Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
hát, műszerész szemmel: ha túl nagyra tekered a ládán, akkor nagyon kis jelnek kell jönnie a jelkábelen, ami több zajt szedhet össze. Tehát az biztos nem jó, ha az erősítőn kell nagyon feltekerni. Én úgy csinálnám, hogy beraknám elsőnek az erősítőn középre, aztán gain-nal feltekerném a zenéhez/filmhez illően. Utána mehet a kalibráció.
-
Mauzes
addikt
Volt itt nemrég téma érintőlegesen, de el tudja valaki magyarázni, hogy mi a különbség (van-e) végeredményben aközött, ha a mélyláda gain potméterét tekerjük vagy az avr-ben a sub level-t állítjuk?
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ebben, az évek óta ismétlődő SVS akcióban honnan vannak a mély ládák?
- Fent tartanak egy gyársort Kínában, ahol még nagyon limitáltan készítenek régi konstrukciókat?
- Vagy pl. az USA raktárakból szedegetik elő a maradékokat?
Mindkettőnél fura, hogy csak évente egyszer szedik elő őket.
Na mindegy, csak eszembe jutott. -
eL Geri
őstag
válasz
Quqesz
üzenetére
Már fel is vásároltuk

(Én kerestem őket még egy hónapja, hogy lesz-e idén is ilyen. Akkor tették ki, hogy "hamarosan". Majd én kerestem őket, hogy én készen állok, mikor indul a buli, és akkor élesítették a vásárlást, másnap érkezett meg a szállítmányuk.)
Volt itt még SB-2000 -es is, de az gyorsabban elfogyott, kevesebb volt.
-
Quqesz
nagyúr
Nem tudom ez az SVS akció lett-e már linkelve...
[link] -
eL Geri
őstag
A subláda hátán lévő fázis pótméterről mit kellene tudni?
A freki vágást felcsavarjuk maximumra, mert azt majd úgyis a kalibrált erősítő vágja.De mi van a fázissal? Úgy érzem, hogy az a “ne nyúlj hozzá” gomb, ha nem értesz hozzá
vagy ennek az állítását is átveszi az erősítő? -
krx21
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Hát van egy vicces módszer, ha van elég hosszú sub kábeled. Megfordítod az egészet, úgy hogy a sub-ot leteszed a hallgatási pozícióba. Ezután négykézláb mászkálva hallgatózól, hol tetszik a legjobban. Ahol a legjobb oda teszed majd…
Megmondom őszintén én ezt nem próbáltam, valamint az akusztika azért oda-vissza nem teljesen ugyan az. De van benne valami…
-
Joshi
titán
válasz
Formaster
üzenetére
Igen, nekem is A1 van, de azt ne feledd, hogy az OLED akkor még újdonság volt, ráadásul még több sebből vérzett. Ha akkor tudtam volna az OLED kezdetleges hibáit, biztosan várok a vásárlással. Ja és akkor még a Dolby Vision trükkjeiről nem is beszélve. Egyébként te a streames képhibákról beszélsz, de pl Oppo 203-ról nézve egy eredeti P7 FEL Blu-ray teljesen jó a Sony A1-en is. Most ebbe ne menjünk bele, mert ez a topik inkább a hangról szól és nem a képről.
-
eL Geri
őstag
Hallás alapján hol a legjobb? Mit kellene hallani / érezni?
Engem most zavar, hogy a szobában pont azt a részt rázza (kis túlzással), ahol egyrészt az elektronika van (tv, erősítő), másrészt ott van a szomszéddal közös fal.
Pedig elmozdítani se nagyon akarom a helyéről a ládát. Esetleg kicsit elfordítani tudom. -
eL Geri
őstag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Dehogy van jó fülem és szakmai tudásom. Csak azt tudom, hogy a kanapéról csupán hallottam a teszthangot, egy másik helyről / egy fix pozícióból meg éreztem is, szinte kellemetlen érzés volt.
-
Formaster
addikt
A Sony A1-et váltottam az LG G2-re, leginkább emiatt a DV botrány miatt. Tele voltak vele a fórumok, hogy eleinte jó volt, aztán egy frissítéssel elkúrták az egészet és soha többet nem lett javítva. Egy 2500 eurós TV-ről beszélünk.
Az LG klasszisokkal jobb volt, de mióta ráraktam a Homatics-ot konkrétan lebarnulok egy komolyabb film előtt, akkora dinamikát dob rá.

A Sony elmehet a bánatba, jó ideje már el sem indítottam rajta DV tartalmat, inkább 1080p-be néztem mindent, de már minden IS DV-re van rippelve.
A Homatics vs Ugoos-ra nem érkezett válasz, de nem hiszem, hogy CoreElec-el többet tudna az egyik, vagy a másik.
-
Mauzes
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Van ilyen, hogy kioltódik. Állítólag az egyik beállítási "trükk", hogy konkrétan az üléspozíciódba teszed a subot, majd utána végigjárod a szobát és hallgatózol. Ahol a legjobb a basszus, oda kell rakni a ládát és az üléspozíciódban jó lesz. Nem próbáltam, csak egy tipp.
-
eL Geri
őstag
Naszóval kicsit szomorkodtam már itt halkan, hogy nem olyan nagy a hatása az új SB-2000 -nek mint vártam.
Most rányomtam egy sima webes (böngészős) hang generátort. Az alapján nekem kielégítően lemegy alacsony hz-re, mármint hogy hallani, ahogy kell. Ez ok.
De így konstans hang mellett (meg épp nincs itt a család), végigmászkáltam a szobát… és hát sajnos most épp egy csendesebb ponton ülők. Van egy sarok / fal (pont maga a TV helye), ahol banyek nagyon durva… és pont az a szomszéddal határos fal. Na ott fizikailag is éreztem még a nem eszetlen hangos állás mellett is.Nem tudom még hogyan, de kell kezdenem valamit a hangfal elrendezéssel, mert így a szomszéd kapja, nem én.
-
bteebi
veterán
válasz
svgyula
üzenetére
Réginek régi, az SoC is, épp ezért kérdeztem, hogy van-e olyan, ami jobb (és lehetőleg újabb is). De épp azt ecsetelték - ha jól értettem -, hogy az újabb rosszabb. De ha amúgy minden épkézláb formátumot támogat ez a régi is, akkor nagyjából nem érdekel, hogy hanyas Android, mert nekem "csak" zene és filmlejátszásra kellene.
-
Vhiktor
nagyúr
Ja igen, azokhoz a tvkhez amik csak LLDV-t tamogatnak oda mindegy, azokon soha nem lesz teljes értékű dv.
-
Joshi
titán
válasz
Formaster
üzenetére
Nem tudom milyen Sony tévéd volt, de sokáig (vagy még mindig?) csak az LLDV-t támogatták. A film amit nézel az legyen jó, mert a rossz filmen nem segít semmilyen DV.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui.: nekem van Homaticsom is meg Ugoosom is, Sony tévén nem lehet észrevenni különbséget, habár nekem elég régi az OLED tévém.
-
Formaster
addikt
Nálam szinte az összes komolyabb filmnél drasztikus a változás ezzel a Dune Box-al. Nem gondoltam volna, hogy még az LG G szériás TV-je is ennyire gyenge DoVi-ban. Az előző Sony OLED-em ezért repült, ott egyenesen katasztrófa volt. Vagy minden bőrszínt elfelestett rákvörösbe, vagy villódzott a kép lejátszás közben. (utóbbi főleg Prime-os streamingnél)
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
cintula187
üzenetére
Coreelec alatt kodi. Mas nem kell rá. Kondiba meg ott a mediatár.
-
svgyula
addikt
válasz
bteebi
üzenetére
Hááát én az android 9-ben már nem sokáig bizakodnék! Jobb esetben 2 éve van(ha?) aztán elkezdenek behalni az alkalmazások, ha frissülnek akkor lehet előbb! Ha ismered a kugli elveit akkor csak olyan androidos eszközt vásárolsz aminek tudod meddig húzzák a rendszerfrissítést! Mivel már kint van a droid 15 ez "csak"
6 főverzióval van elmaradva! Pár hete kellett egy androidos fejegységet cserélni(szintén droid9) mert a GPS szerver nem engedte fel a régi alkalmazást térképfrissítésre, az új pedig állandóan lefagyott és rendszerhibát írt ki........ Ja 3db különböző GPS volt telepítve, mindegyiknél ugyanez volt! -
Mauzes
addikt
Egy technikai kérdés: ha van egy mélyláda, aminek csak egy pár RCA bemenete van, akkor azt lehetséges egyszerre 2 db erősítőhöz csatlakoztatni (pl. egy avr és egy sztereó, mindkettőnek van sub out)?
Mi történik akkor, ha mindkét erősítőt csatlakoztatod 1-1 RCA bemenethez? (és tegyük fel, hoy azt garantálni tudod, hogy egyszerre csak egy erősítő szóljon).
-
bteebi
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Hasznos infók, köszi.
Van amúgy bármi, ami érdemben jobb az Ugoos AM6B Plus 2021-nél? Nem nagyon olcsó, de nem is brutál drága (~70-75 kHUF), szóval pár ezerest még megérhet, ha bármi más többet ad tőle.Amúgy tényleg meglepően szimpatikus, első közelítésben látszólag mindent tud, ami egy médialejátszótól elvárható.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Zsmester89
üzenetére
Attól hogy átvált dolby vision kepmodba az nem azt jelenti hogy teljes ertekuen meg is tudja jeleniteni, nem hasznalja fel pl a FEL retegen tarolt infot, eldobja. A beepitett lejátszó nem tudja, csak néhány külső lejátszó tudja. A régebbi LG oledek talán még a c1 a belső lejátszóval tudta.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
eL Geri
üzenetére
Úgy hogy teljes értékű dolby visiont kapsz. Kezeli pl a FEL réteget is, míg más nem. Ugye a dolby vision több rétegből all: base layer (hdr10), rpu (dinamikus metaadat), és az enhancement Layer ami tárolja a 10 és 12 bit kozotti inforomacio különbséget, ettől lesz 10 helyett 12 bites ettől lesz a dolby vison dolby vision. Na ezt a réteget kb semmi hasznalja, míg az említett lejátszó igen. Illetve van rendes rgb tuneling, tv led támogatás és nem palyer led vagy kamu tv led player ledbe csomagolva.
-
eL Geri
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Teljesen laikusként kérdezem:
Miben / hogyan lesz nekem jobb egy ilyen újabb kütyüvel, mint pl. ez az am6b plus, mint az LG G4 belső média lejátszója?
Nincs még G4-em, de a régi GT50-es Panasonic plazmám belső lejátszóját is az esetek nagyon nagy százalékában elégedetten használtam / használom. Néha / néha futok bele, hogy nem támogat valami formátumot. De ez ugyebár még FHD, semmi extra hang (Atmos) és HDR, DV támogatás, tehát nem is azokat a filmeket szoktam letölteni hozzá. -
I'am Dony
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Miben tud ez többet/jobbat a Zidoo Z9X-töl, ha kizárólag NAS ról etetve csak mkv ill. ISO lejátszásra használják?
-
-
Quetz
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Olyan nincs, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon. Ha nincs hangerő, akkor nincsenek mélyek.
Alapvető tévedés, hogy a mélynyomón található potméter hangerő állításra alkamazható. Annak a feladata bemenő jel csillapítása, hogy ne tudd túlvezérelni a végfokot. Az egy mellékterméke az állításnak, hogy a hangerőre is hatással van.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Formaster
üzenetére
Nekem PB2000 Pro van, az dugozhato gyarilag, de ekkor a sajat dsp jet is zart uzemre kell kapcsolni. Ezzel egyutt sem igazan hallottam semmit a placebon tul, bar kb fel orat szantam ra.
Azt azert nehezen hiszem, hogy egy hangszoro optimalisan tudjon mukodni ket eltero beepitesben. Plane ha meg dsp sincs, ami esetleg korrigaljon. -
BBéci
legenda
válasz
Formaster
üzenetére
Nem ismerem és a tippelésnek kevés értelmét látom.
Más szubládák reflexnyílásának dugózásával kísérleteztem már, egyiktől sem kaptam meg azt, amit egy eredetileg zárttól. Már a sokkal nagyobb térfogat miatt sem tartom lehetségesnek, mert nincs kellő fékezőereje a benti levegőnek. Aki szereti a reflexesek hangját, az hallgassa, élvezze! -
Formaster
addikt
Én most az XTZ 12.70 Edge-en gondolkodok, illetve várom a BF-t. Ennek minkét reflex nyílása zárható igény esetén, vagy csak az egyik-másik. Egy Youtubert hallgattam aki arról számolt be, hogy szerinte alig megkülönböztethető egy valóban zárt ládával való összehasonlítás esetén, hogy ez csak le lett dugózva. Szerinted mennyi a valóság alapja ennek?
-
BBéci
legenda
Voolt nálam a régi, sima SB-1000/PB-1000/SB-2000/PB-2000 majd később mindegyik PRO változat is. Pontosan azt fogalmaztam meg, amit te: a zártak gyorsabbak, megfogottabbak, precízebbek. Hogy a reflexesek hangosabbak? Igen. De azt a hangnyomást mindegyik zárt elérte, ami nem csak szükséges, hanem még éppen elviselhető, nem kellemetlen.
#84025Mauzes
A centert is vedd le 80-ra!Azért kelnek el gyorsan a kiegészítők, mert a meglévő rendszerből akarják kihozni a maximumot. Azt most ne részletezzük, hogy ez mennyire sikeres.
Jó ideje agyalok azon, milyen összekötőt vegyek CD-játszó és processzor közé, mert a jól bevált (Oehlbach) darab csak 60 centis és hosszabbra van szükségem. Ami másfél méteresem (WireWorld) van, annak pocsék a hangja. -
Mauzes
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Szerintem elég sok "pluszt" kellene hallanod (független attól, hogy tetszik-e). Nálam amúgy 3.0 hlyett lett 3.1.
Én olyan 11 órára állítottam a sub-ot a mérés előtt, a kalibráció pedig 0 dB-re tette a level-t. Nekem ez sok volt, én lejjebb tekertem 10 órára, majd még -1 dB.
Crossover-t 120-ra tette alapból, ez lejjebb vettem 80-ra a frontnál és 100-ra a centernél. De ezeket még próbálgatom, mikor hogy szól (vagy hallok-e egyáltalán különbséget...).
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
cintula187
üzenetére
Az LSR310S kisebb és jelentősen jobb.
-
eL Geri
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Én is nagyon örülök neki, de őszintén szólva nekem valahogy elmaradt a hatás.
Én eleve felemást várok el, ne legyen hangos, ne zavarjon mást... de azért legyen valami hatása
Na most ha figyelek, akkor van valami plusz, de valahogy nem az igazi. Az egyik hibám, hogy nem is variáltam, hova tegyem, mert egy hely van, ahova szántam, oda tettem és kész
A dobozon a hangerőt hova tetted kalibrálás előtt? Én 12 órára, tehát a felére.
Nekem egy kis Denon-om van (x1800h), tehát más a kalibráló szoftver. És kalibrálás előtt csak kb. fél órát "járattam" halk zenével.Nekem így állította be a rendszert:
- Front: 60Hz > ezt feltettem 80-ra
- Center: 80Hz
- Surround: 120Hz
- Fal tetejére tett Atmos pár: 80HzA hangerőt pedig feljebb toltam 2-vel (-9 -ről, -7 -re), mert alapból le van nyomva minden a vacak / érzéketlen Atmos hangfalaim miatt.
(Értsd: az Atmos hangfalak kb. +2 -ön vannak, míg pl. a frontok -10 -en.) -
proci985
MODERÁTOR
-
Mauzes
addikt
válasz
eL Geri
üzenetére
Részint nagyon bevált az SVS SB-2000. Nyilván filmeknél a legkomolyabb a változás, ott kapok egy teljesen más réteget a hangokból, amiket eddig soha nem hallottam. Meg az effektek is kapnak egy teljesen külön hangulatot, hogy "érzed" a mélyeket. Zenénél is összességében pozitív, pl. a basszusgitárnál hatalmas a változás. Azt önmagában kevésbé tudom egyelőre összevetni, hogy a frontok hangminősége mennyit javult ceteris paribus, pusztán mert a mélyekkel már nem kell küzdeniük.
Ami egyelőre egy problémám, hogy szoba akusztika szempontjából nem tudom jól elhelyezni. Az egyetlen sarokban van, ahol talán a legkevésbé veszélyeztet, hogy a másfél éves kontrollálatlan gyerekem szétkúrja az eszközt. És ott a sarokban egy kicsit túl erős tud lenni a mély a falaknak. Szerencsére inkább csak nagy hangerőnél jön ki.
Amivel még próbálkozom, hogy hogyan tudom a legjobban integrálni a különböző sugárzókat a crossover szempontjából.
Ezt amúgy ti hogy csináljátok, vannak jól bevált receptek vagy mindenkinek egyedi az ízlése/eszközparkja?
- a sub-ot LFE állásban hagyjátok vagy egyedi low pass? Pl. olvastam, aki 200 Hz-re teszi.
- a crossover-t egyedileg állítjátok vagy rábízzátok a kalibrációra? Pl. a Sony AVR fixen 120 Hz-re teszi a frontot és centert is, igazából tök mindegy, ki hol kalibrál.
- a sub level-t állítgatjátok manuálisan vagy a kalibrált érték a legjobb? A kalibráció elvileg magától beállítja be a sub volume állástól függően, de ez nekem kicsit túl erősnek tűnt. -
Mauzes
addikt
válasz
makkmarce
üzenetére
Egyébként van egy kategória, ahol teljesen racionális ezeket megvenni: amikor tényleg nagyon gazdag vagy és semmit nem számít, hogy 50 ezret költesz kiegészítőkre vagy 2 milliót. És még csak el sem kell nagyon hinned, hogy javul a hang, elég annyi, hogy ezek a cuccok tényleg jól néznek ki és minőséget sugallnak. Egyszerűen jó lesz őket használni/nézni/stb. Tehát pusztán ezért elengeded, hogy iszonyat margint fizettél egy termékért, téged anyagilag úgy sem érint.
-
Mauzes
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ha mégis kábeleket szeretnél cserélni, tudok ajánlani egy FB csoportot, ahol tucatjával jönnek fel a többszázezres "audiofil" kábel hirdetések. Komolyan mondom, a hirdetések negyede valamilyen kiegészítő, 500 ezres tápelosztók, 200 ezres tápkábelek, hangfalkábelek, rezgéselnyelők. És ezek hamarabb elkelnek, mint a vasak, nem igazán értem...
Például valaki felszámolja a sztereó rendszerét, csak a "kábelek" használt ára 2 millió Ft.
Cardas Audio Nautilus hálózati tápelosztó 700.000
Cardas Clear Sky X4 LS Hangfalkábel 420.000
Cardas Audio Clear Reflection Power 1.5 m 250.000
Cardas Audio Clear Power 1.5 m 300.000
Cardas Audio Clear Cygnus Power 1.5 m 140.000
Cardas Audio Clear Network 1.5 m 120.000 -
Quetz
őstag
- Elindítod az mkvtoolnixot
- Behúzod/megnyitod az MKV file-t
- Output fülön beállítod a kivánt időintervallumot HH:MM:SS-HH:MM:SS formátumban, a fenti screenshot 10s-20s közötti részt vágja ki
- Beállitod a destination file-t
- Rányomsz a start multiplexing gombra
- Ellenörzöd a kapott file-tElrontani nem nagyon tudsz mit, kisérletezz bátran.
-
embe
nagyúr
Ha már képbe jött a DAC téma.
Zidooból zenehallgatás céljából mivel célszerű a digitális jelet az AVR-be átvinni, ha az AVR DAC-ját szeretném kihasználni?
Optikai kábellel vagy HDMI kábellel? -
lenox
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Egy sub kene ehhez is. 150k-tol ameddig kedved van.
-
Quetz
őstag
válasz
cintula187
üzenetére
A fontossági sorrend audió esetén:
- Hangfalak
- Akusztika/szobakorrekció
- Elektronika
- Tudatmódosítók szintje
- Kábelek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tudom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát fogalmad sincs....
6 főverzióval van elmaradva! Pár hete kellett egy androidos fejegységet cserélni(szintén droid9) mert a GPS szerver nem engedte fel a régi alkalmazást térképfrissítésre, az új pedig állandóan lefagyott és rendszerhibát írt ki........ Ja 3db különböző GPS volt telepítve, mindegyiknél ugyanez volt!
Van amúgy bármi, ami érdemben jobb az

VoidXs