-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila.86
tag
válasz
torma1981 #79732 üzenetére
Szerintem pc-n összehozható (sosem próbáltam, de mennie kéne), hogy egyik kijárat (esetedben a natív hdmi) menjen a TV-be a 4k/120 miatt, és egy bármilyen másik digitális AV kijárat (másik hdmi, vagy akár DP átalakítva HDMI-re) menjen a bar-ba, amin csak a hangot kell kiküldeni. Akkor mindenki nyer.
-
Ger_man
senior tag
válasz
torma1981 #79732 üzenetére
Ha esetleg van két HDMI kimented pc-n (de DP-HDMI kábellel is menni kell), meg tudod tenni azt, hogy átlagos PC használatra a tv-t és a PC-t kötöd össze, úgy lesz 4K@120, míg egy másik kábellel a PC-t és a soundbart kötöd össze, sima 4K@60-nal (HDMI 2.0) és úgy nézel filmet. A TV-n kell a hdmi inputot váltanod illetve PC-n kezelni hogy melyik kábelt használnád épp elsődleges monitorként.
-
attila.86
tag
válasz
torma1981 #79710 üzenetére
A soundbar-on van egy plusz HDMI in, arra kötni a PC-t nem opció? Amúgy egy teszt erejéig mindenképpen próbáld ki így, hogy a bar viszi-e a DTS-t, mert a Samsung még spúrabb gyártó, mint az LG, szerintem max alap DTS lesz, ha lesz is, nagy felbontású nem. Úgy meg felesleges bármilyen lejátszóra költeni, inkább másik release-t keress az adott filmből. SZVSZ még a DTS-HD sem indokol (főleg soundbar-on nem) +1 eszközt +1 távirányítóval, de ez én vagyok.
-
válasz
torma1981 #79708 üzenetére
Az a gond az alapokkal, hogy ott vagy a Dolby vision hiányzik vagy a Stream felületek egy része nem 4 K felbontású, mint pl a Netflix vagy hasonló problémák vannak, vagy USB nincs rajtuk stb.
Mondjuk attól függetlenül streamre tudod hazsnálni a TV beépített felületét. Ha olyat szeretnél, ami nem kompomisszumos akkor az Ugoos AM6B Plus, ez 160 dollár, ( az újabb már nem jó ) vagy az Nvidia Shield vagy Dune, Zidoo stb de ezek 100 K+ valóban,de használtan azért elő szoktak fordulni olcsóbban.
Ha megfelel úgy is , hogy nincs rajt csatlakozási felület csak vezeték nélküli az Amazon fire Tv Stick 4K max 2023 egy remek kis eszköz 20-25 ezer forintért Ott pl HDR10+ nincs de abból nem sok minden van amúgy sem.
Ha szükséged lenne USB re akkor van az újabb verziós Fire TV Cube, de az drágább is.
Én Plexet használom Shielddel párosítva , kis beálítással érintetlenül továbbítja a hangot és képet. -
morfondőr
addikt
-
Aurig@
őstag
válasz
torma1981 #12967 üzenetére
Van alaplapi HDMI?
Én úgy kötöttem össze, hogy a hangot küldöm ki az alaplapi HDMI-n keresztül, a videókártyán lévő HDMI pedig megy a monitorba. Amint bekapcsolom az erősítőt, úgy válik aktívvá az alaplapi csatlakozó. Nem zavar bele egyik a másikba, egymástól függetlenül működnek.
-
Norbi 72
veterán
válasz
torma1981 #12959 üzenetére
Átalakító?Azt nem tudom,hogy rendesen működni fog,utána kellene nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest