- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
migabi24 #42244 üzenetére
Nem, nyilván
Megint trollkodásba fulladt az egész csak azért, mert nem értelmeztétek a mondatot, vagy mert nem is akartátok. Mint mondtam, nem minden a mágnes mérete, ez egy rendszer. Függően attól, hogy milyen paramétereket akarsz elérni, lesznek eltérések. És a mágnes típusa marhára nem mindegy. Nem ebből kell messzemenő következtetést levonni...túlhaladtunk megint a lényegen. De amúgy meglepődnél, hogy néha drágán is milyen szart képesek az emberre rásózni, AVX-en tudnának mesélni azok, akik ezzel foglalkoznak.
-
Joshi
titán
válasz
migabi24 #42051 üzenetére
Nem maradtam le semmiről. Az hogy ember meg akarja magyarázni hogy a belépős hangdobozaiból középkategóriát épített, azt el kell engedni. Szeret foglalkozni a témával és kb ennyi. Ha ő úgy gondolja hogy kategóriákat lépett meg azzal, hogy új dobozt készített a hangszóróknak, hát legyen.
Ez akkor is belépőszint marad még ha próbálja megmagyarázni az ellenkezőjét. Véleményem szerint még mindig jobb mintha bögreszettes cuccal nyomulna.
-
attiss66
senior tag
válasz
migabi24 #41257 üzenetére
Nem sarokban van a hangfal, kb 60-60 cm-re a saroktól, csak abból a szögből nem úgy látszik.
Amúgy valóban nincs még kész, filmnézésnél átvált dolby digital cd-re, távolságot se tudom beállítani még rajta a hallgatási pozíciótól, de majd belesz, akkor még tuttibb lesz. De brutálul szól már így is.
ctrlaltdel13: az igénytelenség nem pénz kérdése? a zenéhez és a filmekhez maximálisan értek, olyan szintkülönbség van köztünk ebben, mint egy ovodás és egy professzor közt/ebben a hasonlatban te vagy az ovodás
/, és azt hiszem ezen nem lehet változtatni, én elnézem neked, nektek ezt a megváltoztathatatlan "igénytelenségedet" és még sok milliárd embernek és jössz nekem ezzel a gagyi szöveggel haver?! nanemá
-
Bali27
addikt
válasz
migabi24 #39491 üzenetére
Ahh.. össze kötöttem a sz. géppel (Audigy 2 Zs hangkari ami régi de egész jó a megfelelő driverrel) és ott is eléggé élettelen az egész
És kb milyen rendszerben érdemes gondolkodni? Kb 150 körülig láttam ilyen szetteket
Denon D-M41 DAB+ Bluetooth
Teac HR-S101 Reference
Taga Harmony HTR-1000 + Azure S-40 v.2
Yamaha MCR-N470D -
törölt tag
válasz
migabi24 #39112 üzenetére
Éppen az utóbbi napokban kerestem újabb audiofil minőségű hangrögzítéseket, hogy teszteljem a rendszerem.
így is hatalmas flac gyűjteményem van, de csak nagyon kevésnek vagyok elégedett a hangminőségével (nem, nem a rendszerem kevés hozzá).Jelenleg három anyagot tudok ajánlani, amivel elégedett voltam:
B.B. King - Live at Montreux 1993 [link] - Blu-ray-be szereztem be, PCM sztereó hangsávval hallgattam, a hideg rázott. Sajnos viszont Youtube-on ez nem szól jól!
Muddy Waters és The Rolling Stones 1981 - Live at the Checkerboard Lounge, Chicago 1981 [link] - DVD9-en szereztem be, végig mosolyogtam ezen. Youtube-on is jó a minősége.
Patricia Barber - Modern Cool 1998 - [link] SACD-ben szereztem be, Youtube-on is jól szól!
Amin tényleg leeset az állam, az a B.B. King, de azt tudni kell, hogy nagyon ritkán fordul elő ez.
-
Zekcsepron
újonc
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
migabi24 #36874 üzenetére
Erősítő már a második, Yamaha volt előtte, most Denon 2313, kábeleket jónak gondolom (2,5 mm), van Polk Audio a Jamo után, az is sokkal szebben szólt, most hátsóként használom. A Dali persze még jobb hangot adott, sokáig szerettem is, de voltam mostanában több hosszú úton a kocsival és hazaérve rögtön hiányérzetem támadt a Dali hangjával. Sajna ennél többet most nem tudnék hangfalakra áldozni, ezért gondoltam a tuningra. Ez sem lesz olcsó, mett a kábelek elég drágák
-
törölt tag
válasz
migabi24 #36096 üzenetére
Nem biztos, mert abból általában csak 1 db szokott lenni, itt meg a készlet erejéig írja... De javítsatok ki, ha tévedek.
Például ez a Taga már valószínűleg bemutató darab lehet: [link]
Írja is, hogy "apró sérülés" van a tetején.
Na, ezt a Tagát már el is vitték, mert nem található már...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #35301 üzenetére
Erdekes, a hangminőség szinte azonos, azon kívül hogy értelemszerűen hangosabb, de valahogy szélesebb a beszédhang, fene se tudja hogy színpad teret hallok vagy mit, de ami tuti biztos hogy nem 'egy helyről' jön a hamg.
Ami meg érdekesebb hogy nincs az a doboz hang, amit eddig minden gyári centernek hallottam.
Egyszóval nem bántam meg a cserétBBéci : nyílt rá lehetőségem meghallgatni a 'szokásos' centerrel a hangzást, és ismét leesett az állam
-
Dorian
félisten
válasz
migabi24 #34649 üzenetére
Jó, hogy megosztottad a tapasztalatod.
Viszont arra hívtam fel a figyelmet, hogy belépő szinten annyi durva sebből vérzik alapból a rendszer, hogy ilyen kicsi változás valóban létezésének, vagy pozitív / negatív voltának megítéléséhez, amit egy tápösvény ad, az nagyon szűk keresztmetszet, és téves általános következtetések levonása nagyon esélyes.
-
Quetz
őstag
válasz
migabi24 #34621 üzenetére
Amit te írsz, az egy analóg témakör, én is hallottam már szarul összerakott táp/DA megoldást. Amit én írok, az pedig tisztán digitális technika. a kettőt nem szabadna összemosni, de sajnos a kábelgyártók marketingeseinek ez az egyik fő célja. Elhitetni a vásárlókkal, hogy a digitális adatátvitel és kábelezése ugyanolyan mint az analóg.
A fenti példa a legegyszerübb módja bemutatni, hogy nincs igazuk. A másik, ha megnézel egy CSI epizódot, ahol a 3 pixelnyi rendszámra ránagyítanak, majd ráküldik az "ALGORITMUST" és tisztán látják a rendszámot.
-
-
válasz
migabi24 #34087 üzenetére
Én is hallottam, egészen addig, amíg vakteszttel ki nem derült, hogy mégse hallom, hiába mérhető egyébként, hogy tényleg számítanak valamit. Az Opus ide a kedvenc példám, nagyon jó arányú tömörítés, nyilvánvalóan veszteséges, de még sose volt rá példa, hogy bárki, bármilyen rendszeren megkülönböztesse a tömörítetlentől. No meg olyan minőségű tápom van, amit házimozis cuccba szándékosan nem tesznek, hanem külön eladják túlzás nélkül 100x-os áron.
-
Gtaati
őstag
válasz
migabi24 #34067 üzenetére
Hello!
En is gondolkodtam, hogy venni normalis csatlakozokat es koze tenni normalis kabelt, és sok helyen olvastam, hogy ehhez H07RNF kabelt hasznalnak, mondjum 3x4mm2-t, de ahogy irod-irjatok a Ti tapasztalatom szerint nem igazan jo, igy kerdeznem h kb 3x4mm2 kategoriaban mit ajanlanatok? Googlet hasznalva kb semmilyen normalis harisnyazott vagy gumikopenyes es mondjuk arnyekolt kabelt itthon nem talaltam... Valaki itthoni forrasbol tudna valamit ajanlani?
Koszonom!!
-
fehér_ember
addikt
válasz
migabi24 #34063 üzenetére
Nyugodtan linkeld be (legalább nem kell keresni).
Hát én a Furukawát csak a néhányak által dícsért Vandamme H07RNF-hez tudom viszonyítani. De a Vandamme a Furukawa után számomra már eléggé megmosolyogtató mivel szinte csak a mélyeket hozza elő, (de azokat elég rendesen); bár biztos sokaknak ennyi is elég. Persze az is igaz, hogy arra nem aranyozott dugók kerültek, hanem rhódiumosak, mert az volt épp itthon (bár nem gondolnám, hogy csak ennyin múlna) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #33292 üzenetére
Hát ha összeszed v.mit az gáz .... a sub kábelek általában árnyékoltak, így akár a wi-fi antennára is tekeheted, akkor se történik sokminden .... ha az AVR-ből jön készenlétben, az meg nem normális működés .... de "távszerelni" még mindig csak nagyon kevesek tudnak, ezért max. találgatni lehet ....
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #33151 üzenetére
Nagyon sokan ragaszkodnak az FM rádióvételhez, én is közéjük tartozom. Ennek ellenére nem vagyok érintett, mert idejét sem tudom, mikor hallgattam utoljára FM rádiót házimozi erősítőn, részben a hangminőségük miatt. Autóban annál inkább.
Sajnos lassan ki fog kopni mindegyikből, példa erre a Marantz SR8012. -
-
attiss66
senior tag
válasz
migabi24 #33060 üzenetére
"Én is sokáig próbalgattam ilyen tüske olyan alátét gránitlap, aztán rászántam a lóvét és megvettem a soundcare superspike lábakat és minden eddiginél jobb hangot kaptam"
De az is az acéltüske elven műkszik, nem? A fotón az látszik, acéltüske, acél alátéttel. Csak egy megfigyelés.
[link] -
Downsampling
senior tag
válasz
migabi24 #33063 üzenetére
Amióta a hangfalak alá toltam őket, azóta van. A kismegszakító pedig már évek óta...
A gránitlap az előző hangfalaimmal is ugyanezt tette, de ott jól jött. itt most nem.
A tér, a levegősség, a nagy színpad, a részletek megjelenítése viszont egyértelműen a tüskéknek köszönhető. -
Downsampling
senior tag
válasz
migabi24 #33060 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Egyre több helyről hallom ugyanezt.
Nálam az M6-os tüskék adottak voltak, és még egy régebbről marad gránitlap pár is (ami az előző hangfalamon tényleg sokat javított tüskékkel), de utóbbi biztosan menni fog (ha valakinek kell, ajándékba adom). A homokkő lapokat pedig akkor rendeltem meg, mielőtt még nem tudtam, hogy létezik a Soundcare Superspikes.Viszont valószínűleg valamilyen akusztikai csillapításra biztosan szükségem lesz, mert a legfelső magastartomány iszonyatosan erőssé vált. Ezen szerintem a homokkő sem fog változtatni, illetve a hangfalimhoz nagyon jól passzoló (egyelőre még be nem szerzett) hangsugárzókábel sem. Pontosabban ez utóbbi mindent még jobban tolni fog az arcomba, ami viszont már azzal jár együtt, hogy a mélyből is túl sok lesz (ezért nem mertem még kábelt váltani - egyelőre nem ott szól a rendszerem, ahol a végső helye lesz). Most a mélytartomány pont jó, iszonyat pontos, dögös, precíz. a mostani állapotban úgy szól a rendszer mintha egy eszméletlenül jó koncerthangosítást kereszteztek volna valami szuper audiofil berendezéssel. Dögös, dinamikus, iszonyat mélyre megy, de ugyanakkor levegős, jókora teret csinál, és jól definiálja a hangszereket. SACD-t hallgatni egyenlővé vált a gyönyörrel! (csak már attól tartok, mikor adják meg magukat a csipogók - pedig nem torzítanak, csak iszonyat erővel szólnak).
-
zsoika
addikt
válasz
migabi24 #33014 üzenetére
Ez a kábel egy 2,5 m-es kábel volt amit most kettévágtam. Előtte pár hónapja már a KEF mélynyomóba volt dugva csak mivel az közekebb került így nem volt sükségem ilyen hosszúra....csak tekeredett körbe körbe.
A kábelben az áramútra vigyáztam.
Holnap visszadugom az elosztóba és a konnektorokat is meglesem. Ha semmi nem segít akkor jön a ferrit és a Bals ból a védővezeték kikötés.
Legvégső eset amikor visszakötöm a régit.... hogy biztos jól hallom . -
törölt tag
válasz
migabi24 #32896 üzenetére
" ha eleget foglalkozol a témával és a pénzt se sajnálod akkor egyszer te is eljutsz majd arra a szintre amiröl ők beszélnek."
Szerintem fején találtad a szöget... a pénz ami miatt a sok vita kialakul, mivel támadják azokat, akik olyan termékeket ajánlgatnak amik nem férnek bele a keretbe...
A témával való foglalkozás, illetve időt, energiát beletenni sem divat.
Inkább magyarázzuk meg a semmit, és bélyegezzük marketingnek, no meg úri ficsurságnak, amire nincs is szükség, mert a mérés nem mutatja a változást... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #32896 üzenetére
"hidd csak el, hogy minden számít"
Teljesen egyetértek .... pl.egy újabb fizikai törvényszerűségen alapuló dolog (és nem vudu); a sűrűbb közegben gyorsabban halad a hang, ezért vettem is egy "hájend" párásítót és a magasabb páratartalom miatt most sokkal jobb amit hallok .... a következő beruházás pedig egy mini reaktor lesz a garázsba, hogy ne a mindenki által használt "kommersz" árammal etessem a hifi-t ....
-
attiss66
senior tag
válasz
migabi24 #32863 üzenetére
Hm, az erősítő? Ezen most elgondolkodtam. Az is lehet bibis?!
2003-as darab. Bár akkor 100 ezerért vettem.
De a hangfalakkal is gond van, mert amikor döng, odamegyek, megfogom a két oldalát és érzem, hogy mennyire rezonál. Na ezt a dobozrezonanciát akarom csillapítani a fal vastagításával. -
attiss66
senior tag
válasz
migabi24 #32711 üzenetére
Hehe.
Végülis úgy van vele az ember, hogy amikor megvettem ezeket a valdusokat, azt mondták a médiamarkt-ban, hogy ezek nagyon faxa cuccok, és ennek hatására én ilyennek is hallottam őket, bár ha elfelejtettem miket mondtak róla, már kezdtem hibákat észrevenni. Na most ezeket a hibákat akarom kiküszöbölni, amennyire lehet. Remélem a hangszórói azért tűrhetőek/vagy azok se?
/. Végülis tud azért ez is egy szintig, hallgatható, persze vannak ettől jobbak, és sokkal jobbak. Én ezt próbálom kikupálni amennyire csak tudom. Eddig is megnéztem vele a filmeket, jó van a, a kiemelések viszont piszkosul zavarnak, amikor bedöngenek itt-ott bizonyos frekvenciákon, de az már nem is a hangfalak hibája szerintem, hanem a főmumus, a szobaakusztikaé.
-
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
migabi24 #29517 üzenetére
Én az egység jegyében, cseréltem a tápkábelt a szubnal es a playernel.
A szubnal én is tapasztaltam aldasos hatást, a playernel nem érzek, hallok különbséget, digitalis hangnal.
Egy dolog tűnt fel, az analóg hang hangosabb lett, a digitalis hdmivel szemben.
Ez azonnal feltűnt.
No meg most zenéltem/buliztunka lanyommal, és a hang minőség különbség jobban kijott az analóg javára, a hdmi zenei hang kicsit karcosabb, élesebb lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Filmvilág
- Gurulunk, WAZE?!
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest