- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
dingo-htc se
tag
válasz
tylerddd #85700 üzenetére
Szerintem jó választás. Nekem még a kube 2 van, de rengeti a szobát az is. Nagyon szeretem. Pontos, feszes.
Nézz használtan 2 darabot 300k körül lehet találnál Kef Kube 8b-t.
Dali, Polk esetleg Klipsch is jó lehet.
SVS SB-1000 , 560€ Amazonon kb. 230k. Bár nem tudom a pro mennyivel tud többet, de jóval drágább. -
hunspikey
őstag
válasz
tylerddd #85687 üzenetére
Én totál kezdő vagyok, de a hallásom nem az mivel foglalkoztam zenéléssel. Én kényelmi okokból az SVS100 pro-t választottam, szerintem a HomeMovie-s srácokkal lehet alkudozni pont beleférnél a 300-ba. Ez a láda rettenetesen kényelmes ha felváltva kell zenéhez és mozihoz is láda, mivel lehet profilt váltani ami viszi magával a hangerőt, a különféle szoba korrekciós frekvenciákat illetve az alsó adott esetben káros freki vágást is (meg igazából minden egyebet de nyilván a fázist meg egyebeket nem kell tekerni). 3 profilt lehet konfigurálni, - szerintem iszonyú jó, hogy lehet váltani egy telefonos appal egy gombnyomással. És emelett szerintem nagyon szép precíz igazi zenei hangja van. Kb reálisan 28 hz-ig megy le, szóval földrendést nem tud csinálni, bár nálam remeg az ágy egy-két film alatt... Ha jól láttam a teszteken is szépen szerepel.
-
I'am Dony
őstag
válasz
tylerddd #85687 üzenetére
Egyértelmüen 1 db. Az indoka pedig az, hogy 150 ért már nem kapni elfogadható szubot használtan sem. Inkább legyen egy "normálisabb" mint két bóvli vacak ami csak puffog.
Ha nem lenne szigorú az ármegkötés, akkor 2 db-ot javasoltam volna, mert egyébként csak elönye van. -
zsolesz7503
tag
válasz
tylerddd #11724 üzenetére
Hát ha egyszer meglesz a pénz a cuccra kíváncsi leszek milyen minőségbeli változást fog hozni. Nekem is megfelelt a Logitech de hát el kellett adjam és mivel imádok filmet nézni és nem dvd vagy xvid formátumban hanem inkább mkv vagy m2ts-ben oda nem lenne rossz rendes cuccot beszerezni gondolom lesz változás és még a hangkártya is kérdéses mert azon is sok múlik azt is cserélnem kell.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #10259 üzenetére
Én ugy vagyok vele, hogy TV-t olyan gyártótól szeretek venni, aki gyárt panelt is és nem "csak" veszi.
.... de lehet ez csak az én hülyeségem.
De a régi "nagy" TV-s nevek (Sony, Panasonic, Thomson, Grundig, Philips, stb) a crt majd a plazma "kifutása" után mélyrepülésbe kezdtek a "TV piacon" és semmivel nem jobbak (max drágábbak) mint a jelenlegi "tömeggyártók", akik azért szép csendben átvették a TV (és a mobil) piacot (is).
-
fehér_ember
addikt
válasz
tylerddd #10152 üzenetére
Biztos sok fontosabb javítani való dolog van nálad is, mint a felvázolt polcba helyezett centersugárzó.
Nagyon sokan boldogok lennénk, ha egy ilyen dolgot kihallanánk a rendszerünkön. Szerintem ne tulajdoníts ennek túl nagy jelentőséget, annyit elég ha megteszel ez ügyben, hogy annyira előrehúzod hogy a hangszórók egyvonalba vagy akár kijjebb legyenek mint a polc széle
De ha azt akarod hogy a nagyok ne csesztessenek érte, akkor külön hangsugárzó állványra helyezed; ahogy a nagykönyvben le van írva. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
tylerddd #10016 üzenetére
nem az a baj hogy nem tudom megoldani, de ismerem magam, és amikor én otthon vagyok, mindig megy valami a tévében, és soha nem a tévé adás az ami épp megy
egy két pillanat alatt meg tudom oldani, de ha reggel felkelek, nekem az az első és este ha lefekszem, akkor a sleep funkció az utolsó ami kikapcsolja a rendszerem. és mint írtam, nagyon a végletek embere vagyok, így a proji száz százalék hogy egész nap menni fog. és akkor egész nap be kell sötétítenem a nagy szobát
és nem akarok már ennél sötétebb lenni
de végig gondolom alaposan, mi lenne a járható út nekem.
lehet maradna a tévé ami most van, filmezni, meg lenne egy proji + vászon kombómás: szub kérdés, mindenkihez.
használtan milyen szubot javasolnátok a jelenlegi hangfalam és erősítőm (lásd adatlapom) mellé?
80-100 ezer körül lehetne kapni normálisat?
vagy gyűjtögessek még? -
zsolesz7503
tag
válasz
tylerddd #9604 üzenetére
Hát igen itt is van min hallgatni csak öcsém nyúz hogy kéri vissza a szettet. Szóval ha lehet egyszerre akarom letudni a dolgot ez a Wharfedale szett jónak tűnik az árában gondolom a Logitech Z906-nál is jobb sokkal. Előbb persze elmegyek meghallgatom személyesen aztán ráérek meditálni. Persze addig is gyüjtök infókat.
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #9585 üzenetére
Közben nézelődtem, a 3db jack képes vinni valódi 5.1-et, "fejenként két csatornát", így a külső hangkártyás módszer megoldást jelenthet PC esetén.
A tévéről (és PC+külső hangkártya kivételével más eszközről sem) viszont azt mondom, h nem tudsz rendes 5.1-et kicsalogatni ezzel a Logitech szettel, a már említett problémák miatt. Elvileg van a hangfalszetthez egy ilyen átalakító, ezzel a tévé füles kimenetére rá tudsz csatlakozni, bár ez elég gyatra hangminőséget tud produkálni, ha nem lehet állítani a kimenet típusát. Nem tudom, h a te tévéd mikori, mit tud ilyen szinten, de nálam lehet állítani a 3,5jack kimenetet fülhallgató/hangkimenet/subwoofer módba. Esetleg ha létezne olyan konverter, amin egyik felől optikai bemenet, a másik oldalon 3db jack kimenet van, kb. mint a külső hangkártyán, amit linkeltél.
-
törölt tag
válasz
tylerddd #9510 üzenetére
"átlag user fogalomtárában a házimozi, a kompakt rendszereket takarja, mert a marketing ezt oltotta az agyukba."
Ez valóban így van,
és itt a "Marketing" szó a lényeg, ezzel meg is válaszoltad magadnak a kérdést, hogy a kereskedelmi marketing hívja így őket, de szakmai szempontokat figyelembe véve köszönő viszonyban sincs azzal a házimozival amit eme fórum berkein belül boncolgatunk.
.
Mert hát ha mi is a valós házimozi (nevezzük így)?!
Pont a minap olvastam egy cikket, hogy a jó házimozi élmény, és a hangzás ott kezdődik ami már önmagában okoz egy plusz élvezeti faktort. Tehát egy adott film, játék, zene stb.. többé válik egy adott rendszeren. Ehhez viszont jó hangleképzés, részletezés, és némileg élethű hangok kellenek, ami az említett 200-250e alatti áron nem kivitelezhető.és ez is még a legalacsonyabb szint. Akár tetszik akár nem ez tény!
Természetesen a "marketing házimozik" nyomokban sem képesek a fent említett alapkövetelmények megteremtésére.
Ezért kár is vitázni innentől kezdve bármin is.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9501 üzenetére
"Ne magadból akarj már minden áron kiindulni!"
Akkor mi alapján ajánljak bármit is, a Te véleményed alapján!!??
"Mondhattam volna 30k-t is a telefonra ..."
De mégsem azt
mondtadírtad!! Ha már Te sem igazodsz ki azon amit írsz, akkor másoktól miért várod ezt el!!??..... és én itt személy szerint ezt le is zárnám, de ha Te úgy gondolod tudsz érdemben hozzátenni még valamit, akkor folytasd nyugodtan.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9494 üzenetére
"80k-ért szeretne telefont, akkor ebből a szegmensből ajánlom neki a legjobb lehetőséget"
Ha már a hülye példáknál tartunk ..... 80k-t (vagy akár 2-300k-t) szinte senki nem sokall egy mobilért, elfogadják az emberek azt is, hogy egy "normálisabb" TV 150-200k-tól indul, akkor miért akarnak (főként újonnan) 30-40k-ért házimozit venni?! (költői kérdés, kéretik nem válaszolni rá)
Ez nem "szint", hanem józan paraszti ész kérdése lenne.
(de "rágjátok" csak tovább nyugodtan a "témát" .....
)
-
BBéci
legenda
válasz
tylerddd #9491 üzenetére
Akinek kevés pénze van, nem autóval jár, hanem a tömegközlekedést veszi igénybe, rosszabb esetben gyalogol. És nem sértődik meg, ha felvilágosítják, hogy egy BKV havibérlet áráért nem kap autót.
Azt sem értem, miért kell más nevében, más helyett okoskodni? A kérdező azóta sem írt egy sort sem, de egyesek fél napja vitatkoznak a megjelent válaszokon, ahelyett, hogy konkrét tippeket adtak volna.
-
BBéci
legenda
válasz
tylerddd #9482 üzenetére
Borzasztó sértettség, indulat süt a szavaidból, plusz téves következtetéseket vonsz le a jóindulatú tanácsokból.
A 35000 forintos fejhallgató ajánlása egyenlő azzal, hogy forduljon föl?
Tudomásul kell venni, hogy a belépő házimozi rendszerek sem olcsóak, többen, többször leírták, hogy új árakkal számolva 200-250000 forintba kerül az, ami kiérdemli ezt a megnevezést.
Amikor házimoziról beszélünk, nem a TV hangszóróihoz viszonyítunk! Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor mindenki számára hasznosabb lenne, ha nem szólnál a témához, csak olvasnál és információkat gyűjtenél! Ami persze gyakorlati tapasztalatok nélkül nagyon keveset ér.
Ne vedd egy kalap alá a hangprojektorokat és a soundbarokat, mert két külön termékcsoport! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9482 üzenetére
“Az olyanok, akik 35k-t szánnak erre, azok forduljanak föl?!”
Nem,ne “forduljanak föl”, csak jó ha tisztában vannak azzal,hogy 35k pl. egy családi “vidámparklátogatás” kerete egy szombati napon,nem egy házimozié.
(mellesleg külön tetszett ahogy beépítetted a hsz-be a “hamarosan eladó” 906-ot
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9462 üzenetére
Szerintem nézz utána, hogy egy (normálisabb) AVR mit állít mikrofonos méréskor és mit tudsz mérni a mobiloddal. Addig ezt teljesen felesleges folytatni.....
"meg kell hallgatni és ami neked tetszik"
Ezzel kapcsolatban meg olvass vissza kérlek, hogy ne legyenek ilyen "fogalomzavarok" a "neked mi tetszikkel" kapcsolatban.... és sz@r hang, attól még sz@r marad, még ha esetleg tetszik is valakinek, lehet hogy előtte még sz@rabbat hallgatott.
(#9463) Cry0:
Ennyiért valóban inkább egy soundbar-t (egy hangprojektorra azért kevés lenne ez a keret) a Yamaha Yas-101, JBL SB 200 elég elfogadható hangot (megfelelő körülmények között térhangot is) produkál, használtan simán beleférnek a keretedben. A többi, újonnan 20-40e-es "soundbar-t" viszont felejtsd el.
(vagy ha "szólóban" mozizol, akkor egy jobb füles is jó lehet)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9456 üzenetére
“miért evidens, h a bemérőmikrofonos beállítás korrekt hangképet ad?!”
Nem biztos,hogy (teljesen) “korrekt hangképet ad”, de ezt legalább arra találták ki,hardevestől-szoftverestől (igaz ezzel is érdemes több mérést végezni egymás után normálisan elhelyezett mikrofonnal, majd lehet korrigálni az “akusztikai anomáliákat”) ellenben a mobilok mikrofonjával (ami nem erre van kitalálva),továbbá az android-ra megirt app-al,amit ugye nem csak a telefon hardveres részei korlátoznak (mikrofon), hanem maga az “android” is.
De természetesen ha neked és a fórumtársaidnak a (csak) telefonos mérés jobban bejön,akkor használjátok azt, de ettől még ne biztassatok senkit arra,hogy igy tegyen.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9452 üzenetére
“és egyáltalán nem használják a bemérőmikrofont”
Akkor gratulálok nekik,mivel (főként az újabb modellek) nem csak “hangerőkülönbségeket” állitanak,hanem sok egyéb mást is.
(nem beszélve a mobiltelefonok mikrofonjainál a “beépített” zajszűrésről és beszédhang-érthetőség növelésről,ami szintén nem segíti a pontos mérést,de hát a mai világban mindent mobil app-okkat kell csinálni,csak mert vannak
)
-
Aurig@
őstag
válasz
tylerddd #9224 üzenetére
A saját tapasztalatnak! Hasonlóképpen jártam a TV-vel is. (Nem írok típust és gyártót, az nem lényeges.)
A gyártó oldalán egy hangyaf@sznyi bekezdés sem volt arról, hogy van a készülékben beépített Bluetooth. Erre is magamtól kellett rájönni. Filmnézés közben feldobott egy ablakot, hogy "XY típusú telefon szeretne Bluetooth-on keresztül kapcsolódni az Ön készülékéhez. Engedélyezi vagy sem?"
Megnéztem a kezelési leírását és abban benne volt, hogy a készülékben beépített Bluetooth van. De olyan apró betűvel, hogy először észre sem vettem. Olyan, mintha lábjegyzet lett volna.Hát ezért nem hiszek a gyártók oldalának. Ezen kívül még találkoztam több, más dologgal is, ami hasonló volt. Nem említették sehol, mégis funkciója volt a készüléknek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9224 üzenetére
Pl. a szemednek és a fülednek (ezért is(!) tanácsolják a legtöbben,hogy menj el nézd/hallgasd meg,ne csak az adatlapokat nézegesd a neten) a gyártó(k) weboldalát is emberek készítik/töltik fel,ők is tévedhetnek/hagyhatnak ki infókat,ráadásul az eredeti nyelvről készült fordításokat is emberek készítik,az sem biztos,hogy ők nem tévednek.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9171 üzenetére
"sokféle hasznos szolgáltatást használni (mondjuk Spotify, telefonos app stb."
Olvasd már el kérlek, hogy mit és mire írtam. Kösz.
".... vagy rámasolod a zenéidet egy pendrive-ra,bedugod az erősítőbe,letöltöd az avr app-ját és a telefonodon keresztül ugyanugy kezeled,mint a telón lévő zenéid csak így a jelnek nem kell +2 eszközön (meg még a “levegőn”) is átmennie."
-
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
tylerddd #9171 üzenetére
Én ezeket az extra funkciókat inkább kiszervezem egy külső dobozba, akár RPi, akár dedikált média-lejátszó, olcsón és flexibilisen meg lehet kapni azt, amit az erősítőgyártók keservesen szenvednek bele a dobozokba, gyakran csak azért, hogy kipipálhassanak még egy szolgáltatást.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #9154 üzenetére
.... vagy rámasolod a zenéidet egy pendrive-ra,bedugod az erősítőbe,letöltöd az avr app-ját és a telefonodon keresztül ugyanugy kezeled,mint a telón lévő zenéid csak így a jelnek nem kell +2 eszközön (meg még a “levegőn”) is átmennie.
(tudom,hogy macerásabb pluszba másolgatni a zenéket,meg a pendrive is plusz pénzbe kerül,de igy pl. flac,wav,stb formátumokat is tudsz hallgatni,amit pl. sok teló nem is kezel,de persze csak ha olyan erősítőt veszel ami tudja ezeket és természetesen akkor,ha igényled a jobb minőséget)
-
Norbi 72
veterán
válasz
tylerddd #9022 üzenetére
De ha nem lesz,az új ára sem vészes,szvsz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
tylerddd #8968 üzenetére
Hát az tényleg gáz,ahogy BBéci mondja.
Keress 330-as párt,és 150-es centert használtan.
Ritka,de szokott lenni.
(#8978) croma84
Kicsit több,de 924-es 95-ért jó vétel,szvsz.
-
BBéci
legenda
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #8963 üzenetére
Egy “normál 5.1+avr belépőszett” jelenlegi (új) árakon 400e Ft + körül indul,ami ez alatt van az (hang)minőségben kb. a Harman szettek szintjét tudja,csak nagyobb/látványosabb dobozokban. Ezért számít “viszonylag jó” belépő szettnek a HK az áráért, egy átlag felhasználonak.
Az hogy mi mennyire tartja az árát,arról csak annyit,hogy az ilyen kisebb/olcsóbb szetteken kevesebb a bukó,mint a drágábban vásároltakon és az olcsóbbakra általában előbb is lehet vevőt találni,ha eladósorba kerülnek.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
tylerddd #7143 üzenetére
A lenyűgöző térhatás tényleg szabadon használható és értelmezhető. Emlékszem amikor a szüleim megvették az első 5.1-es rendszert, addig a TV mono (régi CRT TV, lehet hogy csak nagyon közel voltak a hangszórók) hangján szóltak a filmek. Hát tényleg lenyűgöző volt, volt benne mély, szólt jobbról, szólt balról, szólt hátulról. Amikor robban valami beleremegett a vitrin... Aztán észrevette az ember a HiFi-hez képest a torzítást, a dobozos beszédhangot, és most valahol a pincében porosodik a készlet.
-
junkpod
veterán
válasz
tylerddd #7113 üzenetére
10 éve használtan vettem egy Sony prologic-os erősítőt 30-ert és 40-ert egy "eltac" nevű 5.0 hangszóró szettet mm-ben. Nem mondanám, hogy ez volt a csúcs, de elemenként fejleszthető rendszer volt, a Logitech pedig ugyanolyan zsákutca mint a géniusz, az egészet egyben kell cserélni (kidobni) ha fejleszteni akarsz később. Szerinted mennyiért tudod eladni a használt Logitech rendszert, 20k?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest