- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jegesmaci81
aktív tag
Igen a Lájknak a tetszik az egyik megfelelője viszont amikor arra a kis gombra kattintasz, nem feltétlenül a tetszésedet fejezed ki. Sokszor együttérzést, szeretetet, vagy éppen szomorúságot is jelképez.
sixpak: Szerintem van, de ezen nem fogunk összeveszni. Saját magamon tapasztalom. Gondolom ez azért van mert gépelésnél jobban koncentrálok magára az írásra mint tollal. Valahogy természetesebb számomra tollal írni.
WP14: Ne feledkezz meg arról, hogy a mai fiatalok viselkedéséről főként az én korosztályom tehet (36), és az én korosztályom viselkedéséről a szüleink. Szóval a mai fiatalságért mi és szüleink a felelősek. Nem kellene őket fikázni. (Remélem érthető
)
-
arcitec
addikt
Teljesen más rezonanciák alakulnak ki, pl egy viszonylag normálisan bekalibrált mozinál(otthoni nappali) ott azt hallgatva és akár már a másik szobában, vagy házon kívül, az alul/felül lakóknál. Vagy az autóban másképp hallani belül és mást kívül. Napi példa a fülesek, sok úgy hallgatja, hogy több méterre is valami jó erős
surrogás zavaró zaj hallatszik, a fülest közvetlenül hallgató nyilván mást hall ...( Az már egy másik kérdés , hogy nincsenek tekintettel egyesek a környezetükre). Bár egy jó mozi nálam is kihallatszik a házból ...
A jó autós szomszéd az az, aki hazaérvén halkít ,lekapcsol ... -
Sok szabály van, hogy milyen frekvenciákon, mennyire, és egyáltalán, hogy mikor számolják. Nincs felső határ, mint ahogy a dB-nél sincs nyilvánvalóan (bár 194 dB SPL fölött a hangok már konkrétan lökéshullámmá változnak), csak ha olyan skálát (pl. FS: jelcsúcshoz viszonyított, VU: -3 FS, TP: FI csúcs FS fölött) használsz.
-
-
Pont ezért a törvények már nem is dB-ről szólnak, hanem LU-ról, ami próbál az ember hallásának megfelelni, az idegesítőbb pontokra rászállni. Például a tévéadások kötelező röviden integrált hangossága is LU-ban van megadva az EU-s törvényekben, ha ettől egy adás eltér akár 1 LU-t is, már megy a büntetés, nagyon keményen, folyamatos ellenőrzés mellett be van tartatva.
-
Nemir Ombe
addikt
Na pont ezért mozizok "jóhangosan", hogy ha már káros a zaj, akkor ne mástól (kocsik, szomszéd, stb) legyek süket (vagy akármi a felsorolásból), hanem abban a "tempóban", ahogy én akarom ....
VoidXs:
Igazad van, rosszat írtam .... de ettől függetlenül, azért pl.
70 vs 85dB között azért van nem kis különbség .... persze nem pl. folyamatos beszédhangnál, hanem ahol nincs időd hozzászokni a "csúcsokhoz" .... -
Ha folyamatosan fölötte vagy, akkor igen, 85 az a szint, ami fölött már nem minden biztonságos, de a filmnek ez csak egy referencia, nem mindig jár fölötte. Az EU a hangvédelmi törvény mellé publikált értékeket, hogy szerintük milyen szint mennyi idő után káros. Továbbá mozikalibráláskor nem vagy a teremben. Atmos kalibrálásnál meg pláne nem vagy bent, mert az órákon át 105 dB-en jár, és a 108-at is megnézi.
-
Nemir Ombe
addikt
Dehogy vagyunk "átba@szva" csak ugye a világ úgy működik, hogy akik tudnak pénzt csinálni (gyártók/kereskedők) azoknak kell "eltartani" azokat, akik csinálni nem, csak beszedni tudják a pénzt (hatóságok/állam) és mindezt a "júzereknek" kell megfizetni .... ugyhogy ha ezeket a "felárakat" levonod/nem veszed figyelembe, akkor már egyből minden "jóáras" lesz ....
(.... de legyen is mára elég ennyi "közgazdaságtan" ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
Az, hogy pl. "villanyos" az ablak, meg nyáron is "hideg" jön a szellőzőből nem neveltetés, hanem igény kérdése .... ezeknek meg (sajnos) (fel)ára van .... és miért is ne lenne ....
(szerintem a "köztesebb" megoldások meg egyszerűen "kihaltak", van olcsón sz@r, meg van kevésbé olcsón (=drágán) kevésbé sz@r .... igazán jó meg egyáltalán nincs ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
Értem én .... de "nagyon hülyén néz ki" egy pl. A6 "tekerős ablakokkal" .... ha alacsony a keret, akkor "Suzuki-t" kell venni, ott egy kicsit olcsóbb az "extralista" ....
junkpod:
Nehogy azt gondold .... nem "házimozis környezetben" igencsak gyakori a panel nagyszoba átlós sarkaiból nézni a 32"-os (jobb esetben 40-es) LCD-t, mert már az is "túl nagy" a korábbi CRT után .... ; -
Nemir Ombe
addikt
Igen .... csak általában az "alap minőség" sem olcsó már (lásd: pl. alap Skoda vs alap Audi, ha már a kocsikat hoztad fel, pedig ua. a gyártó
).... a jobb panel, igényesebb elektronika, az új dolgok utáni jog/liszeszdíjak önmagukban is drágábbak (meg ugye ha valami "újdonság" azon nagyobbat lehet kaszálni = nagobb profit ....
-
Nemir Ombe
addikt
Akkor se lenne olcsóbb, akkor meg már miért ne legyen benne "minden" ....
(nem azt a "pár $-os" elektronikát számolják drágán, hanem a selejt/garancia/marketing/reklám/jogdíjak/ liszenszdíjak/stb. költségeket .... meg ugye nagyobb méretnél a "luxusfelárat" .... mellesleg; itt is, mint mindenhol máshol a jobb (=drágább) modellekbe jobb (=kicsit drágább) elektronikát tesznek.... viszont ha "minden benne van" akkor nem csak egy "rétegtermék", hanem bárki megveheti és az a "nagyobb piac" ....
)
-
zsoika
addikt
Igen, ezzel Én is így voltam. Gondoltam veszek egy sima (nem okos) FHD Tv-t kijelző gyanánt amiben van sat tuner (hogy kiszorjam a körből a setup box-ot).
Azzal viszont nem számoltam, hogy bizony a Tv sat panelja képileg gyengébb mint a dedikált készülék, illetve hogy a jobb , felső kategóriás készülékekbe jobb panelt is raknak. Ráadásul a lespórolt optikai kimenet és ARC hiányában pont lőttem egy öngólt is ,mert így nem tudok kicsalni hangot az AVR felé.
Szóval a plusz szetup box kikerült a rendszerből és kaptam hozzá rosszabb képet és 2x5W hangot.
viszont csak 45W-ot fogyaszt. -
Dorian
félisten
Éppen ezért nem érdemes a felbontást hajszolni.
Amúgy a táblázatot úgy kell értelmezni, hogy az adott távolságnál közelebb nem érdemes ülni, viszont minél jobban megközelítjük azt, annál teljesebb részlettartalmat láthatunk. (Ha jól emlékszem én 2,5m-re ülök az 50"-tól)
Ráadásul a felbontás csak egy jellemzője a képminőségnek, csomó minden más is meghatározza mennyire jó a végeredmény. -
-
Nemir Ombe
addikt
A "jó esetben feljavítja" részre céloztam.... az "elektronika" (jó esetben) inkább ne csináljon semmit azzal amit hangmérnök "megálmodott" (vagy épp ahogy sikerült neki" ....
.... de nem kell ahhoz "Madonna élőben", hogy feltünjön ha valami "nem természetes" , sokan "tapsolnak" pl. akkor is, ha egy pisztolylövésnek "ágyudörgés" hangja van egy otthoni rendszeren, hogy "mekkorát szól", a baj csak az, hogy ugyanott az ágyunak is uo. hangja lesz .... de miért is várunk sok esetben "természetes" hangokat, mikor a filmesek sokszor a madár szárnycsapkodásának hangját megoldják egy nejlonzacsival vagy a lovak patadobogását "két fél tökkel" ....
-
Nemir Ombe
addikt
Az 1.4 az a csatlakozó (aljzat és elektronika) száma .... a kábelnek is kell tudnia .... de(!) mivel már annyi az "occo kici hádéemi" ami a nagyontávoli keltről érkezik, kitudjamilyen minőségben és specifikációval (mer' a kiskínai minden kábelre ráírja már, hogy 2.0, de már láttam 2.1-est is
pont ezért a HDMI be is vezette a "Premium special certification"-t) ezért nagyonérdemes megnézni, hogy mit is vesz az ember ....
(ne érts félre, fogalmam sincs milyen HDMI kábeled van, de nemegyszer jártam/tunk már úgy, hogy egy "noname" (de aranyozott
) HDMI helyére bekerült egy 5x drágább (7.990,-Ft-os) pl. Inakustik és utána minden működött .... )
-
Nemir Ombe
addikt
Teljesen igazad van, most hogy körülnéztem magam körül rájöttem én is .... van itt pár CA AVR, egy Oppo, egy pár Castle doboz .... ha meg egy iPhone is és csak "Fabrique in China, Assembled in China, Made in China stb" feliratokat látok mindenhol ....
hackeeeee:
Feltehetőleg jobb, de árban is 2x annyi, mint a korábbi Mission.... -
zsoika
addikt
Eredetileg a hajlított kijelzőt a régi panelos, rossz betekintési szögű tvken alkalmazták ,hogy ne torzuljanak a szinek. A hajlításból adódóan csak a középen ülő emberkének lesz ua. távolságra minden képpont(a síknál még annál sem).
Tehát Én csak az egyedül vagy 2emberes ,középen ülősöknek ajánlanám.....ebből adódóan monitornál nagyobb jelentősége van. Szerintem.
Szerk: A mostani IPS ,OLED -nek már jók a betekintési szögei, kevésbé torzul a szín is.
Igen Laci ,akkor lehet előnye de már nem akkora mint régebben. -
Nemir Ombe
addikt
Akkor most "konkrét" leszek (és lassan is írom, hogy tudd követni ....
) .... igen vennék, ha az felelne meg legjobban az elvárásaimnak (szolgáltatások/kinézet/ár)....
(megjegyzés: pl. egy időben el voltam költözve messzebb meló okán és ott egy HK 151 + HKTS szett volt üzemben .... egyszer összeraktam és semmi gondom nem volt vele, pedig nem csak az avr, hanem még a dobozok is csiptetősek voltak .... ellenben, jelenleg csak tekerős csatlakozóim vannak, szorítva használom őket és olyan 2-3 hetente egy picit utána tudok/kell szorítanom mindegyiknek (tudom tegyek rájuk dugót és kész ....
) .... szóval mindennek van előnye/hátránya, a csiptetős "gagyin néz ki", szorítva "lazulgathat", dugózva meg "+1 csatlakozás és +1-2 egyéb anyag" kerülhet a jel útjába .... lehet választani, hogy kinek melyik a szimpatikusabb ....
)
-
-
Nemir Ombe
addikt
A tekerősnél meg ha, tönkrevágod a menetet vagy kitágítod a dugó helyét, akkor ugyanígy járhatsz....
.... tönkretenni bármit lehet ....
1.5-2.5-es kábelhez teljesen jó a csiptetős és ha nem azzal szórakozol egész nap, hogy "csiptetsz", akkor nem valószínű, hogy megadja magát .... de mindenki olyat vegyen ami "megnyugtatja", más jelentősége tényleg nincs ebben a kategóriában ....
-
Beni2360
félisten
Ez tényleg jó ár, meg is tudnám venni de nem akarom.
Az én beteg füleimnek ez már túlzás volna.
Evvel a frontokkal is ki kapok az esetleges háttár zajok végett. A zene meg nem igazán játszik mert....
Hét közben a TV szól és arra ez is bőven megfelel, hét végén heti 3 filmre meg nem rentábilis. Ez az arv váltás már sokat hozott a hang minőségén főleg, hogy kezdem kiismerni, kihasználni.
Majd lesz egy jobb polcsugárzó csere mert az a praktikus nálam.
Azért köszönöm a hsz-kat ls az ötleteket. -
deja vu
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
ELACielvtárs (és sokan mások) szerint még a sokkal drágább, 710 típusszámú Onkyo sem jó sztereó zenére.
(#18925) moti07
Mindegyik zene lehet komoly, a techno is, ami igényli a jó minőségű készülékeket. Természetesen nem annyira, mint a hangszeres zenék.
Te döntesz, a Te pénzed, a Te ízlésed. -
Lacielvtárs
nagyúr
Azért nő nem vagyok, az avatorram ellentétben, de nem alkoholizalok, ezért van pénzem új komponensekre
Bár, gondolom ti meg vissza viszitek a gongyolget egy egy vásárlás előtt
MasterMark : nincs állvány, magam sem tudom hova rakom még, mert annyira jól szól hogy lehet marad frontnak zenére.
Igazából háttérnek vettem, a falra menne a tervek szerint, de egyelőre hallgatom zenére -
Nemir Ombe
addikt
Nem nevezném"csalásnak" csak itt is érdemes elolvasni az "apróbetűs" részeket, mint mindenhol máshol is, nem csak a "szép dizájnos" logót nézni ....
(meg ugye csodák sincsenek, listaárakon 3-400e Ft környékén egy jobb belépő rendszert vagy "féláras akciókban" egy közepes rendszert lehet összetenni kb. legyen rajtuk bármilyen logó is ....
)
Elvtárs:
Utólag .... mint "sok suzukin" a TT meg a S line feliratok .... -
Nemir Ombe
addikt
A THX alapból egy "szabvány" ami régen meg is követelte a minőséget, de utána létrehozták az különböző változatait (selec, ultra, ultra2, ultra2 plus, stb) különböző követelményekkel, így a gyengébb és a komolyabb rendszerekre is rá lehet tenni a THX logót, különböző "al/utónevekkel", de a lényeg, hogy ott lehet a THX (select) felirat akár egy gyengébb rendszeren is, csak ki kell fizetni érte azt az 5-10$ jogdíjat darabonként és itt a szabvány is "megengedőbb" [link] .... persze van amikor a THX felirat minőséget is jelenet, de ugye az más (ár)kategória és más al/utónév a THX logó mellett ....
-
Nemir Ombe
addikt
A "kis tipusokba" elhasználják a régi chip-eket (amik raktáron maradtak és "fillérekből" megvannak), a nagyobbakba meg teszik az újabbakat (amiből meg sokat rendelnek, így az is olcsó), csak más (jobb) elektronikát tesznek köré (vagy több chip-et tesznek a legnagyobbakba, akár csatornánként egyet).... szép is lenne, ha csak a "dac chip" számítana, ki venné meg a nagyobb/drágább darabokat ....
-
-
Nemir Ombe
addikt
Azok megkapták azt, ami raktáron maradt az előző szériákból....
Szerintem Onkyo-ból a 4-es/5-ös sorozat ami az "igazi belépő", de kellett ez alá is valami az árérzékeny piacokra .... Denon-éknál ez lett az 520, Yamaha-nál a kisebbik HTR-ek, stb ....
De a nagyobb szériáknál is ezt csinálják pl. az Onkyo berakta a régi NR 7-es/8-as sorozatot az RZ-közé, a Pio a régi SC 1xxx/2xxx-ből LX 302-őt/501-et csinált a Yamaha meg simán "lefele bővített" az A5xx/6xx tipusokkal, csak az árcédulát tették mindig feljebb ....
-
Nemir Ombe
addikt
Azért került a belépő sorozat(ok)ba is "komolyabb" dac chip, mert sokat olcsóbb volt venni ugyanabból, mint ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit .... a "körités" (is) számit, nem csak a "chip" ....
medekedem:
Ha pl. a "topikban is népszerű külföldi webshopból" rendelsz egy Marantz 5010/5011-et vagy egy Denon 3200/3300-at vagy egy Pioneer 1131/LX501-et, akkor elégedett leszel és 100-200e közé is befér mindegyik.... szerintem .... -
Nemir Ombe
addikt
Manapság a bemérőrendszerekkel és eq-kal annyit lehet már "szoftveresen" javítani az AVR-ek hangján, hogy egy (ár)szint alatt "megsporolják" a jobb minöségű (ergo:drágább) alkatrészek árát a gyártók ezzel és dok csatornán, jó beállításokkal még igy is jó lesz a hang .... egy "mindennélküli" 2 csatornás erősítőnél ilyen "csalás" nincs, az vagy jól szól önmagában vagy nem .... csak az AVR-eknél ez a határ elkezdett egyre feljebb tolódni....
(Frissíteni kellene az összefoglalót.... )
-
sinci01
aktív tag
Már átnéztem mindent. Ha bekapcsolom a HDMI linket, akkor kiírja az AVR, hogy TV Speaker mode, és az internet radio a TV hangszóróin keresztül szól,
de erről a használati egy szót sem ejt.
Ennyi az idevonatkozó rész a kézikönyvbe:HDMI Audio to TV (HDMI audio TV-hez): E beállítás annak meghatározására szolgál, hogy a HDMI
audiojeleknek a videómegjelenítő eszköz kijelzője számára történő továbbítása a HDMI Monitor Out csatlakozón keresztül valósuljon-e meg. Általában Off (Ki) lehetőségre állítsa be, mivel a hang az AVR készüléken keresztülfog megszólalni. Ha a TV-t a házimozirendszer alkalmazása nélkül szeretné használni, On (Be) lehetőségre állítsa be. Ilyen esetben le kell némítania a TV hangszóróit (vagy Off lehetőségre kell azokat állítania), ha a hangot az AVR készüléken keresztül kívánja hallgatni.
HDMI Link: E beállítás teszi lehetővé a rendszert alkotó HDMI eszközök közötti kommunikációt. A HDMI
eszközök közötti kommunikáció engedélyezéséhez On (Be), a kommunikáció letiltásához pedig Off (Ki)
lehetőségre állítsa be. Off esetén a TV audiobemenete Optical (Optikai) lehetőségre van beállítva. On esetén a TV audiobemenete HDMI ARC lehetőségre van beállítva.Azéért kérdeztem, hátha van valakinek HK erősítője, és tudja a választ.
-
Lacielvtárs
nagyúr
& és a többiek a vhs témában:
igazatok van, svhs magnóm volt anno és imádtam, amit én anno vettem, az volt 130 ezer forint újonnan
ilyesmi, nem találok pontosabb képet, ilyesmire emlékszem
azt is tudom hogy már tudta hogyha felvétel közben megnyomtam a rec gombot, akkor tett egy jelet amit később meg tudtam kerestetni távirányítóval és így a cd minden track-ja elé tudtam jelet tenni, és a zene számokat egy füzetbe felírtam és onnan tudtam megkeresni a vhs szalagon a megfelelő zene számot.
no meg a szupel LP egy négy órás kaziból csinált 12 órásat
ejj azok a régi szép idők
jó vissza emlékezni rá... -
Lacielvtárs
nagyúr
Nalam az igények es a lehetőségek kínos egyensúlybam vannak. Addig szoktam nyujtozkodni amig a takaró ér.
A frontokat már jetesoteniakartam, es már majdnem le is mondtam róla, mire jött egy kihagyhatatlan ajánlat,és éltem is vele.
Pazolini: nézd a racionalizalast értem, viszont a jelenlegi es a régi rendszerem hangja között akkora a rés, különbség hogy nem kell 'bemagyaraznom' magamnak, mert nalam még a süket is hallja a különbséget
-
Nemir Ombe
addikt
Veri, nem veri .... kinek mi/melyik tetszik .... az Onkyo "agresszívebb/magamutogatóbb" a Pio inkább "finomabb/részletesebb", de nálam a Pio féle bemérőrendszer nyert a többi "kommersz" bemérővel szemben ....
(+ még a korábbiakhoz: az lx58 megépítésben, dac-ban és bemérőrendszerben is veri a többieket a felsorolásból .... a hangja meg szubjektív .... )
-
Lacielvtárs
nagyúr
No, Nemir Ombe le is írta a választ...
En nem tudtam volna igy megfogalmazni, amit tudok hogy az onkyo 710 nekem teljesen megfelel mozira, de zenére, sztereóra egyenesen 'szörnyű'...
A pio azon szériái, melytől Nemir Ombe ir, ezek már sokkal jobbak.
Sajnos nekem még nincs ezokkal (még magasabb kategóriás pio, Yamaha) tapasztalatom, de ami késik nem múlikUi. Amit tapasztaltam az onkyo 710nel,hogy amig nem voltak' normális ' hangsugarzoim, addig nem jött ki a onkyo zenei gyengesége, de az elac 207.2 azonnal kimutatta az onkyo foga fehérjét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- LEGO klub
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trollok komolyan
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest