- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajthabalazs
senior tag
Annyira nehéz kérdés, hogy mikor van szükség izolációra, mikor csillapításra, és mikor rögzítésre? Mikor szükséges, hogy a hangsugárzó a szobától függetlenül rezegjen szabadon, mikor hasznos, ha ezeket a rezgéseket tompítják, éz mikor jó, ha mereven van csatolva a padlóhoz?
Amikor a rezgés elnyelése a cél, miért nem teljes felületen csillapítják a dobozt, miért csak négy.pici gumitappanccsal, az allján.
Úgy tūnik, hogy a màrványlaptól a fémtüskén át a különbözõ rugalmasságú mùanyagokig össze vissza pakolnak az emberek mindent a hangsugárzók alá, akár több rétegben, különbözõ rétegrendben is. Aztàn behúzzák egy közös fogalom alà, és mûködésként megjelölik, hogy jótékony hatással van a rezgésekre.
Úgyhogy ha te tudod, hogy mi a mögöttes elmélet, ne szégyeldd megosztani, a helyett, hogy azt magyaràznád, miért nem.
-
lajthabalazs
senior tag
Hát persze hogy akkor van lezárva, amikor ki kellene fejteni, hogy a "jótékony", a "másként" pontosan mit takar: kisebb, vagy nagyobb csillapítást, valamilyen frekvencián csillapítást... És hogy ezt milyen hatásmechanizmuson keresztül éri el egy-egy konkrét eszköz. Mikor kell gumitalpat használni, és mikor tüskét. Pont ezzel kapcsolatban kezdeményeztem a beszélgetést, mert úgy tűnt, mintha a Hifisták nem lennének tisztában azzal, hogy a két eszköz teljesen másként működik, és ezért hibásan használnának egy szót, ami hangulatában inkább szigetelést jelent.
De ha neked tényleg a "jótékony" a tudományos magyarázat, akkor várok inkább itt a fórumon valakire, aki tudja is, miről beszél.
-
lajthabalazs
senior tag
Nem szeretek laikusan gondolkodni, mert akkor előkerülnek olyan kifejezések, mint a "rezgésekre jótékony hatást keltő anyag". Szóval nem ragaszkodok ahhoz, hogy laikusként beszéljünk. Persze csak ha képes vagy magasabb szinten is megnyilvánulni. Nyugodtan elmondhatod a tárgyterület nyelvén, hogy mi történik a rezgésekkel, ha nem tudom követni, szólok.
-
lajthabalazs
senior tag
Remek példák arra, hogy mekkora a képzavar.
Amiket írtál, az nem izolál, hanem éppen ellenkezőleg, összeköti a két testet. Ha két test egymáson stabilan áll, akkor együtt rezegnek. Persze ha az egyik test a ház, akkor a hangszóró lengő tömege nem sokat mozdít rajta, pont ezért használják a tüskéket.
Szóval a te - és ezek szerint a hifista többség - szóhasználatában az elcsatolás két ellentétes dolgot jelent: izoláció, ha erősítő alatti lengéscsillapított állványró van szó, és rögzítés, ha a hangsugárzó alatti tüskéről.
-
"Meg gondolom a gariztatáshoz vissza kell postáztatni etc az is pénz."
Igen, csak azt nem te fizeted. Úgy tudom úgy működik, hogy valami bónt vagy kódot küldenek, és azzal számodra ingyenesen feladható a csomag, az ő költségük lesz. Pontosan nem tudom a módját, nekem nem kellett postázni, de a szállítás vagy posta nem a te költséged. (De biztos van többféle mód és szokás, meg kell érdeklődni.)
-
"ha olyan terméket veszek kintről aminek van hazai forgalmazója akkor itthon nem lehet a garanciát érvényesíteni valahogy?"
Ne félj ennyire a kinti gariztatástól. Ha normális boltból veszed, akár banálisan egyszerű is lehet a kinti gariztatás. Többünknek is van nagyon jó tapasztalata német garanciális ügyintézéssel. (Kicsit nyomozni érdemes, hogy a konkrét kinti bolt, ahol vásárolni kívánsz "normálisnak" számít-e, mert nyilván ott is van szórás.
)
-
Nemir Ombe
addikt
Csak, hogy jól "megkeverjelek" itt van például ez is, ami (szerintem) még jobb mint az a Jamo, de ez csak külföldön ennyi, hazánkban jelentősen drágább. (bár a futár külföldről is házhoz hozza, így szinte tökmindegy hol is van) [link]
De mint BBéci is írta, pl. ez a Canton [link] kategóriákkal jobb, ugyanannyiért, de még ez a kisebb hsz-val szerelt is [link] lényegesen jobb és 100e alatt megáll (a hazai 260e Ft-os árral szemben). Ezek mellet én személy szerint nem nézegetnék Taga-t, JBL-t, Jamo-t vagy Klipsch-et, stb.
De a kifutó SVS-ek is jó áron vannak (szintén nem hazánkban), amíg lehet kapni belőlük.
Ja és ezek mindegyike új ár, mielőtt megint azt írnád, hogy "használtat ajánlgatok".
De továbbra is fenntartom, ha rám hallgatsz azt veszel amit akarsz, csak döntsd el, hogy "megerősítést" kérsz egy adott típusra vagy "ajánlásokat" jó(bb) szubokra.
(#7421) BBéci
Bocs a dobozkialakítás itt kicsit eltér, a többi azonos "csak". A 10-12 (nem a 110-112) szériáknál egyezik meg a doboz is teljesen. Jó hogy figyelsz a "részletekre" ....
-
Nemir Ombe
addikt
A félreértések elkerülése miatt: a Taga-t nem dicsértem, de a tsw-90/120 "az áráért jó hangot tud", ebből 2db többet ér, mint 2db pl. Platinum, ugyanazért az árért.(2db 130e vs 1db 130e) Továbbá a Jamo neked nem tetszik, de a Klipsch szóba került, elárulom tökugyanaz a sub csak mást írnak rá, az ajánlott Jamo az R 112-es Klipsch ikertesója, csak cca fele annyiért (éppen akciós).
Szóval először körbe kellene nézned/hallgatóznod és nem csak az "elfogult" (nekem is ilyen van) válaszokra (és a tesztbe bújtatott PR cikkekre) alapozva válogatnod. Tudom, hogy nem egyszerű, de ha nem tudsz személyesen utánajárni (meghallgatni), akkor bármennyire is ajánlják bárhol, az még "zsákbamacska" lesz. És ha már a listaáraknál tartunk (mint korábban valaki említette, mint összehasonlítási alapot), akkor abban biztos lehetsz, hogy egy 200-250e Ft listaárú szub, (még ha most féláron is adják) biztosan jobban fog szólni, mint egy 120-130e Ft listaárú, amit most is annyiért adnak, írjanak bármilyen szépeket is róla a tesztekben.
-
Nemir Ombe
addikt
Ha szerinted (és a tesztek alapján) az ES a legjobb vétel a 130e-es ársávban,akkor vegyél olyat. Felesleges ezen tovább ragódni,mint írtad nem lesz lehetőséged több szubot meghallgatni,igy nem lesz releváns összehasonlítási alapod sem.
Csak akkor ne úgy kérj tanácsot/véleményt/ötletet,hogy mi az,ami legalább olyan jó jelenleg azonos áron,mint az ES,hanem úgy hogy érdemes e ES szubot venni vagy sem,más szuboktòl függetlenül. Így értelmet nyernének a kérdéseid/vàlaszaid.
-
Nemir Ombe
addikt
Nem lehúzva lett az a sub, csak jelenleg (a jelenlegi áráért) jóval jobbat lehet venni. Amíg 50-60e volt az "akciós ára" megérte, jelenleg nem éri meg. Mit nem értesz ezen?
Amúgy meg nem mindegy ki mit mond róla, Te pont nem ilyet akarsz venni, csak valami mást ami legalább így szól és ilyen árban van.
"Subwoofert keresek ami árértékben hasonloan jo mint az Es250 volt"
-
Nemir Ombe
addikt
Annál a JBl-nél nem nehéz jobbnak lenni, mint írtam korábban is. Egy ismerősnél is ilyen Taga-ra esett a választás, de inkább a Taga Harmony TSW 120-ból lett 2db, annyira nem volt hangban különbség csak árban (de ott jelentős), így inkább 2 "olcsóbb" Taga lett 1 "drágább" Taga helyett. Olcsó szubnak teljesen jó, de 100e+ Ft-ot nem ér.
Azt nem értem, hogy "jobb" szubot kerestél/keresel, akkor miért ilyeneket nézegetsz, a korábban linkeltek, a Jamo és a mások által említettek is több kategóriával jobbak ezeknél és árban kb. ugyanott vannak, mivel féláron vannak akcióban. Ilyen akciós árak mellett felesleges olcsó, belépő kategóriát nézni, az minden szempontól csak rosszabb lesz.
-
lajthabalazs
senior tag
Azt nem értjük, hogy ha te nem csak hogy pont olyan hangfalat szeretnél, pont annyiért, mint a JBL ES250, de még - a hozzászólásod alapján - akár konkrét modell is megfelelne, akkor miért nem veszed meg?
-
eldorado8
csendes újonc
Köszi nézegettem már Taga szetteket is, de sok infót/véleményt nem találtam róluk így továbléptem a márkán.. Elhoztam a Jbl szettet kezdésnek, na most vagyok bajba a kábelezéssel..mit mivel hova?? Próbálok pár képet feltenni. Kábeleket nem nagyon kaptam holnap mehetek vásárolni ha kapok egy kis helpet . (Sam led tv- xbox360- Yamaha rx-v457- jbl scs178 5.1 szett) Az nem gond hogy a hangfalaknak 4ohm, az erősítőn pedig a front 4-8ohm de a többinél center/surround 6-8ohm van megadva..?
-
törölt tag
Így van..
Bár vannak egyéni jegyek, és nem lehet előre mondani mert mindenkinek más a kedvence vagy a háklija. Pl a jbl erősen tulzó magasai sokaknak fel se tünik míg mást irritál vagy a polk elsőre bizony lomha de bejáratástól annyit finomodik hogy rá sem ismerni eredeti hangjára -feltéve ha valaki megvételkor és rá kb 200 órányi üzemórával később hallgatja. Kis túlzással ez a jbl-re is igaz. Valamint mélykezelésük is eltér, van akinek feltünik és van akinek nem.
Pl voltam egy helyen ahol volt taga, jamo dali C és polk tsx. volt egy klip az egyik müholdas csatornán felvették HDR-re. Marantz és pioneer volt a kiválasztott kb egy kategória, konklúzió: marantzal nem sziszegett a dali és polk, míg pionerrel a polk egyedül, többi kiválasztással bántóan szinezett sziszegett mélyek pedig önállóan csak marantz polk felállással voltunk maradéktalanul elégedettek de teljes mozihangzás jamo-pioneer és marantz-polk formációvan jött be nekem és a tulajnak, tulajnak volt ahol eltérő véleméynünk volt de ezek amit leirtam ez nagyjából közös megállapitás volt, igy ő is én is marantz-polk párost tettük nyerőre -és a tulaj azt vette meg. -
Karel666
tag
Az a Heco szett tetszetős cucc! Főleg, ha hihetünk ennek a tesztnek:
http://www.sztereomagazin.hu/heco+victa+prime+702++barkit+padlora+kuld.html
Azt nem mondtam, hogy nem muszáj rögtön vennem, mert most is van hangfalam(wharfedale zaldek), attól vmi jobbat szeretnék és csalódás se érjen.... -
borg25
senior tag
Köszönöm a választ!
Lenne még egy kérdésem:
Ezek közül melyiket ajánlanád? Vagy még nézelődjek?KL 2,5T OFC Hangszóróvezeték, 2 x 2,5 mm2, transzparens, 428Ft/m
http://www.hestore.hu/prod_10031862.htmlInakustik Atmosphair Prémium 2x1.5mm2 hangfalkábel most pont akciós 450Ft/m
http://www.av-shop.hu/cikkek/reszletes/1/inakustikpremiumatmosphair1.5mm_Inakustik_Atmosphair_Premium_2x1.5mm2__hangfalkabel.html -
Karel666
tag
Értem, de mint írtam, inkább használtat szeretnék! Jobb ár/érték arány miatt!
Ugye 200k-ért használtból talán jobbat kapok, mint 1 arena szett.
Ezért kérdeztem, hogy mik azok a bevált, kiforrott típusok, amik 5-10 éve voltak újak!
pl: 10 évvel ezelőtti 250-300k-s szettet megvennék 100-150-ért
Tehát akkor a Dalin kívül miket keresgéljek? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Fotó állvány eladó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest