- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
eL Geri
őstag
válasz
jézusom #85340 üzenetére
Előre is köszi srácok!
Szerintem értek hozzá, de nem minden úgy megy, ahogy szerintem kellene.
Az Xbox Series X egyenesen a Denon 1800-ra van kötve. Dolby app fent, ahhoz a liszensz megvéve, de az csak fejhallgatóhoz kell.
Én eddig a hangbeállításoknál a Dolby Atmos for Home Theater-t állítottam be. Ezzel a Dolby Atmos játékok, Apple TV+ (ahol minden tartalom Atmos) és a HBO Max Atmos-os tartalmai csodásan mennek.
De amikor nem Atmos a tartalom, akkor ezen beállítás mellett csak sztereó jön, amit az erősítő felkever Dolby Surround-ra… de az nem a gyári 5.1, még ha az rendelkezésre is állna. Dolby Digital-t csak akkor kapok, ha az Xbox hangbeállításban átteszem Dolby Digitalra… de ezt most mindig kézzel kellene csinálnom?Van még az audio passthrough beállítási lehetőség is, de az pl. Max esetében nagyon durván lehalkítja az egészet, használhatatlan. Illetve ez játékoknál nem releváns (csak média app-okra).
Van még az 5.1 / 7.1 uncompressed lehetőség, de ott meg nem látom az erősítő kijelzőjén, hogy mi is lett az eredmény. Ez nem szimpatikus nekem.
A kérdés: milyen audio beállítással használjátok?
-
-
trog
tag
válasz
jézusom #70390 üzenetére
Sajnos nem volt elérhető egyik sem az említettekből, találtam most egy ilyet amivel megoldódhatna a probléma, egyedül az lenne a kérdésem, hogy látszólag másfajta az aljzat, ennek ellenére rákapcsolhatóak-e a sima kábelpárok a hangszórókból, amikben csak egyetlen vékony drót megy, vagy kell-e még hozzá valami másfajta dugó, mert úgy látom ezen nem pont az a gomblenyomós-bedugós-csíptetős verzió van, mint ami sok másik erősítőn.
[link] -
guppy_83
tag
-
-
trog
tag
válasz
jézusom #70366 üzenetére
Nem kell copy pastelni, kijelölöd és jobb klikk, ugrás
, de amúgy igazad van, remélem így megfelel a link beszúrás. Első kommentem volt a fórumon, mint látható semmi hozzáértésem a témához, ezért kértem a segítséget.
Ezt a szetet vettem meg, a képeken látható elemekkel:
[link] -
-
fehér_ember
addikt
válasz
jézusom #44692 üzenetére
Lehet a másik fejes sokkal könnyebben hajtható volt. Ha lehet akkor inkább a mini hifibe dugd.
Nincs hm erősítőd amibe bevihetnéd optikain a tv hangját? A fejesedet meg a hm erősítőbe csatlakoztatnád.
Ja, vagy úgy, egyszerre kell szólniuk; akkor ezt benéztem és az előzőek kihúzva.
Valami nagyon olcsó fejeserősítőről a a fórumán érdeklődj.
Tévén a hangerőt próbáltad feljebb venni? Minden rendesen össze van dugva (tövig tolva)? -
arcitec
addikt
válasz
jézusom #15233 üzenetére
Jól látod, a 7 csatornát felhasználhatod "hagyományos" elrendezésben 7.2 vagy 5.2.2 , 1 pár hátsó surround és 1 pár Atmos. De csak valamelyik egyik elrendezés mehet egy időben.Válaszd az Atmost felállást, mert 5.1 ből is tud csinálni kvázi Atmost, ezek rendre Neural:X illetve Dolby Surround módok (ez nem keverendő magával a hangzás elnevezéssel - nem szerencsés a neve). pl adott egy DTS 5.1 film és ha van emelet jelent benne és járkálnak fent, tökéletesen meg tudja hajtani az Atmos hangszórókat, mintha DTS:X lenne. Ilyen fim, igaz csak egy jelent erejéig (de nagyon hatásos) : [link] - (Természetesen az igazi Atmos hangzáshoz, a hangszórókat a Dolby ajánlást figyelembe véve a plafonra kell felépíteni.).
-
fehér_ember
addikt
válasz
jézusom #3890 üzenetére
Jesszus. Mi az érdekes?
HTR-2067 Owner's Manual 64. oldal, Specifications.
Azt kell nézni, nem a boltoknak az idióta kiírásait.Igen tudnia kell, van akinek a felkonvertálás is fontos de nem is ez a lényeg, hanem az hogy még a Full HD esetén 1920x1080 azaz 2073600 pixel információit kell átengedni a hdmi csatlakozókon, kábeleken, addig 4k esetében 4096x2160 azaz több mint 4-szer annyit és ehhez még hozzájönnek a "tömörítetlen" hangsávok + egyéb apróságok; Magyarán a megnövekedett sávszélesség miatt van szükség 4k-s erősítőre, akkor is ha csak átengedésre használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest