- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
Aurig@ #73351 üzenetére
Szerintem csak negatív hatása van.
Amit Khaosz55 leírt, plusz foltok a kék égbolton, a mozgás természetellenessége és hasonlók.
Az LCD megjelenítők, sőt az OLED-ek (ún. sample and hold) alaphelyzetben nem képesek valós pixelszámmal megegyező mozgóképfelbontásra. A full HD tévék 300 sorra voltak képesek, az UHD-k jó esetben 7-800-ra, ami nagyon messze van a 2160-tól. Ezt interpolációval és BFI-vel, valamint a kettő kombinációjával lehet növelni. -
Khaosz55
addikt
válasz
Aurig@ #73351 üzenetére
Legkönnyebb úgy lehet észre venni szerintem, hogy a film közben ha van gyorsan mozgó tárgy, autó, repülő, ember, rakéta, stb, ami nem teljes képernyőt tölti ki akkor a tárgy körül egy kis sávban elmosódás, durvább esetben pixelesedés látható.
Itt egy videó gyorsan ezt találtam. [link]
Ezt valamelyik gyártó amik rosszabbul, valamelyik jobban jeleníti meg, de gondolom ki is lehet kapcsolni.
UI: Na ezért is mutatják általában lassan mozgó demokkal a TV-ket MM és társaiban. -
-
gab1ka
senior tag
válasz
Aurig@ #70413 üzenetére
Tipikus HDMI kábel "hiba jelenség" a fehér pötty meg fénylő kis pontok/csillagok a képen. Ennek semmi köze az olcsó vagy drága hdmi kábel kérdéshez.
Alatta pedig leírtad, hogy hogy miután cserélted a Cat5 lan kábelt Cat6-ra, 100Mbps max helyett kaptál 0-1000Mbps maxot. Nincs itt semmi látnivaló, rossz kábelt mellékeltek, teljesen természetes hogy egy olyan kábellel aminek ez volt a maximuma ezt az értéket kaptad, szintén nem szutyok vagy nem szutyok kérdés.
Ezek hozzá nem értésből vont téves konzekvenciáknak tűnnek.Ettől még lehet költeni több pénzt ugyanarra, csak az ilyen fals magyarázatok ne maradjanak már itt mellé.
-
válasz
Aurig@ #70413 üzenetére
Nekem is volt tapasztalatom selejttel, de ez nem azt jelenti, hogy a minőségen változtatna. Vagy működik, vagy nem, nálad épp nem működött az egyik olcsó. Az nem éri meg a felárat, hogy kiválogassák neked az 1000 legyártott darabból a 1 rosszat, amikor sokkal kevesebb pénzért vehetsz 3 kábelt is, ami közül a legrosszabb esetben is 2 tökéletesen működni fog. Ethernetnél, aminek a métere kb nincs 100 forint, ez hatványozott.
-
attila.86
tag
válasz
Aurig@ #70413 üzenetére
De le is írtad a lényeget a szar HDMI-ről (mert ugye mint mindenből, hdmi-ből is van szar), olyankor nem a fekete lesz szürkés, és nem a dinamika tűnik el, hanem rendesen (feltűnő) képhibák lesznek. Ez nem új keletű dolog, de nem áll egyik hdmi-marketing sem, hogy majd a drágábbtól jobb lesz az élmény. Szóval létezik jobb és rosszabb hdmi, de ezzel a hibátlan kép adott sávszélen nagyobb vagy kisebb (esetleg semennyi) távolságra juttatása az opciók.
-
válasz
Aurig@ #68934 üzenetére
Ha jó a kontakt, akkor a toldással semmi baj nincs, de sajnos a csiptetős nem mindig jó. Lehet kapni banándugó aljzatokat, én olyanokkal építeném meg. Hirtelen csak drágát találtam, de biztos vagyok benne, hogy más eladóknál bőven van 1000 körül is.
-
-
-
-
Gijon
senior tag
válasz
Aurig@ #46652 üzenetére
DIGI-nél nem feltétlen kell a CI+ kártya, csak akkor van rá szükség, ha fizetős tartalmak is játszanak, mint pl.: HBO, és társai.
Isti0221: Ha van Dvb-c tuner a tv-ben akkor menni fog. A 4K tartalom lejátszása az kérdéses, ha nem szeretnél kompromisszumokat , akkor jobban jársz egy médialejátszóval. Ha van a kinézett tv-nek topikja, akkor érdemesebb ott rákérdezni. -
Gabesz87
veterán
-
Zigi
senior tag
válasz
Aurig@ #46160 üzenetére
Igen tudom. Sok helyen mégis ezt használják., Amúgy szerintem egyszerűbb, mint a szöveges megnevezés. Valamint kimaradt a listádból a Premium High Speed / With Eternet kábel , sőt az ultra high speed is
Amíg itt használják ezeket a "jelöléseket" addig szerintem nyugodtan lehet számozni a kábeleket......
-
-
zsoika
addikt
válasz
Aurig@ #25422 üzenetére
Az 535-ön is dupla sub kimenet van ,de csak a készüléken belül van kettéosztva ...nem tudja külön kezelni. Szerintem a 636 is ilyen ...tehát tök mind1 melyikre dugod ,mert olyan mintha az erősítőn kívül osztanád ketté egy "y" elosztóval.
A sub hátulján az l/lfe -be jól van, gain 1/2 állásba és low pass maxra (lfe) állásba, kapcsolók : auto és 0°(de kipróbálhatod 180° al is hogy szól)....mindent az erősítőn állíts.
-
válasz
Aurig@ #12975 üzenetére
Tudja. Bármikor megmondhatod, hogy melyik kimeneten menjen ki kép azok közül, amik csatlakoztatva vannak, ugyanígy hanggal. Amennyiben a videókábel támogat hangot, akár mellécsaphatod, de akármire akármikor mehet, én például külön elrendeztem a kimeneteimet zenére, filmre, és immerzív filmre:
-
jeni
félisten
Hello!
A gyártó oldaláról vettem le,a hátulját nézve nem is volt ott antenna,hacsak valami beépített lenne benne? -
arcitec
addikt
A magasságot illetően, nekem a vízszintestől kicsit feljebb a jó, mivel a fotel támlája nem függőleges , ezért ülő pozíció függő eléggé. Ha hátradőlök, akkor a vízszintestől eltérő magasabb szögben nézek, ezért jobb ha kicsivel feljebb van.. ( Saját tapasztalat alapján ). 3-5 cm feljebb is kellet raknom, az eredendőtől,(vízszintes) ezért, mert inkább a felső harmadra fókuszált a szemem..... ( A tartó pozicionálásába ennyi bőven belefért sőt még maradt is benne )
-
xxxxxxxxx
tag
Meglett a probléma, de kösz a segítséget. Megakartam válaszolni hogy a VGA karimon csak 1 HDMI van és ha erősítőn keresztül megy minden akkor multiplayer játéknál van egy kis egérhúzásom. Pedig 2 nagyon jó minőségű kábelem van, de hát mégis csak több megszakítás/dugalj. Most jött az iklet hátha van HDMI az alaplapon és lás csodát ilyenem is van
Azt hiszem meg fogom nézni mit tud.
Na szóval ahol ki kell választani az alapértelmezett hang lejátszó eszközt. Ott kell az effektek fülnél az ablak jobb sarkába kipipálni egy opciót és akkor megy a DTS. Angol nyelvű rendszerem van magyarul nem tudom pontos megfelelőjét. Immediate mode -
KovyBoy
tag
-
"Már miért ne lenne olyan erősítő, amiben van ProLogic és egyben HDMI is van rajta?"
Én úgy értettem, hogy olyan régebbi erősítőre gondol, amin CSAK Pro Logic van. Tehát nem DTS-t, DD-t tudó erősítőről van szó, ami tud Pro Logic-módot is, hanem régi Pro Logic-os erősítőről, amiken még nincs HDMI. Például a linkelt Sony.
-
antistati
tag
Egyelőre élvezem az új DENON 2200 -as erősítőm által adott jobb hangzásbeli élményeket az Infinity Primus 250 -es(5.1) hangfalrendszeremen, de mint említettem Quadral ARGENTUM 570 audiophile 5.0 felé kacsingatok.
Láma kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi hangrendszerem (frequency response 49-22,000 Hz) és Quadral speckó alapján (Frekvencia átvitel (Hz) 30 - 35000) közölt adatok alapján sokkal szebben kellene majd szólnia mind a filmeknek és a lossless zenéknek is a Quadral ARGENTUM 570-en?
Illetve mit is jelentek a frenti frekvencia tartomány különbségek?
Köfi,
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest