- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
markussandor
senior tag
-
dave118
senior tag
válasz
#54715584 #30489 üzenetére
Mea Culpa
Ez a használt 200k-s keret olyan, mint autót venni 1 millió körül. Kicsit még hozzá kellene tenni, hogy igazán jót szerezhessen az ember
Pl. 250 körül láttam már Yamaha A2030-ast is, de középkategóriás Marantzok, Pio Lx86, Denon x4x00 is (pont van az aprón egy 4100-as 207k-ért)
Vagy olcsóbban 150 körül Denon x3x00 darabokat is ki lehet fogni.
-
törölt tag
válasz
#54715584 #29825 üzenetére
" Ha Direct módban vagyok többcsatornás hangsávnál, akkor olyan, mintha a mélynyomót nem használná, pedig aktív marad, de jelentősen csökken a basszus."
Én csak zenére használok Direct-et.
Filmre mindig az aktuálisan kódolt hangot. Annál is inkább mert ha Direct-re rakod akkor leveszei a szobakorrekciót. -
zsoika
addikt
-
törölt tag
válasz
#54715584 #29641 üzenetére
Sziasztok,
Denon X520BT esetében hogyan lehet kikapcsolni a Room Equalizert? Bármelyik bemenet esetében inaktív a menü, míg ha jól emlékszem az előző firmware alatt ez választható opció volt.
Amikor frissítettem a legújabb firmwarre, akkor mintha javult volna az összhangzás, a hangkép, jobban beállította a mikrofon az egész rendszert. Bár fura volt, hoyg a filenévben 510 volt, nem 520, de a hivatalos oldal és serial number alapján ez volt a jó szoftver.Másik kérdés, hogy van több hangmód, alapból Direct módban használtam az eszköz, ilyenkor mindig automatikusan felismerte az adott hangformátumot. Most viszont nem, marad az alap Direct beállításon, de ezen kívül elérhető az aktuális formátum is.
Ha Direct módban vagyok többcsatornás hangsávnál, akkor olyan, mintha a mélynyomót nem használná, pedig aktív marad, de jelentősen csökken a basszus. Ezt tudom, hogy sztereóban így működik, csak a frontokon hallgatok zenét, de többcsatornás hang esetében is képes levenni a basszust / kikapcsolni az lfe csatornát? Eddig ezt nem tapasztaltam és ez most fura, esténként meg kicsit előny, hogy a szomszédokat kevésbé zavarom. -
blakey
titán
válasz
#54715584 #28682 üzenetére
Van egy szabvány aminek meg kell felelni, ennek része a csatlakozó és a kábel is, a csatlakozóknál szokták használni a számszerűsített verziót, tehát HDMI 2.0, stb, kábel esetében meg előfordul hogy hibás a megnevezés,
HDMI 2.0 kábel,de van amikor a High Speed mellett szerepel a HDMI verziószáma is aminek még megfelel, tehát igen, minden esetben a szabvány megfelelőséget jelőlik így de kábeleknél nem használjuk a szabvány neveket, hanem "Standard", "High Speed", stb. -
válasz
#54715584 #28682 üzenetére
De, annak van (bár a 2.1 már egy szoftverfrissítés a 2.0-hoz), a kábeltől kizárólag a maximális felbontás függ csak, és ez a hivatalos típusoknál sokkal több lehetőséget vonultat fel. Olyan is előfordulhat 2.1-es eszközök között, hogy maximum 1080p-t bír, de eARC-n közben jön vissza a HD hang.
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #25056 üzenetére
Sajnos nem szub
'Centersorround' hibrid
Szinted/szerintetek valami gyogyszeres kezelés segíthet rajtam?
Vajon mit kapok a nagyoktol?
Úr isten, mi lesz itt ha Nemir Ombe magához térAmúgy brutál jó így a hang, beszed hangon egy pillanat alatt megnyert az fs 260as széria
Es mielőtt rám külditek a kényszerzubbonyos embereket, csak az egyik van bekötve, és csak azért van mellette a masik, mert így szebb, esztetikusabb...
De a lenyeg hogy jelenleg 'sehol' nincs cc261, így átmenetileg befogtam centernek es hub@mmeg kategória az emberi hang...
Nem is tudom vegyek e center majd -
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #23010 üzenetére
Ő nekem is gyakran eszembe jut. Egyszer Gyulán, az egyik étteremben egy asztalnál ebédeltünk és amíg a második fogásra vártunk, Klárika elővette a kötését és pár sort hurkolgatott, kihasználva a holtidőt. Enyhén szólva furcsa magatartás, de az is lehet, hogy én vagyok túlzottan konzervatív.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #22192 üzenetére
Végül is nem néztem meg.
Inkabb zenelgettem, es kávéztam, no meg itt beszélgettemMajd máskor, egyszer...
BBeci : nem rossz a halálos iram 8
Akció dús, nem rossz sztori, bár én kissé erőltetettnek éreztem, viszont nem sajnáltam rá az időt utólag, jókat derültem a poénokon -
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #22192 üzenetére
Megfordult a fejemben, hogy kikölcsönzöm, de elvetettem, mert még a kedvencem megnézésére sem volt időm az utóbbi hetek során. A címe hirtelen nem jut eszembe, talán Furious 8.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki nem tud mit kezdeni az idejével, az nézhet eyecandyt. Szerintem van számtalan érdekesebb és értékesebb, hasznosabb elfoglaltság. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #21223 üzenetére
Ne gondolkodj előre
az a legroszabb...
Vesd bele magad, persze ne úgy mint én, ész nélkül nagy buzgalommal es meglátod illetve meg fogod hallani hogy milyen is a minőségibb hang vadászat.
Van egy feelingje, sok bosszankodas, türelmetlenül várakozás a futarokra, a jobb kicsit drágább, a fronthoz nincs azonos színű center, stb...
De szép is volt az elmúlt fél évem -
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #21208 üzenetére
Ha egyben nincs keret, akkor szerintem érdemes részletekben fejleszteni.... pl.Heco Music Style 500 front + Center kijön/kijött (ha van még) kb. 150e-ből, valamikor meg lehet hozzá háttereket, mégutána meg sub-ot vadászni .... ezután meg egy AVR-t .... de az sem rossz, ha azzal kezded pl. ami éppen "jóáron" van és minőségben előrelépés, csak úgy kissé "kevertebb" lehet a fejlesztés menet közben, de a végeredmény ua. lesz/lehet ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #21203 üzenetére
Nem tudom milyen dobozaid vannak, de szerintem érdemes helyettük vmi jobbat nézni .... a keretedtől függően Heco-ban is egész jó akciók vannak most, de már feléledt a használtpiac is a nyár után .... sajnos a legalsóbb kategóriákban (ahol az árak már 2-300e-ig fecsúsztak szép lassan) nem igazán lehet (igazán) jót venni, ezért érdemes figyelni a "féláras" akciókat, jobb használt darabokat .... második lépésben meg jöhet egy jobb avr ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
#54715584 #21196 üzenetére
Nálam a bemérés automatikus, nem is tudok belenyúlni a hangerőbe .... a mozi, az olyan -12- -15 körül szokott jó lenni (másik "skálán ez olyan 80-85 környéke) ez alatt a hangok "nem természetesek", a beszéd legyen beszéd, a kiabálás kiabálás, a robbanás meg (megközelítőleg) robbanás hangerejü.... halkan nem lehet (ill. lehet csak minek) mozizni....
.... nálad (a leírtak alapján) elsősorban a dobozok lesznek a ludasak szerintem ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
MasterMark
titán
válasz
#54715584 #21196 üzenetére
Az hogy csak bizonyos hangero utan jon meg a hangja a cuccnak, az pont a belepo rendszerek tulajdonsaga.
Pont ez is tobbek kozott a magasabb kategoriak lenyege, hogy halkabban is jol szoljon.
szerk.: A bemeres referencia hangeron tortenik, az erosito ilyenkor 0 dB-re rakja a kivezerlest, es ehhez allitja be a hangszorokat, hogy elerjek a referencia hangerot. Ha kell emel rajta, ha kell csokkent.
Neked ez hogy lehet 40%? Tudod allitani a hangerot a bemeres kozben? Furcsa lenne. -
törölt tag
válasz
#54715584 #21173 üzenetére
Kategória váltásnál cserélned kell az összes elemet, az erősítő csak félsiker. Amennyiben nincs keret rá akkor hagyd a mostanit, nincs azzal baj hidd el...
Én 520-ról 2100-re váltottam, a Yamaha ns szettet pedig Elac-ra cseréltem. Elvtárs jóvoltából igen kedvező áron ismerhettem meg ezt a remek hangzást..
ha visszakerül a Marantz lejátszóm, meg is pihenek.
Quetz: Nincs itt semmiféle "hifis maszlag" miről beszélsz???
-
zkosaras
aktív tag
válasz
#54715584 #19381 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a véleményedet!
Valójában már a Yamaha felé hajlottam, úgy volt, hogy meg is rendelem, de addigra elvitték az összeset (2db-ot) a extremeaudio.hu-ról
Amúgy a csíptetős kábelcsatlakozó már gáz manapság? Ha lehet inkább kerüljem az ilyen eszközöket?
-
I'am Dony
őstag
válasz
#54715584 #19150 üzenetére
Örömmel tudatom, hogy helyre állt a rend és öröm, boldogság. Mivel nagyon össze lett kuszálva a beállítás auto módban csináltam egy kézit ismét. Variáltam a freki vágásokon és ami még nagyon sokat javított a hangzáson az a Dynamic Volume kikapcsolása volt. Ha ez akár a közepes állásban volt már teljesen megfolytotta a zenét. Élettelen, tér nélküli dünnyögés volt az egész. A Dynamic EQ szintén "off" állapotú. A MultEQ XT pedig "Audyssey"-re lett állítva. Az eredmény nagyon más lett. Kisebb hangerő értéken is hangosabb lett, van tere, színpad és élet a zenében, mindemellett részletezőbb is sokkal. Uh nagyon köszönöm mégegyszer és mindeniknek a segítő jellegű hozzászólásokat.😊
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#54715584 #16835 üzenetére
Én is ugy tudom, főleg azért mert anno is megkérdeztem, es 'megkaptam' a magamét
Engem anno a dlna zavart meg...
Majd helyre tettek az itteni Urak.Más : elac 207.2.
Új szerelmem lett.
Eszméletlen, ez már egy élet érzés. Fantasztikusan tiszta, élethű, természetes hangzás.
Ha tudna kávét főzni es mosogatni, nő nem is kelleneNemir Ombe úr :
el fogsz karhozni
-
coleen
aktív tag
válasz
#54715584 #15577 üzenetére
Kaptam a Denonhoz egy Audyssey mikrofont, de még csak manuálisan állítgattam az erősítőn.
Most feljebb mertem tekerni kb. 45-50%-os hangerőre kicsit, úgy már volt vmennyi basszus, de általában 25-30%-on használnám.
Számomra az a furcsa, hogy bemegyek a MM-ba, ahol ki vannak rakva ilyen ájfón dokkolós "egybehangfalak" 100-150 ezer körül és azok olyan basszust adnak relatíve alacsony hangerőn is, hogy érzem a tüdőmben, pedig az üzletben nagy nyílt tér van.
A hazai áron min. 220 ezres hangcucc és egy 160 ezres erősítő kombójától legalább azt a szintet várnám. -
zsoika
addikt
válasz
#54715584 #15366 üzenetére
Még nem láttam az egyiket sem , de meglesem!
Nekem most az Oblivion a kedvencem.belu891003: Szívesen....de csak segítettem visszakeresni! Embe
VoidXs: Igen , tudom és igazad is van, csak gondoltam ez még olyan árban van, amit talán nem bán meg az ember ...még ha placebó is.
-
-
Joshi
titán
válasz
#54715584 #15003 üzenetére
Én is panelban lakom és így oldottam meg a reflexes subom elhelyezését, sajnos a panel nem éppen a jó akusztikájáról híres. A sub hátulja a faltól 17cm-re van, most egész jól szól minden. Quetz fórumtárs ajánlott egy képeket és hangelnyelő dekorációra szakosodott figurát az avx-ről, egyelőre még nem rendeltem semmit de mindenképpen fogok. Nem nagyon tudsz variálni ilyen kis szobában.
-
Formaster
addikt
válasz
#54715584 #14960 üzenetére
A TV-ben ki van kapcsolva minden képjavító funkció, valamint 0-ázva a kép/hang szinkronizálása.
Ne haragudj de már hogyne hallanád? Ha azt meghallod, hogy 20 centivel arréb van egy hangfal és emiatt elvész a dolby hatás, akkor hogyne fűzné össze az agyad, ha a kép 100ms-el később jön a hang után. Ha a film épp csak 24 fps, a TV akkor is másodpercenként 60x frissít, ergó 60 képkockát látsz minden secundumban, azaz 16ms-enként egyet. Ha 100ms a képkésés, akkor 6.25 képkockával jön később a kép a hangtól. Már hogyne vennéd észre
(egy szinkronos szövegnél nyilván nem, de ha egy poharat lecsapnak az asztalra és előbb koppan, mint leér, már írtó zavaró.)
Az 1ms-es válaszidejű monitoroknak sincs 10ms-nél alacsonyabb input lagja, ez a kettő teljesen különböző dolog. Az egyik a pixelek változásának sebessége, a másik pedig a panel képfeldolgozási gyorsasága.
-
embe
nagyúr
válasz
#54715584 #14866 üzenetére
Akkor majd azt is valami magas értékre állítom, és úgy meglesem.
BBéci: Ez a rutin.
Te csípőből mondod ezt.... Nekem meg erre jutott csak eszembe, hogy én ezt néztem még az elején, és nem kapcsolt be. De most melózok reggelig, így nem tudom magam leellenőrizni, majd csak holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BIOS frissítés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BMW topik
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest