- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
FatalEror #37298 üzenetére
Igen, valami ilyesmi kellene. Csak ennek kívül van a menete, nekem meg olyan kéne, aminek belül van a menete. Szóval nem rá, hanem a szűkítőbe akarom csavarni a vizes csatit.
farkas: Őőő igen. Mert asszem 3/4-es a menet a vízórán. De valami átalakítót mutatott tegnap az eladő. Nem tudom már milyet...
G? leget G pont?
-
törölt tag
-
LarsR
tag
válasz
FatalEror #37289 üzenetére
Erra azt mondom nem kell mindennek arányosnak lennie
. Néha jobban mutat valami, amikor nem szimetrikus, vagy arányos, stb. Mindenkinek saját elképzelése van a dolgokról és ez így jó. Elég unalmas lenne ha minden azonos lenne
. Szépet lehet megfelelő eszközök nélkül is csinálni, de viszont nagyon hosszú ideig tart. Viszont, ha jól vastagon el van engedve az ember, akkor rövid idő alatt is lehet szépet készíteni.
Pl.: Rövid idő = eszközhiány = kisollóval levágott hűtőborda lamellák -
FatalEror
addikt
válasz
imibogyo #37286 üzenetére
Nem szép,ratyi az a kivágás,annyira aránytalan,és pici,én az egészet kivágnám,úgy,hogy körben egy 5cm-s keretet hagyok,a Táp,és az ODD/HDD rekesz vonalában pedig raknék egy takaró burkolatot fémből,és akkor csak az látszódna,hogy a kábelek,szépen kikandikálnak a "dobozból",és faxa kis feliratot lehetne bele vágni,mint pl.:mini system my white pc (ha jól tudom,most fehéret akarsz),és a takaró lemez kivágása mögé,ha fehért egy fekete plexi csíkot lehet ragasztani.
-
Satyricon
addikt
válasz
Statiszta18 #37278 üzenetére
A 24 pines csatin összekötöd a zöld vezetéket a mellette lévő valamelyik feketével, így Vagy fogsz egy olót, és az 1ik végét a zöldbe, másik végét a feketébe dugod. Persze kikapcsolt állapotban. Aztán a táp kapcsolójával ki/be tudod kapcsolni!
-
imibogyo
veterán
Ide is berakom, hátha valaki csak itt aktív. Kevés benne a gány, de a barkácsolás és a gyorskötöző annál több.
"Na túl vagyok az államvizsgámon, úgyhogy én is haladtam egy kicsit a géppel. Eltüntettem a HDD tartót és a rácsot a gyári venti elől (mely sokáig nem fog szolgálatot teljesíteni, túl zajos az én ízlésemnek). Kicsit a kábeleket is rendezgettem és bár a házban nulla a kábelmenedzsment, szerintem elég jól sikerült elrendeznem a belvilágot. Az 5.25-ös helyen egy 3TB-os vinyó és egy SSD osztozik plusz a kábelek természetesen.
Van még bőven vele munka, de most ennyi fért bele az időmbe. Az oldallapot is csak elkezdeni volt időm, de befejezni már nem, majd legközelebb, valamint a ventirácsok is mennek a levesbe.
"
-
dewil666
őstag
válasz
Statiszta18 #37282 üzenetére
kb 400-500ft-ba kerül a boltban.
Amúgy igen össze lehet hozni házilag is nem nagy kaland de ha nincsenek meg otthon a megfelelő alkatrészek akkor többe kerül beszerezni azokat mint készet veszel. -
dewil666
őstag
válasz
Statiszta18 #37278 üzenetére
Kapcsolós elosztó a legegyszerűbb
-
Statiszta18
csendes tag
Sziasztok
Volna nekem egy FSP: fsp150-50ni(pf) kis régi táp. És azt szeretném meg tudni hogy tudom megoldani hogy a tápot külön tudjam ki/be kapcsolgatni? Úgy hogy ne keljen a gépet is be/ki kapcsolni. Mert ez nem egy gépbe lenne benne hanem egy külön ventilátor részt működtetne.
Köszönöm előre is. -
Impressa
őstag
válasz
dewil666 #37273 üzenetére
Hali!
Teljesen jó, a "színekkel" ne foglalkozz
mivel levetted az alját, gondolom jobban is hűti most a vasad.
A világításról is tudnál esetleg képet is feldobni?
Én is ilyen ventikből építettem padot, de jóval egyszerűbbet, mert nem volt rá időm, és rögtönöznöm kellett. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Vagy 3-4 hete csináltam egy laptophűtőt és a laptopnak a topikjában beszéltünk róla. Mondták tegyek fel képeket és leírást a szerkezetről. Megtörtént de linkelem ide is hiszen vérbeli barkács: ITT VAN
-
-
LarsR
tag
Sziasztok!
Itt is érdeklődök, mert másik topicban szerintem nem fogok választ kapni. Ez lenne a kérdésem!
-
Akcok94
senior tag
hali,
keresek olyan szakembert ki egy halott ventilátort szabályzót vissza tud hozni az élők sorába,
talán túl nagy feszültséget kapott, bár nem tudom,
hibái:
-6 csatornából 3 működik
-a kék/piros ledek egyszerre világítanak
röviden ennyi lenne. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudom nem kéne, de kis méretű ( 80x80x250 mm MAX. ) tápocskát keresgélek, ha fölösben van valakinek ne tartogassa.
Mini-itx lap + 1 vinyó + odd lesz hajtva. -
macko20
őstag
válasz
Satyricon #37256 üzenetére
ragasztó pisztoly a legtöbb gyártó is ezzel rögzíti
még mielőtt szét szeded jelöld be a ledek helyét nehogy a sarkoknál ütközzön a műanyaggal -
válasz
Satyricon #37256 üzenetére
több dolog is ott tudja tartani a ledet:
szoros illesztés a luk és led között.
ragasztó, mivel egyre nagyobb kedvencünk lesz.
ontopic tixó, befőttesgumi, reggeli ima.Baltoafarkas
párologtatós klímán gondolkodom, mivel párolgás hőelvonással jár, de még sose láttam izzadt motorost megfagyni. vagy jobban kihasználni az éjjeli lehűlést. bár ablakok nyitva vannak, néha meg se mozdul a levegő, meg korábban fekszem minthogy kint lehűljön és így csak meleg jön be. egy sima hőfokszabályzós venti kellene, ami nézi kint mennyi van, bent mennyi és ha kint hidegebb, akkor már kapcsol is. -
Satyricon
addikt
Az addig oké, hogy kifúrom az enermax-os lemezt, de mi fogja megtartani a ledeket, ha ott egy üres rész van? Szóval nekem a nehézséget a led beleépítése jelenti, mivel nem tudom mihez/mivel oda fogatni. Valami olyasmi megoldás kellene, mint ami gyári ledes ventiken van.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Már jó ideje foglalkoztat ez a téma, de csak most esett le, hogy talán tudtok segíteni az alábbi dologgal kapcsolatban:
Adott egy általam kiszemelt ilyenventi, ami sajnos nem ledes. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen megoldással lehetne ezt ledesre megcsinálni úgy, hogy négy led benne miliméter pontosan álljon? Vagyis úgy nézzen ki, mint a gyári ledes. Sajnos kénytelen vagyok ezt a mod-ot megcsinálni, mert Pesten akárhány PC boltba voltam, mindenhol csak annyit mondtak, hogy "sajnos nincs, és rendelni sem tudunk!" Csak a sima, led nélkülit tudnak adni mindenhol. A külföldről való rendelést meg inkább hanyagolnám.
Szóval? Tudnátok ötletet adni, hogy tudnám a ledeket pontosan beletenni? Most csak a ledek belevarázsolása lenne a feladat, a többit megoldja egyik barátom. Köszönöm előre is az ötleteket!
Szerk.: Esetleg egy külföldi ezzel a témával foglalkozó fórumot is belinkelhettek. Igaz angolul nem tudok, de már az is nagy segítség lenne!
-
törölt tag
Lehet használni amúgy, csak ahhoz olyan kompi kell meg a benne lévő olaj se mindegy. Mert ha másfajtára van rátöltve még könnyebben robbanhat, mind önmagában. Arról nem beszélve levegő akkor is marad benne és 2-3 év alatt kinyírja a kompit, vagy előbb.
Itt nincs mese, ha az ember akar valamit és nem akar szenvedni egy év múlva újra akkor meg kell venni egy splitet, a minimum egy Midea Luna az most akciósan 92k+szerelés. Hát nekem ennyim nincs. -
törölt tag
Gondolom a használt olcsó klímákat gázpalackról feltölteni és úgy használni eléggé macerás. Éterrel hűtenek itt egyesek baszod, mi a macerás a PB gázos klímába?
Onnan ered az ötlet, mert valaki a hűtőből kiszedett kompresszort amivel a procit hűtötte utána, szintén gázpalackról töltötte fel. -
törölt tag
Van az a meleg, hogy egy Green vinyó semmittevés közben is 40 fok fölött legyen.
-
törölt tag
Fos műanyag zuhanyrózsa menete kikopott és állandóan szétesett. Kapott teflon szalagot a menet és betekertem jó feszesen a helyére, majd kívülről kapott szigszalagot, természetesen ződsága és teljesen perfekt.
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy ilyen Mannesmann mini fúrógépem és érdeklődnék hogy szerintetek hol tudnék a legolcsóbban venni hozzá vágókorongot? {Itt Egerben van egy barkácsbolt ahol anno vettem azt hiszem 6 vagy 8db vágókorongot 3200-ért,de szerintem nagyon sok főleg mivel kicsi és vékony(könnyen kopik és ha picit is hozzáütöm bármihez rögtön törik)ezért szeretném olcsóbban megúszni a dolgot,ehhez kérném segítségeteket,ötleteiteket}
Előre is köszönöm,mint mindig
-
válasz
TESCO-Zsömle #37227 üzenetére
önző dög aszt mondtad elfogyott!
-
válasz
TESCO-Zsömle #37221 üzenetére
Tudod hogy örültem mikor kint volt radikalmod címlapján?
-
FatalEror
addikt
Uraim kérem,ez már túl sok szakmai információ egy gányolás topikban.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
macko20 #37207 üzenetére
ha az elektroszmogtól félnek akkor ne tegyenek az oldallapra plexit.
Bár néha az is segít ha feltennénk az oldalát..tudom ha a gépház egy faraday kalitka-ként működne, de igazából ma már nem nagypn figyel erre az ember.
Emlékszek még akis 233 -as gépemre ami bezavarta a rádiót ha nem volt fenn a 2-3 kilos borítása..
-
szab.tam
nagyúr
na jó.szivattok.
megyek south parkot nézni.... -
-
törölt tag
És engem fikáznak (akarom mondani éltetnek) mert a gépházamon a rácsot csípőfogóval vágtam ki?
szab: Én meg amióta géphez ültem baromságnak tartom, de sokszor magát a gépházat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest