- Mobil flották
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Steady74 #35117 üzenetére
A házimozis közösség keménymagja sosem erre használja a fórumokat, hanem hogy kinek nagyobb... Ez a topik az évek alatt oda fajult, hogy vagyunk egy maréknyian, akiknek a kommentjeiből látszik, hogy segíteni akar, a lenézés legkisebb jele és büdzsére való tekintet nélkül, és míg eddig a szegényebb kezdőkre én írtam rá, hogy legalább azért ne nézzék le, mert olcsó terméket akar venni vagy arról, esetleg alapfogalomról kérdezni (amire a durva hibákkal teli összefoglaló nem ad értelmes választ), ma már minimum hetente fordul hozzám valaki privátban kérdéssel, mert nem mer ideírni.
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #35105 üzenetére
Elnézést a türelmetlenektől
most van időm nem telefonról, futtában fórumozni.
Dinamika fajták, definíciójuk:
A rögzített anyag leghalkabb hallható és leghangosabb történésének szintkülönbsége = makrodinamika
A környezeti akusztikai alapzaj és a lehetséges lejátszási hangnyomás csúcsértékének különbsége = elméleti dinamika tartomány
A rövid időtartamú tranziensek szintkülönbsége = mikrodinamika
Frekvenciákhoz közvetlenül semmi köze a definíciónak
-
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #35101 üzenetére
Megkerestem helyetted, mert bizonyára az én szabadidőm kevésbé drága.
[link]
[link](#35102) Gtaati
Tudtommal nem 2.0 szabványúak. Mindkét erősítő volt nálam, de legkevésbé sem zavart ez a tulajdonságuk, mert mókusvakításnak, ezért teljesen feleslegesnek tartom a 4K/UHD-t és a HDR-t. Számomra még nagyon sokáig maximálisan kielégítőek lesznek a HDMI 1.4a csatlakozós készülékek. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #34297 üzenetére
Kérlek, olvasd el még egyszer azt a hozzászólásomat, amire válaszoltál! Nem szerepel benne a "sok" szó. Annak a meghallgatását javasoltam - Oehlbach - amit kinézett, esetleg még egyet.
Ha erre nincs módja, akkor passz, mert helyette senki nem fog kábelt választani.
Ha van jobb ötleted, írd meg a kérdezőnek, ne engem izélgess!Senki nem állította, hogy a házimozi fejlesztése olcsó sport. Ha nincs az embernek óriási szerencséje, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni.
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #34293 üzenetére
Természetesen mindenhol le kell tenni a teljes összeget, ez így működik. Hiszen mi van, ha vki lelép?
Más részről azt gondolom, hogy akinek nincs 150ezer Ft lekötetlen vagyona, annak egyáltalán nem kellene 30-40ezer Ft-os kábeleken agyalnia, mert számára ez a költés ilyesmire erős túlzás. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Steady74 #33573 üzenetére
Látom te 'számolod' az én koltesem
Én nem akarom számolniViszont határozottan megerte, a tv playerehez kepes, eszméletlen szép a kép. Ezzel tueles es 'dinamikus' a kép.
A tv playernel a színek nagyon élénken voltak, ezzel tű éles, viszont nem olyan 'tulszaturalt' hanem természetes hatású
Nem hiába, Cambridge Audio.
Azok a tea iszogato népek, nagyon tudnak valamitJigsaw04 : köszi
Lesz beszámoló és ezt lehet nyugodtan fenyegetésnek venni -
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #32137 üzenetére
Vannak olyan panelek is amik dekorációs célt is szolgálhatnak...olyan szépek. A paneleket fényképekkel szitázott huzattal is be lehet vonni és akkor mit egy kép lóg a falon ,de akusztikai panelként is funkcionál.
Házilag is lehet panelt gyártani és akkor kb felébe kijön ,de ahhoz tudni kell hogy milyen sűrű töltet legyen a panelba...ahhoz meg mérni kell hogy kiderüljön mit kell kezelni. Persze azt is tudni kell hogy az adott frekvencia kezeléséhez milyen panel és az milyen anyagból készüljön. Szóval bonyolult.
Talán amikor több időm van lehet rászánom magam a mérés kitanulására. -
törölt tag
válasz
Steady74 #32120 üzenetére
Nálam kb 20cm-re van a faltól, de okádék ahogy felerősödik a mély a hallgatói pozicióban.... 10%-on van a hangerőpoti..
A vicc az, hogy ha fél méterre előrébb ülök, akkor meg egyáltalán nem hallatszik...
Ennyit erről... Ebből is látszik, hogy a falak közelségét el kell kerülni, mind hallgatói pozició, mind hangfalak elhelyezése szempontjából...
Sajnos én ezt nem tudom megtenni, így kell elfogadnom, de akinek van rá lehetősége mindenképp kerülje... -
Quetz
őstag
válasz
Steady74 #32116 üzenetére
Olvasd el pl. az SVS tippjeit. Semmi kivetnivalót nem találnak a sarokba helyezett mélynyomóval.
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #32113 üzenetére
Elég szerencsétlen a szobátok kialakítása HM szempontjából....mert vagy a mélyláda megy a sarokba vagy az egyik front. Szerintem szerencsésebb lenne ha a láda a center és a front közé kerülne jobbra (mint ELACi-nál) de sajnos akkor a két front nem lenne szimmetriában, hiszen nem tudod a balost szélebbre rakni az ajtónyílás miatt. Hasonlóan hozzád (csak nekem a meglévő bútorok okozzák a fejtörést) Én is cseréltem a lefelé játszó mélyládát egy előre játszóval és az egész jól érzi magát két bútor közé beszorítva. Nálam is fő a szoba jellegének megőrzése (nappali) és a lehetőségekhez képest a legjobb elhelyezés. Ennek érdekében Én még egy bútort is kettévágtam
, de tőled nem várom el a fal bontását vagy ajtó helyének befalazását.
Esetleg amit megtehetnél a hangzás érdekében az egy fal színével harmonizáló(vagy tök u.olyan) panel a frontok és a center mögé (a képen bézs), illetve a sarokba meg basszuscsapdát tennék (a képen fekete) szintén a fal színével azonosat és a ládát kijjebb húznám....így gyakorlatilag észre se lehetne venni hogy ott vannak.
A TV-t Én följebb raknám, de te tudod.
-
spiky03
veterán
válasz
Steady74 #32109 üzenetére
Amit csak szeretnel.
Kepeket, polcokat tehetsz ra.De ha szeretned be is meretheted a szobat egy hozzaertovel es o ad javaslatokat, hogy hova milyen paneleket hova javasol.
Majd ezt vsz en is megcsinaltatom, ha mar meglesz a nappali vegleges arculata a bekoltozes utan.
-
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #31470 üzenetére
Ismerem, nálam nem megoldható, mert egészen speciális és bonyolult a vezetékezés, van vagy 14-16 kismegszakító a bejárati ajtó fölötti dobozban. De nem is érdekel, mert úgy jó, ahogy van, szeretem hordozható lemezre másolni a filmeket, így tudom, mit nem néztem még meg.
Tényleg tök egyszerű lenne az UTP behúzása, vannak arra szolgáló csövek a falakban, a padláson meg mehetne ott, ahol a kábeltévé koaxa. -
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #31453 üzenetére
Te miről beszélsz? Felhasznalási igény szerint veszünk valamit, nem azért költünk többet, h általunk nem használt dolgokat tudjon.
2 lemezes Zyxelt használom letöltésre + médiatárhelynek, ezt tökéletesen és stabilan teljesíti évek óta, 27ezerért.
Másra nincs szükségem, miért költsek többet? -
arcitec
addikt
válasz
Hát savazni azt most TE teszed, miért kell magadra venni. Az csak egy cucc, semmi több, az kétségtelen, hogy jó .- ha nem a legjobb -, tudom én azt, de akkor is drágának tartom, speciel nekem nincs szükségem rá , ráadásul én is a jobb cuccokat szeretem, azt nem mondom, hogy ha kellene nem Syn-t vennék,de 80 eft, hát akkor bizony nagyon kéne a cucc, vagy beszerzési forrás után kellene nézni. Quetz írta csinált magának, na az még lehet érdekelne.
Szóval én csak vélemény cserére gondoltam, nem savazásra, remélem ez most egyértelmű így ..
Na közeben lásd itt fentebb egy elégedett tulaj, ügye hogy minden relatíve ... -
spiky03
veterán
válasz
En teljesen megvagyok elegedve a Zyxel 325el
Jott rajta a toltes 10 megaval meg ment is annyival fel, amikor Pestn laktunk es Digi volt.
Nekem van benne egy 2T a toltesre es egy 4T a tarolasra.
SMBn meg NFS megosztast hasznalok, gond nelkul mennek rajta a BD50ek is meg a Remuxok is
Telotol is eltudom inditani a toltest ha akarom.Nekem nem erte meg azt a tobblet penzt a Syno.
De ugye mindenki azt vesz, amit akar es szeretne.
-
taknyí
senior tag
válasz
Steady74 #30483 üzenetére
Kicsináltál ezzel a szakmai furkálódással meg személyeskedéssel. Mondjuk a kavarogsz helyet kvartyogsz-ot olvastam, szerintem a stressz miatt, a ganajt igy visszavonom, már nem tudtam szerkeszteni.
A színész az egyik kedvencem. Eddie, a sas bár nem egy nagy film miatta szívesen megnéztem (alkesz edző).
-
taknyí
senior tag
válasz
Steady74 #30479 üzenetére
Ganaj egy stílusod van de nem süllyedek a szintedre, már az első bicskanyitogató hozzászólásodkor eldöntöttem... Az írásaimból kiderült, hogy én a papírok nélküli tájékozottságot, hozzáértést is elfogadtam ebben a fórumban szakmainak.
Megnézem! (összekevertem Hugh Grant-tel, na őt nem csípem..)
-
taknyí
senior tag
válasz
Steady74 #30476 üzenetére
Jó volt a film? Elég rövid lehet, majd ránézek. Olvass vissza már megkaptad BBéci-től a választ. Vannak a húzó emberek között, akik tájékozottak a témában, ismereteket szereztek, megtervezték, megépítették a saját rendszerüket majd fejlesztgették és most jön a lényeg, másoknak segítenek ebben, tanácsot adnak. Azt hogy kinek van erről papírja, ki űzi vállalkozás szinten azt nem tudom. Ha jól emlékszem volt pár kép belinkelve szakemberek által készített moziszobákról, éles kritikát is kapott az itteniektől, biztos az irigység volt az oka, hogy kritizálták, nem a "szakmai jellegű" tudás. Az utolsó eszmefuttatásod meg egyszerűen lenyűgöző
.
-
-
taknyí
senior tag
válasz
Steady74 #30464 üzenetére
A vadász fórumon ezzel a stílussal már duvadazás áldozata lennél, tudod ott mindenkinek fegyvere van és visszalő. Tisztában vagyok mit írok, tudom mit kell belátnom, vagy nem , 50% páleszt szoktam inni. A tervezőt megint kifelejtetted tanuld meg végre először a tervezés, majd az építés...
(#30471) VoidXs: Ez így nagyon sarkos, le kellene higgadnunk...
-
taknyí
senior tag
válasz
Steady74 #30453 üzenetére
Tessék kákán csomót... Szakmai hozzáértés nélkül lehet professzionális szintű bármi is a világon (a kötekedéseden kívül)? Csak az építő lehet szakmai? Tervező nem? Vannak akik képzettségükből, esetleg csupán megszállottságukból adódóan rendelkeznek a megfelelő ismeretekkel, szerintem vannak páran...
-
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #30244 üzenetére
A falakról való visszaverődést vedd figyelembe (negyed hullámhoszz távolsága a membrán síkjától). E miatt vagy ne legyen a membrán-fal távolság 65 cm-nél nagyobb, vagy jó messze legyen a faltól. (Szub tartomány hullámhosszainál történő kioltások és torzításnövekedés miatt.) A falakhoz közel helyezés pedig egyfajta hangnyomás növekedést (döngést) okoz, saroknál hatványozottan, így lehetőleg ne legyen mindkét faltól egyenlő távolságra.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Steady74 #30244 üzenetére
Nem bonyolult, de írd be youtube.com-ra hogy ELAC 2070 es van róla videó...
Nálam közelebb van a falhoz mint ahogy te tervezed elhelyezni, és nekem nincs panaszom a hangjára.
[kép]
Persze majd jönnek a nálam sokkal tapasztaltak, és azért mondanak korrektebb infót.
Én ezt azért merem ajánlani, mert tényleg kiváló szub -
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #28513 üzenetére
Nincs igazad...az én esetemben.
Pl. Reggel 6kor jöttem haza és a fiam 6.30-kor kelt. Addigra elkészítettem a reggelit neki és az asszonynak, majd játék a gyerekkel 8.30-ig. 9-re ovi és 10-re itthon vagyok a boltból bevásárolva. Indítok egy mosást és egy mosogatást , jön a futár a KEF-el. Közben zenét hallgatok és filmezek. Kész a mosógép ...átteszem a szárítóba és indítok egy másikat. A mosogatás is kész. Du. 4.30 mire hazaér a család ..addig film.
Szóval gépesíteni kell !
Ui. Este 8-ig játék majd együtt fürdünk és fekszünk a fiammal. Szerencsére hamar elalszik és este 9-töl miénk az este a volt menyasszonyommal. Ilyenkor szoktam játszani sz.gépen BF3 vagy az asszonnyal foglalkozni -
törölt tag
válasz
Steady74 #28351 üzenetére
Nem tudom... lehet egy bizonyos minőség felett Placebó, lehet az én tesztelésem a hibás, én sokáig használtam a gyári kábelt, és miután beraktam a jobbat, észrevehetően hatásosabb, teltebb, tisztább lett a hang.
Természetesen biztos vagyok benne, hogy mivel nincs két egyforma rendszer/lánc, ezért a nálam jelen lévő változás, nem biztos, hogy másnál is megmutatkozik, ez sokmindentől függ.
Meg kell hallgatni vásárlás elött, annyi az egész. -
Dorian
félisten
válasz
Steady74 #27984 üzenetére
Bármelyik zárt, használtan 150-180-ért megvehető itt is sokszor szóba kerülő típusra érvényes a dolog.
Béci,
Nem csak a szükséges hangnyomástól, meg a kisebb-nagyobb minőségkülönbségektől függ a dolog, hanem nagyon attól, hogy 1 helyen akarunk pontos frekvenciamenetet, vagy egy nagyobb területen szükséges ez. Utóbbi esetben két, külön állítható szubnak akkora előnye van, hogy simán megéri inkább két kicsit gyengébbet venni. Ha egy nézői hely a lényeg és el is tudjuk helyezni megfelelően a szubot, akkor persze jobb lehet az 1 db drága. -
Steady74
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #27482 üzenetére
Nem rendeltem, mert előbb erősítőt cserélek és azzal meg fogok hallgatni itthon Aria hangdobozokat. Egyáltalán nem biztos, hogy quadral Aurumot érdemes arra cserélni. Sajnos nincs normális quadral dipól, a Phase 16 komolytalan, kicsi és könnyű, nem ribbon a magassugárzója, csak egy mélyközép hangszóró van benne. Mindezek ellenére nem vacak a hangja, de fényévekre van az Aurumoktól.
Talán teszek egy próbát SR 900-akkal, hátha nem üt el a hangjuk bántóan a quadralokétól. Végül is az Atlantic Technology is egészen jól beleillett a hangképbe. -
I'am Dony
őstag
válasz
Steady74 #27453 üzenetére
Nálam Denon van, de lehet hasonló nálad is az ok.
Amikor itteni tanácsra a lapost közvetlenül kötöttem az AVR-be, majd onnan a TV-re és állítgattam amit kellett, az AVR menüben "video conversion" alapból "be" állapotban volt. Jól működött minden, HD hangok stb., a kép is jó volt, de mivel nem láttam ennek értelmét, így off-ra állítottam. Na azóta nincs film alatt OSD. Passzolom, hogy mi okozza, nekem igazából nem is hiányzik, így nem foglalkoztam a vissza kapcsolással. -
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #27453 üzenetére
Figyu...nekem a menüben van osd-s hangerőm,de a menüből kijőve már nincs. Azt hittem beállítás kérdése ,de külföldi fórumokon(mert Mo-n nem sokan moziznak Sony-val) sokan kérdezték ezt már és a válasz az hogy ott nincs.
Persze nálad lehet nem ez a baj...csak egy 5let volt.tomyka74: Az mindegy hogy denonod van ......láttál már karón varjút szerintem. Mindnek kb ua. a beállítása ,ha ott vagy nála kb 5perc és kész. Ugorj már el azt segíts neki , rossz olvasni a vergődését. Mi szívesen segítünk ,de messziről nehéz ...azt látni kell ott a helyszínen, mert összetettebb ez annál.
-
zsoika
addikt
válasz
Steady74 #27447 üzenetére
Biztos van hangerő osd? Nekem a sony 1040-esen nincs és napokig ketestem....mem akartam elhinni hogy nincs hangerő osd.
daniel2121: Azért kérdeztem hogy hol laksz mert ha közel akkor esküszöm elmentem volna segíteni de még véletlenül sem.
Nem lakik v.ki a közelében ...kedves fórumtársak.
Daniel ...te meg egy ingyen ebédet jutalom gyanánt feldobhatnál hogy kedvük legyen. Vagy egy kis pálinkát. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #27385 üzenetére
Ne butáskodj, az SR 900 darabja 157000 Ft, a 906 pedig 160000, tehát nagyjából ugyanannyiba kerülnek.
Nekem tényleg tök mindegy, hogy mikből állítod össze a rendszeredet, de ha egyszer meghallod, mennyivel jobb háttérsugárzónak a bipól, teljes erőből, fejjel fogsz nekirohanni a legközelebbi falnak. -
BBéci
legenda
válasz
Steady74 #27370 üzenetére
A THX ajánlás szerinti elhelyezést szoktam javasolni, mert nálam és sok helyen, ahol jártam, bevált.
Tehát lehet a hallgatóval egy vonalban, vagy ahhoz képest 20 fokkal hátrébb, természetesen az oldalfalon és olyan magasságban, ami a hallgatói távolsággal arányos, erről sokszor volt szó mindkét topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest