- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #19398 üzenetére
Gonosz vagy, mert nem a konkrét kérdésemre válaszoltál!
Értem a válaszod, el is fogadom, de most akkor a konkrét kérdésre IS válaszolj!
-
-
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #19395 üzenetére
Ha a menet tönkre is menne, dugni még tudsz.
Őszintén mondd meg, vennél csíptetőset, ha picivel drágábban vehetnél tekerős/dugósat is, ugyanazon erősítőt feltételezve?
-
Nemir Ombe
addikt
A tekerősnél meg ha, tönkrevágod a menetet vagy kitágítod a dugó helyét, akkor ugyanígy járhatsz....
.... tönkretenni bármit lehet ....
1.5-2.5-es kábelhez teljesen jó a csiptetős és ha nem azzal szórakozol egész nap, hogy "csiptetsz", akkor nem valószínű, hogy megadja magát .... de mindenki olyat vegyen ami "megnyugtatja", más jelentősége tényleg nincs ebben a kategóriában ....
-
törölt tag
Közben ha már azon az oldalon jártam, találtam ilyen hangfaltartót: [link]
Találkozott már valaki ezzel? Tapasztalat?
Hátsókhoz pont jó lenne a falra, mert akkor feljebb tehetném őket. De egyelőre kicsinek tűnik az a 86mm szerelési hely. Vagy jól látom, hogy a sok csavar azt jelenti, hogy 2-3 részre is szétszedhető? -
WP14
őstag
válasz
Nemir Ombe #19385 üzenetére
Szerintem, annyi jelentősége azért van, hogy a csíptetősnél, ha eltörik a "minőségi" rúgó, akkor nehezen rögzíthetővé válik a hangdoboz vezetéke.
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #19385 üzenetére
Úgy tudtam, hogy a csíptetős kevésbé stabil megoldás, mint a csavarós. De akkor lehet rosszul tudtam, de valamiért ez volt a fejemben.
(#19387) ELACielvtárs Teeee...te inkább add el a mélynyomódat nekem.
-
zkosaras
aktív tag
válasz
#54715584 #19381 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a véleményedet!
Valójában már a Yamaha felé hajlottam, úgy volt, hogy meg is rendelem, de addigra elvitték az összeset (2db-ot) a extremeaudio.hu-ról
Amúgy a csíptetős kábelcsatlakozó már gáz manapság? Ha lehet inkább kerüljem az ilyen eszközöket?
-
törölt tag
válasz
zkosaras #19375 üzenetére
Csak hogy elbizonytalanítsalak én is téged:
Nekem a Denon van és amire kell, arra bőven jó.
Ugyanakkor amikor vásároltam én is egy másik Yamahával szemeztem. Amit te írtál, abban annyiban gondolkoznék el mégis csak, hogy nem csíptetős a kábelcsatlakoztató és szerintem egyébként baromi dögös designja van a Yamaháknak.
De ha tényleg nincsen nagy különbség a 2 között, lehet a csatlakozók miatt most a Yamahán még jobban elgondolkoznék.A Denonnal egyébként nagyon elégedett vagyok, nálam a PC, médialejátszó, STB van rácsatlakoztatva és még van bőven szabad HDMI csatlakozóm. Ezekre tökéletesen megfelel.
De ahogy látom te már döntöttél fejben a Denon mellett.
-
zsoika
addikt
válasz
zkosaras #19375 üzenetére
Az x520 vs 4069 -ból szerintem a yamaha jön ki győztesen, bár mondom Én sem használom a hálozati funkciókat(egyelőre). Az az Onkyo (pláne külföldről) megér annyit...Nemirnek igaza van a 7.1 és a 2 zóna többet jelent( mondjuk ez is relatiív mert amikor nekem ilyenem volt akkor sem használtam a 7.1 -et és a 2.zonát csak 5.1 -et).
Na mostmár 3db ajánlott erősítőből választhatsz.
Gondold át milyen szolgáltatásokra, rendszerte van szükséged és válassz!Nemir: Az Alza ha jól tudom külföldi székhelyű . Barátom már vett tőlük vga-t és nem volt gond. Egy esetleges gariztatásnál derülne csak ki, hogy milyen is valójában.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Steady74 #19376 üzenetére
Én egy ilyet vettem múlt héten, nagyon jó cucc és jobban néz ki, mint a képeken.
Elég egyszerű az összeszerelése, 2 óra alatt összeraktam, minőségi anyagokból van. 70inch-es tv a max, amit bír...és nem utolsó sorban, verhetetlen ára van, 40 ezer környékén adják. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Steady74 #19376 üzenetére
400e-es keretből én lehet rendelnék pl. ebből 4-et [link] + ebből 1-et [link] a kábelezés viszont igy + lenne (ha nem tudsz alkudni egy kicsit), de a "népszerű német webshopokban" pl. Canton Chrono SLS de esetenkén akár Vento állvanyos dobozok + center is kihozható kábelezéssel együtt ennyiből ....
Jeni:
"LAN és wifi hiánya nélkül"
Ebben az esetben pont elérhetők lennének ....
Mellesleg én pont az Atmos és a 2. zóna miatt választanám az Onkyo-t ennyiért, a hálózatos dolgok jók, de könnyebben pótolhatók, mint az Atmos vagy + 2 csatorna .... hangminőségről itt amúgy is felesleges beszélni, 30e-el olcsóbban meg teljesen mindegy, hogy fekete vs ezüst .... szerintem .... de mint írtam "amelyik tetszik az a legjobb váladztás" .....
-
jeni
félisten
válasz
Nemir Ombe #19374 üzenetére
Nagyon faja annyiért egy 7.1 Onkyo feketében.
Ezt a modellt adta a Media Markt de csak ezüstben volt akciós annyiért!
Igaz ebben csak Dolby Atmos van. A DTS -X az nincs is benne,utólag sem lesz hozzá. A netes szolgáltatások ezen nem elérhetőek LAN és wifi hiánya nélkül. Ami pozitív benne az Atmos és a 7.1 erősítés.
Feketében továbbra is 130000 Ft a hülye azért nem vagyok boltban. -
Steady74
addikt
Milyen állványos hangsugárzókat+centert ajánlanátok cirka 20nm-es nappaliba 5.0 elrendezéshez (sub már van), célár kábelezéssel együtt 400 ef Ft. Új és használt, külföldi beszerzési forrás is lehet. 70%mozi vagy rádió/konzol, 30% zene (rock). Első körben Polk RTi A3+A1+CSi A4-et néztem ki, és hallgattam meg. Marantz SR7011/7012 lesz az erősítő attól függően mikor veszem meg. Az idő nem sürget.
TV alá milyen ízléses, minimalista szekrényt/állványt ajánlanátok? Set top box, xbox, mediaplayer, centersugárzó, erősítő menne rá.
Köszi
-
zkosaras
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #19374 üzenetére
Köszi az ajánlásokat!
"ebben az (ár)kategóriában azt érdemes venni, ami szolgáltatásban megfelel, kinézetre jobban tetszik és amelyik márkanév "jobban cseng", felesleges tovább agyalni rajtuk"
Szolgáltatásban nekem a 100k alatti is bőven megfelel. Kinézetre a DENON AVR-X 520 BT jobban tetszik, a YAMAHA HTR-4069 szinte ugyanennyiért viszont többet nyújt. Amúgy nekem mindkettő név elég jól cseng, de nem vagyok szakértő.
Ez az extremeaudio.hu mennyire megbízható bolt? rendeltetek már innen?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
zsoika #19373 üzenetére
Én ez esetben lehet inkább ezen [link] (ha külföd) gondolkodnél el (de van itthon is nem sokkal többért [link] bár őket nem ismerem) "jövőbiztosság szempontjából", a netes funkciók meg egyszerűen pótolhatók egy "okostvvel" vagy egy párezres "médiapléjerrel" is (ebben a kategóriában a beépitettek sem komolyabbak ennél) .... mellesleg meg ebben az (ár)kategóriában azt érdemes venni, ami szolgáltatásban megfelel, kinézetre jobban tetszik és amelyik márkanév "jobban cseng", felesleges tovább agyalni rajtuk ....
-
zsoika
addikt
válasz
zkosaras #19371 üzenetére
Best Mo.-n az a Yamaha amit linkeltem. Külföldről lehet találni jobbat ,de az kinti garis .......ebben kérd Nemir Ombe egítségét. Ő a külföldi rendelés mestere. Az x520 nekem nem a szívem csücske....nem úgy mint a nagyobb Denonok. A hálózati dolgok is csak egy olyan plusz extra funkció amit vagy használ az ember vagy nem. Én speciel nem használom, mert nem hallgatok internet rádiót és a firmware-t is usb-ről szoktam frissíteni , biztos ami biztos. Ha az erősítő tudja a 2.zónát (tehát a nappaliban lévő 5.1-n kívül még egy sztereo 2.0 is rá van kötve ,mondjuk a konyhában vagy garázsban elhelyezve) akkor telefonos appal úgy tudod vezérelni, hogy nem kell rá lásson mint az infrás távinak.
jeni:
Csak a digitális rádió funkcióval mint lehetőséggel még felesleges számolni szerintem ....belátható időn belül biztos nem lesz Mo-n. -
jeni
félisten
válasz
zkosaras #19371 üzenetére
Nem sok cucc van zsír új -ként a boltban mint az linkelt Yamaha ami hálózatra is köthető. Ami előnye van az a media tartalom lejátszása külső forrásból és az esetleges firmware frissítés. ezzel is értékesebb a cucc.
Ha nem kell az új cucc akkor egy korábbi jó erős középkategóriás gépet is tudsz venni 100 alatt. használtan,NÉZD Az aprós hirdetéseket. Az AVX oldal is jó erre.
Ha pedig új kell és 100000 a limit akkor nem sok választanék van ami érdemes venni. Legalábbis a két cucc között választanék az X520 vagy a nagyobb tudású akciós Yamaha. -
zkosaras
aktív tag
-
Badb0y
addikt
Sziasztok!
Volt nekem egy jbl scs 178-am illetve hozza egy erosito. Sajnos egy masik helyen kellett hagynom, valami ilyen szintu megoldast mit tudtok jelenleg javasolni?
5.1 vagy 7.1 ami erdekelne, egy erosito hozza.
Egy Raspberry pi 3 fogja kitolni kepet egy projektorra es ehhez kellene nekem valami legalabb 5x100w.Hasznalt is szoba johet.
Mit tudtok javasolni?
-
jeni
félisten
Lemaradt
Yamaha RX-V481 DAB+ -
jeni
félisten
válasz
zsoika #19367 üzenetére
A Media Markt korábban 3évvel hirdette a Denon-t. Ezek szerint valami megállapodás lehet köztük és a gyártó képviselete közt? Vagy lustaság?
A Netdepo megadja a 3évet.
Tudomásom szerint ezt ők megcsinálják a vevő helyett ezt a fajta REGISZTRÁCIÓT INGYENESEN!Ez viszont jövő álló típus! jó csatik,wifi,LAN,stb...
DAB+ ami extra benne. -
zsoika
addikt
Érdekes......miért nem tudja akkor alapból adni a 3-at? Ez pont olyan mint amikor écsapám elérte a nyugdíj korhatárt. Kérnie kellett azt ,hogy nyugdíjas legyen ...alapból nem jár csak ha kéred(és rengeteg ilyen van).
Arra játszanak ,hogy ha nem vagy tájékozott akkor szívsz. Köszönöm a kiigazítást...használtakban utazom , így ezt nem tudtam és nem is nagyon láttam reklámozni ezt a plusz 2évet. -
jeni
félisten
válasz
zsoika #19365 üzenetére
A Denon garira részben igaz az 1év. Csak abban az esetben helytálló ha nem csinálja meg 1 hónapon belül a regisztrációt akkor martad az 1 év.
A Denon termékekre 1+2év garancia van! Természetesen a Magyarországi vásárlásokra vonatkozik ez!
Vagyis a plusz 2év garancia a regisztráció után papíron is megerősítik majd!
Visszaigazolva kapja meg a tulajdonos az erről szóló 3év garanciát!Az igaz,hogy a Yamaha többet tud a kettő között különbséget figyelembe véve.
Yamaha HTR-4069 vs. DENON AVR-X 520 BT -
zsoika
addikt
válasz
zkosaras #19361 üzenetére
Ha csak a tiszta adatokat nézzük: A yamaha 2 év garis, wifis, arc-s stb. A Denon csak 1 év garis, nincs internet, ARC. A Denon x1300 amit linkeltek "csak" 1-el jobb, a yamahánál meg 1/2 -el(szerintem) viszont nem magyar garis(sokaknak ez is szempont).
A vezetékhez szerintem nem szükséges dugó(hacsak nem dugdosod ide-oda), a csiptetőshöz nem is való.....a másikat simán kitekered-bedugod-beteketed. -
Nemir Ombe
addikt
-
MCGaiwer
addikt
hátha esetleg van itt valaki aki nem olvassa a haladó topikot
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #19359 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, linkelem neki
Egy pici lépéssel közelebb az almomhozBeni2360: örülök hogy tetszik az avr.
Mondtam en hogy nem rossz az onkyo -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #19357 üzenetére
Simán elbírja a 3808, nyugodtan megveheti hozzá ....
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #19357 üzenetére
Hát az a 4 Om a minimális avr szükséglet és mehet neki a 4-8 Om-ig.
A Denon.hu oldalán meg az szerepel, hogy: "Azonos minőség és 160 watt/6Ω teljesítmény mind a 7 csatornához." vagyis 6 Om-nál 160 W a leadása.
Mint nem mester én ezt bogoztam ki. Gondolom Te is.
--------------------
Ui: Nagyon szupi az avr. -
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, volna egy Vásárló az elac cc51.2 centeremre.
Azt irja hogy az erősítője 6 ohmtol 'kezeli' a dobozokat.
'Denon AVR-3808
Mèg csak front van Quadral Quintas T200 MKII'
Erről az erősítő lenne szó.
Az elac center 4 ohm, alatta ez van a címkén, 4-8 ohm ...Megveheti a centert?
Mondtam neki amit anno irtatok nekem, hogy 'nem nagy gond' de megigertem hogy rákérdezek neki a szakmai topikban.
Elore is köszönöm a választ -
zsoika
addikt
-
MCGaiwer
addikt
onkyo tx nr656 erősítőn nem lehet small/large beállításokat használni, helyette full band van vagy egyedi crossover. Hogy lenne érdemes beállítani? hogyan vágjam a frontokat, a centert és a subot? a Center egy Klipsch RP-450C, a sub meg SW-112
-
zkosaras
aktív tag
válasz
zsoika #19350 üzenetére
Nem ilyen, szerintem ez ami nekem régebbi, elavultabb modell lehet: SS-CN145/MS145
A mélyláda: Sony SA-WMS145SS-MS145 (Front and surround speakers)
• Speaker system Full range, magnetically shielded
• Speaker units 5.5 ⋅ 11 cm, cone type
• Enclosure type Bass reflex
• Rated impedance 8 ohms
• Power handling capacity
• Maximum input power: 100 watts
• Sensitivity level 86 dB (1 W, 1 m)
• Frequency range 28 Hz - 20,000 Hz
• Dimensions (w/h/d) Approx. 76 ⋅ 162 ⋅ 106 mm, including front grille
• Mass Approx. 0.8 kg eachSS-CN145 (Center speaker)
• Speaker system Full range, magnetically shielded
• Speaker units 5.5 ⋅ 11 cm, cone type
• Enclosure type Bass reflex
• Rated impedance 8 ohms
• Power handling capacity
• Maximum input power: 100 watts
• Sensitivity level 86 dB (1 W, 1 m)
• Frequency range 28 Hz - 20,000 Hz Dimensions (w/h/d)
• Approx. 280 ⋅ 82 ⋅ 106 mm, including front grille
• Mass Approx. 1.0 kgSA-WMS145 (subwoofer)
• Speaker system Active subwoofer, magnetically shielded
• Speaker unit Woofer: 20 cm, cone type
• Enclosure type Advanced SAW type
• Amplifire section
• Continuous RMS power output 100 W (6 ohms, 20 - 250 Hz, 0.8% THD)
• Reproduction frequency range 28 Hz - 200 Hz
• High frequency cut-off frequency 150 Hz
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest