatikusabb, főleg, hogy az 500x-es Marantz-okkal van kb egy szinten.
@ (#48006)Sanci38
Igen gondoltam, hogy a egy MA RX rendszerrel jól szólna a Pio, csak ugye az picit drága nekem.
Ezért nézegettem a BX sorozatot, hogy azok milyen árban vannak. Mert ezt talán olcsóbban lehet találni, mint RX-et. -
bajnokpityu
félisten
válasz
sting2 #47705 üzenetére
Furi,nálam a 2309 inkább erős volt a hátterekkel, pont a mostaninál érzem, hogy alig dolgoznak. csomószor odamegyek hozzájuk, hogy be van ez dugva... és sajnos nem Maja játszott, ez ilyen.
Esetleg elgondolkodnék,hogy ha már 3809,akkor már ott a 4308, ami meg minden csatin,nem csak az első kettőn támogatja az AL24 et.
-
t-bali3
senior tag
válasz
sting2 #47705 üzenetére
2808-cal én is hasonlóan érzem, de még nem írom le mert:
1. Nem hallgattam igazán komoly rendszert és nem vagyok biztos benne, hogy nem csak a filmek vannak így megcsinálva. Valahogy olyan érzésem van, hogy nem jól használják ki a surroundokat. Pont azért, mert néha szuper effektek jönnek onnan, de egy film alatt összesen 4-5x. Az, hogy előfordul az eleve rácáfol az elméletre.
2. Még nem csináltam mikrofonos beállítást. Lehet az csodákat tesz majd.
3. Pici a szobám sajnos... -
Gaben360
senior tag
válasz
sting2 #47215 üzenetére
Mi ketten mozizunk az asszonnyal én csak egy helyen mértem be,ott ahol én ülök,de vagy 3-szor,neki meg mindegy hogy szól,nem hall külömbséget.
Ha több ponton méred,akkor mitől lesz pontosabb a mérés?
Ha az asszony pozíciójánál mérem,az már nem biztos hogy nekem is jó lesz nem?
A room EQ-ba bele kell egyébként nyúlni? -
Oldfighter
senior tag
válasz
sting2 #47215 üzenetére
Minél több helyen méred, annál pontosabb...állítólag.
A 6007-es Marantz sok EQ, IQ, Nuku....lehetőségeitől én már frászt kapok.
Végső soron manuálisan megoldottam a beállításokat, de úgy érzem, hogy a mélyhang/LFE kezelésre ráférne még némi szöszmötölés. Fater panaszkodott, hogy két helyiséggel arrébb ultrahangokat érzékel.
Ezt a legnehezebb kivédeni sajnos ezen frekvenciákon. Átmegy az ajtón, felerősödik a közlekedőfolyosón...aztán másik ajtón be... :S Agyoncsapnám azt aki üvegajtókat tervezett a panellakás építésekor. Nézni kéne valami vastag függönyt.
-
opeter70
senior tag
válasz
sting2 #46749 üzenetére
A Hifibarlangban 150 ft/db körüli áron vannak tüskék és hozzájuk való kúpos alátétek. Van menetes és ragasztható változat is.
Igaz nem aranyozott, nem csilivili, de nekem nagyon beváltak.
Persze itt is vannak Soundcare lábak és tüskék vagyonokért ha valakinek a pénztárcája megengedi.
Azért nem linkelek, mert nem tudom, hogy szabad-e. -
-
Oldfighter
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
sting2 #35119 üzenetére
Pure direct módban, sztereó zenével vizsgálva tilitolizol és forgatsz, majd ha megtaláltad az ideális pozíciót, mikrofonozol.
Teljesen hangdoboz és szobaakusztika függő a dolog, kívülről megmondani pontosan lehetetlen, akár 5cm mozgatás vagy enyhe beforgatás-különbség is sokat számíthat.
hitman77:
Valami pamaccsal vagy vastagabb ecsettel (nem ecettel!) le lehet tisztítani.
Szerintem annál a szettnél rettentő változást nem okoz ez a kábelcsere. -
BBéci
legenda
válasz
sting2 #35117 üzenetére
Szerintem esetedben a hangdobozok egymástól mért távolsága 2,4 és 3 méter között ideális, tehát jó úgy ahogy van. A szögüket próbálgatással tudod eltalálni. Az a legritkább, amikor a pontosan előre néző helyzet adja a legjobb hangzást, és a teljesen feléd fordított sem mindig optimális.
-
BBéci
legenda
válasz
sting2 #30921 üzenetére
Semmivel nem árt jobban egy projektornak a ki-be kapcsolgatás, mint egy plazma vagy CRT tévének. De miért kellene azt tenni? A jobb vetítők annyira csendesek, hogy szinte nem is hallani a működésüket, ez a probléma már a múlté.
(#30922) cekkk
Mutass egy tesztet, amelyikben 0,01 feketét mértek JVC vetítő képén!
Sirfer fórumtársunk elcserélte 1,1 millióért vásárolt JVC-jét egy használt SIM2 D80-ra, mert éppen a feketéjével a kontrasztjával és a fényerejével nem volt kibékülve. -
nebulo5
senior tag
válasz
sting2 #29752 üzenetére
Egy éve használok alces 2-t! Eddig, a sztereó erősítőm volt rádugva, de 3 nappal ezelőtt sima dug aljba tettem át, és a helyére a tv-t dugtam. A kíváncsiság hajtott, az itt, és Hi-Fi topicban olvasottak alapján. A plazma tv képe tényleg jobb lett!
A zenéről: Az egész hang karaktere ércesebbé vált, feszesebb lett. Persze, ez csak árnyalatnyi változás, még azt is mondhatnám, majd meg fogom szokni... de ami miatt biztosan vissza kell tegyem az alces-t, az a színpad kép beszűkülése! Mintha hátrébb léptek volna a zenészek/énekesek, és közelebb ültek volna egymáshoz.
Eddig szinte levált a két dobozról a hang, és a térből volt hallható. Most egyes hangokat direkt a dobozokból lehet hallani.
Ezen a héten még így marad, hogy "megszokjam" a változást, azután visszadugom az alces-be.
Ezidáig, bármilyen cseréből adódó (IC,táp és hangfal kábel) változást a sztereó erősítőnél jobban lehetett érzékelni. A házimozi vasnál csak alig, vagy egyáltalán nem. -
sting2
addikt
válasz
sting2 #23210 üzenetére
Baromságokat írok...
Tehát, Néha BD lemez és néha Flac az elsődleges, mivel Media lejátszóm van.Ed Parker :
" Ahhoz képest" - jól szól?Blakely :
Komolyan semmi különös az 1-es és 4-es sorozat között?...
Használtan sem vészes már az LX 54 de szerintem az 55- sem lesz az, utóbbinak kevesebb az új ára is. -
blakey
titán
válasz
sting2 #23112 üzenetére
Blu-ray-en nyilván kevésbé látható a különbség, de azért valamivel nyugodtabb a samu és lg nem alap lejátszóinál, mkv, dvd, avi-n sem rossz, mondjuk a panát jobbnak látom, de bőven jó képe van, nyugodt, a színek a helyükön vannak, csendes, minőségi érzetet ad. Szolgáltatásban elmarad az lg, samu szolgáltatásaitól, nem smart, szóval csak youtube meg picasa van, viszont a youtube hd hibátlanul megy.
-
spiky03
veterán
válasz
sting2 #23079 üzenetére
Nah
Teszteltem a lejátszót. Vitt mindent amit szoktam itthon nézni.
FALC-ot is vitte szépen, ki is írt róla mindent a képernyőre, előadó, szám cím, album cím.
Kipróbáltuk azt is, hogy kezeli-e, ha előre egy pendrive-ot (32 giga), hátra pedig egy winyót (640 giga) duktunk és felismerte mind a kettőt és kezelte is. Annyi, hogy a winyót kicsit lassabban kezelte.
De minden rendben volt! Kipróbáltam még a 3D-s tartalmakat is és azokat is vitte.
Ha végre lesz valami infóm az LG-mről, hogy mi van vele utána megveszem szerintem, feltéve ha vissza kapom az LG árát.blakey #23088
Az jó ha te nem, remélem én sem fogok. A csávót kérdeztem az MM-ben, hogy mit tud erről a védelemről, de köpni nyelni nem tudodd, szerintem nem is hallott róla még.
Akkor kell majd valami jó progit szerezni a DLNA-hoz, hogy menjen rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest